Kura pasaules līmeņa fotogrāfa vārdu Tu nosauktu kā savu favorītu? Kā darbus noteikti ieteiktu apskatīt citiem?
[žanrs nav svarīgs]
visi vārdi un uzvārdi latviski, un ar retiem izņēmumiem visi fotokluba Rīga biedri- tagad jaf vecmeistari. Sveštautu bāleliņi jaf vienmēr tie labākie...tikai ne manās acīs.
Bet par bro-tip domu- Jonatans (arī latviski rakstās...der!!!)
ja es tagad gribeetu buuut tad tikai un vieniigi shiis fotograafes vietaa - Annie Leibovitz
tas ir amns stils kaa es gribeetu bildeet un uz to es eju...
kaada vinjam ir oficiaalaas maajas lapas adrese?
nav ! vina ir tik kruta ka vinai nevajag reklaamu. vina stundaa sanem 10000 $ un klienti rindaa staav... pa google uz vinas vardu atradiisi daudzus darbus
Nju jaa , man jau ta skiba gaume. Man patik daudzi intresanti autori pamata ganb visji sen mirusji vai galigi veci. Diana Arbusa patik piemeram. Bet nju ta biezjak sanak padmat par Robert Doisneau vai Mary Ellen Mark TJIPA NEJAUSJAS bet isteniba 100% inscenetas bildes
Lai butu jautrak man Gennadi Balitski un Stefano Santori brizjam pat Dags Lesters patik
Nju jaa , man jau ta skiba gaume. Man patik daudzi intresanti autori pamata ganb visji sen mirusji vai galigi veci. Diana Arbusa patik piemeram. Bet nju ta biezjak sanak padmat par Robert Doisneau vai Mary Ellen Mark TJIPA NEJAUSJAS bet isteniba 100% inscenetas bildes
Arbusa ir interesanta, bet dārgi viņai tas radošais darbs izmaksāja.
Pats gan tālāk par standartkexiem tipa Ansel Adams, Robert Cappa, Helmut Newton, Elliot Erwitt utt. dziļāk ticis nēesmu.
ak34 : Ojaa . esmu bijis uz MILZIGU vinjas isstadi Barselona . Tur bija vinjas slavenakas un ari tadas kas nav raditas BILDES sakopetas daudzas daudzas zales LABAKAIS ka tapat ka visiem 20-70 gadu autoriem BILDES kas VINJU KOPETAS un tas ka musdienas atskiras poa 180* vini kopeja Daudz Daudz tumsjak un BEZ DETALIZACIJAS musdienas izvelk IDELAU DETALIZACIJU un bilde PILNIGI CITA
ak34 : Ojaa . esmu bijis uz MILZIGU vinjas isstadi Barselona . Tur bija vinjas slavenakas un ari tadas kas nav raditas BILDES sakopetas daudzas daudzas zales LABAKAIS ka tapat ka visiem 20-70 gadu autoriem BILDES kas VINJU KOPETAS un tas ka musdienas atskiras poa 180* vini kopeja Daudz Daudz tumsjak un BEZ DETALIZACIJAS musdienas izvelk IDELAU DETALIZACIJU un bilde PILNIGI CITA
Ansels Adams tak noteikti kopēja labi un ar gana lielu detalizāciju. Visādā ziņā par to gaišumu/tumšumu viņam būtu viedoklis -- kā uzkopēju, tā ir pareizi Un viņš tak pavisam aizvēsturisks bildētājs
ak34 : Ja gribi varu tev Kino par Robert Cappa iedot.
Par Anselu Adamsu TIESJI ari ir ka ar Arbusus BILDES kad vins ir TASIJIS un bildes NORMALI TASITAS pilnigi cits STILS . BILDE Sjie visji baig mileja AIZSISTAS bildes
Nu ja Adams sūdīgas bildes drukāja, tad kurš to darīja? Viņš jau tāds pragmatists bija, ka dažreiz gribas, lai viņš tomēr būtu paimprovizējis... bet nu tas tā, tikai manas domas.
ak34 : Ja gribi varu tev Kino par Robert Cappa iedot.
Par Anselu Adamsu TIESJI ari ir ka ar Arbusus BILDES kad vins ir TASIJIS un bildes NORMALI TASITAS pilnigi cits STILS . BILDE Sjie visji baig mileja AIZSISTAS bildes
NEVIS SUDIGAS bet pilnigi savadaka stila / izpildijuma ka MUSDIENAS!
Nu labi, SŪDĪGAS, bija skaļš vārds... man, piemēram, tagad citādāk nemaz neļauj drukāt... profesors ir tik pareiz, ka bieži vien var pakārties... jābūt visam precīzam, cik vien tas ir iespējams. Vienīgais variants, kā panākt interesantāku bildi ir - to "nepareizi" nobildēt, t.i. pārgaismot vai nedagaismot, lai pēc tam ceņšoties pietuvināties profa precīzām bildēm, iznāktu ārā kaut kas ļoti interesants... vienīgais, kā es sevi mierinu ir tas, ka ja neiemācīsies, kā pareizi drukāt bildes, tad neiemācīsies kā pārkāpt robežas - jo nezināsi kas tad tās robežas ir!
Senders : PAREIZI SAPRATI !! Es ar savulaik BESIJOS ARA ka spieda ieverot visjus standartus , procesus , noteikumus. TAGA es perfekti SAPROTU kada veidas KAS NOTIKS kad atkapsjos NO TADA STANDARTA vai TADA TEX NOTEIKUMA , man vienkarsji ir LABI ZINAMI atskaites punkti un PROGNOZEJAMS rezultats pie TADA / SJADAS atkapes vai neieverosjanas. Variants OBANA KA SANACA ir baisaka laika / matereala / lidzeklju izskiesjana galvenais ka nav nekadu PROGNOZJU vai VISPAR KAUTKAS TAI VIRZIENA ir pasakams Savulaik baigi nemos ar visadiem tehniskiem panemieniem daudzus ievazaju sjeit Latvija kur tas BIJA /IR joprojam tumsja bilde jo cilvekiem nav ZINASJANU / TEH IESPEJU kautko tadu VIENKARSJI PAVEIKT. Man piemeram tapec LOTI tapit tas ko dara ANDREZ vins IEMACA cilvekiem DAUDZAS ELEMENTARAS / EFEKTIGAS / ILDIENAS lietas un tad nav japeras un jauzsktas par BAIGI SASNIEGUMU elementaru REPROGAISMU kuru uzliek KATRS PASES BILDEJOSJ MULAPS 45* Lenkji 2 Lukturi pret Modeli GENIALI un ta 30 gadus pec kartas REPRODUCE CILVEKUS
Ja , toreiz kad veselu dienu pavadiju Arbusas biografiska isstade / Labori Barselona biju vienkarsji SJOKA tadi te vinjas ORGINALI un kadas MUSDIENU VERSIJAS. Labakais ka VISJUR paramat tiek raditi REPRODUCETI ORGINALIE VARIANTI bet MAN LABAK patik MUSDIENU IZPILDIJUMS!
Piemeram MUSDIENU VARIANTS Arbusai ir sads Bet vinai pasjai SITADS!!