forum.gif
Platleņka attēla kropļojumi.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Platleņka attēla kropļojumi.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.08 16:43
 citēt
Nereti sanāk bildēt pasākumos ar platleņķa objektīvu un rodas sāpe, ka uz 12mm (18mm FF) attēla malas ir stieptas. Visi par to fano dabas skatos, bet pasākuma bildēs, kur cilvēks pārtop par citplanētieti (ņemot vērā viņa jauno galvas formu) vairs neviens nepriecājas.

Kāds varbūt zin kādu softu? Pluginu shopam, kur varētu vērst to par labu? :idea:
Publicēts: 22.01.08 16:47
 citēt
nu var jau pa vienai bildītei ar SKEW iekš PS!
Publicēts: 22.01.08 16:48
 citēt
nu var jau pa vienai bildītei ar SKEW iekš PS!

Nezinu kas tas ir, bet neizklausās aizraujoši... :roll:
Publicēts: 22.01.08 16:51
 citēt
iekš PS
select all --> edit --> transform --> skew --> pieturam SHIFT un aiz stūriem velkam kā vajag! protams, ka nekas aizraujošs! 8)
Publicēts: 22.01.08 16:54
 citēt
iekš PS
select all --> edit --> transform --> skew --> pieturam SHIFT un aiz stūriem velkam kā vajag! protams, ka nekas aizraujošs! 8)

Oj nē... :D
Publicēts: 22.01.08 16:56
 citēt
nu... skaties pats! :)
Publicēts: 22.01.08 16:57
 citēt
Piemēram, priekš fisheye ir softi kas tasino...
Publicēts: 22.01.08 16:57
 citēt
Vislabākais risinājums ir vnk bildēt ar kko citu :)
Publicēts: 22.01.08 17:09
 citēt
Vislabākais risinājums ir vnk bildēt ar kko citu :)

NO shit.... ??? :idea:
Publicēts: 22.01.08 17:26
 citēt
Ja nepatīk, kā izskatās, tad risinājums ir cilvēkus ar platleņķi nebildēt, vai vismaz nelikt kadra malā, ja bildē ar to.
Publicēts: 22.01.08 17:28
 citēt
Ja nebildees tuvplānus būs labi :)
Publicēts: 22.01.08 17:33
 citēt
ā... atcerējos! Haiduks ļoti labi teica - ar platleņķi esot kāzās bildējis un pirmo rindu pusaplī bez maz nostādījis un bildē izskatījās, ka stāv taisnā rindā! moš turpmāk noder... :roll:
Publicēts: 22.01.08 17:38
 citēt
ā... atcerējos! Haiduks ļoti labi teica - ar platleņķi esot kāzās bildējis un pirmo rindu pusaplī bez maz nostādījis un bildē izskatījās, ka stāv taisnā rindā! moš turpmāk noder... :roll:

bet tas bija ar 20mm pilnā kadrā (filmiņa), ar 12 to vairs nevar, pats par sevi no malas (it īpaši stūros)kropļo- briesmīgi viepļi sanāk (kaifošanai superīgi)
Publicēts: 22.01.08 17:40
 citēt
Nu jā... tos 20mm uz FF biju palaidis garām...

/Haiduk, pasveicini visus pirtiņas ciemiņus no manis/
Publicēts: 22.01.08 17:48
 citēt
Te toč tāda īsti laba risinājuma nav - speci saka, ka 14 mm 2.8 Canon, gan kropļo mazāk, bet distorsijas ir tāpat, tur bez variantiem........un jā - vai nu čakars iekš PS un tad stūri paliks vēl ziepjaināki, vai arī cits stikls.......
Publicēts: 22.01.08 17:49
 citēt
12 mm tas Tev fix un fisheye?
Publicēts: 22.01.08 18:08
 citēt
12 mm tas Tev fix un fisheye?

12-24mm f/4
Publicēts: 22.01.08 18:09
 citēt
Ja nepatīk, kā izskatās, tad risinājums ir cilvēkus ar platleņķi nebildēt, vai vismaz nelikt kadra malā, ja bildē ar to.

Cenšos, galvenais objekts ir kārtībā, bet statisti pa stūriem tāpat grīļojās... :x
Publicēts: 22.01.08 19:24
 citēt
Nereti sanāk bildēt pasākumos ar platleņķa objektīvu un rodas sāpe, ka uz 12mm (18mm FF) attēla malas ir stieptas. Visi par to fano dabas skatos, bet pasākuma bildēs, kur cilvēks pārtop par citplanētieti (ņemot vērā viņa jauno galvas formu) vairs neviens nepriecājas.

Kāds varbūt zin kādu softu? Pluginu shopam, kur varētu vērst to par labu? :idea:

Pluginu ir daudz dažādu... es izmāntoju = Panopticum Lens Pro 3.0
www.panopticum.com...
Publicēts: 22.01.08 19:31
 citēt

FILTER - DISORT - LENS CORRECTION , ja nemaldos pa taadu celju vareeja tikt liidz leecas iztaisnotaajam... protms peectam krops
Publicēts: 22.01.08 20:51
 citēt
ja tāds kauns par deformāciju, tad
bildē ar 50 mm

ja bildē ar plato, tad nav ko cepties

kāpēc vajag saldajam ēdienam skābu kāpostu garšu mudrīt ( ? )
---
pa manam jocīgi paņemt konkrētu stiklu un pēc tam ar softu labot ...

( subj.)
Publicēts: 22.01.08 21:05
 citēt

Kawazoe-Taiki :wink:
Publicēts: 22.01.08 21:29
 citēt
nevajag likt malaas tos cilveekus! :) atstaaj kadus 2 cm no malas un taas distorstijas vairs nav tik uzkritoshas! :)
Publicēts: 22.01.08 21:36
 citēt
es ar pasūdzēšos
nopirku 50mm fixu
eju bildēt putnus-nekā nesanāk
kā lai viņus dabon tuvāk???
:lol: :lol: :lol: džast kiding
Publicēts: 22.01.08 22:36
 citēt
es ar pasūdzēšos
nopirku 50mm fixu

izceelies! :wink:
Publicēts: 22.01.08 22:55
 citēt
es ar pasūdzēšos
nopirku 50mm fixu

nu bet autora zemteksts kā reizi sanāk šitāds
Publicēts: 22.01.08 23:15
 citēt
DXO optics pro- man viens cilvēks ieteica pamēģināt ar šito, bet tā arī neesmu vēl pats testējis, tāpēc tikai uz jautājuma zīmes.
Publicēts: 23.01.08 01:19
 citēt
DXO optics pro- man viens cilvēks ieteica pamēģināt ar šito, bet tā arī neesmu vēl pats testējis, tāpēc tikai uz jautājuma zīmes.

Nu īsti ar to nevar...

es ar pasūdzēšos
nopirku 50mm fixu

nu bet autora zemteksts kā reizi sanāk šitāds

Itkā kaut ko nereālu jautātu!!!
Publicēts: 23.01.08 02:31
 citēt
da pri čom te distorsija, ir jau distorsija, tak, 1. labojama PS, sākot ar 9. laikam.
cita lieta pespktīve. skat. Ešeru. apižojas jau tie, ko krupņakā paņem ar zivaci, tā, ka deguns pa 1/2 kadru un ausītes kautkur pie gorizonta.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):