Neesmu īsti pārliecināts bet man liekas ka: ef-s 50mm uz cropa = ef 50mm uz FF
Bet šito derētu pārbaudīt ne?
nav tāda ef-s 50
bet tava ideja IR pareiza
ef-s 50mm uz kropa nebūs 32mm
Pofig ka tāda nav ef-s 50mm, ar defaulto kitinieku jau var uzgriezt 50mm un nofočēt, tad ar FF kuram uzliek 50mm kautvai, vai kautkādu 24-70, uzgriež uz 50mm un nofočē! Kuram no blogeriem ir tādas iespējas? man pilnīgi azarts uzsitās, vajag kautkā šito lietu pārbaudīt dzīvē!
katram aparātam ir gan savi grādi, gan savi milimetri, kad sareizina ar kropu to kas ir uz objektīva rakstīts(kau tobjektīvs ir DC vai EF-S).
Alien apgalvo ka uz objektīva raksta jau sareizinātus mm! 17/1.6 aptuveni 11mm 70/1.6 aptuveni 44mm kur mēs redzam tādus super objektīvus priekš FF...nav ne līdzīgu! 11-44 :lol:
un ja jau sigmai ir 18-200 DC, un mm jau ir sareizināti! iedomājies kas notiek: 18/1.6 aptuveni 11mm 200/1.6 aptuveni 125mm kur tad mums ir šādi 11-125 superobjektīvi?
mm fotoaparātiem ir tikai uz sensora lielumiem. Optikas milimetri visiem objektīva tipiem ir vienādi. Tie nav atkarīgi no kautkādiem crop vai nekrop. 17mm arī būs 17mm nevis kautkādi mistiskie 10.6 mm . Fizika 8 vai 9 klase ja pareizi atceros . Tur visu var izlasīt. Labs piemrs ir ziepenēs izlasāms Kur Canon S5IS rakstīts 36mm-432mm. Bet uz paša objektīva ir rakstīti pareizie mm 6mm-72mm
var jau ar kita 55mm nobildēt ar kropa matricu, un to pašu kitu uzlikt uz 5D, viņš jau strādās! tikai malas nebūs, ne tā? to jau var izdarīt jebkurš kamir ff un kāds EF-S vai DC objektīvs! bildēm vidi būs vienādi, tikai tai ar 5D kas uzņemta nebūs malas!
var jau ar kita 55mm nobildēt ar kropa matricu, un to pašu kitu uzlikt uz 5D, viņš jau strādās! tikai malas nebūs, ne tā? to jau var izdarīt jebkurš kamir ff un kāds EF-S vai DC objektīvs! bildēm vidi būs vienādi, tikai tai ar 5D kas uzņemta nebūs malas!
EF-S objektvi fiziski nav uzliekami uz 5D bet vismaz dažus sigmas krop domātiem var uzlikt uz 5D . Uz FF sanāk drūmāvignete
The 5D is a full frame camera, which needs full frame EF lenses. EF-S lenses won't even fit on it physically (because the lens mount is slightly different).
zinu situaaciju, kad manu Tamronu 17-50 ir licis dzeks uz Filmas, kamera un leeca dziiva, bet pamatiigi melnas alas pie 17mm gan! Vienkārši ir lēcas kuras var uzlikt, bet nevar lietot pie maziem mm, un ir lēcas kuras vienkārši fiziski nav paredzētas FF un dēl savas konstrrukcijas nav savietojamas ar FF!
Man ar Canon 10D bij interesanta "fiška" komplektā- "kitinieks" EF-S 18-55 ar apzāģētu pakaļas "asti"- varēja droši lietot. Saņēmu mantojumā jau gatavu, tāpat arī pārdevu. Bet "apgraizīšanas" apraksts ir šeit: www.bobatkins.com...
Tomēr platleņķis pa sviestmaizi dažreiz (vismaz iesācēja "bada laikos" labi noder)...
Ja gribas atkārtot kārtējo standarta fotokašķi- tas jau sen tiek darīts...)) www.google.lv...
EF-S objektīvus taisa, tuvinot aizmugurējo daļu matricai, lai platleņķim būtu vienkāršāka un lētāka optiskā shēma.
Es savu Sigmu 12-24, tāpat kā visus pārējos stiklus, pirku ar domu,lai der filmai un FF dSLR. Par cik šai Sigmai vienkārši nav alternatīvas, izvēle bija skaidra. Par kvalitāti nesūdzos, uzkrītošu neasumu malās nemanīju (kā sākumā rakstīja JRJ- taču dažreiz man šķiet, ka JRJ un vēl daži, nevis bildē, bet rāpo pa 2x3 m izdrukām ar lupu un meklē kašķa pikseļus -JOKS). Pirku no rokas , caur ss.lv, pa 350 Ls ar pusgada garantiju.
nea. a tu domaa, ka tajaas lecaas EF-S ir citi mm? mm jau ir tie pashi.. tikai nav paredzeetas savietot ar FF! Tapeec ir EF-S
EF-S = EF pēc mm, bet uzliekot uz Crop vai FF body atšķirsies palielinājums!
Mēģināju iebraukt tavā bazarā, likās ka kautko neesmu sapratis, bet patinot postus atpakaļ sapratu ka tu kautur no manas tēmas mani pašu aizvilki projām tāpēc arī putra sanāca!
Viss ir pareizi: ef-s 50mm uz cropa = ef 50mm uz FF ef 50mm uz cropa = ef 80mm uz FF ef 50mm uz FF = ef 50mm uz FF
zinu situaaciju, kad manu Tamronu 17-50 ir licis dzeks uz Filmas, kamera un leeca dziiva, bet pamatiigi melnas alas pie 17mm gan! Vienkārši ir lēcas kuras var uzlikt, bet nevar lietot pie maziem mm, un ir lēcas kuras vienkārši fiziski nav paredzētas FF un dēl savas konstrrukcijas nav savietojamas ar FF!
Tāpēc es saku ka sigmas objektīvus domātos tikai crop var uzlikt uz 5D bet EF-S canon stiklus nevar. Tas fiziski nav iespējams. Esmu gan EF-S provējis gan sigmas stiklu kropotom . Tāpēc ar zinu. Objektīvus arī savā laikā esmu notestējis. 17-85 IS pie 17mm uz 30D redzēja mazāk kadrā nekā 5D pie 24-70 uz 24mm . 17x1.6 leņkī dod to pašu ko uz 5D dotu 27.2mm
EF50mm uz cropa ir 50mm bet mazāks sensors dod mazāku bildi ar mazāku leņķi EF50mm uz FF ir 50mm ar lielāku sensoru kurš rāda lielāku leņķī. Beidziet tak rakstīt muļķības visādas . Visi tie krop faktori domāti "blondīnēm" kas nesaprot elementāro fiziku , lai vieglāk saprast cik daudz mēs redzēsim kadrā.
EF50mm uz cropa ir 50mm bet mazāks sensors dod mazāku bildi ar mazāku leņķi EF50mm uz FF ir 50mm ar lielāku sensoru kurš rāda lielāku leņķī. Beidziet tak rakstīt muļķības visādas . Visi tie krop faktori domāti "blondīnēm" kas nesaprot elementāro fiziku , lai vieglāk saprast cik daudz mēs redzēsim kadrā.
paga, bet par rezultātu iet runa, skaidrs ka 50mm nevar buut 80mm vai 800mm jo tie ir 50mm.
Ja es uz FF uzlieku 50mm, tad uz cik mm man vajag noregulēt ef-s uz crop lai dabūtu tieši tādu pašu bildi?
Beidzot laikam aizgāja teorija, bet gribās tikuntā pārbaudīt vai dzīvē tā ir, jo netā visi viens no otra klausās, bet dzīvē drošvien nav pārbaudījuši! :twisted:
Beidzot laikam aizgāja teorija, bet gribās tikuntā pārbaudīt vai dzīvē tā ir, jo netā visi viens no otra klausās, bet dzīvē drošvien nav pārbaudījuši! :twisted:
A priekš kam man dzīvē šamos milimetrus rēķināt- uzlieku stiklu un skatos okulārā. Ja neder- meklēju somā citu (fix) jebšu pagrozu zūmu, lai der...
A priekš kam man dzīvē šamos milimetrus rēķināt- uzlieku stiklu un skatos okulārā. Ja neder- meklēju somā citu (fix) jebšu pagrozu zūmu, lai der...
te jau iet runa par principu, dzīvē tak protams ka tas nevienam neiinteresē!
te jau iet runa par principu, dzīvē tak protams ka tas nevienam neiinteresē!
He- to principu jau līdz nelabumam zelēja un joprojām vēl gremo visos pasaules fotoforumos, kopš parādījies "crop" faktors. Protams,ja runcim nav ko darīt......))
Ne ko tur nevar ne pārbaudīt ne izbaudīt, bet baudītājiem ieteiktu palasīties vidusskolas fizikas grāmatu, ja nemaldos ta 10 klasses, tieši tur par optiku bija mācīts.Līdz ar to atkristu šādu forumu lielākā daļa.
tu jau atkal pie teorijas ķeries klāt, to jau mēs daudzmaz izrunājām, vajag dzīvē pārbaudīt, tas ir tas pats kas teikt h2o ir elemetaārākais ko katrs zin mācoties ķīmiju, bet dzīvē tu esi redzējis to h2o molekulu, vai tikai lasījis par viņām skolas grāmatā?
paga, bet par rezultātu iet runa, skaidrs ka 50mm nevar buut 80mm vai 800mm jo tie ir 50mm.
Ja es uz FF uzlieku 50mm, tad uz cik mm man vajag noregulēt ef-s uz crop lai dabūtu tieši tādu pašu bildi?
Uz crop nav iespējams dabūt tādu pašu bildi kā uz FF, var tikai leņķi tādu pašu dabot sadalot 50/1.6 un uzliekot atiecīgi uz tiem mm vai EF-S vai EF (nav svarīgi). Bet formējamā bilde jau būs no 31.25mm . Tas nozīmē ka lai dabūt uz 5D tādu bildi kā uz 30D vaig gatavo bildi kropot 1.6x nogriežot lieko nost. Bet otrādi tas nav iespējams.
ja nevar apjēgt kā izmainās objektīva skata leņķis, kad kadram izmet malas ārā, tad pie daktera ne uz spici jāprauc
50mm uz 9x12cm ir hiperplatleņķis, uz 35mm standartstikls, uz puskadra īss teleobjektīvs un uz kompaktciparnieka putnušaujamais.
cipars 50mm ir fokusa attālums , bet tam nav nekāda sakara ar skata leņķi - cita lieta, ka lēcas ar vienādu fokusa attālumu spēj nosegt dažādus laukumus - 50mm EF-s ir mazs stikla kriksītis plastmasas trubiņā kam uzdevums nosegt tikai puskadru - 50mm priekš 9x12cm sarežģīts stikla blāķis kas nosedz šo formātu ar 120 grādu leņķi.
ja nevar apjēgt kā izmainās objektīva skata leņķis, kad kadram izmet malas ārā, tad pie daktera ne uz spici jāprauc
50mm uz 9x12cm ir hiperplatleņķis, uz 35mm standartstikls, uz puskadra īss teleobjektīvs un uz kompaktciparnieka putnušaujamais.
cipars 50mm ir fokusa attālums , bet tam nav nekāda sakara ar skata leņķi - cita lieta, ka lēcas ar vienādu fokusa attālumu spēj nosegt dažādus laukumus - 50mm EF-s ir mazs stikla kriksītis plastmasas trubiņā kam uzdevums nosegt tikai puskadru - 50mm priekš 9x12cm sarežģīts stikla blāķis kas nosedz šo formātu ar 120 grādu leņķi.
Domāju, ka Maris pielicis gana labu "punktu" neauglīgai diskusijai par kropiem. Sigmu 12-24 var turpināt apspriest- no tā viņa sliktāka nekļūs un citas pagaidām nav...