mjā! oriģināli! GANDRĪZ katra! īpaši sekojis tām EISA balvām neesmu, bet šaubos, ka šogad saņems pagājušā gada modeļi, nemaz nerunājot pasr iepriekšējo gadu kamerām, kas VĒL nav saņēmušas to balvu . tā ka "gandrīz katra" - ir ĻOOOTI stiepjams jēdziens! un galīgi GARĀM! starp citu, EISA balvas ir NE TIKAI dSLR! ja KAS!
Klausi spechukus un peerc olympus e3 vai nikon d300 vai vismaz marku! Nee, tev vajag full frame!
Ja nopietni, tad trokshnju NAV liidz 400 ieskaitot, iso 800 ir OK, 1600 so so. Vinjam ir 4-liimenju troshnju filtrs, defaultais ir diezgan agresiivs un kopaa ar troshni apeed arii detaljas, to labaak tureet uz off un iesleegt tikai pie lielajiem iso (vai vispaar izsleegt un apstraadaat shopaa). Ja tev jaabildee 'bez trokshnjiem' pie ISO 1600 un uz augshu, pie Olympus e510 cenas liec klaat veel vienu nuliiti un nebuusi kljuudiijies. Bet ja budzets ierobezhots, tad ko labaaku nez vai atradiisi - 14-42 un 40-150 ir LIELISKI objektiivi, live view, iebuveeta atteela stabilizaacija, STRAADAAJOSH puteklju kratiitaajs, un jaa, troksnjo pie iso 1600.
P.S. Trohsnjainaakaa Olympus kamera ever bija e300, ludzu te buus nakts reportaazha - www.fotoblog.lv..., ieveerteejiet troksni bildees.
NĒ! Jāpērk ZĀBAKU! Man patīk, kā krievu neCanonisti saukā Canon! Interesanti, cik no tiem ne Canon brendu noliedzējiem ir turējuši rokās un kaut cik patestējuši tās lamātās kameras?!
To bizarre -> man ir canons un es plēsīšu sev vienu vietu pušu, bet nekad neteikšu, ka tas ir sūds un ka pasaulē ir kaut kas labāks (kaut arī es zinu, ka tā nav), jo esmu uz to iztērējis kaudzi naudas un nedrīkst tad teikt, ka uz sūdu ... tas ir normāli, katrs aizstāvēs savu Tu, protams, man piedod, bet ja runājam par tiešām kvalitatīvām bildēm, tad ir ļoti maz ražotāji, kas to var nodrošināt (skaļi neteikšu, kuri divi tie ir ), bet kā tu pats labi zini, tad kamera ir tikai rīks, viss notiek galvā. Kameru vajag tādu, lai varētu darīt to, kas nepieciešams. Tev labi sanāk ar olimpu, super, man prieks... bet kad hanuriki, kas nopērk 5D uzliek plasmas objektīvu par 100$ un domā ka var visu, man nolaižas rokas... ceru, ka domu uztvēri.
Nē, Senders! Biķi ne tā! Es aizstāvēšu ne tikai Oly, bet arī Nikon, Pentax.... Es vienkārši pamatoju savus spriedumus, nevis no tukša gaisa ko bārstu! Šinī tematā no manas puses bija KONKRĒTS links-piemērs! Nevis tikai paša SUBJEKTĪVS spriedums! Ir gudrāki un zinošāki cilvēki par mums abiem kopā ņemot! Cienu dažādu brendu lietotājus, bet ne tādus, kuri nespēj pamatot savas domas!
Es redz vairs nepamatoju... man vairs nav atkāpšanās ceļu (vismaz pagaidām)... esmu iegrūdis savā aparātā pietiekami daudz, lai varētu nopirkt nelielu autiņu, tāpēc mainīt negrasos un uz citiem neskatos... man aparāts ir bildēšanai, nevis salīdzīnāšanai... es tevu domu sapratu, ceru, ka saprati ari manu... Bet ja par tēmu, tad, tiešām nezinu kāds ir tas Oly - varbūt skanēs nekorekti no manas puses, bet reālas bildes no tā aparāta, esmu redzējsi sundew un reno izpildījumā, kur pēc PS apstrādes un nelielajiem izmēriem, ne sūda nevar spriest... Plus, gundega man reiz teica, ka viņai troksnis tieši ļoti patīk, viņa vēl to pastiprinot, tāpēc tiešām neņemos spriest cik labs, vai slikts ir Oly... bet atkārtošu vēlreiz - kamera ir tikai rīks, bilde top galvā... P.S. kā jau kaut kur rakstīju, tad šobrīd ņemos ar stockiem un man sākumā bildes švilpa ārā par visiem sīkumiem, tāpēc man ir ļoti svarīga kvalitāte.
NĒ! Jāpērk ZĀBAKU! Man patīk, kā krievu neCanonisti saukā Canon! Interesanti, cik no tiem ne Canon brendu noliedzējiem ir turējuši rokās un kaut cik patestējuši tās lamātās kameras?!
Esmu testējis ļoti daudzas kameras, dažādu brendu, lai varētu par tām izteikties.
Nē, Senders! Biķi ne tā! Es aizstāvēšu ne tikai Oly, bet arī Nikon, Pentax....
Domāju, ka šajā cenu kategorijā Pentax k100d bilžu kvalitātes ziņā uzvar visus. Diemžēl ir reālas problēmas ar objektīvu izvēli. Kvalitatīvi fiksētie gaismjūtīgie ir deficīts, uz AF darbības ātrums arī ir zem jebkuras kritikas.
P.S. Eu, gudrinieki, a tad jūs tagad gribiet teikt, ka oly NAV trokšņainākā no spuguļkamerām!!!??? Kas tad ir trokšņaināks par Olimpusu? Canon? Nikon? Pentax?
P.P.S. Par Oly bildes detalizāciju vispār nerunāsim...!
* Dynamic Range less than competition (highlights by about three quarters of a stop; 0.7 EV) * Serious highlight clipping on bright days unless you reduce exposure * Small viewfinder (difficult to see fine detail, difficult to check focus, difficult to use with glasses) * Live View usefulness countered by LCD which doesn't tilt, not bright enough outdoors * Long, unstructured menus make finding some less common settings frustrating * Live histogram and preview brightness inaccurate if you use Live Preview Boost. * Best results require adjustment of Noise Filter and Sharpness settings * Visibly noisier results than most competitors above ISO 400 * Slower than average startup due to the SSWF (should be at power-off / intervals) * No delete / cancel option during record review (immediately after shutter release) * Auto focus provides just three focus points, although AF performance good * Focus-by-wire kit lens means no focus distance indication, lack of precision and slight lag * Flash must be raised for AF assist
Es redz vairs nepamatoju... man vairs nav atkāpšanās ceļu (vismaz pagaidām)... esmu iegrūdis savā aparātā pietiekami daudz, lai varētu nopirkt nelielu autiņu, tāpēc mainīt negrasos un uz citiem neskatos... man aparāts ir bildēšanai, nevis salīdzīnāšanai... es tevu domu sapratu, ceru, ka saprati ari manu... Bet ja par tēmu, tad, tiešām nezinu kāds ir tas Oly - varbūt skanēs nekorekti no manas puses, bet reālas bildes no tā aparāta, esmu redzējsi sundew un reno izpildījumā, kur pēc PS apstrādes un nelielajiem izmēriem, ne sūda nevar spriest... Plus, gundega man reiz teica, ka viņai troksnis tieši ļoti patīk, viņa vēl to pastiprinot, tāpēc tiešām neņemos spriest cik labs, vai slikts ir Oly... bet atkārtošu vēlreiz - kamera ir tikai rīks, bilde top galvā... P.S. kā jau kaut kur rakstīju, tad šobrīd ņemos ar stockiem un man sākumā bildes švilpa ārā par visiem sīkumiem, tāpēc man ir ļoti svarīga kvalitāte.
Tas, ka esi dazas tonnas izlicis nenozime, ka tev japles d*** un jasaka, ka tas, kas ir tev ir labakaistik del taaa, es ari esmu izlicis uz oly pietiekosi, lai nemestu miera, bet tas tacu nav arguments, ka oly ir pats labakais...
Bizz laikam jau nav verts citnities ar tiem, kuru puse ir pats Dievs, jo viens no smiekligakajiem argumentiem kapec ir tikai 1 camera ir tas, ka pats dievs ar to foce...
Portreti, copy/paste plusus aizmirsi? Un miinusi ir visaam kameraam. Neviens te nesaka ka trokshnju nav, ja paarsvaraa jaabildee ar ISO 1600 un uz augshu, tad arii E3 trokshnjo un nederees! Tu raxti ka pie iso200 "Bišk labāk kā ziepim būs, bet nedaudz", kas ir klaji meli un dezinformaacja. Nikon D40X trokshnjo vairaak, bet to tu laikam eesi testeejis. Ir pagaajushi e300 laiki!
Conclusion - Pros
* Compact and lightweight design with excellent handling * Surprisingly effective sensor-shift image stabilization * Excellent control system (via info screen) and lots of external controls for important settings * Good image quality and resolution, if not optimum straight out of the box * Low noise across the ISO range by default, turning down noise filter doesn't spoil images * Through the lens Live View with Auto Focus (although requires mirror up/down) * Up to ten times magnification in Live View for manual focus * Supersonic Wave Filter ensures no dust on sensor * Responsive in use, auto focus fairly quick, shutter lag short * Good quality lightweight kit lens makes for lightweight 'carry around' kit * User control over ISO noise reduction ('Noise Filter') * Extensive feature set and a huge range of customization * Black and white mode with selectable filters * Kelvin white balance option, all white balance presets fine tunable * Selectable color space (sRGB / Adobe RGB) * Fully customizable RAW+JPEG (many competitors have fixed JPEG settings) * Spot metering with shadow and highlight based spot * Timed long exposures up to sixty seconds * Remote control option * Mirror lock-up with custom delay * Unlimited continuous shooting on fast card with HQ quality JPEG, good RAW burst mode * Good Compact Flash write performance with a fast card * Good range of playback options / views * In-camera RAW development feature * In-camera JPEG image editing * Easy, automatic online firmware upgrades (via Olympus Master / Studio) * High speed USB 2.0 * Orientation sensor * Value for money
waldis, fizika ir un paliek fizika. lielaka matrica, mazak pikselju - labak. un otradi. tik vienkarshi. un viadi slapetaji un citas h***jas tikai p**h attelu.
Pakustini pats labāk smadzenes! Prikols jau tāds, ka cilvēki Tev iedeva linkus, kur cena ir 539 LVL, bet Tu savu veco dziesmu par cenām! Ja nesaproti, tad apskaidrošu - body + 14-42(vai 45 - neapskatījos) + 40-150! Viss kopā! Nevis atsevišķi body, atsevišķi 14-42 un atsevišķi 40-150! Starp citu, pārējie brendi ARĪ tirgo komplektā ar stikliņu lētāk, nekā katru sastāvdaļu atsevišķi! Ko nu teiksi?! Pie tam, Elkorā tas 40-150 vispār maksā <110 LVL......