Sveiki, gribu saprast kas noticis ar canon ixus 800, pamanīju ka katrā fotogrāfijā pie 100% cropa parādās 2 punkti - zils un sarkans (skatīt.bildē), apmēram katrs ir 40px izmērā. Kas ir noticis ar aparātu un pēc kāda remonta tas izskatās.
Sveiki, gribu saprast kas noticis ar canon ixus 800, pamanīju ka katrā fotogrāfijā pie 100% cropa parādās 2 punkti - zils un sarkans (skatīt.bildē), apmēram katrs ir 40px izmērā. Kas ir noticis ar aparātu un pēc kāda remonta tas izskatās.
Njā, 40 pix ir traki. Ja nu ir garantija, tad nes uz servisu. Kaut kad sen atpakaļ manam pēdējam ziepim (Sony DSC-F828) bija 4 pix beigti (visi blakus), aizlesu uz servisu un shie nosūtīja uz Franciju, lai nomainītu matricu.
A stuck pixel will usually be most visible against a black background, where it will appear red, green, blue, cyan, magenta, or yellow, although stuck red, green, or blue pixels are most common.
Stuck pixels are often incorrectly referred to as dead pixels, which have a similar appearance. In a dead pixel, all three sub-pixels are permanently off, producing a permanently black pixel.
Bet jautājums paliek atklāts, vai ziepītim tas ir labojams.
A stuck pixel will usually be most visible against a black background, where it will appear red, green, blue, cyan, magenta, or yellow, although stuck red, green, or blue pixels are most common.
Stuck pixels are often incorrectly referred to as dead pixels, which have a similar appearance. In a dead pixel, all three sub-pixels are permanently off, producing a permanently black pixel.
Bet jautājums paliek atklāts, vai ziepītim tas ir labojams.
pa krievu metodei šoreiz laikam nē, bet kā tur arī ir rakstīts, tad stuck pikseļi dažreiz pazūd paši... visreālākais ir piespiest šamos remontēt pa garantiju, jo domājams, ka to vajadzētu takā pa to garantiju labot. (ja ~40 pikseļi )
Lai novērtētu bojājumu apjomu: zoom 500%, Gamma 5.00 un skaitam pixeļus.
p.s. par prieku man, garantija vēl nav beigusies (papētot čeku, biju šokā kā cenas kritušās SD kartēm, pirms 1.5 gadiem 2Gb = 79Ls!!, tagad ~15Ls, bet pats ixus kā tagad 350D)
Ir arī rīks( 4 free), kas automātiski skaita bojātos pixeļus un to tipus: www.starzen.com...
nu, elkorā nav tās sakarīgākās cenas. un uz jautājumiem tipa "vai pateiksiet, SHITas stikls kropētajai matricai vai pilnam kadram?" atbild: "to gan es nepateikšu.".
Atdzīvināšu šo tēmu, šī infekcija piemeklējusi manu spoguleni, tieši šitie paši frukti...sarkans un zils (zilais tāds galīgi niecīgs, bet sarkanais jau drusku vairāk krīt acī) Kāds ir sakāries ar tādu "laimi", kādi risinājumi??? un vai šī infekcija var augt lielumā???
Ja tu bildē tikai priekš sevis, tad uššķaudīt, bet, ja pēc kāda astronomu pasūtījuma, būs zinātniska sensācija, ka debesīs parādījušās divas jaunas planētas.
patīk man šitās atbildes...un ja bez šitiem debesīs arī ir zvaigznes utt, cik tas ir nopietni?
Jāturpina bildēt ub izdegušie pikseļi jāaizsmērē vai jāiegādājas jauns agregāts, kuram aparāts pats atrod un aizmālā caurumus. Biju lasījis, ka visiem, pat jauniem aparātiem ir pumpas. Pumpas nemazinās, bet turpina attīstīties.
Nu nezinu, man agrāk bija EOS D30, vecs kā zeme, tagad ir K100D, normālā bildē tās pumpas nerec, bet šedervus no pilnīgi melna objekta ar 10 sek ekspozīciju netaisu, tādēļ tādas problēmas nekad nav ustraukušas.
Nu jau info sabira viena kaudzīte! Tā kā pēc dabas esmu pārāk piekasīgs sīkumiem, tad mēģināšu šo kaiti atrisināt-ja izdosies ielikšu atsauci kā man veicās. Paldies par padomiem i beno-peso
Ziepjiem remapingu nezinu vai var uztaisīt. 7D un 6D ik pa reizei pēc ilgākas filmēšanas parādās, bet tur remapingu vienkārši var uztaisit, un vis pazuda.