forum.gif
polarizācijas filtri
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / polarizācijas filtri
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.02.08 16:14
 citēt
Esmu nolēmusi tādu zvēru iegādāties, bet mani kā neprofesionāli mulsina dažādās cenas...vai var nopirkt labu un lētu, jeb jāškiras būs tomēr no prāvākas naudas summas...un...ja varat ieteikt- lūdzu konkrētus. Un lieliem burtiem :) esmu iesācēja un maz ko sajēdzu... :roll:
Publicēts: 04.02.08 16:23
 citēt
Esmu nolēmusi tādu zvēru iegādāties, bet mani kā neprofesionāli mulsina dažādās cenas...vai var nopirkt labu un lētu, jeb jāškiras būs tomēr no prāvākas naudas summas...un...ja varat ieteikt- lūdzu konkrētus. Un lieliem burtiem :) esmu iesācēja un maz ko sajēdzu... :roll:

ja jau maz ko sajēdz, domā tev būs īpaši daudz jēgas no tā filtra? bet nu labi. pirmkār uzzini kāds diametrs ir tavam objektīvam. ja tas ir KIT objektīvs, tad laikam bija 62 mm. tad arī skatamies.
bija vienreiz kāds gudrinieks sataisījis labu salīdzinājumu starp dažādu ražotāju polarizācijas filtriem, bet tā kā viņš jau pasen ir izmests, tad laikam tas salīdzinājums arī ir aizgājis miskastē.
labākie jau laikam būs B+W filtri, bet Hoya jau arī nav slikti.
kaut vai: laptop.lv...
Publicēts: 04.02.08 16:54
 citēt
Canon kit ir 58mm diametrs un kādu laiku tāda diametra polarizatori bija uz izķeršanu.

Vot nopirksi dārgu filtru un tad domāsi - kā lai no tā 100Ls vērtā štrunta nokasa pirkstu nospiedumus :(
Publicēts: 04.02.08 17:43
 citēt
Ja ir doma iegādāties arī citus objektīvus, tad ir vērts apsvērt domu, vai nenopirkt lielāka diametra filtru un pāreju. Jo tad būs iespēja šo 1 filtru izmantot vairākiem objektīviem. Savukārt, ja nopirksi 58mm filtru, tad ja tev īpašumā nonāks kāds objektīvs ar lielāku diametru, tev attiecīgi būs jāpērka arī lielāka diametra filtrs. A tā, tev būs jāiegādājas tikai attiecīgā pāreja.
Publicēts: 05.02.08 10:55
 citēt
paldies par atbildēm
aigarsa uz šo atbildot- "ja jau maz ko sajēdz, domā tev būs īpaši daudz jēgas no tā filtra" nepērkot un nemācoties man tā sajēga tāpat vien neparādīsies :P

pagaidām man ir kit objektīvs EOS400D canonam, bet nupat ir doma pirkt
Canon ef 70-300mm f4-5.6 is usm tam taču arī ir 58 mm...
Publicēts: 05.02.08 13:19
 citēt
ierindas bildētājam ļoti, ļoti reti vajag polarizātoru kam citam kā platleņķim

virs 50mm šā filtra pielietojums ir visai specifisks
Publicēts: 05.02.08 13:33
 citēt
ierindas bildētājam ļoti, ļoti reti vajag polarizātoru kam citam kā platleņķim

virs 50mm šā filtra pielietojums ir visai specifisks

Bildējot automašīnas noder...
Publicēts: 05.02.08 14:14
 citēt
Ja nav probzu ar dižo austrumbraļ valodu, šeit var palasīties par tēmu:

photo-element.ru...
www.outdoors.ru...
Publicēts: 05.02.08 21:55
 citēt
pameklee ss.lv ... es tur atradu vienu dzheku, kursh braukaa apkaart un ar piegaadi paardod dazhaadus filtrus - pa 20 ls dabuuju VISICO 55mm poloraizeri un UV ar visu piegaadi liidz durviim, pieciitis klaat un buutu Cokin ... bet nu straadaa lieliski ... :)
Publicēts: 05.02.08 23:01
 citēt
ja jau maz ko sajēdz, domā tev būs īpaši daudz jēgas no tā filtra?

Kadel sada attieksme ir noverojama no tik daudz blogeriem? Kadel, mums iesacejiem, ir nedaudz jaieknabj (nebus tev jegas no ta, ko tu ar to darisi, kam tev tas, utt.)? Mes ari gribam paeksperimentet. Visi macas no SAVAM kludam labak neka no citu. Vai tad visi, kas ir iegadajusies kaut ko savam aparatam, to ir darijusi tikai vienai fotografijai, jeb veidam?

Nemeginu nevienam "braukt auguma" sobrid, bet velos lai jus ari padomatu nedaudz pie komentariem, paldies!
Publicēts: 06.02.08 00:10
 citēt
Mazliet offtopic.
to kroncix: diemžēl, laikam tāda ir latvieša daba - visus "nolikt", nopelt, noniecināt u.t.t. Un tas nav tikai šajā forumā, tas ir gandrīz VISUR. Šāda iemesla pēc es vairs nelasu komentarus tvnet un delfi; un cenšos neuzdot nekādus jautājumus LV forumos. Nez kapēc palasot rietumu un krievijas forumus, tur šādu īpatnību ir krietni mazāk. Laikam tā ir mūsu latviešu nacionālā īpatnība :( Bēdīgi.
Publicēts: 06.02.08 09:45
 citēt
ja jau maz ko sajēdz, domā tev būs īpaši daudz jēgas no tā filtra?

Kadel sada attieksme ir noverojama no tik daudz blogeriem? Kadel, mums iesacejiem, ir nedaudz jaieknabj (nebus tev jegas no ta, ko tu ar to darisi, kam tev tas, utt.)? Mes ari gribam paeksperimentet. Visi macas no SAVAM kludam labak neka no citu. Vai tad visi, kas ir iegadajusies kaut ko savam aparatam, to ir darijusi tikai vienai fotografijai, jeb veidam?

Nemeginu nevienam "braukt auguma" sobrid, bet velos lai jus ari padomatu nedaudz pie komentariem, paldies!

kādēļ šāda attieksme? nu bet varbūt pirms tam padomā pats par citām lietām! palasi pirmo ierakstu un apdomā.
Un lieliem burtiem Smile esmu iesācēja un maz ko sajēdzu... Rolling Eyes

parasti cilvēks, ja kaut ko ir izdomājis pirkt, painteresējas kas tas vispār ir, nevis padzird un tad šo zvēru grib iegādāties, jo ir dzirdētas atsauksmes..traļi vaļi.. tālāk ir tāda vieta kā meklēt forumā.
parasti normāls cilvēks, pirms pirkšanas arī ir diezgan daudz info izpētījis, izlasījis un sapratis ko tad viņam visvairāk vajadzētu (domā tu vari ielīst jautātāja galvā un pateikt ko viņam vislabāk vajag?)
labs un lēts ir ļoti retos gadījumos, siers arī ir peļu slazdā par brīvu un tikai.
loģiski pirms tam būtu bijis uztaisīt topiku "Lūdzu ievediet mani skaidrībā par CPL filtriem" un tikai tad kad tas ir apmēram skaidrs, tad var tālāk darboties.
NGblogam, starpcitu arī taisnība par tiem LV pasūtījumziņuportāliem, kurus tādēļ arī nemaz neveru vaļā.
Publicēts: 06.02.08 09:54
 citēt
to NGblog: problēma ir tajā, ka komentāri tajos pašos delfos ir nevis par kārtējo rakstu, bet gan lielākoties komentētāji "noliek" viens otru par pilnīgu ne-tēmu. Tam nav nekāda sakara ar delfu vai tvnet rakstiem, tā ir cita tēma, un par to rakstu kvalitāti es Tev piekrītu.
Sorry par off-topic.
Publicēts: 06.02.08 10:00
 citēt
Paldies visiem par atbildēm...tieši tāpēc arī uzdodu jautājumu, lai labi cilvēki padalītos ar info...un par to, ka esmu iesācēja un maz ko saprotu- tas varbūt ir pieticības rādītājs nevis absolūta stulbuma zīme...zinu kam domāti šie filtri, izjūtu vajadzību pēc tāda, tāpēc arī interesējos :P
Publicēts: 06.02.08 10:18
 citēt
Vienīgo, ko varu piebilst - nepērc lētu. Uz šo lietu nevajag ekonomēt. Biju priekš iepriekšējiem objektīviem piepircis B+W 58mm MRC CirPol filtru. Bija labu labais. Tad mainījās diametrs ikdienas objektīvam un štatos pa lēto (67mm, ~25 $) paņēmu kaut kādu mēslu. Sa**rsu čupu ar bildēm, jo iepriekš nebiju testējis to brīnumu (car vjuufainderi izskatījās zaibis, bet uz kompja vars nē). Kopš tās reizes vairs virsū skrūvējis neesmu un netaisos. Ņem B+W.
Publicēts: 06.02.08 10:51
 citēt
Vienīgo, ko varu piebilst - nepērc lētu. Uz šo lietu nevajag ekonomēt. Biju priekš iepriekšējiem objektīviem piepircis B+W 58mm MRC CirPol filtru. Bija labu labais. Tad mainījās diametrs ikdienas objektīvam un štatos pa lēto (67mm, ~25 $) paņēmu kaut kādu mēslu. Sa**rsu čupu ar bildēm, jo iepriekš nebiju testējis to brīnumu (car vjuufainderi izskatījās zaibis, bet uz kompja vars nē). Kopš tās reizes vairs virsū skrūvējis neesmu un netaisos. Ņem B+W.

stap citu, kā ir ar Hoya pro gala filtriem (jebkuriem)? Ir kaut uz pusi tik labi kā B+W filtri, tie ir salīdzināmas kvalitātes līmennī?
Publicēts: 06.02.08 20:28
 citēt
stap citu, kā ir ar Hoya pro gala filtriem (jebkuriem)? Ir kaut uz pusi tik labi kā B+W filtri, tie ir salīdzināmas kvalitātes līmennī?

Itka kvalitate baisi neatskiras, bet grutak tos tirit, [url=photography-on-the.net... vairak info

Esmu saskaries ar Hoya uz veca 35mm nikona, kur nekadu sudzibu man nebija, bet neesmu darbojies ar B W
Publicēts: 06.02.08 21:51
 citēt
khmm - incanti gan - kā saprast grūtāk tīrīt?
mnde - laikam šis ir tas jautakums uz kuru te nebūš atbildes B+W vs Hoya Super pro...
Publicēts: 06.02.08 23:10
 citēt
spekits nak grutak nost, jo Domestos ir tik talu prom...
Publicēts: 06.02.08 23:32
 citēt
spekits nak grutak nost, jo Domestos ir tik talu prom...

tak ir pieejami gana labi līdzekļi tieši specializēti potikas tīrīšanai.. :roll:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):