forum.gif
FED + Zenit
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / FED + Zenit
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.01.08 21:21
 citēt
Jāutājums!
Vai fotoaparātam Fed5 der kādi objektīvi no Zenītiem?
atradu mājās tēva Fed5 un gribu pamēģināt, bet objektīvs ir kaut kur noklīdis. Cik skatos, tad Fed ir samērā rets, tāpē interesējos vai der kaut kādi no Zenit objektīviem!
Publicēts: 20.01.08 21:36
 citēt
nē feds ir tālmērs ar M39 vītni, bet zenits ir spogulene ar M42 vītni un citu darba attālumu

bet fedam var likt Leica objektīvus - tie der
Publicēts: 20.01.08 22:34
 citēt
Maris jau par vītni izstāstija :). Bet labā ziņa ir tā ka feda stiklus zenītam var uzlikt, vajag tikai pārejas gredzenu vītnēm. Un fokusa attālums stikliem neatšķiras gan... Hmmm a ko tu biji domājis ar darba attālumu?
Publicēts: 20.01.08 22:52
 citēt
darba attālums ir attālums no stikla pakaļas līdz filmai - ja šo attālumu /izjauc/, tad vairs nevar nofokusēties uz bezgalību - ķip efekts tāds kā plānam makrogredzenam

šie darba attālumi konkrētajām kamerām nesakrīt

šī paša iemesla dēļ piemēram nikonam nav iespējama pilnvērtīga pāreja uz m42 vītni, bez papildus lēcas - nikonam šis darba attālums ir lielāks un vītnes stiklus nevar iegrūst tik dziļi kamerā.
Publicēts: 20.01.08 23:27
 citēt
vēl viens mīnusiņš par sliktu fed.
ja maini objektīvus (klasiski 50mm), attiecīgi mainās fokusa attālums, kas nozīmē, ka tas skatumeklētājs kurš iebūvēts kamerā, vairs nerādīs precīzi kadra robežas, respektīvi, nāksies meklēt attiecīgo skatumeklētāju ko stūķet uz karstās pēdas :wink:
Publicēts: 21.01.08 00:10
 citēt
Paldies!
Tad varbūt kāds zina kur meklēt FEDam objektīvus?
Publicēts: 21.01.08 09:47
 citēt
Fedam naf tādas "karstās pēdas" ir tikai pēda parastā bez kontaktiem :)

Par stikliem runājot, man tomēr liekas ka visai padomju tehnikai attālums no stikla līdz filmai bija vienāds, paskatījos tikko mājās esošajiem zenītiem un zorkijiem. Nu neatšķiras. Vienīgā atšķirība ir tā ka tālmēra stikliem bīdās ārā tāds fignis kas laikam to tālmēra mehānismu kustina un līdz ar to var nofokusēties.

reku par tālmēriem: www.rangefinder.ru...
Publicēts: 21.01.08 10:56
 citēt
Še ku tabula ar krievu objektīvu datiem. Beigās piezīmēs ir arī īsa infa par darba attālumiem.
www.inr.troitsk.ru...
Publicēts: 21.01.08 11:15
 citēt
Un še ku universālais skatu meklētājs tālmēra kamerām:
photoschool.narod.ru...
Publicēts: 21.01.08 11:28
 citēt
Ir man kareiz uz M39, izmantoju suuraakajiem oldskool artiem, bet diezgan reti.

Publicēts: 21.01.08 11:55
 citēt
starpība ir 17,7mm - tatad teorētiski ir pietiekami daudz vietas, lai uzmuhļītu palielinošo pāreju no M39 uz M42 vītni un zenit stiklus varētu likt uz feda

praktiski gan visa šī tehnika ir tik mehāniski gļukaina, ka vienīgais kam būtu jēga (ja gadījuma skapī ir M42 stiklu čupiņa) ir iztērēt 20-30Ls. kādas japāņu M42 vītnes kameras iegādei un uz to tad arī drillēt tos stiklus bez čakarēšanās

ja skapī nav šās padomju M42 stiklu čupiņas, tad arī nevajag tos mēģināt iegādāties`.
Publicēts: 21.01.08 12:19
 citēt
Es gan izveeleejos Japaanju M42 stiklinjus pirkt, forshaaka vinjiem taa padariishana..
Publicēts: 21.01.08 12:19
 citēt
Paldies!
Tad varbūt kāds zina kur meklēt FEDam objektīvus?

Pasties latgalītē. tur vienā stūrī sēž tantuks ar visādiem apirātiem :).

Jā laikam tā arī ir par darba attālumu :) ... uz aci likās vienādi :) būs jāpamēģina uzlikt uz zorkija mans Tair-11 pastīsies ko rādīs... uz zenīta bij baigi ok :)
Publicēts: 23.01.08 02:42
 citēt
industar 61 ir variants Zenītam un ir Fedjam. darba attālumi atšķiras. bet vai nevaig pirmskara /WW II/ Leikas stiklus? pirmajiem Zenītiem a bija 39 mm vītne. un Zenītam var likt Pentax Spotmatic stiklus. /žoperī laikam merša motors neietilptu?/
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):