Pašlaik manā galvā skan: Dievs, apžēlojies par mani un atpestī no ļauna!
Ir reizes, kad ir pilnīgi neiespējami iestāstīt cilvēkiem, ka tas, ka es fotografēju, vēl nenozīmē, ka varu fotografēt tik nozīmīgus dzīves mirkļus kā kāzas. Fotografēt jau var , tikai rezultātā var iedzīvoties naidā uz visu mūžu.
Vai nu ieteikumi, ko obligāti jāievēro fotografējot kāzas vai ... es pat nezinu. Varētu jau atrunāties, bet esmu viens no ielūgtajiem viesiem. HELP!
p.s. varbūt kāzu dienā jāsarīko fotoplenērs - Mācamies fotografēt kāzās
eu, bet butu labs - ierodas bars blogeru un visi njemas bildet kaazas bet ja nopietni - man ari shitas biedee - kaut ko bildee, kaut kas sanak un peksnji vajag pasakumu bildet... un kad saki ka nee, jo nemaki, tad padomaa ka vai nu kautrejies vai ari gribi cenu uzsist.
Ir reizes, kad ir pilnīgi neiespējami iestāstīt cilvēkiem, ka tas, ka es fotografēju, vēl nenozīmē, ka varu fotografēt tik nozīmīgus dzīves mirkļus kā kāzas. Fotografēt jau var , tikai rezultātā var iedzīvoties naidā uz visu mūžu.
Vai nu ieteikumi, ko obligāti jāievēro fotografējot kāzas vai ... es pat nezinu. Varētu jau atrunāties, bet esmu viens no ielūgtajiem viesiem. HELP!
no savas puses varu pateikt to ka jaalieto pilnaa matrica ar gaishajiem L stikliem ar 2.8 diafragmu (ideaals komplekts ir 17-40 28-70 un 70-200 visi ar 2.8 un pedeejais ar IS), tumshaas telpaas jastraadaa ar iso 1000, kas pilnai matricai pec kvalitaate kropotai blakus nestaav. zibeni pret greiztiem, uz aizmuguri vai pret tuvaako gaisho sienu.
diemzheel pasham nav taadas tehnikas tapeec lietotju alternatiivu, kas apgruutina dahzaas situaacijas darbu - kropoto matricu un divus fiksus 30mm 1.4 un 85mm 1.4 lai tumshajas telpaas vareetu normaali bildeet bez zibenes. re kur mans rezultaats kazas.andreart.net
ja nav augstaak mineetaas tehnikas vai vismaz viens no gaishajiem stikliem es neriskeetu un neshautu ar zibeni pa taisno piereee...
Atkarajas jau no prasiibaam. Gadaas, ka fotograafs piedaavaajas uzbildeet kaazas un ka atbilde skan: "Paldies, nevajag, onkulim Kaarlim ir fotoaparaats". Un malo togo, ja vien onkulis Kaarlis nepiemaujas pirms laika un nepakriit zem galda, kur suns laiza gjiimi un ziepene neiekriit rosolaa, tad visi apmierinaati. Pabriidini, ka uz klucja neliec, ka buus super truper hifiliitiskas bildes un uz priekshu. Iekaartojies fleksibli un ja neviens neniekojas ar ziepeneem, vari kaadu "auto slave" pret griestiem uzstelleet taa, lai nau kadraa.
Skatos Tavaas bildees, Andre, un saprotu, ka man ir beigas... bet varbuut tikai saakums Bezgala skaistas un paldies par ieteikumiem. Paldies arii Beast un Versatile. Veel kaads laiks kaut ko aptvert ir Andre, es jaunajam paarim nosuutiishu Tavas koordinaates, ja neiebilsti?
uhtī, visu cieņu andre, tu nebeidz pārstegt. Labs risinājums lapai .
Runājot par to kāzu bildēšanu. Pēdējās brīvdienās sanāca ar man spert pirmos soļus šai procesā. Pa biju divās kāzās. secinājumi, ir jāzin ļoti labi viss proces, kas un kur un kapēc notiks.
Par gaišajiem objektīviem varu tikai piekrist. Baznīcā jau nu noteikti, labāk jau visu, bet pēc iespējām jābildē RAW, jo apstākļi mainās tik zibenīgi, ka nu var nesanākt paspēt pielāgoties visam .
vēlāk gan jau būs vel kas sakāms, nav vel sanācis tā ritīgi pieķerties tām bildēm . Strādājot pie tām noteikti būs vel visādu atziņu
priecātos, ja prieka pēc vien būtu jāiet... varētu ķert kadrus citā vietā, kamēr profesionālis ap pāri darbojās tā - galvenais neiekrist rosolā un izturēt līdz rītam paldies!
Atkarajas jau no prasiibaam. Gadaas, ka fotograafs piedaavaajas uzbildeet kaazas un ka atbilde skan: "Paldies, nevajag, onkulim Kaarlim ir fotoaparaats". Un malo togo, ja vien onkulis Kaarlis nepiemaujas pirms laika un nepakriit zem galda, kur suns laiza gjiimi un ziepene neiekriit rosolaa, tad visi apmierinaati. Pabriidini, ka uz klucja neliec, ka buus super truper hifiliitiskas bildes un uz priekshu. Iekaartojies fleksibli un ja neviens neniekojas ar ziepeneem, vari kaadu "auto slave" pret griestiem uzstelleet taa, lai nau kadraa.
Nu tas ir no sērijas, kad vienreiz viens tips ar digitālo ziepi gribēja fočēt grupu, es pateicu, lai vismaz fočē tā, lai saule nespīd no muguras. Uz ko daudzi no grupas gudri aizrādīja, ka "tas taču ir digitālais!"...
no savas puses varu pateikt to ka jaalieto pilnaa matrica ar gaishajiem L stikliem ar 2.8 diafragmu (ideaals komplekts ir 17-40 28-70 un 70-200 visi ar 2.8 un pedeejais ar IS), tumshaas telpaas jastraadaa ar iso 1000, kas pilnai matricai pec kvalitaate kropotai blakus nestaav. zibeni pret greiztiem, uz aizmuguri vai pret tuvaako gaisho sienu.
diemzheel pasham nav taadas tehnikas tapeec lietotju alternatiivu, kas apgruutina dahzaas situaacijas darbu - kropoto matricu un divus fiksus 30mm 1.4 un 85mm 1.4 lai tumshajas telpaas vareetu normaali bildeet bez zibenes. re kur mans rezultaats kazas.andreart.net
ja nav augstaak mineetaas tehnikas vai vismaz viens no gaishajiem stikliem es neriskeetu un neshautu ar zibeni pa taisno piereee...
T.i., faktiski var darboties tikai ar Canon Markiem? Un ar D200 arī so so? Izklausās bēdīgi, bet kaut kā negribās ticēt.
Chirkainais, a vot kad es izlasiiju Andre apriikojumu, tad es arii sapratu, ka ir chau... faktiski, 2k Ls viens pats foto inventaaraa kaa minimums, ja gribi kaut ko nopietnu uzbildeet, piemeeram, basketbola klubam uztaisiit speeles bildi prieks bukleta..
Martink, 2kg vai ne divi, visu Andre minēto tāpat līdz kāzām nesakasīt. Arī manai mātei liekas, ja viņai nopirkām digitālo ziepjutrauciņu, tad viss notiksies pats no sevis. Šo to esam pārrunājušas un man prieks, ka no katra ceļojuma atgriežas labākām un labākām bildēm
Vakara pārsteigums ir paziņojums, ka būs naski jādarbojas baznīcā. Atceros savu laulāšanos. Man tam fotogrāfam gribējās ar kaut ko iemest. Laikam jau stress nebija tik liels, ja paspēju kaut ko tādu izdomāt.
mjā :shock: bij vērtīgi šo visu izlasīt. :!: :idea: gribētos piebilst, ka sakasīt tieši uz kāzām ko no inventāra nebūs diezko prātīgi - vajag kādu laiku iepriekš, lai pierastu un zinātu kad tas būs noderīgs, kad nē.
mjā :shock: bij vērtīgi šo visu izlasīt. :!: :idea: gribētos piebilst, ka sakasīt tieši uz kāzām ko no inventāra nebūs diezko prātīgi - vajag kādu laiku iepriekš, lai pierastu un zinātu kad tas būs noderīgs, kad nē.
, ja vien nau jau ieproveets un izmeegjinaats. Jaa, ar jaunu auto /un arii velisapeedu/ taalu no maaju nevaig braukt.
man šajā sakarā ar paveicās, jo varēju pirms 2 nedēļām papraktizēt bez nekādas atbildības, jo teorētiski kāzās bij savs fotogrāfs (gan tikai uz oficiālo daļu), tāpēc no manis nekas prasīts netika un bildēju savam priekam. Beigās protams redzot bildes aši jo aši iegādājos zibeni, tagad pērku jaunus stiklus... Paskatoties Andre bildes - RESPECT, augsta klase.
, ja vien nau jau ieproveets un izmeegjinaats. Jaa, ar jaunu auto /un arii velisapeedu/ taalu no maaju nevaig braukt.
Pareizi teikts! Patiesiibaa katram meistaram vislabaakie instrumenti ir tie, ar kuriem vins prot vislabaak apieties Think about it - ne jau instrumentu krutumaa sleepjas maaka, bet speejaa vinjus pareizi pielietot.
Pareizi teikts! Patiesiibaa katram meistaram vislabaakie instrumenti ir tie, ar kuriem vins prot vislabaak apieties Think about it - ne jau instrumentu krutumaa sleepjas maaka, bet speejaa vinjus pareizi pielietot.
bet vienmeer visiem kuruajiem meistariem izraadaas vieni un tie pashi izstrumenti - viss dargaakie... , ar kuriem var normaali straadaat un nedomaat ka kads nav sanaacis deel taa ka roka notriiceeja vai autofokus aizshaava garaam...
bet vienmeer visiem kuruajiem meistariem izraadaas vieni un tie pashi izstrumenti - viss dargaakie... , ar kuriem var normaali straadaat un nedomaat ka kads nav sanaacis deel taa ka roka notriiceeja vai autofokus aizshaava garaam...
vakar pasiroju pa desmitiem kaazu fotograafu weblapaam. nu, ganjau ka lielaakai daljai no vinjiem bij LABA tehnika. bet tikai retais izceelaas ar fotograafa izdomu un radoshaam, interesantaam bildeem. p.s. tu biji starp tiem retajiem
vakar pasiroju pa desmitiem kaazu fotograafu weblapaam. nu, ganjau ka lielaakai daljai no vinjiem bij LABA tehnika. bet tikai retais izceelaas ar fotograafa izdomu un radoshaam, interesantaam bildeem. p.s. tu biji starp tiem retajiem
... vai es teicu kaut ko par to, ka, lai labi nofocheetu man pietiks tikai ar tehniku??? man pashlaik pietiek ar to, kas ir, jo to pashu kaa naakas neesmu apguvusi. ljoti pietruukst zibspuldze un shis tas veel, bet ... kad buus naudinjas vairaak, iegaadaashos... diskusiju ierosinaaju sakaraa ar iemanju truukumu. nekad kaazas neesmu fotografeejusi un ja paraugaas manaas bildees, sirds pieder juurai paldies par veertiigajiem ieteikumiem, kuriem taadi atradaas...
... vai es teicu kaut ko par to, ka, lai labi nofocheetu man pietiks tikai ar tehniku??? man pashlaik pietiek ar to, kas ir, jo to pashu kaa naakas neesmu apguvusi. ljoti pietruukst zibspuldze un shis tas veel, bet ... kad buus naudinjas vairaak, iegaadaashos... diskusiju ierosinaaju sakaraa ar iemanju truukumu. nekad kaazas neesmu fotografeejusi un ja paraugaas manaas bildees, sirds pieder juurai paldies par veertiigajiem ieteikumiem, kuriem taadi atradaas...
Varbūt padalīsies tagad ar savu pieredzi kaazu fotograafeeshanaa, kas labs sanaacis kas nee!?
Ar sveshkritiku jau arii, cerams. Viss jau pluust un mainaas, pirms nieka 25 gadiem atvilkos uz zagsu ar aiznjemtu Pentax K-1000 un Agfatronic neautomatisku blici, zagsa fotograafs uzreiz savu Zorkiju apsedza ar melno dekjiiti un teica: "Luudzu, luudzu, Meistar!". Nu, vienreiz taa gadiijaas.