Tā nu beidzot ir pienācis tas laiks iegādāties jaunu monitoru; vecais CRT lēnām pošas uz labākiem medību laukiem. Savu mūžu nebūtu zinājis bēdu ar monitora iegādi, ja ne pievēršanās foto! Daudz naudiņas arī negribas izgāzt - max 200 mūsu pašu tugriku!
Varbūt varat ko ieteikt! Ar CRT pieejamību ir diezagn švaki, bet kā ar LCD šajā cenu kategorijā - tie vismaz atbilst vidēja CRT klases kvalitātei, un kā ar foto apstrādi un kaut cik atbilstošu krāsu atpoguļojumu. Uz pilnīgu atbilstību, protams, pat neceru.
Labāk pameklē kaut vai [url=www.ss.lv]www.ss.lv[/url] kādu mazlietotu CRT, jo LCD, kuri der grafikai maksā baigo piķi. Pats atradu ss.lv pus gadu lietotu DELL trinitron 19'' (ar SONY Pro trubu) par Ls 35.
Nezinu, vai LV ir pieejami vai nav, bet pats lietoju Dell monitoru E198FP 19'' LCD un jasaka, ka ir viens no labakajiem, ko dzive esmu redzejis. Turklat maksa kapeikas.
Un kas sakāms par Samsung P klasi?! Tādu man ar ieteica!
Ja Tev nav svarīgi pustoņi, kurus LCD neredz, tad ņem da jebkuru. Es ar gribēju LCD līdz Ls300, bet degustācijas rezultātā neviens nerādīja vēlamo attēlu
Domu par lietotiem es neesmu atmetis, taču cik ss.lv esmu skatījies, ja kas ņemams bijis, tad tie ir bijuši ar baltiem korpusiem. Kaut ko tik perversu man ir grūti saprast. Un pārkrāsot es negribu - darīts ir, bet čakarēties nevelk.
Kā tad, galu galā, ir ar tiem kontrastiem, jo lielāks, jo lielāks krāsu diapazons?! Aš jāskatās uz kādu kasti,kuram tas ir vismaz 1:500 vai labāk 1:400?
viesturz, ieej :arrow: www.m79.lv... un apskaties kautko uz 22 collaam, Tev foto apstraadei ar Samsungu pietiks atliektiem galiem! Normaali tagad ir tie LCD monitori, straadaat var un nekaada vaina. iipashi ja Tev tas ir hobijs!
Viestur, neslinko, uzprasi Googles tantei! Es savulaik meklēju labāko monitoru kas bij uz to mirkli, visu internetu izskatīju. Vislabākās ir krievu saites, ja lasi krieviski. Diemžēl nav links saglabājies... Karoč. viņš bija reāli iztestējis visus monitorus, manā gad. pašus labākos un ar oscilogrammām, diagrammām un aprēķiniem pierādījis, ka nevar ticēt izgatavotājfirmu tehniskajiem dotajiem datiem. Piemēram, cik atceros, ja firma raksta, ka tā monitoram kontrasts ir 1000:1 tad prakse pierāda, ka reāli skaitlis vismaz uz pusēm jādala, ja ne vairāk. Bet tiesa gan, beigās pats peibilda: bet arī tas nav slikti...
Viestur, neslinko, uzprasi Googles tantei! Es savulaik meklēju labāko monitoru kas bij uz to mirkli, visu internetu izskatīju. Vislabākās ir krievu saites, ja lasi krieviski. Diemžēl nav links saglabājies... Karoč. viņš bija reāli iztestējis visus monitorus, manā gad. pašus labākos un ar oscilogrammām, diagrammām un aprēķiniem pierādījis, ka nevar ticēt izgatavotājfirmu tehniskajiem dotajiem datiem. Piemēram, cik atceros, ja firma raksta, ka tā monitoram kontrasts ir 1000:1 tad prakse pierāda, ka reāli skaitlis vismaz uz pusēm jādala, ja ne vairāk. Bet tiesa gan, beigās pats peibilda: bet arī tas nav slikti...
Uzprasīju, prasīju gan angliski, izdeva brīžiem pretrunīgus rezultātus!
Vienā forumā kāds rakstīja par to, ka labi ņemt no 1:1000 līdz 1: 2000 etc, otrā- cilvis brauca uz otru galu!
Prasi savādāk- nevis dziļās teorijas spriedelējumus, bet konkrēti pa firmām un to modeļiem. Testa rezultātus no neatkarīgiem avotiem, nevis tehnisko datu fufeli ko katrs sev pieraksta, tālredzīgi nepateikdams pie kādiem noteikumiem mērījums izdarīts.
Nē, nu protams, ka jāskatās arī sīkāki testi pa konkrētiem modeļiem, bet man sajauca galvu nekonsekvents teorijas izklāsts, tāpeč šeit gribēju tieši to noprecizēt!