Iepriekšējā diskusijā dots jau, ka blogam patīk vērtēt 5/5/5 Nu ta tā. Esmu pajauns bloga lietotājs un vēlējos zināt vai kāds arī kādreiz dabūjis, vai ielicis 1/1/1? Nezinu kā citiem, bet es bieži vien kāda jau pieredzējuša fotogrāfa bildē neredzu neko interesantu un ja novērtēšu 3/3/3 tad lūk rodas apvainojums. Varbūt man mazvērtības kompleksi, bet daudziem poh kāda bilde, galvenais, ka autors tjipa labs ar skaistām bildēm, un galvenais, ka populārs tad jau jāliek 5/5/5. Piemēram, katrā trešajā bildē jūra, tur kāda īpaša ideja? Mans personīgais viedoklis. Un jā, cik grūti ir kaut kā nosaukt savu bildi? Nevar saprast, kas zem tām zvaigznītēm slēpjas, varbūt kas rupjš? Jā un beigās laikam būtu jāpievieno-IMHO
jo zemaks vertejums, jo vairaak prasaas pec pamatota, pec iespejami objektivaka un pamaacoshaaka komentaara. bet cilveks pec defolta ir slinks ar chakliibas briizhu uzplaukumiem, tapec arii 555 ielikt labai un "neko" ielikt sliktai bildei ir visbiezhaka paraadiiba.
Nozīme ir nevis atzīmēm, bet gan vērtētāju skaitam, kuri ir uzskatījuši tavu bildi par tik labu, ka ir to atvēruši, apskatījuši un 555 salikuši. Tā ir jebkurā saitā, ne tikai šeit, kurā ir vērtēšanas sistēma. Sāc pierast!
Nozīme ir nevis atzīmēm, bet gan vērtētāju skaitam, kuri ir uzskatījuši tavu bildi par tik labu, ka ir to atvēruši, apskatījuši un 555 salikuši. Tā ir jebkurā saitā, ne tikai šeit, kurā ir vērtēšanas sistēma. Sāc pierast!
bildes skatos regulāri, bet vērtēju tikai ar augstāko vērtējumu. ja šķiet, ka vairāk par 3/3/3 ielikt nevarēšu - vai nu vienkārši pakomentēju, vai arī eju meklēt tālāk. aizvainot nevienu negribas, vēl var dzēlīgāk padiskutēt, bet ar vērtējumu - tas jau nopietnāk. tā kā, lai nebojātu nevienam dienu - vienkārši nelieku vērtējumu, un viss.
tā nu viš ir. bet drazu ar 1/1/1 balsojumiem neatsijāt. man, piemēram, neaizkustina kukaiņu, kustoņu un putniņu bildes, topēc es tās nevērtēju kā sliktas. būšu laikam tikai par kādām 10 superbildēm šajā kategorijā balsojis. piekrītu Portretiem, glvenais cik skatītāju ir tavu bildi atvēruši ( bilde ir raisījusi interesi) un balsojuši. drazām - ignoranci bildēm ( ir sižets )ar trūkumiem - komentu bildēm, kas visādā ziņā patīk + ( tradicionālais 5/5/5) +plus ovāciju izsaucieni vai dvesieni īpaši labām bildēm eksperimentālajām bildēm autors pats pirmajā komentā pieprasa diskusiju ( tas diezgan labi darbojas)
Piekrītu Soms.Ar atrunu-pārāk neinteresē cilvēku bildes un datorā tapuši darbi(nejaukt ar apstrādi) ,lieku atzīmes tikai ja patiešam kas manuprāt interesants. Čomu būšana gan ar blogam nav sveša + princips Tu man es Tev. 8)
es nekad neesmu ielicis otram kaadu atziimi labu tikai taapeec, ka man ielika. IEspeejams apskatu bildes otra cilveeka un ieraugu ko taadu, kas patiik. Tad nu gan. BEt es to buutu izdariijis arii veelaak nejaushi uzejot komnkreetaa cilveeka profilu.
nu jaa. kas tad bus tie, kas nosaka toni, ja ne tie, kas te apgrozas ilgaku laiku?
katra gadijuma, vai nu neverteju bildes kas man enpatik, vai lieku godiigi. un laikam esmu parslimojis to vecumu, kad satrauc kadu balli ieliks man. pietiekami ilgi tomer neikojos, lai saprastu, vai patik tikai man, vai patiks blogam, vai ari bildite vienkarshi ir laba kaut kaadaa kontekstaa.
jess! sarauj REZ, versatile nekautrējies, tavi līdzsoļi izskatās tādi nedroši. tur tokš vajag baigi daudz brīva laika, lai katrai bildei kaut ko iepičkātu. par komentiem pie 3 gan piemirstas. katram no mums kādā brīdī uznāk vēlme pasauli pārtaisīt. tas jau ir ļoti labi, tik tā dūša parasti ātri apskrienas. tīri no medicīniskā viedokļa - veselīgāk ir par sūdiem neiespringt, tas var sabojāt pašam veselību. labāk ielieciet kādu foršu bildi, tas jums labāk sanāk
kailfoto reāli jau defaultā iet 5/5/5. ir diezgan padaudz lietas, kas kaitina. sorry, bet ir bariņš kuram ielīst kāda cita aizmugurē ir ierakstīts galvā. es tiešām vēlos ieraudzīt kādu skaistu non-p-shop bildi. citādi visi samācījušies hdr un citas štelles. fotoprieka atdeves dažiem te nekādas. braucot pār daugavu nobliez ar ziepi bildi, fotošopā uzprišini un māksla gatava. un man tāds ieteikums nezinu vai pilnīgi iespējams, bet varbūt jaunajai fotobloga koncepcijai derētu arī bilžu ierobežojums? lai cilvēki maina bildes, citādi serverim jau arī nav tā pati vieglākā dzīve. ja gribās krāmēt vairākus simtus, lai taisa paši savu lapu.
kailfoto reāli jau defaultā iet 5/5/5. ir diezgan padaudz lietas, kas kaitina. sorry, bet ir bariņš kuram ielīst kāda cita aizmugurē ir ierakstīts galvā. es tiešām vēlos ieraudzīt kādu skaistu non-p-shop bildi. citādi visi samācījušies hdr un citas štelles. fotoprieka atdeves dažiem te nekādas. braucot pār daugavu nobliez ar ziepi bildi, fotošopā uzprišini un māksla gatava. un man tāds ieteikums nezinu vai pilnīgi iespējams, bet varbūt jaunajai fotobloga koncepcijai derētu arī bilžu ierobežojums? lai cilvēki maina bildes, citādi serverim jau arī nav tā pati vieglākā dzīve. ja gribās krāmēt vairākus simtus, lai taisa paši savu lapu.
čalīt, tad jau vaina tevī, ja nevari atšķirt sūdu no ''mākslas'' :wink:
te padaudzi tā domā ka photoshops ir māksla, nē nu savā ziņā jau ir jāmāk rīkoties, bet ne jau tā ka no bildes nekas nepaliek pāri. versatile taisnība par to digi foto. USA kautkāda skateboarda žurnāla konkursā par sporta foto 7 no 10 bildēm ir uz filmas, pārējās 3 ar marku knapi iespiedušās topā. tikko iepirku grāmatīnu ar dažādu extremo sportu foto. un fāk, 95% ar filmu.
noobs, ja Tu doma, ka analogo foto neapstrada, tad maldies. atskiras tikai apstrades lidzeklji. jeb tu taga dgrasies veinu nekljudigo attistitaja formulu ieteikt?
maldies. uz filma sHDR mazak aktuals, jo diapazons plashaks, bet ar kjiimiju, shkjeritem un dazhadiem citiem viltigiem panjeminiem (pat zekjubiskes uz palielinataja lecas) var panakt daudz ko interesantu
nu nav jau tā, ka man tik galvenais ir dabīgs, pats ik dienu ozonu iznīcinu. sākuma tēma arī bišku izpletās, bet tāpēc jau jādiskutē protams, ka ar digi var uztaisīt ģeniālas bildes. interesanti būtu redzēt arī foto topa pirmo vietu oriģinālās bildes. es nepārmetu, aicinu runāt, domāt par to vai fotogrāfijai bieži nezūd jēga? uzlādējam bačas un pagaidam ilgāk īsto brīdi, paeksperimentējam ar tām dīvainajām pogām! žēl, vienīgi, ka šito diskusiju nelasa padaudz jaunie veikala censoņi.
to noobs - 1. nevis ar digi var uztaisīt ģeniālas bildes, bet labs fotogrāfs var uztaisīt labas ( nepatīk vārds ģeniālas) , iesācējam var gadīties labas bildes 2. fotogrāfiā a priori ir situācijas ar kurām fotoaparāts netiek galā 3. ar šopu ( domāju apstrādi) arī nīgras bildes var padarīt daudz labākas.
noobs, patiic tu man ;-) analogajaa pati esmu seedejusi naktiim un experimenteejusi ar kjiimiju, ar alielinaataaju, ar filtriem ... tur taapat bija, ka jaapiestraadaa pie nofotografetaas bildes .... digitaalajm foto tas ir shops ... nebaaziis tachu atminjas karti attiistiitaajaa - siltaakaa/aukstaakaa . iisaaku/garaaku briidi .. ;-p
5/5/5 tēma , par kuru uztraucās tikai tie , kuriem gribās , lai tikai viņi tiktu atzīti. Lai viņuprāt balsojuma (pareizā) rezultātā augtu viņu reitings...un tikai. Nu naf taču tukšu bilžu...katra bilde nes kaut kādu vizuālo informāciju kura kaut ko pasaka...no labajām bildēm mēģinām kaut ko aizgūt, no sliktajām varam arī daudz aizgūt- ko nevajadzētu darīt, kā pašam uzņemt tādu, bet interesantu. Iedomājieties, kas notiktu, ja visas bildes būtu ŠEDERVI. Tāpat visi šie šedervi nonivelētos, paliktu pelēki un izceltos tikai dažas...aktuālākās dotajam brīdim.
Jaf vienreiz rakstīju, ka tas, kas tikko nopircis kameru nevarēs bildi izvērtēt līdzīgi Lielbriedim, Muzikantam, pluumem, un citiem meistariem šajā jomā. Bet piedalīties bloga dzīvē viņš grib (arī es gribu piedalīties un piedalos), un ko viņam darīt???
Kā jaf minēju, nepieejiet pie vērtēšanas sekli, bet skatieties cik pēc skaita blogeri ir ieinteresējušies par Jūsu darbu. BET raksta 5/5/5 autoram naf neviena darba, kuru būtu vērtējuši vairāk par 50 blogeriem, un pēc manas skalas...darbi, kuri dažiem patīk.
Labs darbs blogā tiek vērtēts no 70-100 vērtētājiem, 100 un uz augšu vērtētāju skaits- vari uzskatīt, ka darbs teicams.