Bizarre.Nu ko Tu mocies,sen zināms ka Oly ir Canon lietotājiem ko ļaunu nodarījis! Meitēns tāpat nepirks,pēc šitās antireklāmas,kaut varētu,jo 510-tais dubultkts ar stabu rumpī(kurš arī funkcionē,un labāk par citu rumpjveidīgajiem),ar vienim no labākajiem kit starp brendiem,ar vienīgo reāli strādājošo putekļkrati jau kopš 300-tā.Visi jau parasti aizmirst ka dotais modelis jāskata salīdzinājumā ar 400D,110,D40,100-to Alfu,un ne ar divciparu Can,Pen,vai trīsciparu Nik.Trokšņi?Kā ta tur i 400D var atslēgt trokšņu slāpēšanu ? :wink: Salīdzina nez kāpēc 510-jam ar izslēgtu. Ar visu to ,vai kāds var pateikt ka 510-tais ir par 50 % trokšņaināks ,pie 1600 ?Pupu mizas,un ar tiem 5-10 var lieliski tikt galā apstrādes programmās. Bet tā protams,ja man būtu tā naudas kas jūras dibenā-40D,D300 ,700 E-3 un t.t.
Kā jau tika pieminēts tas pats bēdīgi slavenais matricas izmērs. Tik tāds sīkums ne? Tumkšāks attēls, vairāk sačakarēts utt. un to cenšas izglābt visādi "noise reduction" sūdi. A kāds tolks? Iegūs neasas kontūras, zaudēs detaļas utt.
Kā ar tik mazu matricu var iegūt 10 megapikseļus? Es tam vienkārši neticu. Vai tiešām viņiem ir tik augstas tehnoloģijas? Nu jopcik, tad visu cieņu.
Ok,un cik ņemot par atskaites punktu kādu ziepjutrauku ar 8 vai 10 pilseļiem? :wink: Bet ne jau par to ir stāsts.Nav tik slikts 510-tais kā viņu te daži(liela daļa no viņiem nav pat rokā turējuši)mālē.Kā pirmā spogulene- nekāda vaina.Nav viņai tikai maza un trokšņaina matrica. Un vēl-ceru ka fotoblogs nepārvērtīsies par šuteri(kur drīkst bildēt tikai un vienīgi ar Canon ),diskusijas paliks objektīvas un neizies no draudzīgas apcelšanās rāmjiem.Jo bildē jau cilvēks,tāpat kā autiņā galvenā ir blīve starp stūri un sēdekli! :wink:
Ok,un cik ņemot par atskaites punktu kādu ziepjutrauku ar 8 vai 10 pilseļiem?
Jā!!! Ar ziepjtrauku laikam būtu korektāk salīdzināt. Oly vz Ziep :roll:
Nu labos gaismas apstākļos jau droši vien var labas bildes uztaisīt bet paskatoties dpreview testus un steves-digicams samplus nevaru iedomāties nevienu iemeslu kāpēc šīs kameras pērk
"Meitene" šo un to tomēr saprot, tomēr vēlas padomu. No "zinošiem" un "ne tik zinošiem" cilvēkiem. Ir arī kādi noteikti fotoaparāti, kas paredzēti tikai "portretiem", tikai "klasajai dabai", tikai "dabai" un citām lietām? Oo, sasodīts, "meitenei" būs jāiegādājas tie visi.
"Meitene" šo un to tomēr saprot, tomēr vēlas padomu. No "zinošiem" un "ne tik zinošiem" cilvēkiem. Ir arī kādi noteikti fotoaparāti, kas paredzēti tikai "portretiem", tikai "klasajai dabai", tikai "dabai" un citām lietām? Oo, sasodīts, "meitenei" būs jāiegādājas tie visi.
Portretiem labāks Nikons, sportam Canons ... tam varētu daduzi piekrist... a pārējais ir fufelis! :lol: :lol: :lol:
Par 4/3 (13.0×17.3mm) vs APS (15.6×23.5mm) var uzreiz taisiit jaunu diskusiju, nav tur taa shkjirba tik liela lai matus skaldiitu. Tie, kam vajag 4x lielaaku sensoru jautaajumus forumaa neuzdod.
>Skaties brendiem: Nikon, Canon, Pentax
Kad esam noskaidrojushi visu slikto par Oly 510, jautaajums (bez sarkasma!), ko augsmineetie piedaavaa cenaa liidz 600Ls (ja cilveeks var atljauties Olympus E-510 DOUBLE KIT 14-42MM; 40-150MM pa 500Ls, gan jau ka veel 100Ls var piemest), kas nosegtu 28-300mm (35mm) un buutu daudz maz analogs Oly dubulkitam? Kad man jautaa kaadu pirmo DSLR pirkt, bez domaashanas iesaku Canon 400.to, bet... kad cilveeks izaug no kita un 50mm 1.8, ko taalaak? Jo populaarais 17-85mm IS ir daargaaks, tumshaaks un 'miikstaaks' kaa Oly 14-54. Un ko no telefoto? 55-200?? ne taksh. Budzeta Nikon nespeciaalistam ir sarezhgjiiti ieteikt, cilveeks izaugs un tad prasiis kaapeec nevar izmantot sho objektiivu vai kaapeec nav AF...
Varbuut lielie speci (bez sarkasma!) var ne tikai nolikt oly 510 kitu, bet mineet konkreetus piedaavaajumus (kits liidz 600Ls + naakamais solis upgreidam +400Ls) no lielo un pareizo brandu puses?
Par 4/3 (13.0×17.3mm) vs APS (15.6×23.5mm) var uzreiz taisiit jaunu diskusiju, nav tur taa shkjirba tik liela lai matus skaldiitu. Tie, kam vajag 4x lielaaku sensoru jautaajumus forumaa neuzdod.
>Skaties brendiem: Nikon, Canon, Pentax
Kad esam noskaidrojushi visu slikto par Oly 510, jautaajums (bez sarkasma!), ko augsmineetie piedaavaa cenaa liidz 600Ls (ja cilveeks var atljauties Olympus E-510 DOUBLE KIT 14-42MM; 40-150MM pa 500Ls, gan jau ka veel 100Ls var piemest), kas nosegtu 28-300mm (35mm) un buutu daudz maz analogs Oly dubulkitam? Kad man jautaa kaadu pirmo DSLR pirkt, bez domaashanas iesaku Canon 400.to, bet... kad cilveeks izaug no kita un 50mm 1.8, ko taalaak? Jo populaarais 17-85mm IS ir daargaaks, tumshaaks un 'miikstaaks' kaa Oly 14-54. Un ko no telefoto? 55-200?? ne taksh. Budzeta Nikon nespeciaalistam ir sarezhgjiiti ieteikt, cilveeks izaugs un tad prasiis kaapeec nevar izmantot sho objektiivu vai kaapeec nav AF...
Varbuut lielie speci (bez sarkasma!) var ne tikai nolikt oly 510 kitu, bet mineet konkreetus piedaavaajumus (kits liidz 600Ls + naakamais solis upgreidam +400Ls) no lielo un pareizo brandu puses?
Es neesmu nekāds speciālists, bet arī vēlos spoguleni un esmu daudz pētījis, uzklausijis viedokļus par Oly 510, esmu dzirdējis daudz laba, ka šai kamerai komplektā nākot labāki dubl kit objektīvi nekā nikon d40 un arī canonam 400d, savukārt sliktāk esot tas, ka stabilizators iebūvēts kamerā nevis objektīvā, un piepirkt klāt stiklus oly arī esot dārgāk kā tiem otriem diviem. Bet ja salīdzinot kameras bez papildus iespējamiem uzlabojumiem, tad Oly 510 esot labāka par Canon un nikon. Tātad nevaru izšķirties par Olympus 510, Canon 400D vai Nikon D40, iet runa par Dubl kitiem. varbūt kāds bez skaļas bļaušanas var man apskaidrot - tā lojāli. Fotogrāfēju skatus, portretus, da jebko...
Nav būtiski kuru no tiem Tu nopērc visi vinā maisā bāžami... tikai pēc tam kad izomāsi, ka Tev vajg Macro stiklu un kvalitatīvu tele stiklu, tad gan ar Oly iebrauksi auzās...
ir tak olijam gan zuiko gan no sigmas macro stikli un tele objektivi ari netrukst. protams nav tik daudz stikli ka kanoniem, bet sigma jau pa laikam izlaizh kadu jaunu stiklu prieksh four thirds taka tik traki nav. un dazhas sigmas ir letakas prieksh oly.
Sigma taisa stiklus prieks visiem, piemeeram to pashu 30mm 1.4f. Nnu jaa, pie defoltajiem Oly stikliem skaitiit klaat sigmas stiklus kaa brenda stiklu komplektam gan ir gudri, vel jo vairaak likt pretii canonam vai nikonam.. hahaa!
To Bizarre Man radies iespaids, Ka Tu spēj tā daudz maz objektīvi spriest par šiem 3rim brendism... Tātad vai ir tā, ka ja salīdzinam Olympus e510, Nikon 40D un Canon 400D, ja ņemem vērā, ka visi 3rīs ir ar 2viem standarta objektīviem komplektā, vai Oly ir labākais? Ja nē, tad kurš? Tagad nerunājam par papildus iespējām, par to pēc tam..
Man ir Oly E-500! Bet, ja neesi iedziļinājies brendu apspriešanā blogā, tad es AKLI neaizstāvu tikai Oly! Vienkārši daudzi, īpaši canonisti, pauž sava mīļotā brenda pārākumu pār citiem bez īpašas argumentācijas! Piemēram, lielākie plusi, lai izvēlētos Canon, ir lielais aksesuāru klāsts, serviss iekš LV, tas, ka vairākums lieto Canon utt utml. Kad pamatoti ko pasaki, tad gan dažam labam mainās tāda negatīva nostāja!
Tātad vai ir tā, ka ja salīdzinam Olympus e510, Nikon 40D un Canon 400D, ja ņemem vērā, ka visi 3rīs ir ar 2viem standarta objektīviem komplektā, vai Oly ir labākais? Ja nē, tad kurš?
Manas domas par shiim 3 kameraam, ja man buutu jaapeerk viena no taam.. kriteeriji peec kuriem saliidzinaatu un izveeleetos.
1. modelja izlaidums - cik jauns vai vecs ir modelis. Shajaa gadijumaa jaunaaks ir Olympus, bet Canon visvecaakais.
2. matricas izmeers - vislielaakaa ir Nikonam, vismazaakaa Olympusam.
2.1 Matricas tips - visziepiigaakais shajaa izveelee ir Nikons ar CCD matricu.
2.2 megapikselji - Olympus ar Canon abiem ir 10, Nikonam 6.
3. Iso visiem trim griezjas liidz 1600, grauds Canonam ar Nikonu ir pusliidz vienaads, bet Olympusam vislielaakais.
4. Olympusam ir images stabilizators kas krata matricu, vieni to uztver kaa baigo extru, citi preteeji..
5. Autofokuss - te nu patiikams ir Canons ar 9punktiem.
Paareejais vinjaam visaam faktiski vienaads.. Canon ar Nikon taa ka lieku es blakaam, un tad arii Olympus. Vislielaakie miinusi Olympusam ir tie, ka vinjam pie lielaakiem iso ir "maakslinieciskie" trokshnji un autofokus ir leens, arii pati kamera nav nekaada aatraa.