forum.gif
Lekcija par videomakslu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Lekcija par videomakslu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.02.08 16:36
 citēt
Rīgas kultūras aģentūra un Gētes institūts Rīgā piedāvā

Otrdien, 2008.gada 12.februārī, plkst.18:00

Rīgas mākslas telpā

Rātslaukums 1 (ieeja no Kungu ielas 3)

lekciju A Sense of History (Vēstures nozīme).

Videomākslas izlase no Jaunās Berlīnes Mākslas savienības video foruma kolekcijas

Lekciju lasa Katrīna Bekere (Kathrin Becker)

Lekcijas pirmās daļas nosaukums ir adaptēts no pasaule pirmās videomākslas izstādes "TV as a Creative Medium", kas bija skatāma 1969. gadā Ņujorkas Howard Wise galerijā. Šeit Bekere ar Volfa Fostela (Wolf Vostell) un Nama Džūna Paika (Nam June Paik) darbiem rāda divus piemērus atšķirīgai mākslinieciskajai pieejai TV.

Otrajai lekcijas daļai ir dots virsraksts "Video-Performances" un tā tematizē ķermeņa, tehnisko mediju un telpas attiecības, balstoties uz Brūsa Naumana (Bruce Nauman), Dena Greiama (Dan Graham), Pītera Kampusa (Peter Campus) un Džoannas Džonas (Joan Jona) darbiem.

Trešā daļa "Female Trouble" izgaismo videomākslu kā feministiski orientētas mākslas elementu, par pamatu ņemot Marinas Abramovičas (Marina Abramovic) un Ulrikes Rozenbahas (Ulrike Rosenbach) darbus.

Ceturtā daļa "Hi and low" tematizē videomākslas vēstures spēju reflektēt sākot no 80. gadiem līdz pat mūsdienām, izmantojot Maksa Almi (Max Almy), Pola Gerina (Paul Garrin), Pipilotas Ristas (Pipilotti Rist) un Bjorna Melhus (Bjorn Melhus) darbus.

Jaunās Berlīnes Mākslas savienības video forums tika dibināts 1972. gadā ar mērķi veicināt informācijas apmaiņu un diskusijas par tolaik vēl jauno mēdiju "video". Jau no paša sākuma tas deva iespēju videomāksliniekiem tikties ar publiku. Šobrīd vēsturiski nozīmīgajā kolekcijā ir vairāk kā 1000 starptautiskas videomākslas darbu.

Pasâkums notiks vâcu un latvieðu valodâ.

Organizatori:

Gētes institūts, NBK, Rīgas kultūras aģentūra, Rīgas mākslas telpa
Publicēts: 08.02.08 17:56
 citēt
1188 es sācis strādāt? :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 08.02.08 21:18
 citēt
nē, daudz info sakarā ar foto tēmu sācis esmu saņemt uz meilu :)
Publicēts: 08.02.08 23:22
 citēt
cik jaamaksaa?
Publicēts: 11.02.08 18:59
 citēt
tauta dosies?!
Publicēts: 11.02.08 19:10
 citēt
tauta dosies?!

gandrīz pat varētu aizdoties. Cik naudiņas tas viss?
Publicēts: 11.02.08 19:32
 citēt
vispār varētu aizčāpot... jā cik $?!
Publicēts: 11.02.08 20:06
 citēt
:?:
Publicēts: 11.02.08 23:16
 citēt
uzzināšu! rīt no rīta ielikšu, jo tagad jau neko daudz pateikt nevarēšu :)
es iešu! piebiedrojaties ;)
Publicēts: 12.02.08 11:23
 citēt
jeee! Es sazvanīju!.

dalība Ls 2,-
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas