Picasu paprovēju bet lõti neērta programma. Visas tās exportēšanas importēšanas tāpat kā Lightroom. Plugins ar laba manta ja vispār neko ar bildi nav jādara.
Kamēr savā datorā neesmu CS3 un Lightroom ielicis, iztieku ar 40D komplektā saņemto DPP progu. Netīk jau, kā pierastais šopa konvertieris, bet visamaz RAW var lietot.
krāsu telpa jābūt visur vienāda un nebūs ne kādu dīvainu krāsu. Nezinu ka no 400D bet no 40D un no 5D vis OK. Lightrom 1.3 un CS3.
Gan 40D gan 400D RAWi (*.CR2) ar to (!) Lightroomu veras vaļā visādi violeti zaļās krāsās! Cik saprotu, normāli tas nav. Lightroom vienkārši uzinstalēts kā nācis, nekādi plugini nav likti. Ja paņem edit this photo with programm, tad šopā atveras it kā normālās krāsās, vēl pirms tam norādot sRGB vai AdobeRGB colorspeisu (es lietoju sRGB, tas laikam pareizais?)
Bet kur Laightroomā var pamainīt white balance un exposure? Nikonam ir tā, ka atverot piedāvā tādu fīču.
Kamēr savā datorā neesmu CS3 un Lightroom ielicis, iztieku ar 40D komplektā saņemto DPP progu. Netīk jau, kā pierastais šopa konvertieris, bet visamaz RAW var lietot.
Picasu paprovēju bet lõti neērta programma. Visas tās exportēšanas importēšanas tāpat kā Lightroom. Plugins ar laba manta ja vispār neko ar bildi nav jādara.
Nezinu, kādai vecuma / domāšanas grupai ir radītas tās picasas un lightroom, bet arī man viņas liekas neērtas un nesaprotamas programmas.
martink, es lietoju photoshop vienai lietai, lightroom otrai, dpp trešai bet acdsee ceturtai . Pēdējā laikā no DPP esmu atteicies kā mazfunkcionālas. ACDSeePRO vairumā lietoju kā preview, resize, convert un dažreiz RAW apstrādei jo tā ar tur diezgan advancēta. Visas lietas tur ir arī batch procesā lietojamas.
paldies visiem, problēma atrisināta !!! beigās vot kā, izrādījās, ka pie vainas bija MONITORA krāsu profils, kad to nomainīju us sRGB, viss sāka rādīties normālās krāsās un Lightroom sāk iepatikties!