forum.gif
D40x vai D50
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / D40x vai D50
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.01.08 18:55
 citēt
Sveiki.

Takā pašam savas kameras, kas puslīdz apmierinātu to, ko vēlos es pats, man nav tad esmu nolēmis iegādāties jaunu kameru. Budžets man, skolniekam, nav tas lielākais - aptuveni 400lati. Svārstos starp Nikon D50 un D40x. Vēlētos dzirdētu jūsu viedokli par šīm kamerām, kuru labāk? D40x, cik saprotu, ir tā problēma, ka būs tālāk problēmas ar autofokusu objektīviem, jo viņam nav tā kaut kāda dzinēja, kas to lēcu kustina vai kaut kā tā. Neesmu tik gudrs. Vai varbūt ir kas cits, ap šo budžetu, kas būtu, ievērības cienīgs? Uz Canoniem man īpaši nevelk.

Paldies jau iepriekš. :)
Publicēts: 17.01.08 19:01
 citēt
Varbut shis Tev spes palidzet:
[url=www.dpreview.com...
Publicēts: 17.01.08 19:01
 citēt
Sveiki.

Takā pašam savas kameras, kas puslīdz apmierinātu to, ko vēlos es pats man nav tad esmu nolēmis iegādāties jaunu kameru. Budžets man, skolniekam, nav tas lielākais - aptuveni 400lati. Svārstos starp Nikon D50 un D40x. Vēlētos dzirdētu jūsu viedokli par šīm kamerām, kuru labāk? D40x, cik saprotu, ir tā problēma, ka būs tālāk problēmas ar autofokusu objektīviem, jo viņam nav tā kaut kāda dzinēja, kas to lēcu kustina vai kaut kā tā. Neesmu tik gudrs. Vai varbūt ir kas cits, ap šo budžetu, kas būtu, ievērības cienīgs? Uz Canoniem man īpaši nevelk.

Paldies jau iepriekš. :)

D40x būs nenoliedzami modernāks, ar jaunākiem dzelžiem (procesoru)un attēla apstrādes softu (iekš to kameru) tam būs 10 Mpix matrica - ja izmēram, tavuprāt ir būtiska nozīme), bet jā - lai saglabātu konkurētspējīgu cenu AF-S objektīvi būs ar tikai manuālu fokusēšanu.
D50 vecāks, vienkāršāks, aprīkots ar 6 Mpix matricu, toties pilnībā darbinās visus AF-S, kā arī jaunākā parauga objektīvus, kādi tiek piedāvāti uz D40/D40x. Pozitīvs pluss - cena būš nesalīdzināmi mazāka nekā tam D40, jo D50 ir vecāks un to vairs neražo.
Par cenas starpību varētu sanākt kāds labāks stikliņš... ;)
Publicēts: 17.01.08 19:04
 citēt
PS.
Ja vel pirms neilga laika teicu, ka iespejams no nulles sakot, butu njemis d40x, tad tagad viennozimigi varu teikt, ka sho Nikon modeli nenjemtu.
Publicēts: 17.01.08 19:16
 citēt
nu es arī it kā vairāk sliecos uz d50, pārsvarā dēļ tā autofokusa. Tie pikseļi man ir diezgan pie pakaļas. Ja arī kādreiz gadītos laist laukā uz A4, tad domāju, ka dižas atšķirības nebūtu, vai tomēr būtu?

pats galīgi neorientējos pentaxos un olympusos. tur ir kaut kas sakarīgs ap šiem 400ls? skatījos tikko netā un pa 400ls pat tiek piedāvāts pentax k100d ar 18-55 un 50-200 kopā. biki apjuku, ka tik lēti.
Publicēts: 17.01.08 19:27
 citēt
par pentax un oly neko nezināšu komentēt
bet 6 Mpix dod poligrāfiskā kvalitātē 24x17 cm
ja pastiepsi līdz A4 (29,7 x 21 cm) neviens nepamanīs... ;)
Publicēts: 17.01.08 20:10
 citēt
K100D būs DAUDZ labāks pirkums. Kaut vai dēļ stabilizatora vien. Nu jā, un bildes kvalitāte tomēr ar nez kapēc labāka, kaut abiem viens un tas pats Sony sensors.
Publicēts: 17.01.08 22:43
 citēt
Daudz labākspirkums būs Nikon D70s ar kit objektīvu 18-70mm, šobrīd zem 350Ls droši var dabūt mazlietotu:)
Publicēts: 18.01.08 09:37
 citēt
d40 vs d40x => d40 jo cena. viss paareejais iznjemot papildus pixeljus vinjiem ir vienaads.

d40 vs d50 vs d70s iisti saliidzinaat nevar jo samazinoties modelja numuriem tie ir arii kaartiigi apgariziiti funkcijaas. no otras puses jaunaakiem modeljiem ir labaaki dzelzhi, softi, tehnologijas iebaaztas iekshaa.

ja man buutu shobriid jaaswitcho no filmas slr uz dslr un budzets buutu limiteets, es nezinaatu ko dariit jo:
d40/d40x - jauns modelis, bet suudiigs,
d50 - nu jau vecs un gandriiz suudiigs,
d70/d70s - ljoti vecs (lai tagad pirktu), bet ar labaam fkc.

es saprotu ka d80, d200, d300, ... ir offtopic.
Publicēts: 18.01.08 10:23
 citēt
Man ir bijis D50, D70s, esmu lietojis D80... Ja tagad būtu jāņem, ņemtu D40x, jo tad, kad varēšu atļauties dārgos objektīvus, varēšu atļauties arī jaunu body, kurš, protams, uz to brīdi jau būs vēl jaunāks. Bet tā vispār, atkarīgs no tā, ko tu bildēsi. Piemēram, ceļojumos labāk D40x un 18-200mm VR objektīvs, bet ja bildēsi burbuļus ar blūru, vai atražosi citu "mākslu", tad vajadzēs 50mm 1.4 un attiecīgi body ar AF motoru.
Publicēts: 18.01.08 10:25
 citēt
d40 vs d40x => d40 jo cena. viss paareejais iznjemot papildus pixeljus vinjiem ir vienaads.

d40 vs d50 vs d70s iisti saliidzinaat nevar jo samazinoties modelja numuriem tie ir arii kaartiigi apgariziiti funkcijaas. no otras puses jaunaakiem modeljiem ir labaaki dzelzhi, softi, tehnologijas iebaaztas iekshaa.

ja man buutu shobriid jaaswitcho no filmas slr uz dslr un budzets buutu limiteets, es nezinaatu ko dariit jo:
d40/d40x - jauns modelis, bet suudiigs,
d50 - nu jau vecs un gandriiz suudiigs,
d70/d70s - ljoti vecs (lai tagad pirktu), bet ar labaam fkc.

es saprotu ka d80, d200, d300, ... ir offtopic.

Nepiekrist!
D50 un D70s ir viena vecuma D70 ir pāra mēnešu vecāks tikai
D40/D40x vienīgais sūdīgums ir AF motorīša trūkums iekš to Body.
Publicēts: 18.01.08 11:07
 citēt
Nepiekrist!

d50 = d70s = d70 + 14meenshi. neko jau sev "paaris". un "s" uzlabojumi ja nemaldos bija tikai lielaaks monitors un labaaks menu, kur peedeejo vareeja ieapgreodot vecajam.

d40 papildus miinusi prieksh manis ir veel statusa lcd, dof (nav arii d50). tas ka mazinjsh var buut gan +, gan -, bet esmu dzirdeejis ka saliidzinaajumaa ar 350d/400d turaas rokaa labi kaa jau nikonam pienaakas. :)))

galu galaa patiik un atbalstu martink'a komentu, bet ja njemtu tad d40 nevis "x" - zhiida deguns odnako.
Publicēts: 18.01.08 11:16
 citēt
Nepiekrist!

d50 = d70s = d70 + 14meenshi. neko jau sev "paaris". un "s" uzlabojumi ja nemaldos bija tikai lielaaks monitors un labaaks menu, kur peedeejo vareeja ieapgreodot vecajam.

d40 papildus miinusi prieksh manis ir veel statusa lcd, dof (nav arii d50). tas ka mazinjsh var buut gan +, gan -, bet esmu dzirdeejis ka saliidzinaajumaa ar 350d/400d turaas rokaa labi kaa jau nikonam pienaakas. :)))

galu galaa patiik un atbalstu martink'a komentu, bet ja njemtu tad d40 nevis "x" - zhiida deguns odnako.

Par tiem mēnešiem piektist - janvāris un aprīlis bija ar gada starpību. :oops:
Bet no tā izriet, ka Tev D70s būtu labāks pirkums nekā D40 un D80
D40 - dēļ funkcijām un funkcionalitātes, D80 - dēļ cenas... :D
Publicēts: 18.01.08 11:33
 citēt

ja taa godiigi tad nesapratu shii teikuma jeegu, jo runaats jau tiek par to ko un kaa rekomendeet topika autoram nevis man. un 2kaart man neko nevajag jo laimiigi iztieku ar to kas man ir. vieniigaa lieta (d50ajam) kas mani ir peedeejos 1,5os gados izbesiijusi vismaz 10it reizes ir statusa lcd apgaismojuma neesamiiba, kas bildeejot aaraa naktii dikti traucee. :(
Publicēts: 18.01.08 11:42
 citēt

ja taa godiigi tad nesapratu shii teikuma jeegu, jo runaats jau tiek par to ko un kaa rekomendeet topika autoram nevis man. un 2kaart man neko nevajag jo laimiigi iztieku ar to kas man ir. vieniigaa lieta (d50ajam) kas mani ir peedeejos 1,5os gados izbesiijusi vismaz 10it reizes ir statusa lcd apgaismojuma neesamiiba, kas bildeejot aaraa naktii dikti traucee. :(

Es par piemēru ņēmu Tavas prasības - uz zināmas pieredzes bāzētas - kas varētu būt labāk...
Kā nekā funkcionalitāte un dažādas fīčas ir par labu D70.
Labi uzrakstīšu tā lai saprastu, ko es ar to gibēju teikt

mindgame - spriežot pēc argumentiem, kurus izteica nesix - tomēr labākā izvēle varētu būt D70s, jo D40 nav DOF preview (kaut arī tam ir IEVĒROJAMI labāks bildes apstrādes dzelzis un softs), status LCD ar apgaismojumu, utt, D80 galīgi neiederas budžetā un D50 nāca ar švakāku Kit objektīvu, bez apgaismojuma LCD ekrānam.
Publicēts: 18.01.08 12:32
 citēt
vieniigaa lieta (d50ajam) kas mani ir peedeejos 1,5os gados izbesiijusi vismaz 10it reizes ir statusa lcd apgaismojuma neesamiiba, kas bildeejot aaraa naktii dikti traucee. :(

Jā, tas sux. Vēl tas, ka D70s var pielikt pulti ar vadu, bet D50 - nevar.

Nu, ja kas, labs D70s komplektiņš ir lietotājam mreinis - tā kā viņš grasās mainīt reliģiju, der painteresēties pie viņa.
Publicēts: 18.01.08 12:43
 citēt
Man ir bijis D50, D70s, esmu lietojis D80... Ja tagad būtu jāņem, ņemtu D40x, jo tad, kad varēšu atļauties dārgos objektīvus, varēšu atļauties arī jaunu body, kurš, protams, uz to brīdi jau būs vēl jaunāks. Bet tā vispār, atkarīgs no tā, ko tu bildēsi. Piemēram, ceļojumos labāk D40x un 18-200mm VR objektīvs, bet ja bildēsi burbuļus ar blūru, vai atražosi citu "mākslu", tad vajadzēs 50mm 1.4 un attiecīgi body ar AF motoru.

un kāds tavs viedoklis par D80?
Publicēts: 18.01.08 23:20
 citēt
D70s mīnuss, priekš manis, ir tāds, ka nevar pirms kadra pacelt spoguli. Lūk, tas gan ir trūkums. Pārējais apmierina.

Nu tomēr D70 ir lētā gala spogulene un priekš viņās tehniskā izpildījuma - materiāli, risinājumi, ta ir gana laba
Nu nez, par to spoguļā pacelšanos
ja ir gana stabils statīvs, tad palaižot ar pulti nekas slikts kadram nenotiek ;), salīdzinot ar to, ja spoguli paceļ 2 sekundes pirms kadra.
Canon D300; D350 un D400 ir manāmi vieglākas (svara ziņā) kameras, kam spoguļa pacelšanās fotogrāfējot teorētiski vairākvarētu radīt nevālamas vibrācijas, kas teorētiski varētu sabojāt kadru...
Publicēts: 19.01.08 11:55
 citēt
Ir gan statīvs, gan monopods. Pirmo es lietoju ļoti reti, otru nemaz. Pie mana fotografēšanas stila un satura, kaut vai 3 statīvi, tas maz ko maina. Spoguļa pacelšanai ir nozīme arī tad, kad fotografē no rokas. Es runāju par sevi. Pie D70s man nepatīk tieši šis aspekts.

pastāsti vairāk - kāpēc bildējot no rokas tas traucē? Troksnis liels?
Var iztraucēt kadru dēļ trokšņa?
Publicēts: 19.01.08 15:51
 citēt
Kāds sakars troksnim ar spoguļa pacelšanu? Es no augstiem ISO nekad neesmu vairījies. Sevišķi Nikon gadījumā. Es baidos no izlaizītas plastmasas. Nepietiekami baidos, dažkārt.

es domāju nevis attēla troksni, bet gan akustisko troksni, ko rada spoguļa pacelšanās...
Vienkārši gribu uzzināt - kāda iemesla pēc tev tā spoguļa pacelšana 2 sekundes pirms slēdža nostrādāšanas liekas tik būtiska?
Nevaru vienkārši izdomāt - priekš kam tāda fīča vajadzīga, izņemot to iespēju novērst lieku vibrāciju bildējot ilgas ekspozīcijas...
Publicēts: 19.01.08 17:35
 citēt

Kādu aparātu pats tagad lieto?
Publicēts: 19.01.08 19:51
 citēt
Kādu aparātu pats tagad lieto?

To, kuru aizņemos ;)
Publicēts: 20.01.08 13:41
 citēt

Ļoti labs, vislabākais, kas var būt priekš foto entuziasta :)
Publicēts: 20.01.08 14:41
 citēt

Ļoti labs, vislabākais, kas var būt priekš foto entuziasta :)

Pašam pašlaik ir Nikon D80 un priekš manis tā ir vislabākā kamera, ko esmu lietojis un esmu lietojis diezgan daudzas - Canon 350D, 20d, 30d, Nikon 70, 70s.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):