nez... nav man taa gadiijies. varbuut kaut kaads raw fails un jaunais kompis netaisa taadus valjaa. paplashinaajums nav nomainiijeis uz ko nepaziistamu???
1. DVD diski ir sūdīgi! Nekad nepērc lētos- visādas akmes. Tomēr arī labām firmām gadās brāķi. 2. DVD rakstītājs sūdīgs- lāzerītis knapi spēj dedzināt, tagad tie lēti- maini nost. Viens vai arī abi šie iemesli kalpoja par brāķi un nav nekas netipisks, man simtiem saķēzītu disku, simtiem. Pēc pieredzes- vienmēr jārēķinās, ka neierakstīsies un vienmēr jāpārbauda uz cita lasītāja, vēlams pēc kāda laiciņa pat. Tikai tad drīkst no cietā oriģinālus dzēst ārā, lai nebūtu kā tagad- jākož pirkstos. Bet par atjaunošanu no nenofinalizēta vai nelasoša diska- esot kaut kādas spec. programmas, to lai kādi speciālisti iesaka.
pienjemu ka rakstiiklim kautkas ir nojucis deelj kaa iededzinot dvd diskaa ir radushaas datu kljuudas deelj kaa neveraas valjaa bildes. risinaajumi: 1. ar softu "atdzeest" tb atjaunot izdzeestaas bildes. 2. nomainiit dvd rakstiikli.
tas, lai cit-X SHITaadi sūdi nenotiek. a bildes ta gribās. ja viss cits izmēģināts un nav līdzējis, var matricu ledusskapī paturēt un pat saslapināt /vēlams jau destilētā ūdenī/ un provēt lasīt, kad itkā uz tausti jau sauss, bet īstenībā vēl ne pavisma. man ir, ja atmiņa neviļ, pat tā gadījies /gan laikam ar CD, ne ar DVD/, ka tā''suflāde, kura rakstīja, pati nejaudā nolasīt /tā kā tads avīzes redaktors!/, bet otra nolasa.
... bet sestais (pa vidu, nav pēdējais) ir iekopējis cietajā un kompī rāda uz shortcut_a mazās bildītes... :evil:
iekopēja cietajā tā vietā, lai matricā iekurinātu? un pa to burzmu nodzēsi vai 1-kārši lāgā neveras vaļā? misene nau norton protected? /mani besī, bet varbūt var noderēt kādreiz/.
cietajā jau a var provēt atdzēst. a a viss itkā OK, tikai vever valjā, NU HDD utiļus jāprovē - ja atrod bad sector, saspringst, izlasa un pārvieto info un to vietu atzīmē par nelietojamu.
Pamēģini no tā bojātā diska pārkopēt atpakaļ uz to datoru uz kura tu rakstīji to DVD. Izskatās pēc bojātiem datiem. Ja DVD būtu degradējies, tad datus nevarētu nolasīt, bet šeit izskatās ka datus nolasīja, bet viņi ir bojāti. Iemesli var būt daudz un dažādi: bojāts kabelis, bojāts RAM, bojāts SATA vai IDE kontrolieris u.c. Tas ka mazās preview bildītes rādās, neko nenozīmē, jo viņas tiek saglabātas atsevišķā failā turpat direktorijā. Man patreiz ir līdzīga problēma, aisūtot failus uz tīkla glabātuvi un pēc tam atkal paņemot no turienes, dati ir bojāti - kopējas bez problēmām, tikai failus vairs nevar atvērt. Pie vainas izskatās ka ir tīkla karte. Tā, ka tev tur var būt pie vainas jebkas, kas iesaistīts šajā ieraksta/nolasīšanas ķēdē. Par datu atjaunošanu no oriģinālā HDD - tas ir iespējams, un diezgan elementāri, bet NEDRĪKST neko rakstīt tur par virsu. Lai nepārrakstītu tās vietas, kur atradās tie izdzēstie faili.
Jau sen izmantoju DATU arhivesjanis arejos HDD. 500Gb ~70-80Ls , Ka pilns ta NEM NAKAMO un ieprieksejo plauktaa Komplekta ar KATALOGA programu piemeram ACD strada IDEALI