Jautājums radās, vnk tāpat vien... cik pasaulē maksā reklāmas kampaņu foto un video sataisīšana.. nu teiksim tā, cik normālam auto ražotājam sanāk piķot par jaunā modeļa sabildēšanu?
Jautājums radās, vnk tāpat vien... cik pasaulē maksā reklāmas kampaņu foto un video sataisīšana.. nu teiksim tā, cik normālam auto ražotājam sanāk piķot par jaunā modeļa sabildēšanu?
atsevišķi jau par bildēm neviens nemaksā par to rūpējās reklāmas aģentūŗa, kam tas tiek pasūīts komplekta ar bulketiem, video, prezentreklāmu utt un vēl - itāļi tērē visvairāk PR naudas uz katru pārdoto auto, ķīnieši droši vien vismazāk...
Katram auto dīlerim ir sava mārketinga nodaļa, bet ar auto foto vai reklāmas klipiem latvijā neviens dīleris nenodarbojas jo i baigi stingrie PR noteikumi un standarti no ražotājiem...bet lielā "mātes" kompānija/ražotājs jau i samaksājusi milzu summas un izveidots milzu krājums ar konkrētu modeļu bildēm un klipiem ko sūta šeit un pārējiem dīleriem kas tirgojas un kuri tālāk sūta minētajām reklāmas aģentūrām kas apstrādā biudi pēc vajadzības...nju ja tas attiecas ja i nopietnas reklāmas kampaņas...nerunājot par fotosesiju lai ievietotu pāris biudes TVnetā, kakao, laikrakstos utl...par to jau sīknaudas saņem...
un vēl tāds sīkums - ļoti lielai daļa pirmo attēlu-kārdinaāju (teaser) un preses attēlu it īpasi par jaunamiem modeļiem ir maz sakara ar fotoattēliem. Liela daļa to attēlu ir datorgrafika...
patiesībā interesanti.. es domāju pēc pieredzes. man reiz radošie pirka autorību uz vienu bildi - parastas puķītes par Ls 500.. arii kaadreiz vienam maketam izmantotā kvalitātīva fotoreprodukcija (droši vien ar fullfreim kameru bildeets.. ) arii savulaik izmaksāja to pašu..
varbūt es murgoju - bet man šķiet, ka tas būtu adekvāts skaitlis..