1D vienīgai mīnuss varētu būt diezgan trokšņaina matrica. un neteiktu ka ātrums pārspēj...8 fps, kuru dēļ arī interesētu šī kamera! protams lielāks, ērtāks body. un kurš budžetnieks ir ātrs? 40D ir 6fps, sīkajiem 2.5fps, II marku tāpat nepavilktu kam arī ir 8fps! un tie pikseļi...vairāk par 4 arī man nemaz nevajag! plakātus nedrukāju,reizēm uztaisu kādu a4 bildi, un a3 domāju kad mierīgi 1D pavelk!
ja tev vajag 8fps varbuut jaapeerk videokamera? no svara ir AF aatrums, vai vispaar taa kamera var tik aatri nofokuseeties lai visi 8 buutu in focus? www.robgalbraith.com...
Gribi teikt, ka sportam ar 6fps pa maz? ja tas nav galda teniss ķīniešu stilā, tad nafig nevajag tērēt naudu uz body, bet attīstīt iemaņas.. Sportu fotografēt arī jāmāk, nekāds 10fps bursts tev nepalīdzēs.
es saku ja man būtu 6fps tas nevajadzētu...protams kad man ar tiem pietiktu... 1D lētāks nekā 40D nu bet ja es bildēju tenisa servi, tad man ir trīs bildes, nu labi 5, bet neviena nav tāda īsti laba! pārāk ātri tas viss notiek, vajag fiksēt vairāk kadrus!
Nu ar sprotu ir tāpat kā ar putniem... labi noķert kadru - jāparzin 100% vide kurā strādā un sava tehnika. var saderēt, ka profiņš ar vienu knipsi paņems normālu kadru.
ej un tādu atrodi...pārsvarā tie kas bildē to sportu,iet kā uz darbu, viņiem viss ir pofig...apsēžās burstā nodod, izlasa kādu bildi viss...tehniku jau iedod...gadījums no dzīves: stāv zemē 200mm f/1.8 , iet pāri pūlis viens apgāž, tad vēl kādam aizķerās, šis augšā sēž un pilnīgi pofig, vai normālam foto-entuziastam būtu pofig ka spārda viņa 6000$ objektīvu? domāju ka nē!
Ne jau tie 10fps vai 6 fps ir izšķiroši. Tādam 40D AF ir lēnāks, ilgāka aizture pirms bildēšanas un atmiņas buferis ir pamazs, ja salīdzina ar pirmās sērijas Canoniem. Par 1D gan nezinu MkII un III nav salīdzināmi ar citām Canon kamerām darba ātruma ziņā. Viena lieta ir tehnika un sporta pārzināšana, pavisam cita ir, ja atbildīgā momentā 40D nespēj laicīgi nofokusēties. Bildes vienkārši nav
Casio EX-F1, man liekas ka tu tur tajā dpreviewā ir kautkas sajaukts, jo visos citos ziņu avotos un pat oficiālajā ir rakstīts ka šitais var taisīt bildes ar 60fps. Vienīgais dpreview saka ka var filmēt ar 60fps, bet šī kamera var filmēt ar līdz pat 1200fps un fočēt ar līdz pat 60fps. exilim.casio.com...
negribas tam ticēt, ja nu vienīgi VGA kvalitātē. ja viņš taisītu kaut tik labas kvalitāstes bildes kā ziepis, tad viņš nemaksātu pāris simtus! un tos 1200fps viņš taisa kaut kādi 60xyy pikseļi, un tas jau nu ir nereāli sūdīgi!