Mans esoshais komplekts: Canon EOS 40D + EF-S 17–85 f/4-5,6 IS USM (kit)
Pieredze: maza + beigshu tulinj sakumlimenja fotokursus
Esoshais objektivs (naca lidzi "by default" kamerai) isti neapmierina manas prasiibas, t.i. vairak patik fotografet tusinjos etc. kur ir pashvaki gaismas apstaaklji, patik bildet portretus. Ar esosho objektivu ir pagruti stradat pashvakas gaismas apstakljos, un vel piedevam ir velme ieguut nozoom, fix objektiivu, lai piespiestu sevi vairak kusteeties un mekleet pareizo kadreejumu.
No augstak mineetaa, esu secinajis, ka vajag iegadat objektivu (nauda ko varu atljauties ir Ls 200 - 300,-) vai ari "zibeni", kas ari atrisinatu gaismas problemu. "Zibens" gan man by default nepatiik.. patik dabiskas gaismas radiitas eenas etc.. bet nu..
Esu noskatijis Canon EF 50mm f/1.4 USM, kursh iekljaujas cenu diapazonaa.
Tapec jautaju zinoshakiem un pieredzejoshakiem cilvekiem. Vai shis obektivs butu gana labs vajas gaismas apstakljos.. vai tomer labak iegadat kadu "zibeni".. vai varbut kadu citu kombinaciju..?
abus! bet ja nopietni - bieži gadīsies tik tumšs, ka arī ar 85 mm F/1.2 neizdosies neviens kadrs Labāk tad Zipene ar labu atstarotāju, ja jau bildē daudz tusiņus... P.S. Ārēja zipene rada daudz savādāku apgaismojumu un ir izmantojama daudz radošāk, it īpaši, ja vēl vari to zipeni noņemt nost tad vienā roka zipene, otrā aparāts un uz priekšu - radoša gaismošana un spēle ar gaismēnām nāks tikai par labu...
protams, 580, jauda nedaudz lielāka un saprašanās starp 40D arī plašākas :wink:
mm.. skaidrs. tad jau laikam cik noprotu labak tomer ir njemt zibeni, nevis gaishu objektiivu. bac.. domaju pirkt objektiivu.. nu esu nonacis pie ta ka laikam vajag zibeni..aaa
Par zibeneem: Starpiibu starp 430to un 580to Tu visdriizaak nemaniisi, jo uz pilnu jaudu diezvai fotografeesi un lielaakoties taapat vinju izmantosi Auto rezjiimaa. Ar 430to 17-85 objektiivs Tev vairs nemaz neliksies slikts.
Gaishu fiksu prieksh tusinjiem labaak njem 30mm 1.4f sigmu - leeta, plata, un ja neizmanto naudas pelniishanai tad arii gana laba izveele. Sigmaam resurss nav tik liels kaa Canon objektiiviem, bet ja neizmanto to naudas pelniishanai tad nekaadas vainas nebuus.
Starpcitu, lielajos pasaakumos profi kam ir marki nez kaapeec lieto 430taas.. (praktiskais noveerojums)
bambucha. paldies par atbildi un ieteikumiem. njemshu veera. tiesham paldies.. tas ir mega labaak.. neka lasiit tehnikso informaciju par produktiem.. jo tad es droshvien butu panemis 580EX II, kuru man nemaz nevajadzeetu isteniba, jo tapat vinjas potencialu neizmantotu. par Sigmu iechekoshu.. tiesham 30mm 1.4f prieksh nana 1.6 cropa buutu labaak.. thx
Zibspuldze profanē to pasākumu. Ja piemērotas gaismas nav, tā šādā veidā neradīsies. Tā ir tikai izlīdzēšanās.
Pēc šīs teorijas jau objektīvs arī būtu tikai izlīdzēšanās...
Zibspuldze ir nepieciešamība un instruments vēlamā rezultātas sasniegšanai. Kas tas par tusiņu, ka taja fiss pakārtots fotogrāfijai??? Ja ir tusiņš, tad fotogrāfija piekārtojas tam - nav gaismas, piegaismojam ar zibeni...
Ja esi mazins un nabadzigs un velies BILDET PORTRETUS letakais risinajums ir STUDIJAS BLICE ~200Ls un problemas ar GAISMU ~20m2 telpa VAIRS NEEXSISTES Pat korporativam reportazjam sen vairs neizmantojam "Kompaktas" blices bet saliekam telpa kadas 1-2 radio vadamas studijas blices un gaisma KA STUDIJA
Ja esi mazins un nabadzigs un velies BILDET PORTRETUS letakais risinajums ir STUDIJAS BLICE ~200Ls un problemas ar GAISMU ~20m2 telpa VAIRS NEEXSISTES Pat korporativam reportazjam sen vairs neizmantojam "Kompaktas" blices bet saliekam telpa kadas 1-2 radio vadamas studijas blices un gaisma KA STUDIJA
Iedomājies to mazo nabadziņu ar felleri minamiez siemā ar fočika mugursomu un divām studijas blicēm ar kājām, dažādiem reflektoriem...
Iewar1jumZ, ja interesee par studijas zipeneem vairaak info, arii praktiski izmeegjinaat kas un kaa, uzraksti Jonatanam. Par Canon objektiiviem vinjsh Tev ar skaidraak visu varees pastaastiit.
Nesu ne mazins ne nabadziigs tik ljoti. Nav smuki aptaisiit mani tikkai tapec, ka esu iesacejs. Pats ari kadreiz ari biji jauns gurkjis, bet tas nedod tev tiesibas mani noniecinaat.. tas taa.. Jomaa, kur es esmu specigaks par tevi un daudziem citiem es neatljaujos "padariit" iesacejus par maziem un nabadziigiem, ja cilvekam ir interese, velme saprast un ir respekts pret zinoshakiem (neizgudro savu riteni, un nemegina pieradit gadiem parbauditas patiesibas par aplamaam), tad ir ok.
Netaisos katraa kkada pasakumaa vislaik karinat pa malam gaismas. Neesi pareizi sapratis manis jautato.
Misters Bambucha un palaidniex ir pareizi izpratis gan manu mazo pieredzi fotografeshanaa, gan konkreto meerki, gan finansialos plaanus etc.. thx vinjiem!
Tā arī ir -- ja gribās bildēt ar zibspuldzi, tad prātīgāk ir nopirkt lielu studijas. Mazās, kas montējas uz kameras pamatā ir piegaismošanai saulainā laikā vai kādām citām tik pat specifiskām letām domātas.
Ārkārtas gadījumā var kā pamatgaismas avotu izmantot, bet izskatās bēdīgi parasti. No visiem maniem foto pirkumiem tās tiek izmantotas visretāk
Tā arī ir -- ja gribās bildēt ar zibspuldzi, tad prātīgāk ir nopirkt lielu studijas. Mazās, kas montējas uz kameras pamatā ir piegaismošanai saulainā laikā vai kādām citām tik pat specifiskām letām domātas.
Ārkārtas gadījumā var kā pamatgaismas avotu izmantot, bet izskatās bēdīgi parasti. No visiem maniem foto pirkumiem tās tiek izmantotas visretāk
un bieži tu tusiņus un draugu dzimšanas un vārda dienas bildē ar studijas bliceni?
Iewar1jumZ, ja interesee par studijas zipeneem vairaak info, arii praktiski izmeegjinaat kas un kaa, uzraksti Jonatanam. Par Canon objektiiviem vinjsh Tev ar skaidraak visu varees pastaastiit.
Emm.. paldies! Jutos ka esu paradniex. Naks siltaks laiks, varu kadu alu uzlikt
Emm.. paldies! Jutos ka esu paradniex. Naks siltaks laiks, varu kadu alu uzlikt
Nee.. nu var jau ar ziemaa pa kadam alam. Viek pasham nelabs ieradums alu dzert tikkai siltaaa sezonaa.. lidz ar to neviljus savus ieradumus pielidzinu pa savam.. nav labi, es zinu!
Tad nu es ar laikam pirkshu: Canon 430EX un Sigma 30mm f/1.4
noraditajaa saitaa.. Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM Olympus diez vai man derees.. :P Man ir Canon..
Kamon, veciit, pazvani vinjiem un pasaki ka Tev vajag prieksh Canon! Par vienu cenu vinjiem ir gan Canon, gan Nikon, gan Oly kameraam!!! Varbuut man vinju prieksh Tevis nopirkt un aizvest?? :idea: Links ir, taalaak daries pats.
Lai nebuutu bezjeedziigs spams, ja gribi ko skaidru uzzinaat tad buus uz PZ jaapaariet..