Viss jau atkarīgs cik tu naudas gribi atdot par to kameru... Un Leica faktiski dēļ nosaukuma ir kruta... nu labi vēl stikliem... bet nu maksāt dēļ parastas mehāniskas kameras 1000-2500Eur nju nezinu....
Kādēļ piespamot par spoguleni, ja rakstīts, ka tālmēra kameru? Man vajag klusu kameru. Klucis, ko iebāzt sejā, man jau ir. Tagad vajag ko ārēji prastāku, uzmanības novēršanai.
Saģērbies kkā tā, ka neviens neredz fotoaparātu, bet gan redz tikai to kā esi saģērbies
bet es nesu vel aizvilcies šim bateriju sameklēt - uz M viss iet, bet nezinu kā strādā automātiskā režīmā un kā mēra gaismu
briedi - Tu varētu sīkāk izstāstīt savu teoriju, kad fotogrāfēšana notiek bez slēdža tikai ar /diafragmas novirināšanos/- jo īpaši ja tālmēriem diafragmu nevajag lēkājošo (skatumeklētājs gaišs arī tad kad stiklam vāciņš priekšā - caur objektīvu bildētājs jau neskatās)
vai tik tevi nebūs piešmaucis centrālā slēdža mānīgais izskats?
briedi - Tu varētu sīkāk izstāstīt savu teoriju, kad fotogrāfēšana notiek bez slēdža tikai ar /diafragmas novirināšanos/- jo īpaši ja tālmēriem diafragmu nevajag lēkājošo (skatumeklētājs gaišs arī tad kad stiklam vāciņš priekšā - caur objektīvu bildētājs jau neskatās)
neesmu briedis, nu bet ja pareizi atceros, ta manam pirmanam fotoaparātam rafcamera.com... slēdzis pildīja arī diafragmas funkciju. varbūt kļūdos - sen jau tas laiks pagājs, kad tas kameras iekšas pētīju
Maari, tev jātaisa blogs ar iespēju parakstīties uz RSS taviem piedāvājmiem Vai vismaz epasta liste. Labprāt parakstītos uz to.
Mārim epasta liste jau sen kā ir... vismaz es ik pa brīdim pa kādam spamam saņemu
objektīvā atrodas abi divi un no skata ir līdzīgi, bet diafragma nekādīgi nevar pildīt slēdža funkcijas - tā savas uzbūves dēļ vienkārši nevar savstarpēji sakabinātās lapiņas aizvērt pilnīgi ciet un nodrošināt tumsu kamerā - turklāt tā būtu nežēlīgi sarežģīta ierīce šīs mantas apvienot - slēdzim būtu jātveras katreiz savā lielumā, turklāt nodrošinot pareizus slēdžalaikus - pilna slēdžulaiku skala katram atvērumam, lai ar sviru gājieni atšķirīgi - un viss mehāniski un pa dažiem rubļiem
slēdzim turpretī nekas nav sakabināts - tes defoltā ir ciet un bildējot atžvidzinās pavisam vaļā uz vajadzīgo laiku.
tai Tavā linkā jau godīgi uzrakstīts, ka /Agātam / centrālais slēdzis.
bet es nesu vel aizvilcies šim bateriju sameklēt - uz M viss iet, bet nezinu kā strādā automātiskā režīmā un kā mēra gaismu
Vot es domāju kas to Canonetu pa baiso ciparu pārdod...
Laikam gan - precīzāk laikam būti teikt, ka tai laikā to ne ta uztvēru sen tas bij, kad to zvēru pa detaļām sadalīju - gadi kadi 12 atpakaļ laikam, tāpēc atmiņā nez kāpēc kaut kā palika tā doma, ka tur diafragma ar slēdzi kaut kā mistiski apvienota
Te paspīdēja laba ideja - paslēpt kameru un novērst uzmanību ar apģērbu. Uzreiz iztēlojos, ka varētu saģērbties kā milzu hotdogs un kameru paslēpt hotdoga "mīklā" ... Forši būtu, neuzkrītoši
Es nepareizi izteicos Gribēju teikt tā-kā diafragma. Nu tā kā Maskavai. Viņai tak slēdzi dikti tuvu diafragmai, un paskats arī stirpi palīdzīgs
Latgalītē esmu ar mieru kādā stūrī pačurāt un par to samaksāt, bet vairāk arī neko.
a zrja.
... bet diafragma nekādīgi nevar pildīt slēdža funkcijas - tā savas uzbūves dēļ vienkārši nevar savstarpēji sakabinātās lapiņas aizvērt pilnīgi ciet un nodrošināt tumsu kamerā - turklāt tā būtu nežēlīgi sarežģīta ierīce šīs mantas apvienot... ...slēdzim turpretī nekas nav sakabināts - tas defoltā ir ciet un bildējot atžvidzinās pavisam vaļā uz vajadzīgo laiku.
piedod Māri. vai fragma slēdža f-jas pilda, vai otrādi, jautājums fizolopisks, bet tā vairumam lēto ziepeņu. vienkārši, kā pakaļa. atveras vairāk un ar to pašu ilgāk veras, vai otrādi. atbilst programmai. un paretam ir arī stikli, kuriem var fragmu pavisam aizgriezt - vairāk gan ķinim domātie, priekš satumsumiem.
briedi - Tu varētu sīkāk izstāstīt savu teoriju, kad fotogrāfēšana notiek bez slēdža
da pri čom te teorija, jebkurai kamerai, ko par 5 Ls dod lielveikalā pie kases, nebūs, tai var fragma būt nemaināma un slēdzis tāpat. "Villija - Auto" laikam ne, 1/2-kadra "Fed - micron" jāaizvelk no misenes un var dabā novērot.