forum.gif
Atminu Kartes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Atminu Kartes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.01.08 19:15
 citēt
Prieks 400D kura (CF) atminu karte ir griesti? Zinu, ka kartes atskiras ar rakstisanas maksimalajiem un minimalajiem atrumiem, bet nekur isti nevareju atrast informaciju par fotoaparatu rakstisas spejam.

Vel jautajums (profesionalaja limeni) kur tad isti izmanto tas visatrakas atminu kartes?

Paldies
Publicēts: 23.01.08 21:00
 citēt
Nu, tu noftografēsi un kamēr muksi, tikmēr arī rakstīsies tās bildes kartē.

Drīzāk jau reportāžās utt. Vai arī cilvēkiem, kuriem viss šķiet par lēnu. (Tādiem, kuriem USM optika liekas lēna kā gliemeži.)
Publicēts: 24.01.08 08:47
 citēt
Ātrā karte ir vajadzīga tad, ja nepārtraukti fočē sērijās un lielos pixeļos.
Publicēts: 24.01.08 08:59
 citēt
Prieksh Tevis un Tava 400D pilniibaa pietiks ar taadu kurai ir 50X aatrums.
Ja Tev piemeeram buutu Nikon D3 vai Canon Mark3d kur shaushanas aatrums ir 10 kadri sekundee tad padomaa pats kaads informaacijas kvantums ir jaaiegruuzj kameraa! Speciaali taadaam kameraam ir 266x UDMA atminjas kartes kur rakstiishanas/lasiishanas aatrums sasniedz 40MB/s.
Atbildot uz peedeejo jautaajumu - visaatraakaas atminju kartes izmanto aatraakajaas kameraas, bet taas kameras izmanto profesionaali sporta fotograafi kuri nedriikst palaist garaam iisto momentu.
Publicēts: 24.01.08 09:11
 citēt
Tie ultra ātrumi, tiešām visjēdzīgākie ir sportā, par to iznācis pārliecināties vienreiz vien, pa retam noder arī citur. Bildēt saulrietu jūrā, tā jēgas nav :)
Publicēts: 24.01.08 13:28
 citēt
Savam leenajam fo4ukam nomainot 80x karti uz 266x samazinaajaas bufera ieraxtiishanas aatrums kartee no 3 sec uz 2 sec, ljoti juutama atshkjiriiba! Sevishkji jutams bildeejot seerijaa. Un preview leekaashana cauri bildeem likaas atsauciigaaka. Bet tas jau no fo4uka atkariigs.
Jaunajaa fo4ukaa 266x vs 80x vieniigaa shkjirba ka bildeejot seerijaa krietni ilgaak jaagaida kameer bildes no bufera ieraxtaas leenajaa kartee.

Leenaas kartes in pain in the ass kopeejot datus uz PC, sevishkj ja fotokarti izmanto kaa datu neseeju ne tikai bildeem. Kursh peerk 16GB leenaas kartes, nezinu.
Publicēts: 24.01.08 13:33
 citēt
Jaunajaa fo4ukaa 266x vs 80x vieniigaa shkjirba ka bildeejot seerijaa krietni ilgaak jaagaida kameer bildes no bufera ieraxtaas leenajaa kartee.

A kādu vēl šķirbu ta mēs gribam? :) . Būtu jau labi ja ātrājās atmiņās bildes būtu asākas un dzidrākas. :)
Publicēts: 24.01.08 15:05
 citēt
Man ir viena ļoti lēna karte, bet tā man ir tikai tāpēc ka es to nopirku pa 1,99 Ls (veikals cenu ne to uzlika virsū). Un pat ainavās tas traucē nedaudz, lai varētu ierakstīt RAW+L.
Publicēts: 24.01.08 18:19
 citēt
Man ir viena "aizvēsturiska" 1 gB Lexar 4x karte, sporta sērijas gan nebildēju, bet citādi man arī ar to pietiktu. Žēl,ka sāka gļukot- daži kadri ar horizontālu attēla daļas nobīdi, citādi lietotu vēl ilgi- tagad stāv rezervē.
Publicēts: 24.01.08 18:23
 citēt
Man ir viena "aizvēsturiska" 1 gB Lexar 4x karte, sporta sērijas gan nebildēju, bet citādi man arī ar to pietiktu. Žēl,ka sāka gļukot- daži kadri ar horizontālu attēla daļas nobīdi, citādi lietotu vēl ilgi- tagad stāv rezervē.

Karte ar specefektiem? :)

Nu nez - man fočikā ir 2GB ar 120x ir laba, pilnīgi pietiek.
Vajadzēja priekš PDA lielāku iepirkt - iepirkās ne pārāk dārgi kaut kāda Transcent 266x - nu mazliet ātrāk (varbūt) tas PDA ir sācis strādāt... ;)
Publicēts: 24.01.08 18:28
 citēt
man ir feina atminjas karte
apvienota ar matricu
mainas pie katra kadra, safasetas iepakojumos parsvara pa 24 un 36, bet ir ari eksotiskai iepakojumi :)
rakstishanas laiks buferii - eizsakami atrs.
minuss, ka ilgs lasishanas laiks, un preview normali neapskatit...

par spamu sorry... :D
Publicēts: 27.01.08 13:11
 citēt
uk.youtube.com...
uk.youtube.com...

var redzeet ka uz d200 burst save laiks (~40sec) ir vienaads lietojot 266x vai 120x karti. un tas pat sakriit ar doto www.dpreview.com....

400D neko aatraaku par 133x nevajag, bet nu leenaaku es arii nepirktu.
Publicēts: 27.01.08 13:47
 citēt
uk.youtube.com...
uk.youtube.com...

var redzeet ka uz d200 burst save laiks (~40sec) ir vienaads lietojot 266x vai 120x karti. un tas pat sakriit ar doto www.dpreview.com....

Bij webā kautkur testi. Lielākais ātrums rakstot kartē bij kādi 9MB/s uz veciam fočiem. Tikai jaunie ar UDMA režīmu dod pieaugumu rakstot.
Publicēts: 27.01.08 15:14
 citēt
man uz 400D ir 40x karte
bildējot nekad nav bijušas problēmas ar ātrumu
bet nu sāksies rallija sezona tad jādomā par 133x
kompī raxtot vienīgi ar to 40-to bik palēni iet, bet es nekur nesteidzos
Publicēts: 27.01.08 15:25
 citēt
uk.youtube.com...
uk.youtube.com...

man ar 40x iekš 400D ātrāk sarakstās kartē bildes nekā tam D200 :shock:
Publicēts: 27.01.08 16:39
 citēt
vai ta 400d vispaar var uznjemt 20 RAW bildes ar 5fps? imho 400d ir 3fps un rawaa bildeejot vienaa briidii aizrijaas...
Publicēts: 27.01.08 17:43
 citēt
man ar 40x iekš 400D ātrāk sarakstās kartē bildes nekā tam D200 :shock:

Kas tev sarakstās ātrāk ? Varbūt padomā par tādu lietu kā bildes izmērs un kvalitāte. Točna gribu redzēt tavu 400D vs d200 ar 20 sērijas bildēm rawā :twisted:
Publicēts: 27.01.08 17:59
 citēt
vai ta 400d vispaar var uznjemt 20 RAW bildes ar 5fps? imho 400d ir 3fps un rawaa bildeejot vienaa briidii aizrijaas...

3fps un max 9 RAW faili pēc kārtas.
Publicēts: 27.01.08 18:23
 citēt
Katrs individuals kartes modelis ar katru konkētu fotoaparātu performē savadāk. Un ja uz kartes rakstīts 54888x tas nenozimē ka tieši tadā atrumā viņa sūks ārā no bufera bildes. Reals ātrums ir tāds, ko fočika interfeiss sarunās ar kartes atmiņas moduļu kontrolleri. Frekveņču reizinātāji, bitu pāra/nepāra čekošanas utt. šeit ir apjomīga datu bāze, kur iztestētas N`tās kameras ar M`tām atmiņu kartēm:

www.robgalbraith.com...
Publicēts: 27.01.08 19:22
 citēt
Kuru vispaar krata taadi suuda 400D? Tak ar tiem nekaadu 133x karti 100 gadus nevajag, 50X un miers! Bet nee, te tomeer kaadam gribaas kraaninju pastaipiit..
Ideja taada - na*** prasiit ar kaadu benzju autinjsh ies aatraak ja brauc ar Smartu??
Publicēts: 27.01.08 19:54
 citēt
Kuru vispaar krata taadi suuda 400D? Tak ar tiem nekaadu 133x karti 100 gadus nevajag, 50X un miers! Bet nee, te tomeer kaadam gribaas kraaninju pastaipiit..
Ideja taada - na*** prasiit ar kaadu benzju autinjsh ies aatraak ja brauc ar Smartu??

Ne visiem ir krāniņu kompleksi, bet vienkārši gribās kaut vai no tā paša 400D izspiest maksimālo, pārmaksāt arī nav jēga... tādēļ prasu!

Tādi sūdi kā 400D ir entuziastiem un iesācējiem. Un ne visi tie iepriekšminētie "staipa savus krāniņus" ar ko lielāku par iesākuma dSLRiem...
Publicēts: 27.01.08 20:12
 citēt
Es piemērām gribu mājās pārnākot nevis stundu bildes kopēt no kartēm bet 5 minūtes. Un tikai uz 5D nobildētiem kadriem esmu ieekonomējis apmēram 120 stundas uz kopēšanu vien.
Publicēts: 27.01.08 20:22
 citēt
Tad jau laikam kopeejot bildes juus seezjat pie kompja un gaidat kameer sakopeesies? :D
Kopeeshanas aatrums kompii arii no kartes lasiitaaja ir atkariigs..lol
Es piemeeram kaa no pasaakuma atnaaku maajaas lieku kompii lai kopeejaas, un kameer kopeejaas, laiku izmantoju lietderiigi, neatkariigi no taa vai kopeejaas minuuti vai 20min, var pa to laiku uzvaariit kafiju, uztaisiit vakarinjas, ieliet viinu vai kaadu kokteili uzjaukt..
Publicēts: 27.01.08 20:27
 citēt
Vieniem pēc pasākumiem ir viena karte a citiem vairāk :) . Pēc kāzām man ir 5-8 CF kartes pa 4GB pilnas. Skraidīt pie kompja katras 20-40 minūtes? :lol:
Publicēts: 27.01.08 20:33
 citēt
Ak tad Ravaa bildee visu.. :D
p.s. taadiem gadiijumiem man ir vel dazji karshu lasiitaaji liekami pie USB..
Publicēts: 27.01.08 20:36
 citēt
Es USB nelietoju - tie ir drūmi lēni. CF kartes es ar FireWire lasītāju kopēju.
Publicēts: 27.01.08 20:42
 citēt
Un ar visu to 20-40min??! Nu nez, tad jau laikam man kompis kruts un usb hiperaatrie ka ilgaak par 20min nekas man nav kopeejies..
Publicēts: 27.01.08 20:46
 citēt
Un ar visu to 20-40min??! Nu nez, tad jau laikam man kompis kruts un usb hiperaatrie ka ilgaak par 20min nekas man nav kopeejies..

20-40 min bija domāts atkarīgi no karšu ātruma. Kuram kādas kartes es nezinu. Man uz 4GB atkarīgi no kartes ātruma aiziet no 2 līdz 5 minūtes
Publicēts: 27.01.08 20:50
 citēt
JRJ, es vot saprotu ka mums karshu aatrums ir svariiga lieta, bet ko lai saka par cilveekiem kuri fochee savam priekam, nemaz nerunaajot par tiem kuri grib superaatras kartes kaut vinju kameras karshu aatrumu reaali nav speejiigas izmantot nedz arii noslogot..
Publicēts: 27.01.08 21:05
 citēt
Neiet runa ka konkrēti tādu mantu vajag. Katrs izvēlās to kas viņam ir labāks.
Tikko izdzinu testu uz vienas un tās pašas kartes Sandisk Extreame IV 4GB.

USB lasītājs
content5-foto.inbox.lv...

FireWire lasītājs
Publicēts: 27.01.08 21:50
 citēt
Njaa, dati paarliecinoshi. :)
Kaadu FireWire lasiitaaju izmanto?

Starpcitu, uzmetu aci Tava desktopa skriinshota apaksheejai labajai malai, nu gaan Tev kompis sagruziits! :shock:
Publicēts: 27.01.08 21:58
 citēt
Njaa, dati paarliecinoshi. :)
Kaadu FireWire lasiitaaju izmanto?

Starpcitu, uzmetu aci Tava desktopa skriinshota apaksheejai labajai malai, nu gaan Tev kompis sagruziits! :shock:

Sandisk Extreme FireWire CompactFlash Card Reader , viņš tik viens tāds viņiem ir.

Kompis nav sagruzīts. 4GB RAM, QuadCore un diski uz 7TB visu ļoti viegli velk :roll:
Publicēts: 28.01.08 12:38
 citēt
lielaakaa dalja te bildee kakjiishus, suniishus un piiliiites, taa ka who cares!
Publicēts: 28.01.08 22:37
 citēt
JRJ, tavaa gadienaa atshkjiriiba starp USB un Fireware ir milziiga! Tas liek aizdomaaties, ka tavs USB karshu lasiitaajs nekam neder, nav USB 2.0 HiSpeed vai usb hubs ir paaraak noslogots... Man usb karshu lasiitaaja rezultaati 18MB/sec.
Publicēts: 28.01.08 22:43
 citēt
JRJ, tavaa gadienaa atshkjiriiba starp USB un Fireware ir milziiga! Tas liek aizdomaaties, ka tavs USB karshu lasiitaajs nekam neder, nav USB 2.0 HiSpeed vai usb hubs ir paaraak noslogots... Man usb karshu lasiitaaja rezultaati 18MB/sec.

Man vienādi testi uz diviem dažādiem lasītājiem un uz 4 dažādiem kompjiem + karšu lasītājs sēž uz atsevišķa USB uz mātenes. Kāds tev karšu lasītājs? Jo arī interesējos par tiem.
Publicēts: 29.01.08 00:55
 citēt
Te vareetu izveersties tiiri reaals tests ar gala secinaajumu par karshu lasiitaajiem kurus buutu veerts njemt lai buutu labais aatrums. Forshi, diskusija ar praktisku meerkji!
Publicēts: 29.01.08 06:25
 citēt
Lasiitaajs: Kingston FCR-HS215/1 USB2.0 HiSpeed
www.kingston.com...

A-Data Turbo 4GB 266x
www.mobileaudio.lv...

TEKO 512MB 40x
www.mobileaudio.lv...
Publicēts: 29.01.08 10:43
 citēt
Enlight USB 2.0 HighSpeed 26in1 Multi Card Reader (INTERNAL 3.5";)

Tā pati Sandisk karte 266x

bijušais lēnais arī bij Internal lasītājs tikai Apacer
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):