forum.gif
CANON EF 135 mm f/2.0L USM
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / CANON EF 135 mm f/2.0L USM
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.02.08 09:03
 citēt
Ja kādam šamējais stikls ir arsenālā, būšu priecīgs uzzināt viedokli, vērtējumu, varbūt apskatīt kādu bildi. Veikalā palūdzu parādīt, pieskrūvēju pie kameras, pašaudījos, negribēju ņemt nost, bet, par cik investīcija naf maziņa, nolēmu nogaidīt, paklaušināties riņķī, lai nesanāk pirkums emocijās. Jau iepriekš pasakos :)
Publicēts: 08.02.08 09:12
 citēt
Ja kādam šamējais stikls ir arsenālā, būšu priecīgs uzzināt viedokli, vērtējumu, varbūt apskatīt kādu bildi. Veikalā palūdzu parādīt, pieskrūvēju pie kameras, pašaudījos, negribēju ņemt nost, bet, par cik investīcija naf maziņa, nolēmu nogaidīt, paklaušināties riņķī, lai nesanāk pirkums emocijās. Jau iepriekš pasakos :)

Man ir. Salīdzinoši ar 70-200 2.8, 135 2.0 ir maigākas, reālākas krāsas, lidz ar to var dabūt lielāku krāsu gammu rezultātā, kā arī ir laba detalizācija un pieņemams asums pie f2. Pie f2.2 asums ir apmēram kā 70-200 2.8 uz f3.2.
Smuki izskatās bokeh pie vaļējas difragmas, krēmīgs. Lēta alternatīva, ja negribas tērēties uz 85 1.2. Tiesa gan, redzes leņķis šiem objektīviem būtiski atšķiras, līdz ar to tie ir dažādi, bet parasti izvēle krīt starp šiem abiem. Nu, 135 der sportam, jo ir normāla ātruma AF, 85 točna neder, vislēnākais AF no visiem Canon objektīviem.
Bilde: www.fotoblog.lv...
Publicēts: 08.02.08 10:03
 citēt
Labākais no tiem kuru es lietoju. Man ļoti daudz bildes ar viņu taisītas.
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 08.02.08 10:23
 citēt
paldies, sāku jau meklēt kur nopirkt :) :D
Publicēts: 08.02.08 10:38
 citēt
nu jaa..... 600Ls ir tiiri neko cipars... :)
Publicēts: 08.02.08 14:51
 citēt
kaut kāds sviests, Rīgā biju divās vietās Elkor un Canon uz Maskavas ielas un visi tur esošie stikli (EF 135) šauj garām :cry:
Publicēts: 08.02.08 14:55
 citēt
Varbūt Tev kamera ne tur novietota?
Publicēts: 08.02.08 15:03
 citēt
it kā tur, bet kad apskatos displejā fokuss uz vienu p-tu, a asums pavisam citur, veikalā labi tas, ka daudz visādu iepakojuma kārbu ar uzrakstiem un viegli veikt nepadziļinātu analīzi :)
Publicēts: 08.02.08 15:32
 citēt
kaut kāds sviests, Rīgā biju divās vietās Elkor un Canon uz Maskavas ielas un visi tur esošie stikli (EF 135) šauj garām :cry:

Lasu un brinos ka tik daudziem tie objektīvi "šauj" garām. Vai tur nevarētu būt pie vainas mazais asuma dziļums kombinācijā ar nemācēšanu pareizi lietot AF?
Publicēts: 08.02.08 16:25
 citēt
Esmu lietojis arī uz 30D un nekas nav bijis garām. Iespējams ja atvērta diafragma un fokusēšana uz visiem punktiem vai uz kādu konkrētu bet gribi citāvietā asumu tad gan jā! Objektīvs ir ļoti prezīzs, ļauj nofokusēties viegli uz aci no laba attāluma.
Publicēts: 08.02.08 17:45
 citēt

To, kurš stāv Elkorā, esmu testējis uz sava justificētā 5D. Precīzs. Izskatās, ka tev, puis, ceļš uz IBS, justificēt bodiju.
L fiksi praktiski neslimo ar front/back focus padarīšanām.
Publicēts: 08.02.08 17:47
 citēt

Lasu un brinos ka tik daudziem tie objektīvi "šauj" garām. Vai tur nevarētu būt pie vainas mazais asuma dziļums kombinācijā ar nemācēšanu pareizi lietot AF?

Vairumam pasažieru šauj garām bodiji. Lieta tāda, ka zemāk par 2.8 ieslēdzas cross hair AF sensors, un fokusēšanās notiek ar cita algoritma palīdzību. Un reizēm tikai tad atklājas visas bēdas ar AF neprecizitāti. A tā, nopērk 5D ar kitu, un fočē, nemaz nezinot, ka uz 2.8 AF reāli būtu auzās...
Publicēts: 08.02.08 22:29
 citēt
Tad man ir veicies ar aparātiem -- visiem viss strādā. Bet nu parasti jau AF kļūdas ir dēļ nemācēšanas un nezināšanas. Tipiskākās kļūdas ir domāt, ka tas kvadrāts skatu meklētājā sakrīt ar AF sensoru, lieot vairāk par vienu punktu bilddējot ar lielu diafragmu un nelielā attālumā neplakanus priekšmetus, neņemt vērā, ka lielām diafragmām asuma dziļums ir tāds ka nedaudz izkustoties pēc fokusēšanās asuma vairs nav, tas pats attiecas uz fotografējamo objektu utt.
Publicēts: 09.02.08 09:12
 citēt
Tad man ir veicies ar aparātiem -- visiem viss strādā. Bet nu parasti jau AF kļūdas ir dēļ nemācēšanas un nezināšanas. Tipiskākās kļūdas ir domāt, ka tas kvadrāts skatu meklētājā sakrīt ar AF sensoru, lieot vairāk par vienu punktu bilddējot ar lielu diafragmu un nelielā attālumā neplakanus priekšmetus, neņemt vērā, ka lielām diafragmām asuma dziļums ir tāds ka nedaudz izkustoties pēc fokusēšanās asuma vairs nav, tas pats attiecas uz fotografējamo objektu utt.

Es domāju, ka cilvēks, kurš zin, kas ir front/back focus, zin arī, kas ir centrālais fokusēšanās punkts, tomēr!
Publicēts: 09.02.08 10:25
 citēt
Arī centrā sensors ir lielāks par AF kvadrātu skatu meklētājā un fokusējas uz vieglāko vai tuvāko lietu visam ko nosedz AF sensors nevis uz to ko fotogrāfs ir savā galvā iedomājies .... Tad nu arī sanāk visi šie front un back fokusi. Bet nu nenoliedzami, ka atsevišķos gadījumos tā ir problēma. Vienīgi ne tik izplatīta kā varētu likties, lasot forumus
Publicēts: 09.02.08 12:40
 citēt
Šo droši vien jau visi nopietnās Canon tehnikas īpašnieki ir lasījuši:
www.usa.canon.com...

Materiāls gan vairāk domāts 1. sērijas Canon īpašniekiem, bet daudz kas noderīgs arī amatieru kameru īpašniekiem ...
Publicēts: 13.02.08 10:59
 citēt
Paldies par ieteikumu atdot body uz soft pāršūšanu, jo pamēģināju ar 85 f1.8 arī garām līdz 4ajam caurumam
Publicēts: 13.02.08 13:04
 citēt
Paldies par ieteikumu atdot body uz soft pāršūšanu, jo pamēģināju ar 85 f1.8 arī garām līdz 4ajam caurumam

Softs neko nemaina AF darbībā, vismaz tas, ko var upgreidot caur CF, nemaina. Justifikācija notiek elektroniski un mehāniski, arī caur šaibām zem bajonetes.
Publicēts: 13.02.08 13:18
 citēt
droši vien, ka tā izrādīsies :(, es, to ,tikai no pieredzes, par 350, jo tam bija līdzīga problēma, un pietika tikai ar soft pārlādēšanu
Publicēts: 13.02.08 19:15
 citēt
uz sava 30d shim stiklam neesmu maniijis nevienas fokusa nobides. testeju veikala majas lupiiju FF un skatijos.
Publicēts: 14.02.08 12:07
 citēt
Paldies visiem par padomiem un ieteikumiem, izrādījās ka pie vainas ir AF regulācija, šodien braucu uz Canon saņemt savu body atpakaļ :), labi ka vēl garantija
Publicēts: 22.02.08 21:58
 citēt
front vai back focus ir arī canon L stikliem un pat tādiem kā 400mm 2.8 un 300mm 2.8. vienīgais veids kā to novērst ir pērkot notestēt, cik nu tas ir iespējams un pēc tam vēl aizsūtīt uz canon servisu lai pārbauda un nokalibrē. to gan var izdarīt ar piem. ASV pirktajiem stikliem, jo šeit tādu pakalpojumu maskavas ielā tehniski nevar nodrošināt.

man liekas, ka kaut kāda nobīde ir lielākajai daļai objektīvu.
ne visi to pamana, un jebkurā gadījumā ir vajadzīgs kalibrēts body vai objektīvs lai ir pareizs atskaites punkts.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):