Prieks 400D kura (CF) atminu karte ir griesti? Zinu, ka kartes atskiras ar rakstisanas maksimalajiem un minimalajiem atrumiem, bet nekur isti nevareju atrast informaciju par fotoaparatu rakstisas spejam.
Vel jautajums (profesionalaja limeni) kur tad isti izmanto tas visatrakas atminu kartes?
Prieksh Tevis un Tava 400D pilniibaa pietiks ar taadu kurai ir 50X aatrums. Ja Tev piemeeram buutu Nikon D3 vai Canon Mark3d kur shaushanas aatrums ir 10 kadri sekundee tad padomaa pats kaads informaacijas kvantums ir jaaiegruuzj kameraa! Speciaali taadaam kameraam ir 266x UDMA atminjas kartes kur rakstiishanas/lasiishanas aatrums sasniedz 40MB/s. Atbildot uz peedeejo jautaajumu - visaatraakaas atminju kartes izmanto aatraakajaas kameraas, bet taas kameras izmanto profesionaali sporta fotograafi kuri nedriikst palaist garaam iisto momentu.
Tie ultra ātrumi, tiešām visjēdzīgākie ir sportā, par to iznācis pārliecināties vienreiz vien, pa retam noder arī citur. Bildēt saulrietu jūrā, tā jēgas nav
Savam leenajam fo4ukam nomainot 80x karti uz 266x samazinaajaas bufera ieraxtiishanas aatrums kartee no 3 sec uz 2 sec, ljoti juutama atshkjiriiba! Sevishkji jutams bildeejot seerijaa. Un preview leekaashana cauri bildeem likaas atsauciigaaka. Bet tas jau no fo4uka atkariigs. Jaunajaa fo4ukaa 266x vs 80x vieniigaa shkjirba ka bildeejot seerijaa krietni ilgaak jaagaida kameer bildes no bufera ieraxtaas leenajaa kartee.
Leenaas kartes in pain in the ass kopeejot datus uz PC, sevishkj ja fotokarti izmanto kaa datu neseeju ne tikai bildeem. Kursh peerk 16GB leenaas kartes, nezinu.
Man ir viena ļoti lēna karte, bet tā man ir tikai tāpēc ka es to nopirku pa 1,99 Ls (veikals cenu ne to uzlika virsū). Un pat ainavās tas traucē nedaudz, lai varētu ierakstīt RAW+L.
Man ir viena "aizvēsturiska" 1 gB Lexar 4x karte, sporta sērijas gan nebildēju, bet citādi man arī ar to pietiktu. Žēl,ka sāka gļukot- daži kadri ar horizontālu attēla daļas nobīdi, citādi lietotu vēl ilgi- tagad stāv rezervē.
Man ir viena "aizvēsturiska" 1 gB Lexar 4x karte, sporta sērijas gan nebildēju, bet citādi man arī ar to pietiktu. Žēl,ka sāka gļukot- daži kadri ar horizontālu attēla daļas nobīdi, citādi lietotu vēl ilgi- tagad stāv rezervē.
Karte ar specefektiem?
Nu nez - man fočikā ir 2GB ar 120x ir laba, pilnīgi pietiek. Vajadzēja priekš PDA lielāku iepirkt - iepirkās ne pārāk dārgi kaut kāda Transcent 266x - nu mazliet ātrāk (varbūt) tas PDA ir sācis strādāt...
man ir feina atminjas karte apvienota ar matricu mainas pie katra kadra, safasetas iepakojumos parsvara pa 24 un 36, bet ir ari eksotiskai iepakojumi rakstishanas laiks buferii - eizsakami atrs. minuss, ka ilgs lasishanas laiks, un preview normali neapskatit...
man uz 400D ir 40x karte bildējot nekad nav bijušas problēmas ar ātrumu bet nu sāksies rallija sezona tad jādomā par 133x kompī raxtot vienīgi ar to 40-to bik palēni iet, bet es nekur nesteidzos
man ar 40x iekš 400D ātrāk sarakstās kartē bildes nekā tam D200 :shock:
Kas tev sarakstās ātrāk ? Varbūt padomā par tādu lietu kā bildes izmērs un kvalitāte. Točna gribu redzēt tavu 400D vs d200 ar 20 sērijas bildēm rawā :twisted:
Katrs individuals kartes modelis ar katru konkētu fotoaparātu performē savadāk. Un ja uz kartes rakstīts 54888x tas nenozimē ka tieši tadā atrumā viņa sūks ārā no bufera bildes. Reals ātrums ir tāds, ko fočika interfeiss sarunās ar kartes atmiņas moduļu kontrolleri. Frekveņču reizinātāji, bitu pāra/nepāra čekošanas utt. šeit ir apjomīga datu bāze, kur iztestētas N`tās kameras ar M`tām atmiņu kartēm:
Kuru vispaar krata taadi suuda 400D? Tak ar tiem nekaadu 133x karti 100 gadus nevajag, 50X un miers! Bet nee, te tomeer kaadam gribaas kraaninju pastaipiit.. Ideja taada - na*** prasiit ar kaadu benzju autinjsh ies aatraak ja brauc ar Smartu??
Kuru vispaar krata taadi suuda 400D? Tak ar tiem nekaadu 133x karti 100 gadus nevajag, 50X un miers! Bet nee, te tomeer kaadam gribaas kraaninju pastaipiit.. Ideja taada - na*** prasiit ar kaadu benzju autinjsh ies aatraak ja brauc ar Smartu??
Ne visiem ir krāniņu kompleksi, bet vienkārši gribās kaut vai no tā paša 400D izspiest maksimālo, pārmaksāt arī nav jēga... tādēļ prasu!
Tādi sūdi kā 400D ir entuziastiem un iesācējiem. Un ne visi tie iepriekšminētie "staipa savus krāniņus" ar ko lielāku par iesākuma dSLRiem...
Es piemērām gribu mājās pārnākot nevis stundu bildes kopēt no kartēm bet 5 minūtes. Un tikai uz 5D nobildētiem kadriem esmu ieekonomējis apmēram 120 stundas uz kopēšanu vien.
Tad jau laikam kopeejot bildes juus seezjat pie kompja un gaidat kameer sakopeesies? Kopeeshanas aatrums kompii arii no kartes lasiitaaja ir atkariigs..lol Es piemeeram kaa no pasaakuma atnaaku maajaas lieku kompii lai kopeejaas, un kameer kopeejaas, laiku izmantoju lietderiigi, neatkariigi no taa vai kopeejaas minuuti vai 20min, var pa to laiku uzvaariit kafiju, uztaisiit vakarinjas, ieliet viinu vai kaadu kokteili uzjaukt..
JRJ, es vot saprotu ka mums karshu aatrums ir svariiga lieta, bet ko lai saka par cilveekiem kuri fochee savam priekam, nemaz nerunaajot par tiem kuri grib superaatras kartes kaut vinju kameras karshu aatrumu reaali nav speejiigas izmantot nedz arii noslogot..
Neiet runa ka konkrēti tādu mantu vajag. Katrs izvēlās to kas viņam ir labāks. Tikko izdzinu testu uz vienas un tās pašas kartes Sandisk Extreame IV 4GB.
JRJ, tavaa gadienaa atshkjiriiba starp USB un Fireware ir milziiga! Tas liek aizdomaaties, ka tavs USB karshu lasiitaajs nekam neder, nav USB 2.0 HiSpeed vai usb hubs ir paaraak noslogots... Man usb karshu lasiitaaja rezultaati 18MB/sec.
JRJ, tavaa gadienaa atshkjiriiba starp USB un Fireware ir milziiga! Tas liek aizdomaaties, ka tavs USB karshu lasiitaajs nekam neder, nav USB 2.0 HiSpeed vai usb hubs ir paaraak noslogots... Man usb karshu lasiitaaja rezultaati 18MB/sec.
Man vienādi testi uz diviem dažādiem lasītājiem un uz 4 dažādiem kompjiem + karšu lasītājs sēž uz atsevišķa USB uz mātenes. Kāds tev karšu lasītājs? Jo arī interesējos par tiem.
Te vareetu izveersties tiiri reaals tests ar gala secinaajumu par karshu lasiitaajiem kurus buutu veerts njemt lai buutu labais aatrums. Forshi, diskusija ar praktisku meerkji!