Es palieku pie domas - tā gaisma, ko iegūst ar ārējo zibspuldzi, bieži vien nav telpiska. Nekas netraucē paņemt universālu, visiem apgaismojuma veidiem spektrāli piemērotu HP5 filmiņu, atvērt diafragmu un noeksponēt to kā ISO 800 vai 1600, attiecīgi attīstot. www.fotoblog.lv... Tāda ir mana pieredze. Un ne grauds traucē, ne kas.
Šai tēzei varētu piekrist, tikai bik jāprecizē: Ja bildē savam priekam, taisi savu mākslu, un objektus var bīdīt un regulēt pēc savas un gaismas patikas- piekrītu. Taču, ja tā ir reportāža , kur nevar procesu ietekmēt, neviens supergaišais stikls un superjūtīgā filma (matrica) neļaus iegūt pieklājīgu bildi pret gaismu utml. Tādos gadījumos parasti lietoju Lumikvest 80-200 tipa (paštaisītu) kliedētāju un, ja telpā gaišas sienas/griesti- zibspuldzes klātbūtne nemaz nav uzkrītoša.
Es palieku pie domas - tā gaisma, ko iegūst ar ārējo zibspuldzi, bieži vien nav telpiska. Nekas netraucē paņemt universālu, visiem apgaismojuma veidiem spektrāli piemērotu HP5 filmiņu, atvērt diafragmu un noeksponēt to kā ISO 800 vai 1600, attiecīgi attīstot. www.fotoblog.lv... Tāda ir mana pieredze. Un ne grauds traucē, ne kas.
Šai tēzei varētu piekrist, tikai bik jāprecizē: Ja bildē savam priekam, taisi savu mākslu, un objektus var bīdīt un regulēt pēc savas un gaismas patikas- piekrītu. Taču, ja tā ir reportāža , kur nevar procesu ietekmēt, neviens supergaišais stikls un superjūtīgā filma (matrica) neļaus iegūt pieklājīgu bildi pret gaismu utml. Tādos gadījumos parasti lietoju Lumikvest 80-200 tipa (paštaisītu) kliedētāju un, ja telpā gaišas sienas/griesti- zibspuldzes klātbūtne nemaz nav uzkrītoša.
Es varu tikai piekrist Friidim :!: Daudziem nevajag mākslas foto un Fotogrāfijas. Viņiem vienkārši vajag bildītes no pasākuma vai tusiņa. Un vai reportāžu būtiski sabojā zibspuldzes izmantošana? It īpaši ja zibspuldze tiek lietota mazliet radošāk?
Tā arī ir -- ja gribās bildēt ar zibspuldzi, tad prātīgāk ir nopirkt lielu studijas. Mazās, kas montējas uz kameras pamatā ir piegaismošanai saulainā laikā vai kādām citām tik pat specifiskām letām domātas.
Ārkārtas gadījumā var kā pamatgaismas avotu izmantot, bet izskatās bēdīgi parasti. No visiem maniem foto pirkumiem tās tiek izmantotas visretāk
un bieži tu tusiņus un draugu dzimšanas un vārda dienas bildē ar studijas bliceni?
Nu skaidrs, ak34 ir ieguvis permanento oponentu. Es palieku pie domas - tā gaisma, ko iegūst ar ārējo zibspuldzi, bieži vien nav telpiska. Nekas netraucē paņemt universālu, visiem apgaismojuma veidiem spektrāli piemērotu HP5 filmiņu, atvērt diafragmu un noeksponēt to kā ISO 800 vai 1600, attiecīgi attīstot. www.fotoblog.lv... Tāda ir mana pieredze. Un ne grauds traucē, ne kas.
ng-blog - diemžēl Tu maldies! Nekādas principiālas oponēšanas tur nav. Vienkārši, ja ticēt tam, ko pirmajā postā uzrakstīja cilvēks - ka mīl šad un tad pabildēt draugu tusiņus (teksts neizskatrās ar pretenziju uz mākslu), kurus bildējot NEPIETIEK gaismas, tad atbilde - izmantot studijas zibeni vai ūberjūtīgu filmu un specifiski attīstīt (cilvēks tak skaidri uzrakstīja, kāda digitālā kamera tam jau ir un nekādas filminieces NAV un ticamāk nekad arī nebūs) ir visai apšaubāmi ieteikumi...
Var jau protams rīkoties kā vecā stāstā. Tirgus saimnieciskās daļas vadīājs aiziet uz ķīmisko preču bāzi iepirkt lielā daudzumā žurku apkarošanas līdzekļus slazdus vai indi. Bet tur iepērkas arī viens diversants un viens militārists. Šie tirgus darbinieku mēģina pārliecināt par to, ka labāk būtu izmantot ko citu - diversants iesaka kājnieku mīnas ar pārtaisīu detonatoru, militārists - nomest napalma bumbas uz tirgus paviljoniem...
To visu var, tikai priekš kam? Kāda no tā jēga??? Ieteikt ietekšanas pēc ir feini, paspīdēt ar zināšanām un nostāju arī, bet konkrētā gadījuma neviens no risinājumiem nebūs īstais...
Ka jau teicu STUDIJAS blices izmantoju REGULARI. Klienti ka vienreiz dabon bildes TA TASITAS citas vairs nevaig Principa ar 2gab 400w var 100m2 zālite ar ne parak auxstiem griestiem dragat uz F.8 nonstopaa un sanak smukas telpiskas bildes. Ja labakais ko var tas ir teixsim ZAXSA sturi noliek vienu 1000w un JAUNIE + PERSONALS exstaze nekas seja neblice BILDES IDEALAS jebkura rakursaa
Es draugu tusiņus bildēju ļoti reti un bez zibspuldzes. Tā ka pieturos pie nostājas, ka uz aparāta stiprināmā ir galvenokārt izmantojama piegaismošanai saulainā laikā.
Ka jau teicu STUDIJAS blices izmantoju REGULARI. Klienti ka vienreiz dabon bildes TA TASITAS citas vairs nevaig Principa ar 2gab 400w var 100m2 zālite ar ne parak auxstiem griestiem dragat uz F.8 nonstopaa un sanak smukas telpiskas bildes. Ja labakais ko var tas ir teixsim ZAXSA sturi noliek vienu 1000w un JAUNIE + PERSONALS exstaze nekas seja neblice BILDES IDEALAS jebkura rakursaa
Tas viss der, attaisnojas un ir neatņemami - KOMERCFOTOGRĀFIJAI! Un ja jābildē tusiņš ārā naktī - tad tusiņa bildēšanai ap Jāņu ugunskuru amatierim savam priekam ir jāsarūpē studijas bliceņu komplekts ar akumulatoru darbināmu ģenģeri?
Es draugu tusiņus bildēju ļoti reti un bez zibspuldzes. Tā ka pieturos pie nostājas, ka uz aparāta stiprināmā ir galvenokārt izmantojama piegaismošanai saulainā laikā.
Uz aparāta stiprināmo zibeni var arī noņemt no aparāta un lietot mazliet radošāk- atšķirībā no tās parodijas, kas ir aparātā iebūvēta...
Studijas blices var darbinat kaut vai tuxsnesi Es pats gan neizmantoju LV autonomo barosjanu bet kolegji intensivi izmanto verkji kas saucas "Tronix Explorer 1200" pie kura var pierubit gandriz jebkuras 2.gab STUDIJAS BLICES [Parastas 220 kontaktligzdas] ar kopejo jaudu lidz 1200w uz pilnu jaudu divas blices izvelk ~200 Kadrus www.innovatronix.com... www.innovatronix.com...
Latvija tas maksa ~350-400Ls
Esmu tadu pagrosijis pie Zavadska , Losevicjam [OSY.LV] tads ir un vel dazjiem kas nemusji no Losevicja kurs taka tirgo vinjus LV. Somija vecji baig fanoja pa 2400w modeli. Lidzigs verkjis stav MD pardosjana tik ar lielaku ietilpibu un vienu 220 ligszdu maksa IESPAIDIGI kautkur 500Ls
A jaa tas kantoriss kas razjo sjos verkjuss slavens ka isstrada armijai visvisadas autonomas barosjanas daiktuss kas smiekligi KANCELEJAS VERKJIEM , visadiem faxsiem printeriem skaneriem utt. moderniem biroja kramiem Lauka apstaklos
Studijas blices var darbinat kaut vai tuxsnesi Es pats gan neizmantoju LV autonomo barosjanu bet kolegji intensivi izmanto verkji kas saucas "Tronix Explorer 1200" pie kura var pierubit gandriz jebkuras 2.gab STUDIJAS BLICES [Parastas 220 kontaktligzdas] ar kopejo jaudu lidz 1200w uz pilnu jaudu divas blices izvelk ~200 Kadrus www.innovatronix.com... www.innovatronix.com...
Latvija tas maksa ~350-400Ls
Esmu tadu pagrosijis pie Zavadska , Losevicjam [OSY.LV] tads ir un vel dazjiem kas nemusji no Losevicja kurs taka tirgo vinjus LV. Somija vecji baig fanoja pa 2400w modeli. Lidzigs verkjis stav MD pardosjana tik ar lielaku ietilpibu un vienu 220 ligszdu maksa IESPAIDIGI kautkur 500Ls
A jaa tas kantoriss kas razjo sjos verkjuss slavens ka isstrada armijai visvisadas autonomas barosjanas daiktuss kas smiekligi KANCELEJAS VERKJIEM , visadiem faxsiem printeriem skaneriem utt. moderniem biroja kramiem Lauka apstaklos
Tā jau foorši! Un inčīgi, bet vienkāršam lietotājam - NEfotogrāfam - tam, kas pa reizei nospiež fočika slēdža podziņu - tas viss nā... nav vajadzīgs...
Arī to visu vilkšanu, skriešanu, kviekšanu, duršanu un griešanu, svilināšanu nevienam nevajag, tikai to karbonādi. Nelaimīgs būs tas iesācējs, kam ir viedoklis, ka fotogrāfija ir NEspecifisks un NEtehnisks pasākums. Par laimi, viss pāriet, arī vēlme fotografēt.
Nenoliedzami - fotogrāfija ir tehniska pasākums - arī ēst gatavošana ir tehnisks pasākums - mūsdienās tikai dzejnieks brīvdomātājs ir brīvs no tehnikas, jo neizmanto rakstāmmašīnu un ienīst datorus...
Ir fotogrāfi, kas bildē profesionāli - naudas pelnīšanai. Ir kas to bildē savam priekam - cik nu ir vēlme tērēt tehnikai - ir atkarīgs no brīvo līdzekļu daudzuma. Un ir, kas grib tikai kaut ko mazliet labāku par ziepi - un ticiet vai nē - viņiem pietiek. Un ir tādi, kam Nokia ir līdz acīm...
Ir vēl viena grupa, kas sāk ar ziepi un beidz sirmā vecumā ar pilnu šķūni visdažādākās fototehnikas. Tier ir tie, kam foto ir hobijs, peļņa, aizraušanās un dzīve. Un ticiet man - NEVIENS no viņiem nesāka ar Mark III, 15 fiksfokāļiem, 60 statīviem, studijas bilču komplektiem, sev piederošajās vai īrētajas studijās pa puspasauli. Visam savs laiks, ja tāds laiks pienāk...
Ir fotogrāfi, kas bildē profesionāli - naudas pelnīšanai. Ir kas to bildē savam priekam - cik nu ir vēlme tērēt tehnikai - ir atkarīgs no brīvo līdzekļu daudzuma. Un ir, kas grib tikai kaut ko mazliet labāku par ziepi - un ticiet vai nē - viņiem pietiek. Un ir tādi, kam Nokia ir līdz acīm...
Ir vēl viena grupa, kas sāk ar ziepi un beidz sirmā vecumā ar pilnu šķūni visdažādākās fototehnikas. Tier ir tie, kam foto ir hobijs, peļņa, aizraušanās un dzīve. ..
Es laikam pārstāvu veselas trīs minētās grupas (Izņemot Nokia- tā man ir- 2mpix, bet ne reizes pa gadu neesmu bildējis)
Darbs saistīts ar foto, dvēselei šad tad gribas un gribas arīdzan daudz visādu nieciņu, taču, par cik šamie daudz maksā, jāiet peļņas darbos pa kāzām utt., jo ģimenē ir vienošanās fototehnikai tērēt tikai "kreiso" naudiņu...
Mans konkrētais ieteikums ŅEM tos gaišos stiklus un būsi laimīgs ! Man ir 50 1.4 un 85 1.8 abi ir pilnīgi neatsverami sliktos gaismas apstākļos, zīmē brīnišķīgus portretus, arī novakarēs utt būs reāli kruts bokeh, kurš darīs tevi un bildējamo laimīgu vismaz ar mani tā notika. Tiesa 50 1.4 autofokuss ir palēnāks un mēdz šaut garām, Sigmai ( 30 mm 1.4 ) tā pati sāpe + dzeltenākas krāsas, taču optiski varbūt bišķi labāka, arī ap 30 LS lētāka, taču manuprāt portretiem vajag ko mazliet garāku,lai nav jābāžās sejā, 30 mm labs bildēt mazas grupiņas utt.......