RAW softi t`iri OK ir tie kuri iraid no aparaata provaidera... Man tiikamaakais ir Fotoveikala Raw spraudnis ja nemaldos 4.0 versija... briinumu lietas var iesaakt...
Piemēram ar nikonu (vismaz D2Xs) toč labāk ir safočēt RAW un tad konvertēt kaut ar Lightroom, labāka kvalitātē būs. :?
Par veciem nikoniem piekrītu gan, iekšējais konvertors shiem diezgan šķībs. Bet nu processora ātrums paliek aktuals . Lightroom man liekas ir vienīgais softs kurš māk strādāt ar 4 kodoliem. Opcijas ar šim vairāk par pārējiem softiem.
Krampe : Principa tas ir FOTOVEIKALU ideali savietojams produkts un IEDELI Strada un visa tas pasjas AUTOMATISKAS ficjas kas VEIKALAM par PAKESJU APSTRADI
liidz shim esmu bijis pilnigs Lightroom Fans, bet kopsh saaku eksperimenteet ar Adobe Bridge CS3 + Camera RAW pluginu vairs prieksh lightroom nav nepiecishamibas.
Ja apstradajot Lightromaa peec tam fails ir jaeksportee lai pec tam varetu TIFF veel Photoshopa apstradaat, sharpot, vai veel kko, tad tagad CS3 Camera RAW PLugins lauj atvert bildi uzreiz Photoshopaa kaa Smart Object, apstradaat un exporteet tikai peec tam!
Turklat RAW plugins ietver gandriiz visu kas bija Lightromaaa! Taatad mans viedoklis ir tads ka vajdazetu apskatitiies un uzmest aci abiem!
Kaa arii man liekas, ka Batch PS arii ir iespejams!
Ja tevi neapmierina neviena no shiim, tad apskaties tajaa Baltajaa CD kas tev naaca liidz ar Canon Kameru. Pienjemu ka Krampei ir Canon! Tur ir programma Digital Photo Professional, kas ir diezgan vienkarsha bet kaa teikts arii diezgan profesionala! Viegli un atri izdarams viss ko veelies..
Billy, toties lightrooms visas manipulācijas atceras momentāli un saglabā history. Photoshops tikai pēc apstiprināšanas. Ar 1000 failiem pirmais būs krietni labāks lietošanā. Ja pa 5-10 faili tad es ar lietoju photoshop.
Billy, toties lightrooms visas manipulācijas atceras momentāli un saglabā history. Photoshops tikai pēc apstiprināšanas. Ar 1000 failiem pirmais būs krietni labāks lietošanā. Ja pa 5-10 faili tad es ar lietoju photoshop.
jaa bet lightrooms arii defoultaa taisa pretiigi orandzas aadas kraasas.. kads vispa nezin ka to noverst?
jaa bet lightrooms arii defoultaa taisa pretiigi orandzas aadas kraasas.. kads vispa nezin ka to noverst?
jaa, man ar no canon RAWiem nepatiik aadas kraasas. Tjipa kaut kaa tiku galaa oranzhai kraasai koshumu (saturation) griezhot biku uz miinusu
ok pameginaashu... bet ja man shitaa visaam bildeem jaadara... var jau ar auto visaam, bet taa nav arshana un tikai lieks laika pateerinsh! Kaa arii ja man to orazho vajag, bet aadu nevajag taadu?
Es pagaidām neesmu saskatījis jēgu bildēt RAW, kā saka ja nav nepieciešamība, kāpēc man lieki nopūlēties.
P.S. Un Lightroom un Bridge kopš nokalibrēju moni rāda citas krasas neka gandriz jebkurš cits viewer (piem. image & fax viewer vai irfan) - jpg failiem arī...
Nu dazreiz vienkaarshi vajag. Ir situaacijas kuras gribi maximaalu kvalitaati un pec iespejams mazaaku risku, ka kaut kas noiet greizi! Tad shaujam RAW! Vai arii vnk Landscape foto.
Es pagaidām neesmu saskatījis jēgu bildēt RAW, kā saka ja nav nepieciešamība, kāpēc man lieki nopūlēties.
P.S. Un Lightroom un Bridge kopš nokalibrēju moni rāda citas krasas neka gandriz jebkurš cits viewer (piem. image & fax viewer vai irfan) - jpg failiem arī...
Sen atpakaļ, kad bildēju ar Canona 350D nereti saskāros ar to, ka leveli gandrīz katrai otrajai bildei jāregulē... tur .raw noder, nav tik daudz zudumu.
Nikonam toties WB nākas paregulēt, it sevišķi, ja zipene pret koka griestiem bliezta.