Jācer, ka šeit ir kāds kam ir pieredze lietojot šo kameru vai vismaz ir par to dzirdējis. Interesē tīri atsauksmes par lietošanu -- laba/slikta, kā salīdzinās ar to pašu Fuji GW690.
Atradu vietu, kur šo jaunu pārdod par diezgan sakarīgu naudu kopā ar 80mm objektīvu. Vēlme ir iegūt relatīvi nelielu un vieglu kameru ainavām, ar labu kvalitāti. Mazās matricas un arī 35mm formāts tomēr nav tas un Mamiya RB67 ir par lielu, smagu un neērtu, lai ņemtu putnu foto braucienos.
sorr par offtopiku un ja ko ne taa sapratu, bet ar cik mm tu taisies uz midformata putnus bildet??? :roll: :oops: tb, kadi ir garakie normali pieejamie objektivi?
Ja Tev ir RB tad jau zini ko ar 90 mm var dabūt iekšā. 80 mm uz 6x7 ainavām manuprāt tomēr stipri par šauru. Tur vajag kko šaurāku. 65, 50, un tad 43mm. Ar 50 jau varētu kaut ko iesākt. Karoče daba ar štatņiku un bez papildizdevumiem vēl vienam stiklam nesanāks.
Ainavas jau visādi var bildēt. Protams, ka bieži vajag kaut ko platāku, bet 80mm izskatās gana universāls un tie objektīvi ir maināmi. Ja jau iepatiksies, tad varēs paņemt kādu 43mm. Turklāt kā jau rakstīju -- man svarīgi, lai var iebāzt foto somā, ir viegls un gana universāls.
Beigās tad arī izdomāju, ka jāpērk. Galu galā vienmēr to varēs pārdot lietoto kameru tirgū, ja nu galīgi nepatiks
stulbs jautājums( laikam tāpēc ka esmu piedzimis digitalizācijas laikmetā ) kā midformātam ir ar filmām?viņam liekas kkādas savādākas nekā parastos 35mm SLR ? un ja tā ir, tad kur tās filmas var attīstīt?
stulbs jautājums( laikam tāpēc ka esmu piedzimis digitalizācijas laikmetā ) kā midformātam ir ar filmām?viņam liekas kkādas savādākas nekā parastos 35mm SLR ? un ja tā ir, tad kur tās filmas var attīstīt?
tiešām stulbs :lol: :lol: jā, liekās savādākas, bet var iestūķet arī 35mm, kā arī 16 mm un visvieglāk būs 8mm. salīdīs pat vairākas gb :mrgreen: :mrgreen:
tiešām stulbs :lol: :lol: jā, liekās savādākas, bet var iestūķet arī 35mm, kā arī 16 mm un visvieglāk būs 8mm. salīdīs pat vairākas gb :mrgreen: :mrgreen:
haha nu tad paliekam pie 8mm ja? un ka ir ar attīstišanu?
Vairāki GigaBaiti?? Nez kāpēc visiem liekas ka to filmu nav... aa, nu jā. Nejau viņas pie rimi/mahimas kasēm tirgo )
Vairāki GigaBaiti?? Nez kāpēc visiem liekas ka to filmu nav... aa, nu jā. Nejau viņas pie rimi/mahimas kasēm tirgo )
Man atkal tas 80mm izskatās uz šo brīdi diezgan universāls. Vēlāk, ja iepatiksies kamera un nolemšu to atstāt, paņemšu 43mm platleņķi. To nenormāli visi slavē. Liekas ka ap 21-22mm 35mm formāta sanāk.
Bet nu baigi dīvaini, ka pa, piemēram, pa 5D + labs objektīvs cenu var nokomplektēt jaunu sistēmu, kas dod ārā daudz kvalitatīvāku bildi.