Tikai nesaki, ka pup'and'cisk bildes te, kurām nav piešķirts māksliniecisks saturs, nav no tās pašas slidenās taciņas. Es jau reiz te izteicos, ko man meitenes stāstījušas par dažiem aktīvistiem, kas foto izmanto kā ieganstu palūrēt uz plikiem, lai arī pilngadīgiem skuķiem, bet kam ar to foto saturu un kvaļiķētu diez ko neiet. Tas ir tas pats patēriņa ceļš.
Vot šitas ir tulbubs kubā..., ja meitene neizģerbjās, neviens ar varu to nedara. Paiet laiks un rodās smadzenēs problēmas, un tad sāk žēloties īstajiem pažēlotājiem...viņš uz mani lūrēja, ??? kā fotogrāfs var nelūrēt, ja viņam pat jāiekadrē... fotogrāfs ar meiteni strādā!!! Iedomas dažiem sapņos rodās.
nja.. man ir DAŽAS bildes, kuras ir mazliet pikantākas un atklātākas.. un ikreiz meitene pati, pēc foto apskates lemj vai tās iznīcināmas, vai tomēr nākamībā lietojamas.. bet ne par to stāsts - tādi tipi, kā augšminētai kailgalvis.. viņi vienkārši degradē procesu. man ir trīskārt nopietnāk meitene pat uz studiju jāaicina, ku nu8 vēl par erotiku kā žanru parunāt - ak vai.. jo viņai jau lūk 3 veči visvisādus piedāvājumus ir izteikuši un meitne jebkuru veci a fotoaparātu sāk uztvert kā potenciālo neapmierināto večuku..
Redz ko es jums teixsju par "Pikantumu" es MODELJUS bildēju izteikti izaicinosjus tik atskiriba kas par to visju man MAKSA pasji MODELJI Ari visju uzbildēto viņi savāc un sev es neko no komercija nepaturu , KOLEKCIONĒJU NAUDASŽIMES neviss "Modelju telefonus" un negatīvus. Man gadas ka "Modelju" vecaki kuri atved savu 14-15 gadīgu "Potenciālo stāru" uz sesiju saka VAI NEVAR lai nebūtu tik izaicinoši? Es saku NĒ NEVAR jo jūs man maksākjat TIESJI par MANU IZAICINOŠO STILU ja vaig savādāk jums pie cita FOTOGRAFA kurš taisa MAZĀK IZAICINOŠAS bildes Vel jau funktiers par MODELJIEM pasjiem , bērni nemēdz izaicināt viņus arī neviens TĀPAT netaisa IZAICINOŠUS. Savukārt skuķīši sākot no 12-13 gadiem bieži jau jūtas kā LIELI CILVĒKI , un bieži vien bildējot izteikti koķetē un mēģina izaicināt fotogrāfu PAŠAS gan pozžam gan žestiem gan skatieniem gan vēl nesaprotot uz KO TAD AICINĀS Kā jau teicu emu daaudzus un daudzus modelju bildējis pēc viņu pašu pasūtījuma. Foto ir tāda nozare kur JĀIZPROT MODELIS jāatrod ar viņu kontakts un kopēja valoda ĀTRI. Man ir bijuši pāris gadijumu nju ne tie patīkamākie kad pēkšņi uzrodas "Jaunais modelis" kuru tu pat neatceries BET izrādas ka TU esi vieīgais cilvēks kam viš ir iedomājies ka var uzticēties un pie kura var noslēpties aizlaižoties no "Nesaprotošiem seņčiem" tad seko atras paarunas ar "Sencīšiem" ka man nav vēlmju iesaistīties viņu "Privātajās atrakcijās"
Redz ko es jums teixsju par "Pikantumu" es MODELJUS bildēju izteikti izaicinosjus tik atskiriba kas par to visju man MAKSA pasji MODELJI Ari visju uzbildēto viņi savāc un sev es neko no komercija nepaturu , KOLEKCIONĒJU NAUDASŽIMES neviss "Modelju telefonus" un negatīvus. Man gadas ka "Modelju" vecaki kuri atved savu 14-15 gadīgu "Potenciālo stāru" uz sesiju saka VAI NEVAR lai nebūtu tik izaicinoši? Es saku NĒ NEVAR jo jūs man maksākjat TIESJI par MANU IZAICINOŠO STILU ja vaig savādāk jums pie cita FOTOGRAFA kurš taisa MAZĀK IZAICINOŠAS bildes Vel jau funktiers par MODELJIEM pasjiem , bērni nemēdz izaicināt viņus arī neviens TĀPAT netaisa IZAICINOŠUS. Savukārt skuķīši sākot no 12-13 gadiem bieži jau jūtas kā LIELI CILVĒKI , un bieži vien bildējot izteikti koķetē un mēģina izaicināt fotogrāfu PAŠAS gan pozžam gan žestiem gan skatieniem gan vēl nesaprotot uz KO TAD AICINĀS Kā jau teicu emu daaudzus un daudzus modelju bildējis pēc viņu pašu pasūtījuma. Foto ir tāda nozare kur JĀIZPROT MODELIS jāatrod ar viņu kontakts un kopēja valoda ĀTRI. Man ir bijuši pāris gadijumu nju ne tie patīkamākie kad pēkšņi uzrodas "Jaunais modelis" kuru tu pat neatceries BET izrādas ka TU esi vieīgais cilvēks kam viš ir iedomājies ka var uzticēties un pie kura var noslēpties aizlaižoties no "Nesaprotošiem seņčiem" tad seko atras paarunas ar "Sencīšiem" ka man nav vēlmju iesaistīties viņu "Privātajās atrakcijās"
domāju, ka sapratīsi jau pasvītroto tekstu. atkārtošu - foto ir nozare, kur jāsaprotas ar klientu un jārod kopēja valoda + bla, bla, bla a pirms tam saki ''pats lohs''. daru kā gribu!! :roll:
bro-tip : Klienti ir VECAKI man jasaprotas ar MODELI ko es parasti loti labi ari izdaru Es god vards neiesju iebilst MODELIM ja vins man saks dejot vederdejas un lena gara izgerbties pat ja vinam bus 14 gadu bildes buss SUPER varu garantet Mana nav velesjanas tasit kautko NE SAVA STILA ja MODELIS VELSIES bet VECAKI NEE vai ari OTRADI Man naf problemu sarunat ar 13-14 skukji lai vins man nospele kautkadu Kristini Agileru vai Britniju Spirsu ko man taja gadijuma vaidzes BILDEI tad vinas speli es ar uzbildesju VIZUALI INTRESANTI Pirms tam es protams iepazistoties un stelejot gaismas busju parunajis par visadiem pokemoniem Poteriem , Aisjam , Furmanem un Reinikiem A sencji vares sedet turpat un man asistet ar atstarotajiem un Kafiju Tiesji tapat ar blondinem dargos kazjokos varu parunaties par Victoria's Secret Fashion Show un jau "Zolīdākām" dāmām par Suņiem kaķiem un "Jaunajiem izšķērdīgajiem mīļākajiem"
Man mazas meitenites UZZVANIJA uz uzprasija VAI ES TADUS ZINOT un ko IESAKOT , nju es noklausijies KO PIEDAVA ieteicu NEKADA GADIJUMA Bet par cik DRAUZDENES dazjas bij aizgajusjas SKUKJISJI TAKA SAKA SAUBITIES bet kad DRAUZDENES PARNACA apstiprinajas MANAS DOMAS Problema jau nav Tanja Manja vai Moisja , ir pietiekami daudz MAZINJU bet intresantu projektu kur NEKADAS PROBLEMAS nav PRINCIPA jo funktiers cilvekiem ir PILNIGI CITS Man piemeram patik www.gmt.lv nekad nesmu ar viniem nedz sadarbojies pat ne runajis ar ipasnieci vai skolotajan BET toties vairakas JAUNKUNDZES no sji projekta aprakstijusjas ATMOSFERU un vienreiz biju uz VEFa uz lielu pasakumu , Atgadinaja tadu "Tautas teatra salidojumu" Savukart pieteiekami esmu redzejis darbiba un stradajis grimmetavas ar dauzdam citam UN zinu ka dauzdoss gadijumoss tas atgadina pec STILA LIMENJA "Lets prasts bordelis ar sodien pienemtam ielenem iesacejam" ne jau PEC BUTIBAS bet pec STILA un ATTIEKSMES
taa GMT lapa vien jau paraada liimeni.. pirmais iespaids -lauku pashdarbnieku kolektiivs, spriezjot peec weblapas, apraksta un sasniegumu lapas. Bet ir ok, vismaz ar kautko cilveeki nodarbojaas..
Dziivee lai piefikseetu kaa Lunis drukaa laikam vajadzeetu HySpeed kameru ar 10 000fps.
Jonatans : Tur jau taa SALS Latvijā "Modelju bizness" nav nekāda piķa grābšana ar lāpstu Un jebkura publicitāte maksā LIELU NAUDU Tātad ja redzi DARGU nofermejumu un sarezgitas sistemas tapat ari "Lielas publicitates" ZINI ka zem "Agenturas" ir kautkada cita nauda vai bizness
Mani atskiribu "Darbu saraxsta Skaidrs ka apaksja BAIGAKAIS PIKJIS
Piemeram ir ari Kruti ZINAMI modelju kantori , piemeram www.vacatio.lv Kam modelji sance pa puss pasauli un publicitate ar nevajaa PATEICOTIES ciesjam pertnersaitem ar LABIEM partneriem RIETUMOS
Man vispar ar tiem kas tasa sjos biznesus NAV NEKADA SAKARA es parasti stradaju ar VIENKARJI PARASTIEM KLIENTIEM kam gribas nofocjities SMUKI vai citos gadijumos kam GRIBAS SAVADAKAS BILDES neka kautkadas meazs modelju agenturas piedava BET pieteiakami sen zinu daudzus kas darbojas sai BIZNESA un zinu DAZAS visai ZINAMAS AGENTURAS kuram labak APIET AR LIKUMU Ka jau ne reiz esmu teiciss ja man vaig MODEJUS BIZNESAM izvelos toss ARVALSTIS ta man liekas LETAK--DROSJAK lielaka ATDEVE DARBAA Ja vaizdetu LV nemtu no pazinjam kaut vai ta pasja Elvissa un vinja Castinga vai Vilks piemeram tie kas piedava VIENKARSJI CILVEKUS nevis "Krutaja Manikenscica MOGJOT VSJO!"
To ka nekaada pikja graabshana nav to jau pamaniiju..
Kaadam gan sakaram fotograafam jaabuut ar organizeetaajiem? Vieniigais tak bildeeshana un viss.. vai ta ne? Par klientiem kas veelas savaadaakas foto nekaa taisa salonos un agjentuuraas - pamaniju taadus jau kaadu laiku atpakalj, pagaidaam vien varu teikt ka vismaz man ar taadiem ir patiikami straadaat - ir kas interesants un nav vienveidiibas (zils fons un 6 defoltaas pozas), ir iemesls un prieks censties un pilnveidoties. Elvissu zinu jau pasen, saakaas viss ar BCA modelju aiznjemshanos un vel vinjsh studiju piedaavaaja lietoshanaa.. jaasaka ka tiiri laba studija par prasiito samaksu. Vilks studija ar zinaams pasaakums, sen atpakalj pa visaam taam padariishanaam kuulos cauti, tiesa gan ne foto sakaraa..
He he , Ljaunie Haidukam uzbrukusji Otaa vecit TEV MEITENES un pirts SJIEM NEKAA
tāda dzīve Luni...citiem ir , citiem jālaizās, kā nu kurš savas laizīšanās un lūrēšanas emocijas izsaka. It īpaši vislabāk zin tie, kas neko naf redzējuši, un ne reizi naf bijuši. Tieši atbilst tavs skaistais teiciens par ZINOŠAJIEM ...., otru vārdu jaf nevar rakstīt...tad jaf atkal aizies vaļā.
He hee , SOBRĪD nosaukti jau 3 GAB Sliktie!! Agenturas NICE , PORTFOLIO , Rose Model Pirmos divus projektuss zinu tiri labi bet TRESJO gan neko naaazinu Jaska ka FOTO sjiem bij LABA LIMENJA dzekiem ieksj Tomsona pasazjas bij sava PRO limenja Foto studija Nju saimnieku ar pazistu kops 90 sākuma , viens no zināmākiem Krievu sjow biznesa pastavjiem Latvijā , njuu dzekaiem bij plasj biznes sakot ar Dejam beidzit ar Eskort servissu Manas domas ka sjitais sak issktities pec "Vendetas" vai konkurentiem Princupa ne tie "Aizdomigakie" kantori es ja teicu IR CITI daaaudz SLIDENAKI
Njuu katrs var rakstit KO GRIB jautajums vai KADS toss ligumus paraktis Ja jau kads PARAKSTA tad jau vinam tadi ir pienemami Bet taa ROZE gan pec naturala suteneru kantoraa issktas , bet nebiju par tadu dzirdejis pat
ghmm.. līgumi ir interesanti.. 5 gadus meitene pat mājas ballīte nevar bildēties "profesionāli" nesaskaņojot to ar aģentūru (un jebkas fotomaterializēts, protams, ir aģentūras īpašums), piemēram.. Pats tādu savārstījumu tiku lasījis - lauku meitēns bija parakstījis - smuku dzīvi, karjeru un sazin ko vēl gribēdams..
Njuu katrs var rakstit KO GRIB jautajums vai KADS toss ligumus paraktis Ja jau kads PARAKSTA tad jau vinam tadi ir pienemami Bet taa ROZE gan pec naturala suteneru kantoraa issktas , bet nebiju par tadu dzirdejis pat
Jaaaa LAUKI LAIKI ko tik tur nevar nostradat Ja visadi sjitadi KREISIE ari lasa savus "Fanus" tiesji pa laukiem Normalos zinamos kantoros jau FANES PASJAS NAK PIETEIKTIES Vispar jau sitados ukjos galvenais kriterijs esot "Bjuzgaltera razmers"
Bet pie mums taču viss tā notiek...papriekšu izaudzina agresīvos braucējus, pēc tam taisa foto akciju un ķer, bet cēlonis netiek atrunāts (laiks ir sēdēt krūmos ar radariem, bet naf laika uz ielām izvest audzināšanas darbu- bet viņu nolikumā tas ir kā galvenais punkts). Arī Luņa paceltais jautājums ir kārtējā valsts kampaņa, kas norims tīri drīz. Un neatkarīgi no šo aģentūru kvalitātes, labāk ir oficiāli kantori, neviss pagrīdes. Oficiālos var kontrolēt, to darbību ietekmēt. Jājautā, kur tad visus 15 gadus bija tie, kam tas bija jākontrolē. Nesākās tas taču mēnesi atpakaļ. Tagad jautājums gandrīz tiek nostatīts, ka vienam fotogrāfam uz otru jāraugās aizdomu pilnām acīm, un pašam ir jāmēģina pierādīt, ka neesi kamielis. Ar ko atšķirās miss Latvija konkursi, no te minētajiem piemēriem...meitenes pašas televizijas priekšā atzinušas, ka ir apgrābstītas (tiem gan neesot bijis fotoaparāti kaklā), kad pārģērbušās, lūriķu netrūcis... un pa aizkaru spraugām ar mobīliem bildētas. Un uz šodienu DC ++ ielieciet meklētājā attiecīgos vārdus, un redzēsiet tās bildes, jo pat tik dažiem no viņiem naf bijis takta sajūtas, ka ir nošārējusi. Jebkurā gadījumā darba devēju un ņēmēju saista tas, ka darba devējs maksā, bet darba ņēmējs PĀRDOD- savus muskuļus, smadzenes, vai savu izskatu un augumu. Un abas puses cenšās pēc iespējas radīt sev labāku darba līgumu (vadoties no piedāvājuma). Uz šodienu meitenes iet ar tādu joni uz šīm aģentūrām (vieglas peļņas tīkojumos ar domu- ar mani gan nekas slikts nenotiks), ka aģentūras uzstāda drakoniskus līgumu noteikumus un tomēr tie tiek parakstīti...neraugoties uz līgumā minētajiem nosacījumiem un soda sankcijām. Te vienkārši piedāvājums ir n-tās reizes par lielu. Un tikko parādās auni, cirpēji būs klāt kā likts...
Haiduks : Pievienosjos par "Auniem un cirpejiem" un isteniba domaju ka KONKRETAIS "Sjows" ir tiraka konkurences cinja un NESANAKUSJA MODELJA ATRIEBIBA Ka jau teicu zinu "Lielakus gadjusnjikus" un no visam trim minetajam GALIG KREISS ir tik ROZE
Haiduks : Pievienosjos par "Auniem un cirpejiem" un isteniba domaju ka KONKRETAIS "Sjows" ir tiraka konkurences cinja un NESANAKUSJA MODELJA ATRIEBIBA Ka jau teicu zinu "Lielakus gadjusnjikus" un no visam trim minetajam GALIG KREISS ir tik ROZE
Nezinu cik tālu bazars jau ir attālinājies no pirmā posta, bet atbildēšu uz to...
... ar Balticstars ir bijis sakars - modeles smukas, pāris eksemplāri ļoti labi māk fotogrāfam iepozēt, bet ja nemaldos tad lielākā daļa krievvalodīgās.
REZ : Valodai NAV NOZIMES ja tas nav skerslis KOMUNIKACIJAI un Modelis piemeram runa ZULU bet tu PHUTU valoda Ja vadzes BIZNESU SABIDIT gan jau atradisji iespeju ka PAKOMUNICET ar VAJADZIGU modeli JEBKURA VALODA. Es piemeram pedejos gadus daudz bildeju Melnadainus modeljus Meitenes ,Sievietes , Kundzes kuri 99% gadijumu iznemot savu dzimot Phutu / Zulu runa vienigi Franciski valoda kuru ES praktiski nezinu ja neskaita "brasserie menu " un elementars "Veikala / Bussa frazes" limeni. Bet brinumaina karta VIENMER mums iznaca labi sakontakteties JO es vareju PARADIT ko man VAIG un MODELIS ka jaumelnie cilveki ir loti artistiski un sapratigi uz IMPROVIZACIJU
Bet pie mums taču viss tā notiek...papriekšu izaudzina agresīvos braucējus, pēc tam taisa foto akciju un ķer, bet cēlonis netiek atrunāts (laiks ir sēdēt krūmos ar radariem, bet naf laika uz ielām izvest audzināšanas darbu- bet viņu nolikumā tas ir kā galvenais punkts). Arī Luņa paceltais jautājums ir kārtējā valsts kampaņa, kas norims tīri drīz. Un neatkarīgi no šo aģentūru kvalitātes, labāk ir oficiāli kantori, neviss pagrīdes. Oficiālos var kontrolēt, to darbību ietekmēt. Jājautā, kur tad visus 15 gadus bija tie, kam tas bija jākontrolē. Nesākās tas taču mēnesi atpakaļ. Tagad jautājums gandrīz tiek nostatīts, ka vienam fotogrāfam uz otru jāraugās aizdomu pilnām acīm, un pašam ir jāmēģina pierādīt, ka neesi kamielis. Ar ko atšķirās miss Latvija konkursi, no te minētajiem piemēriem...meitenes pašas televizijas priekšā atzinušas, ka ir apgrābstītas (tiem gan neesot bijis fotoaparāti kaklā), kad pārģērbušās, lūriķu netrūcis... un pa aizkaru spraugām ar mobīliem bildētas. Un uz šodienu DC ++ ielieciet meklētājā attiecīgos vārdus, un redzēsiet tās bildes, jo pat tik dažiem no viņiem naf bijis takta sajūtas, ka ir nošārējusi. Jebkurā gadījumā darba devēju un ņēmēju saista tas, ka darba devējs maksā, bet darba ņēmējs PĀRDOD- savus muskuļus, smadzenes, vai savu izskatu un augumu. Un abas puses cenšās pēc iespējas radīt sev labāku darba līgumu (vadoties no piedāvājuma). Uz šodienu meitenes iet ar tādu joni uz šīm aģentūrām (vieglas peļņas tīkojumos ar domu- ar mani gan nekas slikts nenotiks), ka aģentūras uzstāda drakoniskus līgumu noteikumus un tomēr tie tiek parakstīti...neraugoties uz līgumā minētajiem nosacījumiem un soda sankcijām. Te vienkārši piedāvājums ir n-tās reizes par lielu. Un tikko parādās auni, cirpēji būs klāt kā likts...
Vienreiz kāds kaut ko uzrakstīja tā, ka arī man neko vairāk negribas piebilst!
Valsts institūciju pārstāvji vienojas par nepieciešamību stingrāk regulēt modeļu aģentūru darbību 17:24, 6 februāris 2008 RĪGA, FEB 06, BNS - Modeļu aģentūras būtu jālicencē un stingrāk jāuzrauga, atzīst gan Saeimas deputāti, gan atbildīgo valsts institūciju pārstāvji.
Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē trešdien deputāti ar Bērnu un ģimenes lietu, Tieslietu ministrijas un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārstāvjiem pārrunāja modeļu aģentūru tiesisko regulējumu un darbību Latvijā saistībā ar pēdējā laikā izskanējušo informāciju par šo aģentūru slēgtajiem līgumiem.
Pašlaik jau vairāku aģentūru darbībā atklātās nelikumības pārbauda tiesībsargājošās iestādes, un ierosinātas arī vairākas krimināllietas par seksuālu noziegumu veikšanu pret nepilngadīgajiem.
Bērnu un ģimenes lietu ministrija patlaban strādājot pie nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas paredzētu stingrāk regulēt modeļu aģentūru darbību, un jau tuvākajā laikā gatavojas tos iesniegt Saeimā.
Valstī pašlaik ir vairāki modeļu aģentūru darbības veidi - ir tādas aģentūras, kas nodarbojas ar jauniešu interešu izglītību, apmācot pusaudžus staigāt pa skatuvi, ģērbties un apgūt tamlīdzīgas iemaņas. Ir arī aģentūras, kas slēdz vidutāja līgumus. Tomēr lielākā problēma likumos esot tā, ka nav nekāda filtra, kā atsijāt negodīgās modeļu aģentūras, norādīja VBTAI priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.
Rieksta-Riekstiņa arī atzina, ka vecāki bieži stāsta ne tikai par nelikumīgām prasībām modeļu aģentūru piedāvāto līgumu noteikumos, bet arī par nesamērīgi lielām sankcijām, ja tiek pārkāpts kāds vienošanās punkts. Bieži tieši lielās sankcijas, no kuru piemērošanas vecāki baidās, liedz laicīgi ziņot par nelikumībām.
Tādēļ vienīgais veids, kā varētu sakārtot šo nozari, būtu stingra aģentūru licencēšana, jo tādā gadījumā būtu jāiesniedz līguma paraugs un vēlāk tiktu slēgti tikai tādu veidu līgumi, kā uzrādīts. Tomēr, pirms noteikt aģentūru licencēšanas nepieciešamību, jāparedz arī uzraudzības funkcijas nodrošināšana.
Savukārt Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Broka aicināja atcerēties, ka šīs problēmas jāatrisina arī saistībā ar mazgadīgu bērnu sporta aktivitātēm.
Jau vēstīts, ka, parakstot nodomu protokolu, Latvijas lielākās modeļu aģentūras izveidojušas asociāciju, lai apkarotu negodīgās aģentūras un izglītotu sabiedrību šajā jomā.
VBTAI priekšniece jau iepriekš norādīja, ka, iespējams, būs jāievieš aģentūru licencēšanas sistēma, piebilstot, ka aģentūrās noteikumi būtu līdzīgi kā darbā iekārtošanas birojā.
Ziņots arī, ka pēc VBTAI lūguma policijai pārbaudīt vairāku modeļu aģentūru darbību tā konstatējusi bērnu tiesību pārkāpumus. Policijai ir aizdomas arī par nepilngadīgo seksuālas izmantošanas gadījumiem.