Es te esmu ilgi un pamatigi izvertejis Luna ieliktas bildes.Tehnika,kadra kompozicija vienkarsi super!!!Varbut butu verts piedavat TIESI LUNIM noorganizet mazu plenerinu ar apmacibu.Galvenais,lai vins tik pastastitu savus fotografesanas knifinus.Es uzskatu,ka tas butu zelta verts,ja Lunis varetu sniegt kadu padomu fotojoma.Esmu bijis pieteicies fotoakademija,klausiejies dazadu citu tipa fotografu-profesionalu seminarus,bet uzskatu,ja Lunis varetu,kaut nedaudz padalities ar savam prasmem,tas butu neatsverams.Ne jau par baltu velti protams!ko saka tauta?protams,ka pec tam varetu uztaisit pec tam atputas vakaru.
Es te esmu ilgi un pamatigi izvertejis Luna ieliktas bildes.Tehnika,kadra kompozicija vienkarsi super!!!Varbut butu verts piedavat TIESI LUNIM noorganizet mazu plenerinu ar apmacibu.Galvenais,lai vins tik pastastitu savus fotografesanas knifinus.Es uzskatu,ka tas butu zelta verts,ja Lunis varetu sniegt kadu padomu fotojoma.Esmu bijis pieteicies fotoakademija,klausiejies dazadu citu tipa fotografu-profesionalu seminarus,bet uzskatu,ja Lunis varetu,kaut nedaudz padalities ar savam prasmem,tas butu neatsverams.Ne jau par baltu velti protams!ko saka tauta?protams,ka pec tam varetu uztaisit pec tam atputas vakaru.
baidos, ka nereāla ideja...Luni jaf ta pielauzīsim agrāk vai vēlāk, bet kurš mums izskalos smadzenes, un vai Lunis daļu savējo pārstādīs mums??? Tas ir domāšanas veids, redzēšanas veids, uztveres veids...nebūs divu Luņu. Bet par tēmu, kā salikt actiņ un gaismiņ, kā no cilvēka izvilināt liesmas, kaisli acīs- tur īstais cilvēks, lai pastāstītu, bet atkal ...katrs esam ar savu es, un katrs savādāk runāsim ar modeļiem. Un vienam modeles liesmos, citam būs tikai akmens tēls.
Bet par pasākumu kā tādu kopumā- par un iespēju robežās atbalstīšu.
Sandriko, Tu esi gjeenijs! Tak skaidrs ka visi buus Par Lekciju jo taa izveertiisies kodienaa! Sandriko, padomaa velreiz - vai Tu no kaartiigas lekcijas ko speetu saprast un uztvert? Paareejie nonaaktu pie taas pashas atbildes kaa tev..
Labi.es saprotu,ka pec tam bus kodiens.bet sakuma luna vadita lekcija bus zelta verta.pec tam jau var taisit iemesanu.Varbut butu verts paintereseties,par telpam,ko Cirslitis iesaka!kaut gan ko autors saka paso lietu!!!!!!Butu jau super,ja piekristu.Lunii....kur tu esi pazudis??????
..tas taads triks-ja lektors redz, ka vietinja jau sagatavota un taa-ta vais nav kur likties, nav atgavorku. )
Skuju! Lunis vot njems un aizbrauks taisiit fotosesiju uz Briseli vai focheet kalendaram bildes uz citu pasaules nostuuri, vot i dabon tad vinju uz lekciju.
Cirsliiti, ja Tu lasitu uzmanigak, butu pamanijis vardinju VISMAZ. IMo, labs variants butu, ja raditu bildi un turpat uz vietas uz eksperimentu trusisha megjinatu to atkartot - gaismas, eenas, utt. eh labi. slinkums ideju skaidrot.
mm, apmeram. bet izstastit/noorganziet ko tadu shobrid neesmu spejigs. nu okei ideja ir radit labu darbu, un megjinat oparadit ka to dabut gatavu dzive - ir 1001 iemesls, kapec tas var otrreiz nesanakt, kapec ta bilde nerunas ta ka runa tas paraugs. bet te, ka saprotu, runa par tehniskam lietam vairak (nu un kodiena laika tad ari varetu par to modelju zobu novardoshanu, vai ka nu kursh to sauc) teiksim, stundinjas 2as paradit, tad stundinju var ta, ka paradit paris bildes un likt megjinat uztaisit gaisminjas tapat. lai var zureiz redzet, kas ir aizgajis, kas ne. jo citadak ir protu protu, a kad jadara - chush. strobistaa lidzigi daras, konkursus pat riko. minuss shadai metodei - grupa maza, izmaksas lielakas. jariko pleners 30 cilvekiem, 2 grupas - viena klausas, viena eksperimente/kozh/whatever un tad i mosh var paspet. Luni nepazistu, bet shaubos vai uz ko tadu piekritis. es nepiekrsitu
Haiduks, nu ij ar ko tad tas pats Kundzinjsh un liidziigie lektori speej kautko iemaaciit? Ar to, ka vairaaku meeneshu garumaa boree kautko?
mēģināšu vēlreiz... ja viņi spētu ko iemācīt, tad man tagad būtu bijis jābūt ĢĒNIJAM, un tādu , kā es naf mazums (pa šiem gadiem n-tie kursi un pat skolas) ...var iemācīt perfekti nospiest foto pogu un visu, kas saistīts ar to, nevar iemācīt savādāk domāt, savādāk redzēt, var mēģinēt domu ievirzīt pareizajās sliedēs , BET SKOLOTĀJS NEBŪS VISU LAIKU KLĀT, bet nevar iemācīt domāt savādāk pieaugušam cilvēkam. Tepat blogā ja uzmanīgi seko ir tik daudz ieteikumu, kā uzlabot vizuālo bildei...cik tagad to ievēro??? nu jā tie pašmāju bāleliņi, vot atnāks kāds cienījams, vot tad gan sāksim savādāk bildēt- nekā nebūs. Ko nu vari, to vari, nedaudz mainoties. Katram augstlēcējam ir sava augstuma latiņa IEMĀCĪT VAR TIKAI TIK, CIK SPĒJ UZŅEMT!!! tas ir cik pats spēj iemācīties, un mācību spēks ir , lai atvieglotu šo procesu.
bet kā jaf teicu...šito pasākumu atbalstu, un ja mels kaķis ceļu nepārskries, 19.02 tikšos ar Luni. Stap citu, Lunis bija Kandavā, un mēs ar viņu sēžot pie brokastu galda tā viegli papļāpājot par tēmu, līdzīgu ierosinātai, brīnījos- neviens nepienāca parunāt, bet tur to varēja. Tas ir rādītājs, ka naf vajadzīgas zināšanas , bet ir vajadzīga ar karotīti gudrības liešana
Skatoas,ka seit laikam galigas auzas.gribeju ka labak.ta jau maz te reali apmacosi pasakumi.Jus te blaujat,ka jalej ar karoti mute.Panemsim to pasu valsti Somiju.pagajuso gadu biju pie saviem pazinam fotografiem aizbraicis.Vini vismaz reizi 2 menesos taisa plenerus,piesaistot vienus no vadosakajiem,slavenakajiem fotografiem,lai tik dzirdetu vinu pardomas,ieteikumus.Gust pieredzi,iet talak fotoindustrija.Seit visi tik aprobezoti,talak par savu degungalu neredz.A kautgan ari fotografuaprite pastav tadi jedzieni,ka pieredzes apmaina,jaunu iespaidu gusana.Seit jau laikam tik dirnet onlaina mak.Es macos,bet ari gribu gut ieteikumus no popularakiem fotografiem.vai tad te lielakai dalai ir zel to30ls par kvalitativu lekjciju?Protams,ja Lunis butu ar mieru.
Skatoas,ka seit laikam galigas auzas.gribeju ka labak.ta jau maz te reali apmacosi pasakumi.Jus te blaujat,ka jalej ar karoti mute.Panemsim to pasu valsti Somiju.pagajuso gadu biju pie saviem pazinam fotografiem aizbraicis.Vini vismaz reizi 2 menesos taisa plenerus,piesaistot vienus no vadosakajiem,slavenakajiem fotografiem,lai tik dzirdetu vinu pardomas,ieteikumus.Gust pieredzi,iet talak fotoindustrija.Seit visi tik aprobezoti,talak par savu degungalu neredz.A kautgan ari fotografuaprite pastav tadi jedzieni,ka pieredzes apmaina,jaunu iespaidu gusana.Seit jau laikam tik dirnet onlaina mak.Es macos,bet ari gribu gut ieteikumus no popularakiem fotografiem.vai tad te lielakai dalai ir zel to30ls par kvalitativu lekjciju?Protams,ja Lunis butu ar mieru.
nomierinies, sagaidi, kad Lunis uzrakstīs, un viss būs skaidrs
,
bet nu jaf tu runā pareizāk...saieti, pieredzes apmaiņa, jaunu iespaidu gūšana...un tas arī dod stimulu un izaugsmi, un ja tam vēl klāt kāda karotītes stundiņa (lekcija), jauks pasākums kopā, + vēl tusiņš. Vai tu domā, ka manas pirtiņas ir ar citu domu, tikai trūkst lekcijas. Un laikam arī nebūs...un Lunis ir pabiežš viesis pie manis , bet par "sauso "foto daļu nerunājam
Somija nav postpadomju valsts! Bet par postpadomju cilvēku kultūru ir veikti pētījumi un sarakstītas grāmatas Viss iet uz labo pusi. Arī šeit ir un top jauni līdzīgi pasākumi, piemēram, Ogres rajonā - Ogres fotoklubs, arī Rīgā šis tas veidojas... pieprasījums ir - piedāvājums būs!
Oi pankuka gandriz apsedoss Ho ho , nju es pat nevaru atbildet taa nepadomajis , ziniet kadam kautko macit tur vajag tomer citas zinasjanas ne tikai PRAST DARIT Man piemeram kautka vairums sanak PATS NO SEVIS ipasji nedomajot , vakar runaju ar Grantu Andreju par dazjiem vinja audzekniem un vispar STILU ka tadu. Andrejam bij normala atzinja ka MUSDIENU JAUNIESJI censjas visju IZREKINAT IZKAUKULET un maz vinos atistita INTUICIJA-MANJAS. Man persinigi ir taa EJU --DARU , ipasji nepiedomajot KO KA KAPEC vienkarsji TA SANAK Bet ja pavisam nopietni KAUTKO MACIT prasas pec lielas nopietnas sagatavosjanas uz ko es neesmu gatavs. Esmu pasniedzis fotografiju PROFESIONALJIEM kas velejas apgut sadus taduss specifiskus foto virzienus man sanaka va 1 akademiska stunda SAURI SPECIALIZETA lieta man prasija ~3 dienu riktigu sagatavosjanas darbu un ta uz KATRU LEKCIJU. Savadak nav verts cakaret PA TUKSJO cilvekiem laiku un smadzenes un sobrid uz SADU MACISJANU es nejutos gatsv un ari istu velmi gadus 5 neizjutu pec ta. PROTAMS ka teicu savulaik Kandavas plenera organizatoriem JA GRIBAT JAUTAJIET atbildesju / paradisju ja ZINAT ko pajautat un es ZINASJU ko atbildet. Viss atduras mana liekka deficita . Esmu izraustits pa daudziem projektiem un vel vijur kur ka DIEMZEL nenemos prognozet kad REALI BUS LAIKS kautkur braukt Darit. Ja kadreiz velme varam kautkur pasedet uz lavas vai pie glazes un PARUNATIES. Nju varu paradit ka PANAK EFEKTUS bet ja modelis buss TAS KADU ES IZVELESJOS jo bildeju tikai cilvekus kuri man pasjam skiet intresanti. Piemeram SL ir lapss modelis Domaju ka REALI kautko var pasakst tikai ar silta laika iestasjanos vai kada SAURAKA LOKAAA . Teret savu / svesju laiku ar tuksju muldesjanu neredzu jegu , bet PARUNATIES ja sanak vienmer gatvs esmu labos graudus seet BET publikai kam tas TIESJAM INTRESE un zin ko PAJAUTAT nevis ZINKARIGAJIEM .
Somija nav postpadomju valsts! Bet par postpadomju cilvēku kultūru ir veikti pētījumi un sarakstītas grāmatas Viss iet uz labo pusi. Arī šeit ir un top jauni līdzīgi pasākumi, piemēram, Ogres rajonā - Ogres fotoklubs, arī Rīgā šis tas veidojas... pieprasījums ir - piedāvājums būs!
nevis sāk iet uz labo pusi, bet sāk atgriezsties...Ogrē bija laba fotostudija- fotoklubs, Rīga bija ap 10 fotoklubi, gandrīz katrā rajonā bija fotoklubi, un arī foto tusēšanās nebija pa kaktiem, bet parasti klubu līmenī. un praktiski visi pasaulē slavenie latviešu fotoveči ir tolaiku...
Voo voo un daudzos no siem pasakumiem esmu iesastijies un tapec GODIGI man nav ipasji daudz laika kaut man vinja nekad nav bijis. Ogre Klubss bij visjus gadus pedeja isstade bij pirms 3 gadiem Muzeja ar 8 aktivakajiem autoriem no kuriem 3/4 bij no Rigas un citurienes. Patreiz vienakrsji BEIDZOT aizgaja pensija musju vecais sefs Vitauts kurs pedejos 10 gadus dzivoja arzemes un Decembri atjaunojam AKTIVU JAUNO BIEDRU UZNEMSANU kas nebij notikusi pedejos 5 gadus. Patreiz Ogres klubam ir ~50 Bidru un aktivi darbojas , jau bija Ruka , Grants 6 marta bus Auzins ar savam lekcijam un isstadem taka Viss notiek ari jauno apmaciba ko veic Syndew savos kursos
man tik mezoniga interese, ko tad tas Lunis atbildes, ka pat pirms rita vilciena caur mobiljniku ielidu paluret
Lunis atbildēja pozitīvi. Priekš tiem , kam ir interese- atvērts, ziņkārīgos negrib. ???ir tikai laiku un vietas sabīdīšana
tā vien šķiet jāskatās, kurš būs bīdējs tālāk
...vot tas ir liels jautājums!!! Jo es daru regulāri, bet savos pirtuku pasākumos... ja grib citur, tad cits bīdītājs Ja mels kaķis ...19 Lunis atkal būs pirtukā....gan parunāšu par formu un laiku.
man tik mezoniga interese, ko tad tas Lunis atbildes, ka pat pirms rita vilciena caur mobiljniku ielidu paluret
Lunis atbildēja pozitīvi. Priekš tiem , kam ir interese- atvērts, ziņkārīgos negrib. ???ir tikai laiku un vietas sabīdīšana
tā vien šķiet jāskatās, kurš būs bīdējs tālāk
...vot tas ir liels jautājums!!! Jo es daru regulāri, bet savos pirtuku pasākumos... ja grib citur, tad cits bīdītājs Ja mels kaķis ...19 Lunis atkal būs pirtukā....gan parunāšu par formu un laiku.