bfs tā a tumšiem matiem, kas visilgāk strādā, negrābstās - nu ja vēl piesaka, ka nefano par nospiedumiem, tad toč.
Šī lēdija tiešām vienmēr strādā korekti, toties otra jaunā bija iemācītā tehniski kā to darīt tomēr tinot nost rakordus viemēr nogrābstijās visas filmas garumā kā pats nelabais, kamēr nesadūšojos aizrādīt.
JAA ta ir VIENIGAA!! Parejie 100% stiep uz turieni jo tur ir Piekarama masjina BET rezultatu reizem medzot sadirst GALA PERESONALS tapec ieteicams kontaktet ar PASJU OPERATORU!!
mjaaa ..... toties es ar sajuusmu noskatos uz Robertu kaa vinjsh, pat bildes njemot rokaas, uzvelk baltus cimdus ;-) (nerunaaju par shirpotreb 10x15) ))
Tu vel saule butu Sašu redzējusi kas "Rigas foto" blaumaniela ar ROKAS MASJINU E-6 tistija !! Vienigais mans kolegjis kurs bija PERFEKCIONISTS , tas visju darija ar baltiem cimdiem mikrometru uz STRERILIEM TRAUKIEM Kad man vadzeja PASJAM stiepu E-6 filmas TIKAI pie vinja . ISTENIBA E-6 ka masjinu proces gluzji tapat ka C-41 ir elementari darbinams majas apstaklos TAM IR SPECIALI komplekti. Dargak sanak toties REZULTAC atkarigs TIKAI NO PASJA PRECIZITATES--IEMANJAM
Tu vel saule butu Sašu redzējusi kas "Rigas foto" blaumaniela ar ROKAS MASJINU E-6 tistija !! Vienigais mans kolegjis kurs bija PERFEKCIONISTS , tas visju darija ar baltiem cimdiem mikrometru uz STRERILIEM TRAUKIEM Kad man vadzeja PASJAM stiepu E-6 filmas TIKAI pie vinja . ISTENIBA E-6 ka masjinu proces gluzji tapat ka C-41 ir elementari darbinams majas apstaklos TAM IR SPECIALI komplekti. Dargak sanak toties REZULTAC atkarigs TIKAI NO PASJA PRECIZITATES--IEMANJAM
Tik to aparātu uz Latviju atgādāt padārgi sanāk. Savādāk cena nav fantastiska un nevajadzētu filmas kaut kur vest un tad pakaļ braukt
ak34 : Nekas nav dargi . Isteniba E-6 Var elemetari apstradat jebkura moderna virtuve uz letes ar pliku tanku ieteicams Kinderman nerzeveikas bet labi der ari JOBO saliekamie Tehnalogija vienkarsja. Divas izlietnes , ideali ja pa vidu vel tas mazais nodalijums darzenju skalosjanai. Elektroniskais termometrs un taimeris , noder aro parasts rokas pulkstenis ar taimeriem. Viss kas vajadzigs ir UDENS tilpums kas vares ~30min noturet ~39,5* gradi gan tankam gan skidrumiem TAS VISS katra zinja salidzinajuma ar ORWO ko kadreiz DAUDZI majas tistija E-6 un seviskji C-41 ir APSALUTI VIENKARSJ process.
vari pastastit, kas nepiecieshams c41@ home? jo visur kur esmu interesejies, man ir ieteikushi to aizmirst, un maksimums mb ilfordus megjinat pasham tiistiit.
Luni, es kā reizi skatījos tos Jobo procesorus. Man kautkā tajā visā procesā visvairāk mulsina temperatūras uzturēšana. Tie kā saprou paši māk visu darīt. Bet nu pie maniem apjomiem pagaidām ērtāk ir Brieža ielā tīstīt.
temperaturas uztureshana - ir tadi automatiski jaucejkrani ar termostatu, to iestada uz 40, ar digitermometru parbauda, un atstaj tekot. IMO, tam vajadzetu deret.
temperaturas uztureshana - ir tadi automatiski jaucejkrani ar termostatu, to iestada uz 40, ar digitermometru parbauda, un atstaj tekot. IMO, tam vajadzetu deret.
eeee... toč nebiju aizdomājies, ka vērētu uztaisīt vislaik ūdens cirkulāciju ar vajadzīgo temp
ir taču automātiski releji ar termometru un pulksteni - pievieno visparastākai spirālei, ko iemet kaut spannī - ieprogrammē cik ilgi temperatūra jānotur un basta - lētākā versija Rīgā maksā ap 35Ls.
ir arī ķīmiķiem jau gatavi sildāmķobji kuriem regulējas grādi - tas jau dārgāk
bet prātīgāk pa 200-250Ls. atšlūtēt no vāciešiem Jobo colorprocesoru - tomēr i bundulis griežas i grādus notur i visa tā maināmo ķīmiju cūcība kompakti un ērti sakārtots
mb tīstīt nav jāmēģina - to i jādara - tur ta gudrība tikpat cik olas cepot vajadzīga
Maris, nu nu, vispirms pie MB japiekjeras atraktie sovjetu bundulji nekam neder, no plastmasas, ielauzti, uztit filmu uz tada pat gaismaa ir gemaars. Ka vienam boot.lv foruma, no kura mani shovakar uz laiku izbanoja, paraksta ir rakstits - "pakalja ir visuniversalakais interfeiss - lielaka dalja cilveku caur to dara pilnigi visu" tapec ir doma no .de atsutit kadu smuku metalisku bunduliiti ar smukam slieditem i augsha, i apaksha, lai filma ar garantiju nesaliip. ja kjiimijas stundas bez rokam nepaliku un vecteva laboratorija (kas pa dienu bija vecasmammas virtuve) gaismu ari mazs budams neiesledzu, tad gan jau gala tikshu. par kjimikalijam ari Tu, manuprat, te biji rakstijis. bet man jau tas c41@home vairak interese. to kjimiju ir reali dabut? kas te teica, ka krasu foto@home ir veselibai bistams... :roll:
ne visiem par karsto udeni ir jamaksa. dazhiem ta ir tada ekstra, ka tiek nodroshinata majas apstakljos ar 100l boileri. jeibogu slinkums rekjinat, bet pusstunda 100 neiztecinat.
ir jābūt kkādai motivācijai to visu pļurināt mājās... Tev ir pārliecība ka to izdarīsi labāk kā precīzs automāts 0,50 Ls par rullīti? Vai 12 min ir pārāk daudz ja esi labās attiecībās ar laborantu un rullīc uzreiz tiek ielādēts automātā bez rindas?
ir jābūt kkādai motivācijai to visu pļurināt mājās...
ir, for sure.
Tev ir pārliecība ka to izdarīsi labāk kā precīzs automāts 0,50 Ls par rullīti?
pirmo, 10 un 15 reizi - noteikti nee. toties sakshu saprast, kas un ka ietekme gala rezultatu, un ka panakt to, ko es gribu un ko redzu mekletaja kad pogu spiezhu.
Vai 12 min ir pārāk daudz ja esi labās attiecībās ar laborantu un rullīc uzreiz tiek ielādēts automātā bez rindas?
labas attiecibas ar laborantu ne vienmer kaut ko dod. personiga pieredze. labak tad tadas labas attiecibas nebojat ar kaskjiem par kvalitati.
Tev ir pārliecība ka to izdarīsi labāk kā precīzs automāts 0,50 Ls par rullīti?
pirmo, 10 un 15 reizi - noteikti nee. toties sakshu saprast, kas un ka ietekme gala rezultatu, un ka panakt to, ko es gribu un ko redzu mekletaja kad pogu spiezhu.
C41 process ir standarts. Nav pieļaujamas atkāpes ne temperatūrā, ne laikā, ne ķīmijas delutēšanā. Tas ir atskaites punkts garantētām rezultātam. Mazākās šis atkāpes veicina krāsu nobīdes, graudu, negatīvu saglabāšanas spējas utt. No šī te atskaites punkta- negatīva Tu vari izdarīt secinājumus par savas kameras spējām, īpatnībām, savu bildēšanas tehniku. Savādāk ir ar b&w.
ta ka c41 po zhzinji ir krasu process, vai krasu nobide butu nevelama lieta? labi jau labi, ta tada teoretizeshana. un tomer. pasham lielaks gandarijums butu to proceshu novest lidz galam. pamazitem, sakuma optika un salona tiisteklis un skeneris. velak - salonu vispar ieksha nejaukt tur, kur izdruka mazaka par a4 vajadziga. bet tas taa, slapjie sapnji pagaidam. prieksh taa vispirms ir jaaug bildes satura zinjaa...
kakars : Tava problema ka lien plurkstet par lietam kuras neka nesaproti. Esi meginajis kautko noskalot no Emulsija , seviskji bialogiski aktivu vielu ka cilveka sviedrus? Nav gan tev nacies to darit un gan jau negativus ari tik uz bildem esi redzejis. Tik visai lielas veiksmes gadijuma izdosies tos pec mercesjanas dabut nost , un visma tam ir vajadzigi Attiecigi apstrakli un aprikojums , JAUTAJUM kapec pec SERVISA kantora KLIENTAM butu vel jamegina noverst PEC APSTRADES procesa radusjies DEFEKTI?