kā domā kurš labāks?? Canon EFS 60mm f/2.8 Macro Canon 50mm 1.4 USM doma portretiem + vēl varbūt macro varbūt kāds pieredzē var padalīties, bildes parādīt
kā domā kurš labāks?? Canon EFS 60mm f/2.8 Macro Canon 50mm 1.4 USM doma portretiem + vēl varbūt macro varbūt kāds pieredzē var padalīties, bildes parādīt
Pirmais asāks, der close-up (nav īsts macro). Tas arī jāņem, ja no šiem diviem. Otrs gaišāks, bet līdz 2.2 parasti neass.
Abi der portretiem pilnā augumā, bet ja gribēsi portretēt sejas, būs jāfočē no 0,5 m attāluma, cilvēkiem parasti tas nepatīk, ka bāž objektīvu sejā. Kā arī snīpji kļūs lielāki. Tādēļ portretiem parasti izmanto tele, nevis šitik īsus objektīvus- ar tiem arī fons plūdināsies vairāk.
Ja gribas portretiem + ar makro iespēju, laikam jaskatās uz vidējiem makroobjektīviem - 90-105 mm- tie ir gan Canonam, gan "kreisajiem" Sigma, Tokina un Tamron. Man Canonam ir Tamrons 90/2,8 Macro (jaunā versija), pirku mazlietotu no rokas pa 200 Ls, esmu apmierināts. Vienīgi jarēķinās, ka makroobjektīvi ir izteikti asi un tas ne katram portretam būs labi. Bet neko- var jau arī šopā to asumu "notrulināt". Otrādi gan grūtāk...
Reālāk- tas ir diezgan stiepjams jēdziens... Canona lētais kitinieks diez vai derēs- pa tumšu, pa īsu un nav diez ko smuks neasuma zīmējums - "bokeh" . Es budžeta (lētajā) variantā sev ebay.de nopirku mazlietotu Tokina ATX-Pro 28-70/2,6-2,8 (ap.190 Ls). Garajā galā ar bišku pievērtu diafragmu (f3,5-4) zīmē tīri pieklājīgi.
prasīju jā, jo likās ka šie man patiktos! cerēju ka kāds padalīsies pieredzē ar šiem! galvenais jau ir portrets nevis tas macro - vienk būtu jau labi ja būtu
nu ja meitene pati prasīja par 50 1.4, tad jau netālu pēc cenas ir 85 1.8. pats agrāk lietoju. un bija pat ļoti ok!
tev taisnība, mazliet pārskatījos cenas netā!
EF 85mm 1.8 USM = 250ls EF 100mm 2.8 Macro un EF 100mm 2.8 Macro USM ir lieliski portretu objektīvi un pie reizes ir arī makro ojektīvi. = 320ls Canon EF 100mm f/2 = 350ls Canon EF 135 mm f/2 L = 750ls
Es fočēju ar 70-200 uz ff, kas tavā (droši, ka crop) matricas gadījumā būtu 50- 150, bet tādu KVALITATĪVU objektīvu diemžēl praktiski nav. (Sigma 50-150 2.8 ir kaka).
Morāle ja gribi pa lēto, 55-200 vai 75-300 būs īstā izvēle! Ja gribi ko kvalitatīvāku, 70-200 2.8. Otrais arī būs lietojams rudenī un pavasarī, kad gaismas ir ļoti maz. Ja esi trīcroce, ņem ar IS! /Sievietes parasti IR trīcroces- novērojums, ne aksioma.../
Zinu, ka pirmos objektīvus gribas pirkt par kapeikām, bet ja gribi kvalitatīvu attēlu, kapeiciņu sijāšana būs jāatmet un jārēķinās ar kādiem 800 Ls- 70-200 2.8. Vai tāda pati Sigma 450 Ls, bet tai AF darbība būs reizēm neprecīza- precīzi fokusā būs tikai 50% bilžu, labākajā gadījumā...
prasīju jā, jo likās ka šie man patiktos! cerēju ka kāds padalīsies pieredzē ar šiem! galvenais jau ir portrets nevis tas macro - vienk būtu jau labi ja būtu
Aizbrauc uz kādu plenēru, un paņem no kāda to 85 1.8 un 70-300 un patestē!
Esmu gatavs derēt, ka zinu, kuru tu beigās izvēlēsies, un kuru nē!
Es fočēju ar 70-200 uz ff, kas tavā (droši, ka crop) matricas gadījumā būtu 50- 150, bet tādu KVALITATĪVU objektīvu diemžēl praktiski nav. (Sigma 50-150 2.8 ir kaka).
a ne 112-320?
Biju domājis, ka 70-200 analogs bildes ziņā uz crop ir 50-150, apmēram. Nevis kādu analoģisku bildi zīmē 70-200 uz crop.
mēs novirzamies no tēmas!!! tātad - aizbraukt uz kādu no plenēriem - sakontaktēt ar pārējiem - un ietestēt objektīvus vai arī Elkorā sakoļīt paŗdevēju un fočīt kamēr met ārā
es nesaku ka man trīc!!! man ir sigma 10-20 canons 90-300 un kitu galīgi neizmantoju!!! vajag kko ar ko var tuvumā knipsēt! smukas sejiņas, actiņas, matiņus......
Morāle ja gribi pa lēto, 55-200 vai 75-300 būs īstā izvēle! Ja gribi ko kvalitatīvāku, 70-200 2.8. Otrais arī būs lietojams rudenī un pavasarī, kad gaismas ir ļoti maz. Ja esi trīcroce, ņem ar IS! /Sievietes parasti IR trīcroces- novērojums, ne aksioma.../
Zinu, ka pirmos objektīvus gribas pirkt par kapeikām, bet ja gribi kvalitatīvu attēlu, kapeiciņu sijāšana būs jāatmet un jārēķinās ar kādiem 800 Ls- 70-200 2.8. Vai tāda pati Sigma 450 Ls, bet tai AF darbība būs reizēm neprecīza- precīzi fokusā būs tikai 50% bilžu, labākajā gadījumā...
Labā apgaismojumā sigma strādā lieliski! P.S. - kā reiz pārdodu 70-200 2.8 sigmu www.fotoblog.lv...
es nesaku ka man trīc!!! man ir sigma 10-20 canons 90-300 un kitu galīgi neizmantoju!!! vajag kko ar ko var tuvumā knipsēt! smukas sejiņas, actiņas, matiņus......
Re ku reāls piemērs- būs i actiņām-,matiņiem un arī kukainīšiem, būs i asiem portretiem- jauns, ar garantiju.: ss.ss.lv...
Lētākais variants objektīvu iegādei, protams, būs sludinājumi lv un ebay- Vācijā un vēl lētāk- USA. Intereses pēc objektīvus (ar vārdiņu macro) un cenas var paskatīties šeit. Tikai jāatceras, ka ebay reāla cena veidojas izsoles pēdējās minūtēs un vēl jāpierēķina sūtīšanas izdevumi uz LV, kas objektīva gadījumā gan nebūs pārāk lieli (vismaz no Vācijas). Eksistē arī zināms risks uzrauties ar "kaķi maisā". Bet, kas neriskē- nevinnē .