forum.gif
gaishu stiklu vai "zibeni"?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / gaishu stiklu vai "zibeni"?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.01.08 16:03
 citēt
Labdien, cienijamie!

Mans esoshais komplekts:
Canon EOS 40D + EF-S 17–85 f/4-5,6 IS USM (kit)

Pieredze: maza + beigshu tulinj sakumlimenja fotokursus

Esoshais objektivs (naca lidzi "by default" kamerai) isti neapmierina manas prasiibas, t.i. vairak patik fotografet tusinjos etc. kur ir pashvaki gaismas apstaaklji, patik bildet portretus. Ar esosho objektivu ir pagruti stradat pashvakas gaismas apstakljos, un vel piedevam ir velme ieguut nozoom, fix objektiivu, lai piespiestu sevi vairak kusteeties un mekleet pareizo kadreejumu.

No augstak mineetaa, esu secinajis, ka vajag iegadat objektivu (nauda ko varu atljauties ir Ls 200 - 300,-) vai ari "zibeni", kas ari atrisinatu gaismas problemu. "Zibens" gan man by default nepatiik.. patik dabiskas gaismas radiitas eenas etc.. bet nu..

Esu noskatijis Canon EF 50mm f/1.4 USM, kursh iekljaujas cenu diapazonaa.

Tapec jautaju zinoshakiem un pieredzejoshakiem cilvekiem. Vai shis obektivs butu gana labs vajas gaismas apstakljos.. vai tomer labak iegadat kadu "zibeni".. vai varbut kadu citu kombinaciju..?

Ieprieksh pateicos par veltito laiku atbildeem. :)
Publicēts: 19.01.08 16:10
 citēt
abus! :D
bet ja nopietni - bieži gadīsies tik tumšs, ka arī ar 85 mm F/1.2 neizdosies neviens kadrs
Labāk tad Zipene ar labu atstarotāju, ja jau bildē daudz tusiņus...
P.S. Ārēja zipene rada daudz savādāku apgaismojumu un ir izmantojama daudz radošāk, it īpaši, ja vēl vari to zipeni noņemt nost
tad vienā roka zipene, otrā aparāts un uz priekšu - radoša gaismošana un spēle ar gaismēnām nāks tikai par labu... ;)
Publicēts: 19.01.08 16:18
 citēt
mm.. thx palaidniex :P
hmm.. man tagad pardomas iestaajaas.. :D
tatad zoomniex sanak ok.. vienk ar zibeni arejo ar butu ok?

Speedlite 430EX
Speedlite 580EX

salidzinajumus tehiskos radijumos apskatiju.. emm..(saprashana maza.. jo nav pieredzes :() varbut kadas lietotaju atsauksmes..
Publicēts: 19.01.08 16:29
 citēt
protams, 580, jauda nedaudz lielāka un saprašanās starp 40D arī plašākas :wink:
Publicēts: 19.01.08 16:30
 citēt
un 430EX atras būs ļoti problemātiski!
Publicēts: 19.01.08 19:22
 citēt
Kadas tad ir buutiskaakas atskiribas (+/-) starp siim abaam zipeneem 430Ex un 580Ex ?
Publicēts: 19.01.08 19:43
 citēt
Publicēts: 19.01.08 19:48
 citēt
Vieglaak ir izprast kad kads to apstaasta, nevis neko par to nezinot meginat izlasiit...
Publicēts: 19.01.08 19:51
 citēt
protams, 580, jauda nedaudz lielāka un saprašanās starp 40D arī plašākas :wink:

mm.. skaidrs. tad jau laikam cik noprotu labak tomer ir njemt zibeni, nevis gaishu objektiivu. bac.. domaju pirkt objektiivu.. nu esu nonacis pie ta ka laikam vajag zibeni..aaa :)
Publicēts: 19.01.08 20:03
 citēt
Par zibeneem:
Starpiibu starp 430to un 580to Tu visdriizaak nemaniisi, jo uz pilnu jaudu diezvai fotografeesi un lielaakoties taapat vinju izmantosi Auto rezjiimaa.
Ar 430to 17-85 objektiivs Tev vairs nemaz neliksies slikts. :)

Gaishu fiksu prieksh tusinjiem labaak njem 30mm 1.4f sigmu - leeta, plata, un ja neizmanto naudas pelniishanai tad arii gana laba izveele.
Sigmaam resurss nav tik liels kaa Canon objektiiviem, bet ja neizmanto to naudas pelniishanai tad nekaadas vainas nebuus. ;)

Starpcitu, lielajos pasaakumos profi kam ir marki nez kaapeec lieto 430taas.. :D (praktiskais noveerojums)
Publicēts: 19.01.08 20:23
 citēt
lietojot lielaaku ISO piem 800 ar 430ex pilnibaa pietiekami reportazhaam! :) 430ex ir arii daudz kompaktaaka un ekonomiskaka par 430ex!
Publicēts: 19.01.08 21:32
 citēt
430ex ir arii daudz kompaktaaka un ekonomiskaka par 430ex!

:lol: :lol:
Publicēts: 19.01.08 21:39
 citēt
bambucha. paldies par atbildi un ieteikumiem. njemshu veera.
tiesham paldies.. tas ir mega labaak.. neka lasiit tehnikso informaciju par produktiem.. jo tad es droshvien butu panemis 580EX II, kuru man nemaz nevajadzeetu isteniba, jo tapat vinjas potencialu neizmantotu.
par Sigmu iechekoshu.. tiesham 30mm 1.4f prieksh nana 1.6 cropa buutu labaak.. thx
Publicēts: 19.01.08 21:50
 citēt

nu un kas tur tik smiekeliigs? :roll:
Publicēts: 19.01.08 22:07
 citēt

nu un kas tur tik smiekeliigs? :roll:

Izlasi vēlreiz paša rakstīto! ;)
Publicēts: 19.01.08 22:08
 citēt
opacaa! :D :D njam... :D :wink: gadaas.. es biju domaajis ekonomiskaaka un kompaktaaka par 580ex
Publicēts: 19.01.08 22:13
 citēt
Zibspuldze profanē to pasākumu. Ja piemērotas gaismas nav, tā šādā veidā neradīsies. Tā ir tikai izlīdzēšanās.

Pēc šīs teorijas jau objektīvs arī būtu tikai izlīdzēšanās... :D

Zibspuldze ir nepieciešamība un instruments vēlamā rezultātas sasniegšanai.
Kas tas par tusiņu, ka taja fiss pakārtots fotogrāfijai??? Ja ir tusiņš, tad fotogrāfija piekārtojas tam - nav gaismas, piegaismojam ar zibeni... ;)
Publicēts: 19.01.08 22:14
 citēt

google ir priekš tiem kam nav gudru draugu :D
Publicēts: 19.01.08 22:25
 citēt
bambucha : Kops kura laika tik laab orentejies CANON tehnikā:):) Liekas tur kāds nav parlogojies:):)
Publicēts: 19.01.08 22:34
 citēt
Ja esi mazins un nabadzigs un velies BILDET PORTRETUS letakais risinajums ir STUDIJAS BLICE :) ~200Ls un problemas ar GAISMU ~20m2 telpa VAIRS NEEXSISTES:) Pat korporativam reportazjam sen vairs neizmantojam "Kompaktas" blices bet saliekam telpa kadas 1-2 radio vadamas studijas blices un gaisma KA STUDIJA:)
Publicēts: 19.01.08 22:43
 citēt
Ja esi mazins un nabadzigs un velies BILDET PORTRETUS letakais risinajums ir STUDIJAS BLICE :) ~200Ls un problemas ar GAISMU ~20m2 telpa VAIRS NEEXSISTES:) Pat korporativam reportazjam sen vairs neizmantojam "Kompaktas" blices bet saliekam telpa kadas 1-2 radio vadamas studijas blices un gaisma KA STUDIJA:)

Iedomājies to mazo nabadziņu ar felleri minamiez siemā ar fočika mugursomu un divām studijas blicēm ar kājām, dažādiem reflektoriem... :D
Publicēts: 19.01.08 22:49
 citēt
Iedomājies KO var nopirkt pa 200Ls :):)
Publicēts: 19.01.08 22:50
 citēt
Iewar1jumZ, ja interesee par studijas zipeneem vairaak info, arii praktiski izmeegjinaat kas un kaa, uzraksti Jonatanam. Par Canon objektiiviem vinjsh Tev ar skaidraak visu varees pastaastiit.
Publicēts: 19.01.08 22:55
 citēt
Iedomājies KO var nopirkt pa 200Ls :):)

ja pārrēķina piepūstos balonos - tad pa 200 latiem sanāk pilna kravaskaste... :D
Publicēts: 19.01.08 22:55
 citēt
palaidniex : Piemeram mana patreizeja profilbilde ir 1 studijas blice ar stativu un lietussargu , kuras cena visam kopa perkot doiczemē bija 160Ls :):)
Publicēts: 19.01.08 22:58
 citēt

Nesu ne mazins ne nabadziigs tik ljoti. Nav smuki aptaisiit mani tikkai tapec, ka esu iesacejs. Pats ari kadreiz ari biji jauns gurkjis, bet tas nedod tev tiesibas mani noniecinaat.. tas taa.. :) Jomaa, kur es esmu specigaks par tevi un daudziem citiem es neatljaujos "padariit" iesacejus par maziem un nabadziigiem, ja cilvekam ir interese, velme saprast un ir respekts pret zinoshakiem (neizgudro savu riteni, un nemegina pieradit gadiem parbauditas patiesibas par aplamaam), tad ir ok.

Netaisos katraa kkada pasakumaa vislaik karinat pa malam gaismas. Neesi pareizi sapratis manis jautato.

Misters Bambucha un palaidniex ir pareizi izpratis gan manu mazo pieredzi fotografeshanaa, gan konkreto meerki, gan finansialos plaanus etc.. thx vinjiem! :)

PEACE
Publicēts: 19.01.08 23:00
 citēt
Tā arī ir -- ja gribās bildēt ar zibspuldzi, tad prātīgāk ir nopirkt lielu studijas. Mazās, kas montējas uz kameras pamatā ir piegaismošanai saulainā laikā vai kādām citām tik pat specifiskām letām domātas.

Ārkārtas gadījumā var kā pamatgaismas avotu izmantot, bet izskatās bēdīgi parasti. No visiem maniem foto pirkumiem tās tiek izmantotas visretāk
Publicēts: 19.01.08 23:01
 citēt
Tā arī ir -- ja gribās bildēt ar zibspuldzi, tad prātīgāk ir nopirkt lielu studijas. Mazās, kas montējas uz kameras pamatā ir piegaismošanai saulainā laikā vai kādām citām tik pat specifiskām letām domātas.

Ārkārtas gadījumā var kā pamatgaismas avotu izmantot, bet izskatās bēdīgi parasti. No visiem maniem foto pirkumiem tās tiek izmantotas visretāk

hmm.. njemshu veeraa..
Publicēts: 19.01.08 23:04
 citēt

un bieži tu tusiņus un draugu dzimšanas un vārda dienas bildē ar studijas bliceni?
:D
Publicēts: 19.01.08 23:04
 citēt
Iewar1jumZ, ja interesee par studijas zipeneem vairaak info, arii praktiski izmeegjinaat kas un kaa, uzraksti Jonatanam. Par Canon objektiiviem vinjsh Tev ar skaidraak visu varees pastaastiit.

Emm.. paldies! Jutos ka esu paradniex.
Naks siltaks laiks, varu kadu alu uzlikt :D
Publicēts: 19.01.08 23:06
 citēt

Emm.. paldies! Jutos ka esu paradniex.
Naks siltaks laiks, varu kadu alu uzlikt :D

siltu?, ja reiz gaidi siltāku laiku? :D
Publicēts: 19.01.08 23:11
 citēt
siltu?, ja reiz gaidi siltāku laiku? :D

Nee.. :D nu var jau ar ziemaa pa kadam alam. Viek pasham nelabs ieradums alu dzert tikkai siltaaa sezonaa.. lidz ar to neviljus savus ieradumus pielidzinu pa savam.. nav labi, es zinu! :D

Tad nu es ar laikam pirkshu:
Canon 430EX un Sigma 30mm f/1.4
Publicēts: 19.01.08 23:17
 citēt
Ievaarijum, Tu zapte taads, nesien man klaat citu komentaarus! :evil:

Objektiivu izdeviigi buus te njemt:
www.ff.lv...

Par zipeni gan nevareeshu paliidzeet, taas tagad gruuti atrast.

P.S Iewar1jumZ, gaidiisim alinjus, bet dubultaa vismaz buus vinjus jaanjem. :)
Vispaar jau konsultaacijas par alinju neviens parasti nesniedz..

bambucha un Jonatans
Publicēts: 19.01.08 23:18
 citēt
labojos. :)

noraditajaa saitaa.. Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM Olympus
diez vai man derees.. :P Man ir Canon..
Publicēts: 19.01.08 23:21
 citēt
Ievaarijum, Tu zapte taads, nesien man klaat citu komentaarus! :evil:

Objektiivu izdeviigi buus te njemt:
www.ff.lv...

Par zipeni gan nevareeshu paliidzeet, taas tagad gruuti atrast.

P.S Iewar1jumZ, gaidiisim alinjus, bet dubultaa vismaz buus vinjus jaanjem. :)
Vispaar jau konsultaacijas par alinju neviens parasti nesniedz..

bambucha un Jonatans

forša cena...zem vairumtirdzniecības...
Publicēts: 19.01.08 23:35
 citēt
Iewar1jumZ : Da perc jebko , gan buss gana lapss , seviskji ko iesaka "Zinosji lameri " buss izdevigs pikja ieguldijums:)
Publicēts: 19.01.08 23:39
 citēt
Iewar1jumZ : Da perc jebko , gan buss gana lapss , seviskji ko iesaka "Zinosji lameri " buss izdevigs pikja ieguldijums:)

O.. sakariigi! :D
Publicēts: 19.01.08 23:51
 citēt
labojos. :)

noraditajaa saitaa.. Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM Olympus
diez vai man derees.. :P Man ir Canon..

Kamon, veciit, pazvani vinjiem un pasaki ka Tev vajag prieksh Canon! Par vienu cenu vinjiem ir gan Canon, gan Nikon, gan Oly kameraam!!!
Varbuut man vinju prieksh Tevis nopirkt un aizvest?? :idea:
Links ir, taalaak daries pats.

Lai nebuutu bezjeedziigs spams, ja gribi ko skaidru uzzinaat tad buus uz PZ jaapaariet..
Publicēts: 20.01.08 00:45
 citēt
Vai kāds raxtīja cilvēkam (nelasīju visus blā blā) ka 40-jam 580-to vajag tikai OTRO?
Publicēts: 20.01.08 00:51
 citēt
Vai kāds raxtīja cilvēkam (nelasīju visus blā blā) ka 40-jam 580-to vajag tikai OTRO?

hmm 580EX II?

hmm.. kapee? :roll:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas