forum.gif
Kadra veidošana (video) etc...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kadra veidošana (video) etc...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.02.08 11:49
 citēt
Skatos filmas- un pārliecinos, ka kadrs videofilmēšanā ir jāveido pilnīgi savādāk, nekā fotogrāfijā. Tas ir vairāk kā panorāmas tipa, što- ļi. Un ar zūmu ar tur visādas operācijas notiek. Uzpeld, aizpeld, piepield, pēc tam piezūmē, iezūmē, atzūmē...maina fokusa punktu...blūrina to fonu, to priekšplānu...nekādi zg, kadrēts tiek ļoti blīvi parasti...ar foto kopīgais varbūt vienīgi tas, ka atstāj vietu skatienam...

Karoč, iemetu aci gūglē- ne vella tur nav par video kadra veidošanu, salīdzinoši pret foto kadra veidošanas instrukcijām.

Moš kāds uz fiksu roku var iemest linkus, ja ir kāda feiverīt lapa šajā jomā!

Un jā, LV laikam nav videofilmēšanai veltītu forumu kā tādu...? :(
Publicēts: 20.02.08 12:06
 citēt
pirmo gadu aizrausies ar efektiem , pēc tam jaf sāksi par kadru domāt. Un ja vienā īsfilmiņa ir vairāk par divi zoomefekti, tad saproti pats...domāšana bērnudārza līmenis.
Montē pie galda :D

"nekādi zg, kadrēts tiek ļoti blīvi parasti...ar foto kopīgais varbūt vienīgi tas, ka atstāj vietu skatienam... " vai tu tiešām esi tik ..., vai tēlo.
Acij baudāmā filmukā nekas neatškirās no acij baudāma foto, tikai kustās.
Publicēts: 20.02.08 12:07
 citēt
Publicēts: 20.02.08 12:18
 citēt
Portreti, ja nav problmu ar krievu valodas lasīšanu tad man ir viena laba grāmata
Publicēts: 20.02.08 12:18
 citēt
pirmo gadu aizrausies ar efektiem

vai tu tiešām esi tik ..., vai tēlo.

Baigi gudri /droši vien pašam ta liekas.../, bet PILNĪGI PA TUKŠO tu tagad iespamoji.
Ja nav ko teikt topika sakarībā, tad nafig...par katru cenu ka tik ieknābt vai kā citādi "paspīdēt"! :) Kā TU zini ar ko ES aizraušos. Tad, kad paies divi gadi, paskatīsiemies!
...Ne es esmu, ne es tēloju...

Un tas, ka video kadrs tiek veidots ja ne pēc citiem principiem, tad SAVĀDĀK noteikti, kļūst skaidrs pēc 15 min. jebkuras filmas fragmenta noskatīšanās...
Publicēts: 20.02.08 12:19
 citēt
Portreti, ja nav problmu ar krievu valodas las

Nav, nav problēmu!
Publicēts: 20.02.08 12:20
 citēt
http://ehub.journalism.ku.edu/input/video-intro/video-framing/

Maz. :(
Publicēts: 20.02.08 12:22
 citēt

Nav, nav problēmu!

Dod emailu kur aizmest :) . Ar to tev pilnībā pietiks! Vismaz man pietika.
Publicēts: 20.02.08 12:28
 citēt

Nav, nav problēmu!

juris@portreti.lv

Ja lielāks par 5mb, sūti uz

portreti@inbox.lv

Paldies!
Publicēts: 20.02.08 12:34
 citēt

Nav, nav problēmu!

juris@portreti.lv

Ja lielāks par 5mb, sūti uz

portreti@inbox.lv

Paldies!

Aizmetu uz pirmo 2.45MB tur arhīvā divas grāmatas doc formātā. Gaidīšu atsauksmes un iespaidus no informācijas dotās tur :)
Publicēts: 20.02.08 12:41
 citēt

Aizmetu uz pirmo 2.45MB tur arhīvā divas grāmatas doc formātā. Gaidīšu atsauksmes un iespaidus no informācijas dotās tur :)

Uz pirmo acu uzmetienu izskatās, ka TO, ČTO NADO!!!
:)
Publicēts: 20.02.08 12:44
 citēt

Uz pirmo acu uzmetienu izskatās, ka TO, ČTO NADO!!!
:)

Tad veiksmi studēšanā :) .
Publicēts: 20.02.08 13:00
 citēt
zheel ka krieviski nefega nesaprotu, arii gribeetu palasiit
Publicēts: 20.02.08 13:19
 citēt

"Ņi figa" , nevis "Nefega" ! :)
Publicēts: 20.02.08 17:20
 citēt
JRJ vari lūdzu man arī atsūtīt?
Tiešām info internetā ir tuvu nullei.. ir meklēts...

janxz@inbox.lv
jau iepriekš paldies.
Publicēts: 20.02.08 17:23
 citēt
JRJ vari lūdzu man arī atsūtīt?
Tiešām info internetā ir tuvu nullei.. ir meklēts...

janxz@inbox.lv
jau iepriekš paldies.

done!
Publicēts: 20.02.08 19:52
 citēt
Imants Bunkš - Tev, kinoamatieri! (Rīga "Avots" 1987)

Meklē bibliotēkās :wink:
Publicēts: 20.02.08 19:58
 citēt

"Ņi figa" , nevis "Nefega" ! :)

nu re
Publicēts: 21.02.08 09:13
 citēt
pirmo gadu aizrausies ar efektiem , pēc tam jaf sāksi par kadru domāt. Un ja vienā īsfilmiņa ir vairāk par divi zoomefekti, tad saproti pats...domāšana bērnudārza līmenis.

"nekādi zg, kadrēts tiek ļoti blīvi parasti...ar foto kopīgais varbūt vienīgi tas, ka atstāj vietu skatienam... " vai tu tiešām esi tik ..., vai tēlo.

Var būt vienā īsfilmā arī 55 zūmi, pārbraucieni un piebraucieni ar kameru, iesaku paskatīties kaut vienu videoklipu. Montēt var pēc dažādiem principiem un tikai rezultāts nosaka darba vērtību !
Publicēts: 21.02.08 09:22
 citēt

Var būt vienā īsfilmā arī 55 zūmi, pārbraucieni un piebraucieni ar kameru, iesaku paskatīties kaut vienu videoklipu. Montēt var pēc dažādiem principiem un tikai rezultāts nosaka darba vērtību !

Da Haiduks grib izlikties gudrāks, nekā patiesībā ir...Parunāju es te ar pāris cilvekiem, kas strādā profesionāli TV, šamie saka, ka ZG un citus fotogrāfijas kadrēšanas likumus filmēšanā neizmanto, kadrē blīvāk utjpr. Uzsvaru panāk ar fokusa un zūma palīdzību, nevis zelta griezuma. Arī nogrieztas pēdas u.c. locekļi netiek uzskatīts par kļūdu, atšķirībā no fotogrāfēšanas, ja vien izdodas parādīt darbību. Tas ir galvenais- darbība.
Publicēts: 21.02.08 11:04
 citēt
Cik es saprotu, tad šis raksturo ritmikas nozīmi montāžā?

"Jā" vai "ne pārāk"?

www.youtube.com...

Несколькими годами позже Л.Кулешов проведет ряд экспериментов, которые получат мировую известность и станут хрестоматийными объяснениями двух главных функций монтажа в кино.
Первый эксперимент - "географический". В начальном кадре актриса Хохлова идет мимо Мосторга на Петровке. В другом - артист Оболенский идет по набережной Москвы - реки. В этих кадрах они улыбнулись и пошли навстречу.друг другу. Сама встреча и рукопожатие были сняты на фоне памятника Гоголю. Здесь герои повернулись и куда-то посмотрели. Следующим в последовательность был вставлен кадр Белого дома в Вашингтоне. Далее был кадр, снятый на Пречистенском бульваре, где актеры принимают решение и уходят. И, наконец, кадр, в котором они идут по ступеням храма Христа Спасителя.
Все, смотревшие этот материал, приходили к единому мнению, что герои вошли в Белый дом. Главный вывод - нужно уметь правильно организовать и направить действие актеров в соседних кадрах. тогда в сознании зрителя сложится впечатление единого пространства, а действия героев в этом пространстве будут восприняты как продолжающиеся непрерывно.
Publicēts: 21.02.08 11:12
 citēt
Šitais labs!!!

www.youtube.com...
Publicēts: 21.02.08 11:15
 citēt
Pa starpai nākas uzdurties arī kam jautrākam...:

www.youtube.com...
Publicēts: 21.02.08 12:29
 citēt
Publicēts: 21.02.08 12:39
 citēt
http://yy.lv/download.php?f=104405

Bļin, šitais ritms priekš manis bišku vājprātīgs izlikās...otrreiz tadu lūrēt negribas...:)
Publicēts: 21.02.08 13:07
 citēt
Cik es saprotu, tad šis raksturo ritmikas nozīmi montāžā?

"Jā" vai "ne pārāk"?

www.youtube.com...

Несколькими годами позже Л.Кулешов проведет ряд экспериментов, которые получат мировую известность и станут хрестоматийными объяснениями двух главных функций монтажа в кино.
Первый эксперимент - "географический". В начальном кадре актриса Хохлова идет мимо Мосторга на Петровке. В другом - артист Оболенский идет по набережной Москвы - реки. В этих кадрах они улыбнулись и пошли навстречу.друг другу. Сама встреча и рукопожатие были сняты на фоне памятника Гоголю. Здесь герои повернулись и куда-то посмотрели. Следующим в последовательность был вставлен кадр Белого дома в Вашингтоне. Далее был кадр, снятый на Пречистенском бульваре, где актеры принимают решение и уходят. И, наконец, кадр, в котором они идут по ступеням храма Христа Спасителя.
Все, смотревшие этот материал, приходили к единому мнению, что герои вошли в Белый дом. Главный вывод - нужно уметь правильно организовать и направить действие актеров в соседних кадрах. тогда в сознании зрителя сложится впечатление единого пространства, а действия героев в этом пространстве будут восприняты как продолжающиеся непрерывно.

Tas drīzāk ir stāsts par kino vizuālās valodas veidošanas pamatprincipiem.
Publicēts: 22.02.08 12:21
 citēt
http://yy.lv/download.php?f=104405

Bļin, šitais ritms priekš manis bišku vājprātīgs izlikās...otrreiz tadu lūrēt negribas...:)

man ir tieshi otraadi, skatos un briinos, varbuut arii taapeec, ka rallija fans
Publicēts: 22.02.08 12:27
 citēt

Tas drīzāk ir stāsts par kino vizuālās valodas veidošanas pamatprincipiem.

Nu jā, tagad jau sāku saprast ko vairāk...
Publicēts: 22.02.08 13:48
 citēt
Publicēts: 22.02.08 15:42
 citēt
es atkal te par filmēšanu ar 35mm kameru meklēju - tur atkal savādāka fīča - viss manuāls un zoomus tiešām maz aiztiek - vairāk ir ņemšanās ar asuma plānu maiņu (lipina uz stikla metkas tik reizēm roku pietrūkst tad asistents fokusu groza :)

klau es ar uz astes tām krievu grāmatām ja var...

citro.m@inbox.lv
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):