forum.gif
Klondaika Latgalīte
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Klondaika Latgalīte
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.02.08 11:33
 citēt
Nekad neesmu tur pircis fototehniku...
Publicēts: 05.02.08 11:35
 citēt
trūkst viena balsojuma
Nē neesmu (esmu), bet zinu, ka var iegādāties labu zagto preci!!!

Zinu cilvēkus, kas pastaigājās pa Latgalīti, parunā ar vienu, otru, un it kā nejauši atstāj savu telefonu un pasaka vajadzību. Adelmaņi padārgu zagto tehniku uz vietas netur, bet caur n-tiem starpniekiem piegādā...
Vienīgi riskanti ir pirkt, jo ka fotografēsi plenērā, un blakus stāvošais teiks, man arī tāds bija, bet nozaga- parādi ...un atpazīs savu...radīsies ļoti neveikla situācija. Bet tiem, kas strādā vieni un neiet baros, bieži gadās labi pirkumi. Tas pats ir lombardos...jaatstāj tikai koordinātes, lai naf bieži jāpiestaigā.
Publicēts: 05.02.08 11:37
 citēt
Paklau, lielmuldētāj, ja nav ko darīt darba laikā un neviena cita prātīgi apspriežama fototēma nav padomā , aizej labāk kautkur dvēselisko veselību pārbaudi!...:)

Es nekur neesmu rakstījis, ka Latgalīte ir vieta sakarīgas fototehnikas iegādei (ja nu vienīgi kādu "Heliosu" monokļa utml izejvielām).

Bet cilvēki, kas draudzējas ar galvu un kuriem rokas aug no normālas vietas, zinās teikt, ka Latgalītē šo to var atrast, ja "parastā" veikalā nav- gan mājas elektronikai, gan autiņam, gan mājsaimniecībai utml. Un ne obligāti zagtu!
Publicēts: 05.02.08 12:06
 citēt

Lai daudz strādā tie, kas neprot strādāt maz,

Wow, šito superlabi pateikts...pa visu laiku pirmais pērkamais teikums :D
Publicēts: 05.02.08 12:17
 citēt
Nu ja - kamdēļ strādāt daudz, līdz nogurumam, ja var iemanīties strādāt mazāk, bet ar lielāku atdevi - lielāku stundas likmi vai kaut tā. Pēc darba taču dzīve nebeidzas, lai iekristu gultā nespēkā? Darba zirgi palika Industriālās revolūcijas laikā.
Kļūdiņa ... pirmais pērkamais citāts bija par to, kā sarēķināt maksu par savu darbu - izrēķina, cik pietiek mēnesī, tad nonāk līdz maksai par stundu. Visas autortiesības gan pieder kādam citam.

:D tas bija citāts.
Publicēts: 05.02.08 12:17
 citēt

Lai daudz strādā tie, kas neprot strādāt maz,

Wow, šito superlabi pateikts...pa visu laiku pirmais pērkamais teikums :D

Haiduk, pateikts ir gana labi! Tikai minētajā gadījumā runa iet par iepirkšanos dazādiem vaļaspriekiem, ne darbam. Pēdējo reizi tur biju garāmejot decembrī, piemēram, kad vajadzēja jaunības nostaļģijas 3-motorīgajam "monstram- lentiniekam" (maģim) gumijas siksniņas nomainīt- atradu jaunas bez problēmām.
Un galvenais- Tu takš esi sapratis, ka topika autoram ir pašispausmes problēmas- netaisos viņu ne priecēt ar dialogu, ne ārstēt....:)
Publicēts: 05.02.08 12:28
 citēt
Normg, varbūt tomēr aizej pie šefa un labprātīgi piesakies, ka atkal nav darba?...:)))
Publicēts: 05.02.08 12:52
 citēt
Pie sevis pieteikties? :)

Atkārtot iepriekš minētos jautājumus lielākiem burtiem?

Labs "bizness", ja var visu dienu atļauties neko nedarīt.....

Bet par Tavu bezjēgas aptauju- tikpat labi varēji izveidot kautko, piemēram, par sabiedriskajām tualetēm Rīgā (vismaz būtu topiks, uz kuru kādreiz pasūtīt )...:)))
Publicēts: 05.02.08 13:42
 citēt
esmu tur nopircis:

Ljubitjelju pa 2Ls.
fedu pa 1Ls.

šos abus nepirku ar domu lietot, bet skolai uzskates līdzekļiem, lai parādītu kāds izskatās divacis un tālmērs

KIJEV 88 ideālu nullītes komplektu ar 2kasetēm, filtriem, somu, pasi, čeku u.t.t. pa 80Ls.

vēlāk MIR 3,5/45mm platleņķi labu, tīru (optiski)

bišķi lietoju, bet šī kamera mehāniski gļučī arī nelietota - tādēļ apgreidojos uz japāņu, vēlāk uz vāciešu

zenitar f1,7/50mm teicamā stāvoklī pa 3Ls.

MTO 8//500mm kā jaunu pa 30Ls.

vēl čupu mb filtrus (nesaskrāpētus futlārīšos) un ručku KIJEVAM

izklausās veiksmīgi, bet man ir tāda specifika, ka esu tur bieži jo blakus pērku /optom/ abrazīvos materiālus no viena šuļļera - tadnu katreiz noeju gar fotokrāmu tirgoņiem - 90% gadījumu tur viss ir bēdīgs - toties visai bieži tur ir visādas optisku krāmu daļas (un tādas tiešam citur grūti atrast) - projektoru, palielinātāju, teleskopu, mērierīču, militārās tehnikas u.t.t. - tās parasti ir teicamā stāvoklī - tie kurus interesē optika noteikti var uzbūvēt makro vai kādu specefektu pribambasu - viss atkarīgs no pircēja - ja fišku rubī, tad nesaprotu kā var iegrābties

kā stabilu iepirkšanās vietu priekš puskadrniekiem to būtu grūti ieteikt
Publicēts: 05.02.08 14:50
 citēt
Nu nomierinies tak
Publicēts: 05.02.08 15:33
 citēt

Zinu cilvēkus, kas pastaigājās pa Latgalīti, parunā ar vienu, otru, un it kā nejauši atstāj savu telefonu un pasaka vajadzību. Adelmaņi padārgu zagto tehniku uz vietas netur, bet caur n-tiem starpniekiem piegādā...
Vienīgi riskanti ir pirkt, jo ka fotografēsi plenērā, un blakus stāvošais teiks, man arī tāds bija, bet nozaga- parādi ...un atpazīs savu...radīsies ļoti neveikla situācija. Bet tiem, kas strādā vieni un neiet baros, bieži gadās labi pirkumi. Tas pats ir lombardos...jaatstāj tikai koordinātes, lai naf bieži jāpiestaigā.

Šito līdz galam nesaprotu. Vienā teikumā raksti, ka zagts un ka sliktie iepērkas tur, bet pabeidz domu faktiski ar ieteikumu atstāt koordinātes lombardos, kur esot tas pats - proti, tirgojot zagtas mantas. Morāle tikai tāda, ka nedrīkst blakus plenērā sagadīties? Man šķiet, ka arī tas, ka, jo vieglāk būs noandelēt, ar visiem kameras datiem, neskatoties uz sekām, jo nedrošākas pašiem tās fotosomas būs.

Bet pērkot šādās vietās, ar to ir jārēķinās...neviens neteiks tev, ka manta zagta, bet gan, ka naudas trūkuma dēl pa lēto atdod. Tagad tas naf tik izteikts, bet neilgi atpakaļ auto magnetolas bija pilnīgi pa apli...naktī tev uzlauž, nozog, dienā skrien uz šādām vietām un pērc vietā...un noteikti nopirki nozagtu citam :D ...tāpat, ja Latgalītē Nikonu par 1/3 cenas pirksi...ar garantiju, ka zagtais. Pērkot jaf nebūsi vainīgais, bet satiekoties ar veco īpašnieku (nejauši) situācija var izveidoties nepatīkama. Morāles vispār naf nekādas...es esmu nopircis no rokas un viss...ir tikai personīgās jūtas, jā, vai nē. Man ir nē, un es tur nepērku neko dargu (nosacīti). Bet MTO1000 labprāt nopirktu ar 42 vītni :D
Publicēts: 05.02.08 15:50
 citēt

Bet MTO1000 labprāt nopirktu ar 42 vītni :D

Haiduk, man tāds ir (ne no Latgolītes). Pārdot it-kā negribas- tomēr baigā ekskluzīvā truba, no izteikti masīva statīva un mēreni saulainā var bildēt, bet lietots arī netiek-vienreiz laikam Mēness aptumsumu bildēju un viss. Tā kā jāpadomā, moš kādreiz arī nobriedīšu pārdot.....
P.S. Man gan nav MTO-1000, bet tas jaunais nosaukums- ZM-5 vai kautka līdzīgi, bet tāpat 1000/10.
Publicēts: 05.02.08 16:00
 citēt

Bet MTO1000 labprāt nopirktu ar 42 vītni :D

Haiduk, man tāds ir (ne no Latgolītes). Pārdot it-kā negribas- tomēr baigā ekskluzīvā truba, no izteikti masīva statīva un mēreni saulainā var bildēt, bet lietots arī netiek-vienreiz laikam Mēness aptumsumu bildēju un viss. Tā kā jāpadomā, moš kādreiz arī nobriedīšu pārdot.....
P.S. Man gan nav MTO-1000, bet tas jaunais nosaukums- ZM-5 vai kautka līdzīgi, bet tāpat 1000/10.

...un ar manu 5D, baigi labi strādā uz Av režīma ...100-400 ar 2X konvektoru f=11,2 (visgaišākais :( )
...un šī tipa objektīvi ļoti īpatnēji zīmē :D
Publicēts: 05.02.08 16:46
 citēt

Bet pērkot šādās vietās, ar to ir jārēķinās...

Vai tad pirkt šādās vietās ir obligāti?

Naf obligāti...bet pirātprogramas tomēr pamatā no turienes. Bet cena ir vilinoša tur, tiem , kas nevar atļauties :( bēdīgi , bet fakts.
Publicēts: 05.02.08 17:17
 citēt

Naf obligāti...bet pirātprogramas tomēr pamatā no turienes. Bet cena ir vilinoša tur, tiem , kas nevar atļauties :( bēdīgi , bet fakts.

Tad nu gan interesanti. Vai tas nozīmē, ka var Haiduka bildes arī bez maksas izmantot, jo maksāt negribas?

Pērkot jaf nebūsi vainīgais, bet satiekoties ar veco īpašnieku (nejauši) situācija var izveidoties nepatīkama.

Man gan liekas, ka ja kāds apzināti pērk zagtas lietas, tad viņš ir vismaz tik pat vainīgs kā zaglis vai zagtu mantu pārdevējs. Es pat teiktu, ka vairak, jo ja nebūtu šādu pircēju, tad zagtu daudz mazāk. Pieprasījums parasti rada piedāvājumu, bet ne otrādi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):