To jau piemineeju ka vinjam matricaa ir IS, bet puteklju kratiitaajs ir arii 400D. LiveView tagad buus laikam jau visiem. Tehnologjiju onaneetaaji buus staraa..
live view labaa fii4a 10x palielinajums manuaalai fokuseeshanai. grozaamais lcd e3 (e410 un e510 tas ir fikseets, e330 var maniit lenkji) noder veel labaak - ja vajag paari galvaam bildeet jeb no zemes liimenja. normaalai bildeeshanai jau jeegas no taa nav.
Taa padomaaju - cik biezji es taadu LiveView izmantotu.. nju maximums 6x gadaa, pat presei focheejot man taadu nav bijusi vajadziiba peec taada..
matricu drebinaataaji kurus deevee par puteklju nokratiitaajiem visi nav tie labaakie. Pamatojuma linku ar laboratorijas testiem diemzjeel nevaru pievienot, bet gan guugles tante iedos..
Iedos gan, ka Oly labākais kratītājs! Baigi interesanti vispār sanāk! Oly pirmais ieviesa iekš dSLR gan kratītāju, gan LiveView... Gan jau, ka toreiz tās fīčas tika nodirstas kā nevajadzīgas. Bet tagad?!!! Pat Canon Mark III, ja nemaldos, tādas fīčas ir! Ko tagad teiksi?! Tagad taču nemaz tik noliedzoša attieksme vairs nebūs, jo Canon'am ARĪ IR!
Iedos gan, ka Oly labākais kratītājs! Baigi interesanti vispār sanāk! Oly pirmais ieviesa iekš dSLR gan kratītāju, gan LiveView... Gan jau, ka toreiz tās fīčas tika nodirstas kā nevajadzīgas. Bet tagad?!!! Pat Canon Mark III, ja nemaldos, tādas fīčas ir! Ko tagad teiksi?! Tagad taču nemaz tik noliedzoša attieksme vairs nebūs, jo Canon'am ARĪ IR!
Marketings. Mpix ar vairo ne jau tāpēc ka tie tik daudz būtu vajadzīgi cik tāpēc lai pārspļaut citus. Gan kratītājam gan liveviewam diezgan ierobežotas lietošanas iespējas. Tāpēc ka kratītājs ir sensora tīrišana retāka nav palikusi. LiveView labs tik lai realtime uzstādījumus salikt.
Tik tad jāpiezīmē, ka ne tikai Oly mārketings tad tas ir! P.S> Tad jau daudz par ko var teikt, ka tas ir mārketings! Piemēram, to, ka Canon ir TIK labs... 8)
Tik tad jāpiezīmē, ka ne tikai Oly mārketings tad tas ir! P.S> Tad jau daudz par ko var teikt, ka tas ir mārketings! Piemēram, to, ka Canon ir TIK labs... 8)
Es biju domājis to ka viens ražotājs ieliek kautkādu nevisai vaidzīgu fīču un pārējiem mārketings ar liek likt kautko līdzīgu lai itkā neatpaliktu. Un tā ir visur.
Ok! To vēl var saprast - cīņa par klientu. BET... Tas normāli prieks iesācēju līmeņu un advancētām dSLR. A NAFIG tad Canon Mark III tas viss?! Ne visai vajadzīgas fīčas?! KO?! Cik ta Mark III ir to konkurentu?! Būs kādi pamatoti argumenti vai kā?! Vai atkal bla bla bla texti pieklusīs?! Kā ne vienu reizi vien... 8)
Ok! To vēl var saprast - cīņa par klientu. BET... Tas normāli prieks iesācēju līmeņu un advancētām dSLR. A NAFIG tad Canon Mark III tas viss?! Ne visai vajadzīgas fīčas?! KO?! Cik ta Mark III ir to konkurentu?! Būs kādi pamatoti argumenti vai kā?! Vai atkal bla bla bla texti pieklusīs?! Kā ne vienu reizi vien... 8)
Te savā starpā cīnās Nikons vs. Canons ku cenšās pievienoties arī citi. Bizarre , būtu jocīgi ja lietas kuras iz zemākas pakāpes aparātos nebūtu TOP.
Paga, paga! Vai tad profiņiem interesē un ir vajadzīgas, kā dažs labs izteicās, ne visai vajadzīgas lietas?! Viens profiņš šinī pašā topikā pat pateica savas domas, ka nafig viņam gan kratītājs, gan LiveView! Varbūt viņš strādāja sterilos apstākļos?! Varbūt viņa darbībai LiveView nav vajadzīgs?! Varbūt, varbūt.....
Jocīgi būtu un IR, ka ne visai vajadzīgas lietas ir PRO aparātos!
Paga, paga! Vai tad profiņiem interesē un ir vajadzīgas, kā dažs labs izteicās, ne visai vajadzīgas lietas?! Viens profiņš šinī pašā topikā pat pateica savas domas, ka nafig viņam gan kratītājs, gan LiveView! Varbūt viņš strādāja sterilos apstākļos?! Varbūt viņa darbībai LiveView nav vajadzīgs?! Varbūt, varbūt.....
Jocīgi būtu un IR, ka ne visai vajadzīgas lietas ir PRO aparātos!
Es neiešu stāstīt kurš ražo tehniku un kurš lieto t. Bieži ir tā ka tie ir pilnīgi dažādi cilvēki. Neviens prof fotogrāfs es domāju nesēžne marketinga daļa ne inženieru barā kuri izstrādā. Nekas nemēdz būt ideāls. Par to kas ir vajadzīgs un kas nav esmu priecīgs ka nēsmu tādu teicis. Un profiņš ar nēsmu . Bet to ka abu fīčū iespējas ir pārspīlētas tas ir fakts. Kratītājs neko tādu kas jātīra patiešām nost nekrata. Lietot LiveView ērti kā vieweri labi ja iesācējam kurš nav jau ietrenējies tāpat pareizā leņķī kert kadrus neskatoties skatlogā. Vienīgo plusu jau pieminēju to ka ērti uzlikt uzstādījumus skatoties uz izmaiņām LCD dispejā.
Man reiz viens vīrs teica attiecībā par kamerām, ka ja volksvāgens un mersedes ir nopērkams par vienu cenu, tad volksvāgens noteikti būs labāks... tas tā attiecināms piemēram uz Olympus un Canon...
Man reiz viens vīrs teica attiecībā par kamerām, ka ja volksvāgens un mersedes ir nopērkams par vienu cenu, tad volksvāgens noteikti būs labāks... tas tā attiecināms piemēram uz Olympus un Canon...
Tas nozīmē ka Mercedesā būs mazāk extras nevis to ka viņš būs sliktāks! Tas vīrs bij dumjš!
Man Tevis rakstītais liek pasmaidīt.. Tas ir pilnīgi LOĢISKS secinājums, un pamatots. ja ir noteikta summa, kuru vēlos tērēt, tad tieši ši faktori ir noteicošie.
Bizzare, tas bij attiecināts uz šo - "Man reiz viens vīrs teica attiecībā par kamerām, ka ja volksvāgens un mersedes ir nopērkams par vienu cenu, tad volksvāgens noteikti būs labāks... tas tā attiecināms piemēram uz Olympus un Canon..."
"Markiem un nikon flagmaņiem ir 10x vairāk extru nekā Mamiyam. Hasselbladiem un t.t. Bet tas nenozīmē ka viņi ir labāki." Vai Tu lūdzu vari paskaidrot ko ar šo biji domājis, un starp citu ar kādu kameru Tu darbojies?
"Markiem un nikon flagmaņiem ir 10x vairāk extru nekā Mamiyam. Hasselbladiem un t.t. Bet tas nenozīmē ka viņi ir labāki." Vai Tu lūdzu vari paskaidrot ko ar šo biji domājis, un starp citu ar kādu kameru Tu darbojies?
Vairāk biju domājis ka opcijas un iespējas ir lielākas (pārskaitīt visu pārāk garš raksts, to var paskatīties paprasot info googlei) , pats ar canoniem darbojos.
Hmm! Kur bija kā salīdzinajums Mersis ar Golf?! Tipa, Mersis labāks! Uz ko kāds cits asprātis atbildēja, ka Jā. Mersis A klases, bet Golf pats pats krutākais! Līdz ar to Golf labāks!
Nu man ir pilnīgi vienalga kā sauks manu kameru es gribu vnk. skaistu bildi, man noteikti no svara būs dabas skati, ēkas, kā arī savam priekam kads sports, kadrs kustībā, tā lai kamera reaģē bez domāšanas un uzreiz, lai var uztaisīt kadru pēc kadra. Bildes tumā un tml... Pagaidām izvērtēju O e510, C 400D, N 40D...
To JRJ Ko saki par Canon, ar ko ši kamera Tev patīk, kādas vājības, kādi plusi?
Bij laiks kad izēlē starp canon un nikon izvēlējos pirmo dažu iemeslu dēļ. Tāpēc tālīdz šim ar canon. Tas protams nenozīmē ka nikons ir sliktāks vai labāks. Par minētām kamerām varu teikt tik to ka 400D vienreiz turēju rokās un dažus kadrus nofočēju bet pārējos esmu tikai turējis rokās . Visas ir mazas kameras un diezgan neertas vīriešu rokās (laikam tāpēc visi tā pērk gripus).
Visas vienas klases kameras daudz maz vienādas! Vienai tādi plusi, citai - šitādi!
:shock: :shock: BEIDZOT!!! pirmais sakarīgais teksts no bizzare veselās 8-ās lapās.pirms tam izskatījās, ka čalis uzmetis lūpu, tagad šķiet, ka būs dzīvotājs :wink:
Pirmais sakarīgais teksts?! Un no MANAS PUSES?! Sasmīdināji! Izskatās, ka Tu galīgi NEKO neesi lasījis! Vai arī esi pārliecināts canonists, kuram citi brendi neeksistē! Izskatās pēc pēdējā!
Uzmetis lūpu ARĪ neesmu! Ne vienu reizi vien esmu deklarējis savu nostāju, tikai daži īpatņi ieciklējas uz ko citu un līdz ar to aplami spriež!
Man slinkums citēt daudz ko teikto, jo tādi kā Tu tāpat nesapratīs! Vai arī negribēs saprast!
Kašķi prasti iesāk ne Olympisti, ja vēl nepamanīji! Viss taču skikts, kas saistās ar Oly jeb ar ne Canon! Tikai, kad pamatotus argumentus sniedz, tad nez kāpēc sarunas uzreiz vai nu apsīkst, vai nu pārmetas uz ko citu!
Starp citu, ne jau es teicu, ka Olympus E-510 ir slikta kamera, bet kāds(i) citi... Bet to Tu, bro-tip, laikam nepamanīji, vai ne?! No Tevis pirmais sakarīgais teksts VĒL jāgaida! Tik vai sagaidīsim..........
Man patiesi nu nav īsti sajēgas par kamerām, līdz šim tā vnk ar canon powershat... Tagad te izskrēju cauri fotogalerijai un secināju,ka ar Oly, dabas skati sanākušī ļoooti labi, taču ja tiek uzņemts kāds noteikts objekts starp citiem , tad ar Oly, apkārtējie jau izskatās ar lielāku graudu, ar Canon 350D VAI 400D sanāk šādas bildes labākas, nu tā vismaz izskatās, kāds Jūsu viedoklis?
Cik nopietni domaa bildeet sportu? Telefoto zuums buus ljoti svariiga lieta, oly kits pie 150 (300mm) ir F5.6, imho pa tumshu. Biezhi naaksies lietot iso1600, bildes vareetu nepatikt. Nezinu vai IS paliidzees vai nee. Esmu tikai stadionaa bildeejis ar E300 un veco kitu (F4.5), pie iso 800 katra otraa bilde bija taa nepaaraak (paaraak leens sleedza aatrums).
ja pašam būtu jāpērk kamera ņemtu nikonu(gan pirms 2 gad, gan tagad) tikai problēma tāda, ka nācās ''pārkvalificēties'' darba dēļ, jo šie darbojas tikai ar SAPOP firmu. kā jau pirms tam teicu, izlasīju visas 8 lapas
par pārējo...labi, pārfrāzēšu. ja ne uzmetis lūpu, tad vismaz pēdējās 3-4-5 lapās tavi izteicieni diezgan sarkastiski..
A KĀPĒC lai nebūtu sarkastiski izteicieni?! Es taču neuzbrūku! Un nesaku, ka tas slikts un tas! Es tik pamatotus faktus izklāstu un VISS! Tikai tas sarkasms rodas no tā, ka tiem bla bla bla piekritējiem beigās nav ko pateikt un panesās ārpus tēmas spams!
Īsi piemēri! * Oly noliedzējs saka, ka stikli dārgi. Kā piemēru min kit stiklu cenas, pērkot tos atsesvišķi. laikam 14-42 - 185 LVL. Es pameklējos - nez kāpēc Canon 18-55 ARĪ cena 185 LVL! Kur dārdzība?! P.S> Tas nekas, ka, runa bija par ko citu, un viņam iedod 2 dažādus linkus, kur E-510 maksā 539 LVL, bet viņš galīgi ne par to raksta, t.i., dārgi stikli! * LiveView un pretputekļu kratītājs... Laikam tāpēc, ka pirmie Oly iekš dSLR ieviesa, ir ne visai vajadzīgas fīčas. Arī mārketinga triks. Nez kāpēc pat Mark III tie ir?! Atkal nesakarīgi argumenti utt utml.... * EISA balva... Izrādās saņem gandrīz katra spogulene. Te vispār jāpaklusē! Izrādās mūsmājās ir TĀDI speci, ka visai pasaulei izgriež pogas! Ne tikai EISA, bet arī visādām specializētām foto lapām.
Utt utml! Pārāk daudz laika prasītu, lai visus tos faktus te saliktu!
P.S> To, ka Oly ir mazākā matrica, noliedzis gan neesmu! Trokšņi?! Dzīve iet uz priekšu! Jeb mani tie TADĀ mērā nesatrauc! Un ideālu kameru NAV! Tas gan fakts! Vienam māte, otram meita, bet trešam ... tikai Canon!
UldisMe! Neprasi taču forumos padomus! Labāk lasies pa foto lapām! Aizej uz bodi un paņem rokās! Citādi vēl ietekmēs tādi secinājumi kā man tas rokā galīgi nesēž! Līdz ar to galīgs s*ds! Vai arī "Trokšņainākā spoguļkamera, ever made." - un galaslēdziens par kameru būs "Skaidrs, paldies." Kaut kāda kaktu spečuka viens secinājums un uzreiz lēmums! Pārējais un pārējie pat neinteresē!