forum.gif
Sākam sijāšanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Sākam sijāšanu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.01.08 12:27
 citēt
kazas.andreart.net...

palasam, izmetam viedokli utt.

šeit apmēram sākās tas, ko visi apsprieda šeit:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.01.08 12:56
 citēt
raksts labs, tachu mazliet, ka lai saka, biased.

pamata izklasittas vienkarshas lietas, kuras homo vulgaris var ari but ka atklajums.
protams, velk sedzinju uz savu pusi, un tas i' lab, taa vaig :)
vienigi nepatika, ka tik liels akcents uz tehniku likts, jo fotografus pec kameram meera.
principaa jau 5D nenozime ka ar to strada pro. bet no raksta ta var saprast.

un jaa. grammars, grammars :) pareizak, interpunkcija. un viss skaistakais nebut neraksta ar "viss" :)

bet citadi - interesanti palasit.
Publicēts: 16.01.08 13:04
 citēt
no antonācijas izriet, ka sanāk, ka kāzu fotogrāfiem ir aizkulises. /un "to", ne "viņu"./
Publicēts: 16.01.08 13:05
 citēt
Pentax īpašnieki vispar nav kāzu fotogrāfu katigorijā :)
iesu,ka pacelt sevi līdz meistar klasei-nopirkšu marku .
Publicēts: 16.01.08 13:07
 citēt
Pentax īpašnieki vispar nav kāzu fotogrāfu katigorijā :)
kas par glupībām, gan ar superprogram, man ar K-1000-i esmu bildējis. bet varbūt mani atkal aizmirsuši informēt.
Publicēts: 16.01.08 13:09
 citēt
Jā, piekrītu tam, ka sedziņa tiek vilkta uz savu pusi... :))
rakstam ,pa lielam, var arī piekrist, bet cik zināms, ne visi var atļauties grandiozas kāzas, kā arī grandiozu bildētāju. Un, parasti ir tā, kad gatavojās uz kāzām, pārim nav diezko daudz laika, lai pētītu ciktursazincik fotogrāfus -ar ko bildē, kāpēc bildē, cik bildē. Vairāk visi vadās pēc atsauksmēm.
Publicēts: 16.01.08 13:11
 citēt
...pēc atsauksmēm no paziņām vai draugiem...
Publicēts: 16.01.08 13:25
 citēt
summa ir ne dārgāka, bet lielāka, viena (,)-ta /vismaz/ trūkst, bet samelots jau nekas nav. priecē tabula ar kameru izlaišanas gadiem. nu, tāda zinkāre tomēr.
Publicēts: 16.01.08 13:32
 citēt
nu, bet pats Andrejs arī sāka no maza mazuma, bildēja ar D70 laikam tad tik gāja uz augšu. reāli, viņš jau te pats saka, ka ja nebildē ar tādu un tādu tehniku (t.i. > 1000 Ls) tad nav "fotogrāfs". un domāju, ka sākumā pats arī kāzu bildēšanu dabūja no atsauksmēm.. neticu, ka tā nebija.
Publicēts: 16.01.08 13:34
 citēt
kā teikt... vajag tik rakt - ja gribās un patīk tā štelle!
Publicēts: 16.01.08 13:35
 citēt
kapēc diskusijas nosaukums ir: "Sākam sijāšanu
" ?
Publicēts: 16.01.08 13:55
 citēt
interesants sadalījums
iepirkšu tehniku pa 10k un skaitīšos jau krutais fotogrāfs :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 16.01.08 14:01
 citēt
interesants sadalījums
iepirkšu tehniku pa 10k un skaitīšos jau krutais fotogrāfs :lol: :lol: :lol:

Nu re, un tu jau te tā runā tā, itkā būtu to tekstu lasījis :)

Cilvēks, kuram ir profesionāla vai pus-profesionāla kamera vēl neskaitās fotogrāfs. Ja Jūs katru dienu gatavojat ēst savam mīļotajam tas vēl nenozīmē, ka Jūs esat pavārs. Fotogrāfu profesionāli raksturo vēl pieredze, zināšanas, prasme, izjūtas un intuīcija. Fotoaparāts ir tikai instruments, kuru mūsdienās nopirkt var ļoti viegli, un tas ir radījis nelabvēlīgu jauno „fotogrāfu” vilni.
Publicēts: 16.01.08 14:15
 citēt
par rakstu - man prasītos vairāk ne "dariet tā un tā", bet "ja jums ... ..., tad tādā gadījumā..." un "ja jums ... ..., tad savukārt...".
iepirkšu tehniku pa 10k
laimīgais, ja Tev nav 100 gadi jākrāj. nopirkt jau var ļoti viegli - ne izziņu no medicīniskās komisijas prasa, ne kursus, ne parakstu par drošības tehniku. tikai to kāpostu sadabūt nav tik viegli.
Publicēts: 16.01.08 14:56
 citēt
kazas.andreart.net...

palasam, izmetam viedokli utt.

šeit apmēram sākās tas, ko visi apsprieda šeit:
http://www.fotoblog.lv/forum/viewtopic.php?t=1988

interesanti ko kāzinieki teiks par midformātiem un filmu Leicām :D nu da labi... a tā var nopirkt un ierakstīt mājaslapā, ka meklējiet fotogrāfus, kas fočē ar midformātu :)
Publicēts: 16.01.08 15:01
 citēt
Ko šim rakstam varu piebilst - meklējiet fotogrāfu, kurš pats ir precējies :D
Andrejs varbūt arī saprot, es nezinu, bet liela daļa gudrinieku-fotogrāfu atdod pārim tikai savuprāt izdevušās fočenes.
Te arī esmu lasījis, ka vajagot atdot tikai izdevušās bildet utt.. nu lai uzturētu savu prestižu. (te es nerunāju par galīgi nesmukām bildēm). Nu lūk un tikai precējies fotogrāfs sapratīs, ka pārim vajag tās 3000 bildes (nejau drukātas prtams, bet kam tagad nav datora?)un vēl 1000 no radu fočukiem! Tas ir neatsverami!
Publicēts: 16.01.08 15:11
 citēt
Piekrītu Janxzs :) Pārim vajag gan smukās, gan pārējās 3000 bildes no paša fotogrāfa un no pārējiem viesiem ;)
Tas ir skaists un viņiem nozīmīgs notikums, tāpēc gribās pēc iespējas vairāk atstāt atmiņu tieši bilžu veidā..
Pati - precējusies.
Publicēts: 16.01.08 15:20
 citēt
a Tu zini cik ir 3000 bildes ???
Publicēts: 16.01.08 15:20
 citēt
vairumam manu pazinju kaazu budzjets bijis 2000-4000Ls.
Ar celjojumu veel medusmeenesii.
Un taadaa taamee ielikt fotograafu stundaa 60Ls un 10 stundu datbu nav iespeejams.
TAapeec ir un muuzjiigi buus cilveeki, ka tikko saak un nopircis vinjash ziepjDSLR un bildees par 100Ls. No taa neizbeegt.
Andre vispaar par to nebuutu jaauztraucas. Vinjam jau ir slava un vinjsh var prasiit. Un cilveeki maksaa.
Tieshaam labas kaazu bildes vinjam un viss izdodas. LAi tik cilveekam veicas.

Katrs sanjemt to par ko ir maksaajis.
Par 100Ls neko iipashu un par 1000Ls ko iipashu.
Viss. Lieta sleegta.... :)
Publicēts: 16.01.08 15:21
 citēt
- meklējiet fotogrāfu, kurš pats ir precējies :D
značit meklējiet mani!, es 3 vai 4 reizes esmu precējies! no pēdējajām kāzām gan nav bilžu un pēc stundiņas vai 2 ar vedējiem kafejušņikā aizbraucām filmēt.
Publicēts: 16.01.08 15:26
 citēt
es 2 gadus jau esmu precējies fotogrāfs un zini kur ir mans kāzu disks ar 300 bildem-es nezinu,man ir albūms ar biki pāri 100 bildem,kas arī tiek skatīts.iedomaajies kaadas svinības kur Tu izrādi 3000 bildes -garlaicīgi.
Publicēts: 16.01.08 15:31
 citēt
Vairums fotogrāfa klientu ir stulbi foto jomā un es negribētu, lai pa pasauli klīst brāķi, kurus neesmu paspējis izdzēst.
Publicēts: 16.01.08 15:32
 citēt
Cilvēki ir dažādi :)
Publicēts: 16.01.08 15:38
 citēt
Dambis - Es domāju, ka nav pareizi vispārināt.... es domāju par to, ka pa 100ls nevar dabūt kautko īpašu... var var - no tiem, kam tas ir hobijs un viņi to dara ar sirdi, nevis kā profesionālu rutīnas darbu... šovasar biju tādās 2 kāzās :)

iistsruncis - 3000 bildes: pasham, mammaam un bērniem pēc 20 gadiem
100 bildes izrādīšanai, vēl labāk 20 bildes izrādīšanai. :)
Publicēts: 16.01.08 15:41
 citēt
Katrs sanjem to, par ko ir maksaajis.
Par 100 Ls neko iipashu un par 1000 Ls ko iipashu.

par 100 Ls neko super īpašu, par 1000 Ls var gadīties, ka tādu, kas par 278,36 Ls nbūtu īpašs, bet ne par 1000. klanu uz labums : cenu. un paretam jau gadās, ka nesaņema. Force Majore un tā.
Vairums fotogrāfa klientu ir stulbi foto jomā un es negribētu, lai pa pasauli klīst brāķi, kurus neesmu paspējis izdzēst.
bet, ka trešajā klasē mēnesi pionieru pils fotopulciņā pagājuši, tad hūtas znatoki.
es a negribu. bet paretam atdodu kādu bildi ar norunu, ka tas, ka mana netiek īpaši uzsvērts.
Publicēts: 16.01.08 15:48
 citēt
ā un par to ieteikšanu
es neņemtu Andre pat, ja man būtu tam 1000ls, ja man neviens nebūtu viņu ieteicis un parādījis 100 parastās bildes un vēl pastāstījis, ka viņš labi strādā ar cilvēkiem, nevis klusu stūrī fotogrāfē kā to dara dažš labs... jūs esat redzējuši cilvēku raudam par neizdevušāmies kāzu bildēm? baigi žēlīgi...
vienu skaistu bildi no katrām kāzām priekš sava portfolio jau katrs var izspiest...
Publicēts: 16.01.08 15:56
 citēt
Es bildēju vienas kāzas pirmās, (ceru ka ne pēdējās) divas dienas sanāca... Un es nezinu 3000 tad tas ir fočuka poguspiešanas pasākums ne kāzas :D es pat nespēju saprast kā tik daudzas reizes pogu var nospiest! :D Un ja vēl ir tikai viena diena! :D Manas domas, es jau nezinu, mož paaugšos vairāk pogu spiedīšu! :D
Publicēts: 16.01.08 15:59
 citēt
Neticas, ka cilvēki par tiem 3000 kadriem (ne bildēm) runā nopietni. :shock: Digitālā paaudze - sms people - varbūt.

izklausās pēc cilvēka kurš nav precējies :D
normālā apjoma kāzās taču vidēji ik pēc minūtes kautkas notiek. un jānobildē katrs viesis un viss viss viss it sevišķi ja nav video
Publicēts: 16.01.08 16:03
 citēt

izklausās pēc cilvēka kurš nav precējies :D
normālā apjoma kāzās taču vidēji ik pēc minūtes kautkas notiek. un jānobildē katrs viesis un viss viss viss it sevišķi ja nav video

tu nu te sāc stipri pārspīlēt..
katrā mainīgajā situācijā arī viesi jāķer?
galvenais kāzās ir pāris un viņu emocijas un arī nedaudz viesi nevis visi.

3000 kadru domāju tas ir pārspīlēti daudz..pārāk daudz. tādā gadījumā jādomā..kādā režīmē bildē? Normal S? ja nē, tad cik kartes vajag lai L bildētu vai vispār nerunājot par RAW...man 1000 jau ir daudz!
Publicēts: 16.01.08 16:03
 citēt
Es bildēju vienas kāzas pirmās, (ceru ka ne pēdējās) divas dienas sanāca... Un es nezinu 3000 tad tas ir fočuka poguspiešanas pasākums ne kāzas :D es pat nespēju saprast kā tik daudzas reizes pogu var nospiest! :D Un ja vēl ir tikai viena diena! :D Manas domas, es jau nezinu, mož paaugšos vairāk pogu spiedīšu! :D

cik tev kadru sanāca?

nu es jau zinu, ka man bija vislabākais fotogrāfs, kas varēja nospiest pogu 3000 reižu 16 stundu laikā.... bet vienalga...
varbūt nodarbojaties vienīgi ar jaunā pāra bildēšanu?

uzrakstiet lūdzu kāds meistars, cik kadru ir normāli
Publicēts: 16.01.08 16:06
 citēt
Lapas intro atstāj ārkārtīgi skumju iespaidu ...
Publicēts: 16.01.08 16:07
 citēt

tu nu te sāc stipri pārspīlēt..
katrā mainīgajā situācijā arī viesi jāķer?
galvenais kāzās ir pāris un viņu emocijas un arī nedaudz viesi nevis visi.

nu jā mazliet neprecīzi izteicos... nu bet vienalga viesi ir sapucējušies varbūt vienreiz gadā un viņus ir jāfotografē
Publicēts: 16.01.08 16:09
 citēt
4 vai 5 Ggb.
Publicēts: 16.01.08 16:10
 citēt
ja ir 3 aparati, 3k bilzhu - normali, IMHO.
esmu redzejis andre darbiba - tas tiesham ir DARBS, nevis pasedet, atpusties, padzerties, paknipset.

visu cienu!
Publicēts: 16.01.08 16:13
 citēt
Nu man bija zem tūkstoša! k-kā tā nepārcentos... es domāju apstrāde kaut 1000 jau ir daudz... nevar bez apstrādes kaur ar actions + batch vajag! (: IMHO
Publicēts: 16.01.08 16:19
 citēt
Nu man bija zem tūkstoša! k-kā tā nepārcentos... es domāju apstrāde kaut 1000 jau ir daudz... nevar bez apstrādes kaur ar actions + batch vajag! (: IMHO

Nu tu jau biji no sirds apstrādājis :) lai dabūtu 700 tik kvalitatīvi nostrādātas bildes jaunajam pārim taču būtu gadu jāgaida :D bet vienkāršākās darbības taču var izdarīt ejot visām bildēm cauri...
Publicēts: 16.01.08 16:27
 citēt
Nevajag jau visas ar kruto aptrādi! (: galvenais smaidīgi cilvēki! un labas atmiņas! (: Nu tā... k-kādas bildes ar nopietnu apstrādi un pārējās lai labi izskatās! (: Vismaz man šinī gadījumā! (:
Publicēts: 16.01.08 16:30
 citēt
Tak cik bilzu un ko kaazinieki grib, lai fotografs bilde var apspriest.
Ja grib kadas 30-50 bildes, ok, attieciga cena. Ja grib, lai kaa paparacci skraida pakalj un katru kustibu bilde - atkal sava cena.
Publicēts: 16.01.08 16:30
 citēt
Vēlētos tagad dzirdēt viedokli no kāda, kam ir bijušas vismaz 5 sievas.
man bišķi pietrūkst un var sanākt ilgi gaidīt. ~ 87,32 % kāzu esmu maucis uz filmām un vairumu b&w, varbūt vēl uz UT. filmās pārrēķināt jau laikam nebūtu korekti, bet šā kā tā, arī 1000 šķiet traki daudz. paklanos, ja to var izdarīt "nje v ušķjerb" kvalitātei. es varbūt esmu 700 izmaucis vai 800, bet atdevu kā gatavas < 50%.
Publicēts: 16.01.08 16:34
 citēt
. es varbūt esmu 700 izmaucis vai 800, bet atdevu kā gatavas < 50%.

Nu re... man līdzīgi izgāja! (:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas