Lieta tāda, ka ir čaļi, kuri bieži īrē studiju, un, lietojot papīra fonus, smuki uzliek stikliņus virsū, kuri studijā ir pieejami pat divu izmēru, un ir čaļi, kuri ne tikai neuzliek neko fonam virsū, bet mierīgi kreisē pa to ar kerzičiem. Šādā sakarībā divu dienu laikā no diviem foniem man nācās nošņikāt pa 3 metriem... Lieki būtu piezīmēt, ka vispār ir iespējams nošņikāt tikai 6 metrus, pēc tam fonu var izmest un jāliek jauns vietā. Visa šā rezultātā man radās pārdomas šajā jautājumā, kuru rezultātā nonācu pie secinājuma, ka turpmāk tie, kuri gribēs jebkādā veidā lietot papīra fonus, maksās 5Ls par katra fona lietošanu. Tiesa gan, tas tagad attieksies arī uz čaļiem, kuri pa fonu ar kerzičiem nestaigāja... Česnīgi?
Nav česnīgi! Pirmkārt, acīmredzot visi lempji netika iepazīstināti ar iekšējās kārtības noteikumiem un otrkārt, turpmāk visiem pirms ienākšanas studijā ielas apavi jāatstāj priekšnamā. Kā Japānā, galu galā. Vai kā, ieejot mošejā. Galu galā mums Fotostudija ir kā svētnīca.
Nav česnīgi! Pirmkārt, acīmredzot visi lempji netika iepazīstināti ar iekšējās kārtības noteikumiem un otrkārt, turpmāk visiem pirms ienākšanas studijā ielas apavi jāatstāj priekšnamā. Kā Japānā, galu galā. Vai kā, ieejot mošejā. Galu galā mums Fotostudija ir kā svētnīca.
Nē, apavi nav jāatstāj, fotogrāfam paredzētā vieta ir "flīzēta", pats redzēji!
Nē, vakar vakarā vispār viens frukts naturāli pa balto fonu ar kurpēm nostaigājis visu tā, ka šamais pelēks palicis...es taču nevaru katram kaut kādu birku pielikt. Jā, ir pāris erfotisti un pāris blogeristi, kuri pat PĀRĀK rūpīgi pret foniem izturas (neesmu teicis, ka pa tiem staigāt vispār nevar), bet ja tā, overāli, normāla attieksme ir labi ja 20% pasažieriem...
Nav česnīgi, jo es lietoju tam paredzēto stiklu un kerzačos nebridu ! :shock: Tas ir tizli, ka idiotu dēļ jāmaksā citiem ! Moš tā - ja kāds lieto papīra fonu, tad aizejot nenorullē, bet gan parāda saimniekam, ka viss ir ok. Un ja nav ok, tad maksā ?
PS bet es saprotu arī studijas īpašnieka pamoto neapmierinātību.
Nav česnīgi, jo es lietoju tam paredzēto stiklu un kerzačos nebridu ! :shock: Tas ir tizli, ka idiotu dēļ jāmaksā citiem ! Moš tā - ja kāds lieto papīra fonu, tad aizejot nenorullē, bet gan parāda saimniekam, ka viss ir ok. Un ja nav ok, tad maksā ?
viss ir čestno...studijas īres cenā jābūt apkopējas darbam ietvertam, uzkrājumi, lai vismaz pēc 15 īrēm, jauni foni. Pat ar kailām kājām, uz fona paliek nospiedumi, kas vēlāk ar pielipušajiem putekļiem paliek tumši.
Sanāk, ka pēc katra jārullē vaļā un jātin atpakaļ visi foni...
nu nē ideja tāda - es pirms promiešanas nesarullēju un pasaucu Tevi, tad novērtējam situāciju un ja fons ir tikpat balts, kā mana sirdsapziņa, satinam bez 5 LS piemaksas Nu kaut kā tā.....tas kas nebūs cūkojies, gan jau nepaslinkos iztīt arī vairākus fonus, ja negribēs uzmest piečuku.
PPS kaut taisnība tiem, kuri saka, ka fons tāpat nolietosies, nu vienīgi jūtami lēnāk.......
nu vispār jau ko tur pa pitaku tirgoties, kā Juris teiks, tā arī būs......vienkārši pats princips - tie kas strādā daudzmaz saudzīgāk, apmaksā tos otros.......
Agrāk, kad īrēju "tikai savējiem", foni kalpoja daudz ilgāk, griezu tos reizi mēnesī, varbūt. Tagad baltais pa nepilnām divām nedēļām jāmet prom. Karoč, nav tur ko gudri runāt, tāpat tas nav izkontrolējams, nebrīnīšos, ja būs gudrinieki, kuri fonus lietos, bet teiks, ka nav lietojuši utjpr...
Agrāk, kad īrēju "tikai savējiem", foni kalpoja daudz ilgāk, griezu tos reizi mēnesī, varbūt. Tagad baltais pa nepilnām divām nedēļām jāmet prom. Karoč, nav tur ko gudri runāt, tāpat tas nav izkontrolējams, nebrīnīšos, ja būs gudrinieki, kuri fonus lietos, bet teiks, ka nav lietojuši utjpr...
Pag, vai tad Tu fonu neiztver kaa izejmateriaalu?? Pareekjini, cik Tev izmaksaa fons sadalot uz fotosesijaam cik tas paardziivo, pienjemu ka smiekliiga cena buus..
Pag, vai tad Tu fonu neiztver kaa izejmateriaalu?? Pareekjini, cik Tev izmaksaa fons sadalot uz fotosesijaam cik tas paardziivo, pienjemu ka smiekliiga cena buus..
labi sabradāts fons ap 60 Ls...smejies, bet tas naf galvenais, galvenais ir ka tu pieņem cilvēku, un fons ...nedrīksts rādīt.
situacija risinama juridiski, ar pienj/nod aktu un ires ligumu. tie, kas ilgak ire, sapratis, tie kas ne, aizdomasies, ka kaut kadu papiru parakstija gan. galigi urlas jau neire fotostudiju, ne? studiju sanjemot, cilveks paraksta, ka sanjemis to tada un tada stavokli, utt.
nododot tiek apskatits kas darits. ja saka ka fonus nav aizticis, bet foni notraipiti - policiju :mrgreen:
ka kas, ta iestajas atbildiba.
nu ja. vienkarshak un nervus tauposhak - likt par foniem samaksat. a studiju ir iespejams lietot, nelietojot tos fonus, bet teiksim, auduma? (neesmu bijis, tapec jautaju.)
situacija risinama juridiski, ar pienj/nod aktu un ires ligumu. tie, kas ilgak ire, sapratis, tie kas ne, aizdomasies, ka kaut kadu papiru parakstija gan. galigi urlas jau neire fotostudiju, ne? studiju sanjemot, cilveks paraksta, ka sanjemis to tada un tada stavokli, utt.
nododot tiek apskatits kas darits. ja saka ka fonus nav aizticis, bet foni notraipiti - policiju :mrgreen:
ka kas, ta iestajas atbildiba.
nu ja. vienkarshak un nervus tauposhak - likt par foniem samaksat. a studiju ir iespejams lietot, nelietojot tos fonus, bet teiksim, auduma? (neesmu bijis, tapec jautaju.)
tad vēl pierēķini 5 ls par laiku, kurš vajadzīgs visu to noformētu. Bet Portreti, ieteikumu ņem vērā...var arī lampas sasist, ja sāk mest pa lampu , cilvēki ir dažādi.
shambala, ne jau piechuks tur tas trakakais - kaut gan % sadardzinajums baiss
attieksme. okei, ja es nezinatu par to stiklu, pienjemsim. bet es ari nekaptu ar kajam virsu - pat mebeljveikalos, kur kads paklajs pie kada divana noklats cilpoju apkart, ja nu vienigi akurat to mebeli man nevajag taustiit. a pret tadiem nevar savadak ka ar juridiskiem spekiem cinities - varet ta var, bet vinji to pieciiti uztvers kaa taksi - samaksaju, bradaaju. un zin, tiri no ekonomikas skatu punkta, viena bridi vinjiem bus taisniba - bet tikai tad, kad to bradataju delj piecenojums bus jau ka jauns rullis. (ceru gan, ka ta nebus)
agrāk, kad īrēji "tikai savējiem" arī naudiņas gan jau mazāk nāca tā ir ar biznesiem - tiklīdz piedāvā kā pakalpojumu, pieaug operatīvās izmaksas... runa jau laikam nav par česnīgi vai nečesnīgi, bet gan pieprasījuma / piedāvājuma krustpunktu, ko sauc par tirgus cenu
agrāk, kad īrēji "tikai savējiem" arī naudiņas gan jau mazāk nāca tā ir ar biznesiem - tiklīdz piedāvā kā pakalpojumu, pieaug operatīvās izmaksas... runa jau laikam nav par česnīgi vai nečesnīgi, bet gan pieprasījuma / piedāvājuma krustpunktu, ko sauc par tirgus cenu
runa jau laikam nav par česnīgi vai nečesnīgi, bet gan pieprasījuma / piedāvājuma krustpunktu, ko sauc par tirgus cenu
Šī gan nav īsti uzskatāma par "tirgus cenas" krustpunktu. Joprojām domāju, ka pakalpojums tiek nodrošināts ZEM tirgus cenas. Un arī tad tas daudziem liekas salīdzinoši dārgi... Lieta tāda, ka to "tirgus cenu" vairums cilvēku iekš mūsu valsts nav nemaz spējīgi samaksāt, esam diezgan nabadzīgi.
runa jau laikam nav par česnīgi vai nečesnīgi, bet gan pieprasījuma / piedāvājuma krustpunktu, ko sauc par tirgus cenu
Šī gan nav īsti uzskatāma par "tirgus cenas" krustpunktu. Joprojām domāju, ka pakalpojums tiek nodrošināts ZEM tirgus cenas. Un arī tad tas daudziem liekas salīdzinoši dārgi... Lieta tāda, ka to "tirgus cenu" vairums cilvēku iekš mūsu valsts nav nemaz spējīgi samaksāt, esam diezgan nabadzīgi.
...žēl gostju, žēl pīrāga. Pareizi ir, pacelsi cenu, un neviens neīrēs...vispār nauda nenāk, telpas stāv tukšas. Tā vismaz telpas kaut ko ienes...un tas ir tas "tirgus cenas" krustpunkts. Tev vien pašam jaizvēlās un jānosaka cena. Un jārēķinās ar to, ka pieaugot apmeklētībai , pieaugs ne tikai ieņēmumi, bet arī izdevumi. Rakstu šo es uztveru, kā savdabīgu anti reklāmu, kuru te vispār nevajadzēja apskatīt...bet tiem kas nogrēkojušies uz PM. Vizuālo iespaidu atstāj, ka Portreti ir baigais nūģis, pie kura var iet tikai tad, ja tiešām naf kur iet, bet baigi gribās. Viss ko te raksti, normāli uzraksti uz papīra, ieliec rāmī un piekar studijā, ar nosaukumu- IEKŠĒJIE KĀRTĪBAS NOTEIKUMI. Biznesu, kaut arī maziņu šādi neveido. Pielaidi šādus gājienus, sakod zobus, klusē, un padomā, ko konkrēti darīt , lai no tā izbēgtu. Nerādi tautai, ka naudas jautājumos esi lohs. Un ja tev kāds netīšām lampiņu sasitīs, arī liksi pa visiem saitiem savas žēlabas, vai runāsi tieši ar vainīgo komandu??? Padomā, pirms ar atbildēšanu gribi sprēgāt.
Un ja tev kāds netīšām lampiņu sasitīs, arī liksi pa visiem saitiem savas žēlabas, vai runāsi tieši ar vainīgo komandu??? Padomā, pirms ar atbildēšanu gribi sprēgāt.
Lieta tāda, ka es konkrēti nezinu, kura no tās dienas komandām bija vainīga. Līdz ar to paziņoju to publiski. Fotostudijas īre jau nav nekāds bizness, es to tā arī neuztveru. Dotajā situācijā, kad kāds, samaksājot 15 Ls par īri, sacūkāja fonu par 25 Ls, lika man aizdomāties- ko tad īsti darīt un kaut kā mēģināt painformēt visus uzreiz, tapēc izvietoju informāciju mājaslapā, un arī citos portālos, kuros apgrozās fotogrāfi, kuri varētu pie manis studiju īrēt.
Ja tas, ka "nesakožu zobus" un neklusēju, bet cenšos operatīvi painformēt cilvēkus par šo jautājumu tev liekas nūģa vai švaka biznesmeņa pazīme, tad iespējams, ka tev arī ir taisnība. Tomēr jāpiezīmē, ka FOTOSTUDIJAS ĪRE nav palikusi dārgāka, kā tu to tagad gribētu pasniegt, tā joprojām ir ZEMĀKĀ RĪGĀ, tikai cūkošanās tagad paliek dārgāka.
Tie, kuri līdz šim fočēja uz pelēkā drēbes fona, nekādu diskomfortu nejutīs, fočēs kā iepriekš, par superzemajām cenām. Vēl jo vairāk- tas ir tepiķis, ka kuru var staigāt arī ar kirzačiem BEZ papildus samaksas.
Un jā- portreti.lv fotostudija ir paredzēta tiem, kuri grib izmēģināt gaismu iekārtu daudzveidību, kaut ko pamācīties utml, jo tādu tehnisko nodrošinājumu kā pie manis es nekur citur neesmu redzējis. Ja vēl tas tiek savienots ar simbolisku īres maksu, es domāju, ka to, ka es reiz iepostēju forumā tēmu, ka nevajadzētu cūkāt fonus ar kirzačiem, var pieciest...
Elementāri - vai nu draugu būšana, vai nu bizness. Un nekad draugu būšanas un biznesa sajaukšana nebedzas labi. Pastāv elementāri ekonomikas likumi - ja prasi naudu, tad pēc šiem likumiem. Vai arī dāvini pakalpojumu - draugiem. Un tad viss būs "česnīgi"