par to objektiivu apkopi teikshu iisi - pret zemi! :arrow:
Ir gan "štampi"- Sigma sū...s, Tamron sū.. utt. Un nereti gadās,ka tie lielie noliedzēji paši ar Sigmas lētuci bildē, tik forumos krutos tēlo... Ne visi un ne uzreiz var atļauties Canon L stiklus un ne visiem bagātais papucis nopērk.
Man kādreiz bij 24-70/2,8 EX Sigma- normāls stikls savai cenai (mazlietots ap 200 Ls). Kad bija defekts - diafragmas vadība, devu taisīt vēl vecajā Elkorā - pieņēma meistare Gaļina, bet tur viņa tikai piehaltūrēja- pati strādāja Canon IB servisā. Nezinu, vai tagad tāpat. Sataisīja normāli, vienīgi tas diafragmas vadības vadu sloksnīte bij pāris mēnešu jāgaida...
Friidis, es neteicu ka suuds! es tikai par apkopi izteicos. Bildeeju es ar visaadiem stikliem, arii ar leetajaam sigmaam,, bet taas man kaut kaa nenaak praataa nest uz servisu ja tur kas nobeigsies. Jaa, nu nevar visi uzreiz visu atljauties, un arii man nav bagaata papuciisha kas pirktu man visu ko veelos - pasham vien jaarukaa un jaapelna..
Friidis, es neteicu ka suuds! es tikai par apkopi izteicos. Bildeeju es ar visaadiem stikliem, arii ar leetajaam sigmaam,, bet taas man kaut kaa nenaak praataa nest uz servisu ja tur kas nobeigsies. Jaa, nu nevar visi uzreiz visu atljauties, un arii man nav bagaata papuciisha kas pirktu man visu ko veelos - pasham vien jaarukaa un jaapelna..
NilsS - vot iesaki kako labaaku!
Jonatan, es jau nerunāju par Tevi konkrēti, bet nostāju visumā. Nezinu, kā angļu forumos (slikti pārvaldu angleni), bet krievu forumos šie štampi besī ārā. No lētā gala Sigmām man ir bijusi 70-300 APO, tā gan nelūza, bet ja arī salūztu, tomēr servisā painteresētos par remonta izmaksām, pirms sist pret zemi. Bet 24-70/2,8 priekš maniem toreizējiem finansiem vispār bij pietiekami dārga un laba, lai būtu vērts sataisīt, remonts izmaksāja 30 Ls- tātad ap 10% no jauna vērtības. Tagad vienīgā Sigma ir 12-24, cerams, ka nelūzīs. Un vēl- ja par "kreisajiem" stikliem- vidējā zūma lomā man ir Tokina 28-70/2,6-2,8, brīnišķīgs stikls, laba pamatīgi metāliska konstrukcija, labi zīmē (smuks bokeh), pietiekami ātri fokusējas. Analoģisks Canon L maksātu 3x dārgāk (savu nopirku ebay pa 190 Ls). Bet šamajam ar remontu laikam būtu švakāk,jo servista atbalsta LV laikam nav.
tā arī nesapratu kur var nest rādīt to stiklu Elkors jau 10 reizes ir nomainijis struktūru aizstiept līdz Canonam?
Nu, ja Tev nav jābrauc no Krāslavas utml, aizej un apjautājies... Meistares Gaļinas telefons vismaz kādreiz bija 29631060- pamēģini uzzvanīt (jebšu jāiedod "Zelta Zivtiņa"?...))
NilsS - vot iesaki kako labaaku!
Nav vērts kaut ko ieteikt puisim, kurš pats visu zin labāk.........
Jau pagājuši ntie gadi kopš Lavija ieguva neatkarību un neviens vēl nav uztaisījis nopietnu fototehnikas remontu, vai gadījumā jūs šeit nesaskatat nenormālas biznesa iespējas?
nu jaa tados gadijumos jau ir savadak, bet sigmai un tamronam, ka ari citiem 3rd party razotajiem ir augstakas klases objektiivi kas vairs nemaksaa tos 100LS un, ja kaut kas ar tadu notiek negribeesi tachu maksaat par jauna iegaadi!!
jā bet vai ir daudz tādu kam arī ir tās zināšanas kvalitatīvam remontam?
Kā tu domā, zināšanas rodas no bezdarbības, domā ir tāda skola kur iemāca objektīvus taisī? Sāc jaukt ārā visādus mēslus un likt kopā tad atrod sakarus ar fabriku lai detaļas varētu pasūtīt un aidā, esmu gandrīs pārliecināts ka tur nekāda organiskā ķīmija nav, tikai bezputekļu telpa un skrūvgriesnis, nomaina detaļu un saliek kopā!
Lielaakai daljai te ir leetaa gala objektiivi kaa piemeeram Sigma 70-300, un remonts taadiem tieshaam ir puse no jauna cenas + jaakrenjkjee par remonta kvalitaati.
Bet par to pashmaaciibu un peecaak servisa veershanu valjaa - taa nu ir tieshaam reaala padariishana. Nez kaapeec gan tikai viens dzjeks uztaisiija Sony tehnikas servisu - seezj maajaas un remontee visu , gan fochukus gan videokameras..
nu tad davaij! kursh man ziedos nevajadziigsu objektiivus araa jaukshanai!? es nopeitni...
Cilvēkam kuram ir beigts objektīvs un viņam vispār nekādas izredzes kautkur viņu sataisīt lai sāk jaukt ārā un meklēt detaļas, ko viņam vairs zaudēt? marinēet to objektīvu 20gadus un tad izmest miskasē vai? Billy vari palīdzēt visiem šiem bēdu brāļiem paskatīties viņu objektīvus un ja izdodas sataosīt tad ņem piķi ja neizdodas tad neizdodas, vairāk jau arī nesačakarēsi, es nesaprotu kas tur problemātisks, ja izdomājat ka jums visiem līkas rokas tad dodat man kautkad pēc darba brīvā laikā varu paskatīties un pamēģināt, vai arī varat to objektīvu 20gadus plauktā noturēt!
Tikko mēģināju atrast vai kautkur netā netiek tirgotas detaļas kādam no ražotājiem tomēr nesekmīgi, domājams pie ražotāju detaļām var tikt tikai autorizēti kantori, tas noozīmē ka tik vienkārši pie detaļām netikt, vajag kādam noorganizēties, sacept firmeli un mēģināt sisties cauri šajā jomā jo tirgus būs milzīgs!
Pie viena atradu tādu sviestu ka maz neliekas: Canon ET-160 Lens Hood for EF 600mm f/4.0L IS Lens = 600$ Nopērc plastmasas trubu santehnikas veikalā un sanāks 10ls
Pie viena atradu tādu sviestu ka maz neliekas: Canon ET-160 Lens Hood for EF 600mm f/4.0L IS Lens = 600$ Nopērc plastmasas trubu santehnikas veikalā un sanāks 10ls
aha garajiem canon blendeem ir drausmiigas cenas.... Kaut kur netaa uzraku vienreiz DIY kaa no kartona uztaisiit!
Sigmai ir objektīvi arī par vairākiem tūkstošiem naudiņu. Tas punkts viens. Punkts divi - pat piekasīgie Portreti atzina kaut kur tepat forumā, ka Sigma 24 mm fikss ir tīri labs, Andre vēl nesen strādāja ar 30 1.4 Sigmu, Ugisio savu 15 mm 2.8 Sigma zivsaci slavē vien, viņa galerijās ir gan jau arī pāris snova bildes, kas uzņemtas ar minēto stiklu, man ir 70-200 2.8 Sigma ar kuru regulāri fočēju sportus un ir ok, pretēju piemēru būtu gana daudz.....
Apskaties [url=www.em34.com]www.em34.com[/url] tas čalis lielāko daļu Ņujorkas skatu man šķiet bildējis tieši ar Sigma platlenķiem