forum.gif
Kur glabāt bildes?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kur glabāt bildes?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.02.08 20:59
 citēt
Mana ap kādiem 80gb jau bildes savākušās, tagad rodas jautājums kur glabāt! Noskatīju itkā Western Digital MY BOOK WORLD II 1TB, bet cena viņam nedraudzīga - 200ls, bet tomēr ir RAID0 kas man rada mazliet drošības sajūtu, ir arī mestas acis uz bufalo izstrādājumiem, kas nodrošina arī RAID5, bet cena vēl nedraudzīgāka, kur jus glabājat bildes un ko man varētu ieteikt?
Publicēts: 05.02.08 21:16
 citēt
Bildes glabā albūmos.
Failus ierakstītus uz diskiem.
Publicēts: 05.02.08 21:48
 citēt
lietoju WD my book, 500gb cena ~100ls
Publicēts: 05.02.08 22:36
 citēt
lietoju WD my book, 500gb cena ~100ls

joptvai, ku labs/lēts!!! Reku pat par 84 Ls www.xnet.lv... !! :shock:
Publicēts: 05.02.08 22:41
 citēt
Raid5 vajaga vismaz 3 diskus tapec tas ari visu sadardzina.

Iesaku panemt tadu 500GB disku + rakstit visus DVD

+ iesaku nemt ar e-sata un ja datoram nav tada porta piepirkt kartibu. Bus tads pats disks ka datora ar domu, ka atrums bus ap 60mb/s kopejot datus.
Publicēts: 05.02.08 22:49
 citēt
Raid5 labāk likt uz četriem diskiem, tad vismaz ir spare disks ko izmantot ja viens nosprāgst, un ja nobirs divi diski...tad chush..
Drošāk tomēr ir mirors, un lētāk arī.

Vislētākais variants ir nopirkt SATA raid adapteri un uz jamā uzlikt divus diskus mirorā. Ērtākais ir nopirkt kādu NAS iekārtu, storage ko piespraust pie tīkla... bet nu tās pie mums izmaksās sākot no 250Ls ieskaitot diskus...
Publicēts: 05.02.08 22:56
 citēt
Raid5 labāk likt uz četriem diskiem, tad vismaz ir spare disks ko izmantot ja viens nosprāgst, un ja nobirs divi diski...tad chush..

Vislētākais variants ir nopirkt SATA raid adapteri un uz jamā uzlikt divus diskus mirorā. Ērtākais ir nopirkt kādu NAS iekārtu, storage ko piespraust pie tīkla... bet nu tās pie mums izmaksās sākot no 250Ls ieskaitot diskus...

Raid kontrolieri, kuriem var pieslegt 4 diskus maksa baigo naudu... esi skatijies?

Es nesen so lietu petiju diezgan citigi.
Publicēts: 05.02.08 23:02
 citēt
Pētijis esmu, ja neskatās uz adaptec tad var dabūt arī par cenu ap 50Ls. Protams ja vēl grib ar kešatmiņu utt tad sanāks dārgāk :)
Publicēts: 05.02.08 23:08
 citēt
Pētijis esmu, ja neskatās uz adaptec tad var dabūt arī par cenu ap 50Ls. Protams ja vēl grib ar kešatmiņu utt tad sanāks dārgāk :)

Ja nav gruti uzraksti kadus 3 varinatus.

Aceries, ka tam kontrolierim ir javel 4 diski vienlaicigi.
Publicēts: 05.02.08 23:12
 citēt

Raid kontrolieri, kuriem var pieslegt 4 diskus maksa baigo naudu... esi skatijies?

Es nesen so lietu petiju diezgan citigi.

ai man pat mātesplate atbalsta RAID 0, 1, 0+1, 5, (Asus Striker Extreme) neaks īpaš jau tas raid5 kontrolieris nav, stāv gandrīz visās platēs iekšā!
Bet nejau par to ir runa, kā uzbūvēt raidu :) to es takā zinu un māku, pašam stāv uz datora 2 x WD RaptorX 10000rpm = RAID0!
zinu cik tie risinājumi maksā un ka RAID60 (RAID 6+0) ir vislabākais.

Man vairāk interesē pagaidu pasākums kas nemaksā dārgi un par kuru nav bijušas sliktas atsauksmes vai datu pazušanas gadījumi!

P.S. Bet tikko iešāvās prātā doma ka varētu savā kompī ielikt 2 x 500gb un uztaisīt raid1, un tas man laikam izmaksātu tikai disku cenu!
Publicēts: 05.02.08 23:20
 citēt
Grūti tagad uzreiz sameklēt, nav aktuāli, bet atradu šitādu : www.smscomputers.lv...

nav gluži 50 ls... bet nav ar 200 kā par adaptecu...
Publicēts: 05.02.08 23:27
 citēt
rupucs es runāju par ārējiem cietajiem diskiem vai kautkādām nebūt ierīcēm kur glabāt bildes :) raid kontrolieri man neinteresē :)
Publicēts: 05.02.08 23:32
 citēt
Pedejais teikums tad no manis par raid.

Raid5 ir labs, bet ne uz iebuvetajiem raid mates plate, jo tie viekrasi nevelk.... es meginaju vairakas reizes un visadas kombinacijas un konfiguracijas daudz atrak ka katrs disks individuali ta ari nedabuju. Tiesi rakstisanas atrumu.

Iesaku HDD + DVD un bus gana drosi. Pasuti diskus nevis perc latvija un sanaks 50X4.7GB pa aptuveni 15Ls

un taisi nevis 1nu bet 2 kopijas, kuras glaba dazadas fiziskas vietas ar vismaz 1KM attalumu, un bus drosak neka visi diski kopa.
Publicēts: 05.02.08 23:43
 citēt
man kautkā alerģija no tiem cd un dvd! man viņi tāpatās kā disketes, neievieš nekādu uzticību!
Pagaidām laikam jānopēr divi Western Digital 500GB, 16MB, SATAII, Caviar SE16 jāsaslēdz raid1 un tad jāskatās kā vēl kopēt, moš jāiepērk DVD/DL tajos vismaz kautko var ierakstīt, citādi 4.7 priekš raw bildēm nekas nav!

kur tos dvd/dL var pa lēto dabūt?
Publicēts: 05.02.08 23:52
 citēt
man kautkā alerģija no tiem cd un dvd! man viņi tāpatās kā disketes, neievieš nekādu uzticību!
Pagaidām laikam jānopēr divi Western Digital 500GB, 16MB, SATAII, Caviar SE16 jāsaslēdz raid1 un tad jāskatās kā vēl kopēt, moš jāiepērk DVD/DL tajos vismaz kautko var ierakstīt, citādi 4.7 priekš raw bildēm nekas nav!

kur tos dvd/dL var pa lēto dabūt?

skaties ebay vai kada arzemju bode...

Raid1 ir balstits uz atrumu nevis drosibu. Tapec padoma kartigi, ja tie dati tev ir loti svarigi par vel kadu papildus drosibu.
Publicēts: 05.02.08 23:59
 citēt
kļudies

raid0 = ātrums (divi diski darbojas kā viens)
raid1 = drošība (divi diski spogulējās, tipa uz abiem viena un tā pati informācija)

P.S. - paldies par viedokļiem, šodienai pietiks, jāiet gulēt, rīt jāturpina :)
Publicēts: 06.02.08 00:01
 citēt
kļudies

raid0 = ātrums (divi diski darbojas kā viens)
raid1 = drošība (divi diski spogulējās, tipa uz abiem viena un tā pati informācija)

P.S. - paldies par viedokļiem, šodienai pietiks, jāiet gulēt, rīt jāturpina :)

UPS tev tiesa... sajaucu :)
Publicēts: 06.02.08 00:27
 citēt
Te kaut kur tekstā pavīdēja RAID 0, varu teikt tikai to, ka RAID 0 būtu pēdējais ko varētu izmantot, tas ir vis nedrošākais no RAID veidiem. Kā minimums vajag RAID1(principā mājas lietotājam arī īpaši vairak nevajag).
RAID 0 var izmantot tikai tur, kur vissvarīgākais ir disku sistēmas ātrdarbība un kur nav svarīgi dati, piemēram operetājsistēma ar nosacījumu, ka lietotāja dati glabājas citur, vai tiek backupoti. Ja, protams, RAID 0 ir lielāka ietilpība neka RAID 1, bet ja viens no RAID 0 diskiem "palidos", vari atvadīties no visām bildēm, tavi dati būs zuduši no abiem diskiem, un uz visiem laikiem. Savukārt RAID 1 ja kaut kas notiek ar 1 no diskiem, tavas bildes būs nekartas uz otra diska.
Publicēts: 06.02.08 00:31
 citēt
glabāt uz jebkuriem raidiem būtu īstākās muļķības. Ja jau doma par 2 diskiem tad labāk uz katra atsevišķi glabāt ne vienā kastē un ne pie vienas barošanas pieslēgtu. Cenas ziņā neko nemaina bet drošumu papildus gan dod klāt lielu.
Publicēts: 06.02.08 02:40
 citēt
man ir taa : kopmii raids mirrors. kas pasargaa no cietaa diska nodzeeshanas
tad vairaaki Lacie areejie HDD 500Gb aareejiem arhiiviem (ms.lv...)

un visu burnoju diskos un galbaaju citaa vietaa. svariigaas bildes glabaaju Verbatim Dvd-r 8x Archival Grade (www.it-r.lv...) paareejo parastajos Verbatium DVD-R parastajiem. vieniigi baigais chakars rakstiit. 2007 gada tikai kaazu bildes aizneema 90 DVD diskus, nerunaajot jau par paareejaam bildeshanaam.
Publicēts: 06.02.08 09:49
 citēt
Te kaut kur tekstā pavīdēja RAID 0, varu teikt tikai to, ka RAID 0 būtu pēdējais ko varētu izmantot, tas ir vis nedrošākais no RAID veidiem. Kā minimums vajag RAID1(principā mājas lietotājam arī īpaši vairak nevajag).
RAID 0 var izmantot tikai tur, kur vissvarīgākais ir disku sistēmas ātrdarbība un kur nav svarīgi dati, piemēram operetājsistēma ar nosacījumu, ka lietotāja dati glabājas citur, vai tiek backupoti. Ja, protams, RAID 0 ir lielāka ietilpība neka RAID 1, bet ja viens no RAID 0 diskiem "palidos", vari atvadīties no visām bildēm, tavi dati būs zuduši no abiem diskiem, un uz visiem laikiem. Savukārt RAID 1 ja kaut kas notiek ar 1 no diskiem, tavas bildes būs nekartas uz otra diska.

mēs jau vakar par šo tēmu visu izrunājām, varēji šo nemaz man nerakstīt, jo atbildu par datu glabāšanu valsts iestādē un tik elementātas lietas jau zinu!

Lieta par ko domāju ir datu drošība, sargājoties no tiem klauniem kas uzliek uz ausīm dzīvokļus, pārējie faktori man kautkā neuztrauc jo tos es atrisināšu. Ja domā no zagļa viedokļa tad ko viņš paņems ieejot mājā: Lielu smagu datoru vai ārējo hdd? es jau domāju ka tas būs hdd, tāpēc risinājumi kas balstīti uz USB, firewire vai e-sata man laikam tomēr nepatiks,tad paliek man divas iepējas:
1) 2x 500gb = raid1 + DVD/DL
2) RJ-45 HDD kam ir raid1

Varbūt ir vēl kāds risinājums ko esmu piemirsis?
Publicēts: 06.02.08 09:57
 citēt
pēdējos 3-4 gados esmu redzējis 2 beigtus mirror raidus no kuriem man nācās vilkt laukā svarīgus datus. Tie bija uz nedārgiem kontrolieriem un Seagate & WD diskiem. Ja tā ir arhivēšana vai tad tik grūti 2x pārmest datus uz katra HDD pēc kārtas un neturot nekādos raidos tos?
Publicēts: 06.02.08 10:37
 citēt
Lai dati būtu drošībā(nosacīti), vienkāršākais ir 2 HDD+dati uz datora HDD. 1 HDD glabā mājās, otru piemēram darbā. Ir jau nedaudz čakars, katru trreizi kad doma sinhronizēt diskus, jāstiepj no darba mājup. Bet nu ...drošība. Otrs variants, īrēt HDD vietu kādā datu centrā, vai arī darbā uzlikt mazu serverīti, un ja ir ātrs datu pieslēgums, tad pa nakti var likt upload uz to, no mājām.
Publicēts: 06.02.08 11:07
 citēt
Par tām serveru vietām,
aber cik maksātu she pat LV kaadi 500GB iire meenesii/gadaa, gugleejot nikaa sakariiga neatrodu 1GB apriori naf vajadziigs...
Publicēts: 06.02.08 12:06
 citēt
Par tām serveru vietām,
aber cik maksātu she pat LV kaadi 500GB iire meenesii/gadaa, gugleejot nikaa sakariiga neatrodu 1GB apriori naf vajadziigs...

labāk ir atrast kādu kas kautkur hostē kautkādu serveri un piemest viņu serverim kādus 500gb vai 1tb un tur backupot.

(Ideja fotoblog adminiem) Tas pats fotoblog ja viņiem ir pašiem savs serveris kas atrodas pie laba neta, varētu ielikt kastē vēl kādus 2tb hdd un izīrēt bilžu backup taisīšanai, pāris mēnešos būs atpelnījuši tad jau var sākt attīstīties.

Man pašam kautkā tā attālinātā backup taisīšana nešķiet pievilcīja jo prasa baigo upload ātrumu mājās, mans apollo profesionālais internets tādu nepavilktu :)

uz doto brīdi esmu sapratis ka vislabākais risinājums priekš manīm būtu 2x500gb raid1 + ārējais hdd 500gb backupiem tas man izmaksātu ~200ls!

gan jau vēl radīsies kāda svaiga ideja! :)
Publicēts: 06.02.08 12:27
 citēt
es atkal esmu noskatījis 1 TB raid 1 (2x500) RJ-45 variantu.
Publicēts: 06.02.08 12:31
 citēt

ja nu tik Gbit LAN. Uz 100 baigi vilksies tā padarīšana. USB pat ātrāks.
Publicēts: 06.02.08 13:12
 citēt

tas gadījumā nav Western Digital MY BOOK WORLD II 1TB ?
par šito arī interesējos bet viņam ir dranķīgi datu pārraides ātrumi!
Publicēts: 06.02.08 13:21
 citēt

tas gadījumā nav Western Digital MY BOOK WORLD II 1TB ?
par šito arī interesējos bet viņam ir dranķīgi datu pārraides ātrumi!

šis pats vien ir:
www.xnet.lv...
nu bet tas jau ir arī RAID 1, tāpēc tie ātrumi lēnāki laikam.

šite www.xnet.lv...
ir 1 disks un ātrums pavisam cits.
Publicēts: 06.02.08 13:27
 citēt
lēnie ātrumi nejau diskos viņam ir bet gan datu pārraidē pa rj-45, kautkur netā testus redzēju kas galīgi neiepriecināja!

ja 10Mbit ethernets, tad maksimālais teorētiskais datu pārraides ātrums ir aptuveni 1,2MB/s
ja 100Mbit, tad ~12MB/s
ja 1Gbit, tad 120MB/s
bet tas ir teorētiski. praksē ir savādāk.

150GB ~= 150 000Mb (nu rēķināsim ar apaļām nullēm)
Nu ja tiek kopēts pa vienam megabaitam sekundē, tad uz to aizies 150 000 sekundes, tad būs jānosēž teju 40 stundas...
8 stundās, tas būtu ar 5 reizes lielāku ātrumu - tātad puse no 100Mbit/s...
ja es nesabūros matemātikā.
Publicēts: 06.02.08 13:34
 citēt
speciāli nepārrēķināšu, bet nejau katru dienu tiks pārsūtīti 150 GB datu..Pirmajā reizē nosinhronizē visu un tad jau tikai to, kas jauns parādījies. IMO. varēja jau viņi ielikt to 100 MB/s RJ-45. nez kāpēc nav.
+ interesanti, ka ir tikai tīkla pieslēgums un nav usb vai FW.
Publicēts: 06.02.08 13:37
 citēt
speciāli nepārrēķināšu, bet nejau katru dienu tiks pārsūtīti 150 GB datu..Pirmajā reizē nosinhronizē visu un tad jau tikai to, kas jauns parādījies. IMO. varēja jau viņi ielikt to 100 MB/s RJ-45. nez kāpēc nav.
+ interesanti, ka ir tikai tīkla pieslēgums un nav usb vai FW.

jaa tas arī ir baigais mīnus ka nav papildus USB vai FW800

100MB/s jau nebūs gan :) bet 100Mb/s jau gan ir, pat 1000Mb/s ir :)

Gigabit Ethernet Connection - High-performance 1000/100/10 compatible Ethernet connection.
Publicēts: 06.02.08 13:38
 citēt
Par tām serveru vietām,

1 GB labākajām, izstādes cienīgām bildēm ir par maz? Hmmm.

Tak ne jau par labākajām, izstādes cienīgām bildēm tika raxtiic! Tam var lietot apzeltiitu USB flash ar platiina kontaktiem un iireet bankas seifu (labākd divu dažādu) kurā šamējos tad ar glabāt...
Jautāc tapa par backupiem prieksh ikdienas vajadziibaam...
Publicēts: 06.02.08 14:29
 citēt
PAr dažādiem bekapu risinājumiem onlainā var interesēties te: www.deac.lv...

Bet privāti jebkurā gadījumā - 2x500Gb = 160Ls + 110 (
www.capital.lv... ) sanāks 270Ls spoguļots 500Gb vai nespoguļots 1Tb ar gigabita lanu...
Publicēts: 06.02.08 14:32
 citēt
A ja naudas vairāk var ņemt šitādu : www.capital.lv...
vai tādu un komplektēt ar diskiem
www.itshop.lv...
www.pentium.lv...
Vai arī Bufallo ir līdzīgi modeļi un Lacie ir precīzs Intel OEMs..
Publicēts: 06.02.08 15:01
 citēt
šie ir labi risinājumi bet maksā tik pat cik 70-200 2.8 is :)
Publicēts: 06.02.08 15:07
 citēt

A priekš kam tev 70-200 2.8 is, ja tev nebūs kur bildes glabāt? Vai arī ar kruto stiklu noblieztās bildes vienu dienu pazudīs, jo lētais disks nobeidzies un DVD matrjona nelasās...

Normāli datu uzglabāšanas risinājumi nekad nav bijuši lēti, ir kantori kas storidžus pērk pa 100-200 tuukstošiem latu... un viss tikai lai datus nepazaudētu....

Kā jau teicu lētākais variants ir ielkt kompī divus diskus un kopēt datus ar rocinju starp tiem un vēl kaut kur nolikt trešo USB cietni un vēl uz to aizkopēt. jo tad vismaz pastāv cerība ka visi cietņi reizē nenobeigies :) ...
Publicēts: 06.02.08 15:25
 citēt

A priekš kam tev 70-200 2.8 is, ja tev nebūs kur bildes glabāt? Vai arī ar kruto stiklu noblieztās bildes vienu dienu pazudīs, jo lētais disks nobeidzies un DVD matrjona nelasās...

Normāli datu uzglabāšanas risinājumi nekad nav bijuši lēti, ir kantori kas storidžus pērk pa 100-200 tuukstošiem latu... un viss tikai lai datus nepazaudētu....

Kā jau teicu lētākais variants ir ielkt kompī divus diskus un kopēt datus ar rocinju starp tiem un vēl kaut kur nolikt trešo USB cietni un vēl uz to aizkopēt. jo tad vismaz pastāv cerība ka visi cietņi reizē nenobeigies :) ...

Domāju tevis pieminētais lētais variants arī nav nemaz tik sūdīgs, ja visi 3 hdd nobeidzas reizē (tad jānotiek kautkam nereālam lai visi diski reizē aizietu pie dieviem 2hdd + 1external) tad ļaunākajā gadījumā var samaksāt tos 60-200ls lai attdod man datus un tas sanāks lētāk nekā pirk to raid masīvu, kad būs 1tb ar bildēm tad domāsim tālāk!
Publicēts: 06.02.08 15:28
 citēt
galvenais, ja liek kompī vairākus diskus - neaizmirst par force majore, jo zibentiņš var smagi iedarboties tā, ka visus diskus i neizglābt..upsis vajadzīgs.
Publicēts: 06.02.08 15:30
 citēt
galvenais, ja liek kompī vairākus diskus - neaizmirst par force majore, jo zibentiņš var smagi iedarboties tā, ka visus diskus i neizglābt..upsis vajadzīgs.

upsis jau ir, tikai ir arī gadījumi kad caur upsi nosit datoru, takā uz to nevajag paļauties!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):