forum.gif
Fotogrāfa nolemtība...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfa nolemtība...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.03.08 21:28
 citēt

Ja uz kāzām ir piešauta roka un iekadrē bildējot, nekur naf sanācis krāsu disbalans, tad ko vairāk darīt? Atsauksmes parasti ir dzirdētas par tizlu kadrējumu, kad parakstoties pim. līgavai griezums pa acīm, bet līgavainim pa ausi. Un vienmēr vajag pieiet ar domu- ja esi uzņēmies pa naudu, tad ir JAIZPILD, VOT TĀ IR PROFESIONĀLA ATTIEKSME.

Par prof.attieksmi- pilnīgi piekrītu.
Bet par piešaušanos- ne vienmēr. Piemēram, tumšajās baznīcās bildējot, nekādi nevaru piešauties, lai bez buršanās RAW`ā, tumšo stūru "izvilkšanas" utt utml, dabūt gatavu bildi,ko nav kauns tautā dot.
Savukārt ārā, spilgtā saulē, parasti mokos, lai līgavas kleita ir tiešām balta (nevis zila no debesīm) un nepārgaismota. Un vēl daudzas citas nelaimes- kaut vai mūžīgi nelaikā kadrā ielienošus kāzu viesus utt...:)

Kāpēc atkārtojies, es jaf minēju , ja nesanāk šaize ar gaismiņu!!!!

Un kā vispār var teikt- kadrā ielienošu kāzu vesi...kurš ir galvenais, pat vasvīri atkārto rokas spiedienu, ja naf paklausījuši foogrāfu!!! un kam tu tur esi, ja nevari ātri visu inscinēt sev viegli par labu...paņem izdarīgus meitukus par palīgiem par duci bilžu, iepriekš ar vedējiem visu līdz beidzamajam sīkumam, pat ar mācītāju- tiem arī katram savs svētums, un tas ir jāciena, bet arī kompromiss jāatrod.
Publicēts: 03.03.08 21:31
 citēt

Ja uz kāzām ir piešauta roka un iekadrē bildējot, nekur naf sanācis krāsu disbalans, tad ko vairāk darīt? Atsauksmes parasti ir dzirdētas par tizlu kadrējumu, kad parakstoties pim. līgavai griezums pa acīm, bet līgavainim pa ausi. Un vienmēr vajag pieiet ar domu- ja esi uzņēmies pa naudu, tad ir JAIZPILD, VOT TĀ IR PROFESIONĀLA ATTIEKSME.

Par prof.attieksmi- pilnīgi piekrītu.
Bet par piešaušanos- ne vienmēr. Piemēram, tumšajās baznīcās bildējot, nekādi nevaru piešauties, lai bez buršanās RAW`ā, tumšo stūru "izvilkšanas" utt utml, dabūt gatavu bildi,ko nav kauns tautā dot.
Savukārt ārā, spilgtā saulē, parasti mokos, lai līgavas kleita ir tiešām balta (nevis zila no debesīm) un nepārgaismota. Un vēl daudzas citas nelaimes- kaut vai mūžīgi nelaikā kadrā ielienošus kāzu viesus utt...:)

Kāpēc atkārtojies, es jaf minēju , ja nesanāk šaize ar gaismiņu!!!!

.

Tumša baznīca nav šaize, bet diezgan standartīga situācija. Prožektorus un studijas bliču komplektu prognozējama rezultāta iegūšanai tur laikam mācītājs un arī paši kāzinieki neļaus štellēt....:)
Par pārējo- pilnīgi piekrītu!
 citēt
skatos andre par kaazaam prasa no 700-1200 Ls,Haiduk.......Taa, ka vinju laikam 4x250 neinteresee laikam :D
 citēt

Sapņo jaf tu pareizi, bet tas ko tu uzrakstīji atbilst normālam līmenim- viena foto sesija dienā, un tā desmit dienu , wow, aizmirsu pierakstīt, sesijas samaksa 200 EUR... vidējs profa līmenis, un ja tu saki, ka Latvijā nemaksā, brauc un izcīni vietu, kur maksā...arī Latvijā ar tavu sākumā nosaukto cenu jābūt 3x pieticīgākam, vai arī jāpelna šādi:
4 kāzas = 4X250 =1000
10 fotosesijas 10X50= 500
2 kursi 100 = 200
ire studijas~30 st= 450

nu tiešām slikta dzīve ar 2000 Ls mēnesī.

Tikai nesaki, ka nesanāk, jo tad sākumā minēto tehniku tev nevajag!!!

es tieshaam priecaatos ja buutu kaa tu raksti katru menesi 12 reizes gadaa shitaa... diemzheel ir meneshi kad knapi snaak sagrabinaat iirei... nerunaajot vispaar par dziivoshanu
Publicēts: 03.03.08 21:32
 citēt
Es nefotografēju, bet ir nācies noalgot paziņām bildētājus...

tad nevaino bildētāju, bet vaino sevi- tu taču paziņu apkrāpi un nepiegādāji viss lētu, bet sliktu bildētāju :D

Kā es varēju paziņam piegādāt fotogrāfu, ka es biju notikuša fakta priekšā un redzēju tikai drausmīgo rezultātu.

Netaisnojies, tu pati raksti, ka ir nācies noalgot...neprofs algotājs, un uzķērās uz vieglas maizes ņēmāju. Tā tikai es varu atļauties, kad bildēju bez maksas, sanāk- ir prieks, nesanāk- naf arī par ko bēdāties- rīt ir atkal jauna diena.
Publicēts: 03.03.08 21:34
 citēt

Sapņo jaf tu pareizi, bet tas ko tu uzrakstīji atbilst normālam līmenim- viena foto sesija dienā, un tā desmit dienu , wow, aizmirsu pierakstīt, sesijas samaksa 200 EUR... vidējs profa līmenis, un ja tu saki, ka Latvijā nemaksā, brauc un izcīni vietu, kur maksā...arī Latvijā ar tavu sākumā nosaukto cenu jābūt 3x pieticīgākam, vai arī jāpelna šādi:
4 kāzas = 4X250 =1000
2 kursi 100 = 200
ire studijas~30 st= 450

es tieshaam priecaatos ja buutu kaa tu raksti katru menesi 12 reizes gadaa shitaa... diemzheel ir meneshi kad knapi snaak sagrabinaat iirei... nerunaajot vispaar par dziivoshanu

Andre, es takš nupat rakstīju- vai tad kāds Tevi ar varu spiež to darīt?
Nevari izdzīvot ar foto- meklē citu biznesu...:)
Publicēts: 03.03.08 21:35
 citēt

4 kāzas = 4X250 =1000
2 kursi 100 = 200
ire studijas~30 st= 450

tas nav bizness , tas ir prieks ! un kur tu redzi ka es suudzos. pirmajaa postaa nav ne minas no suudzeeshanaas. taa tik mazs apreekins...
Publicēts: 03.03.08 21:36
 citēt
skatos andre par kaazaam prasa no 700-1200 Ls,Haiduk.......Taa, ka vinju laikam 4x250 neinteresee laikam :D

ja cits nobildee menesii 4x250 man pa menesi sanaak 1x700... :P
Publicēts: 03.03.08 21:37
 citēt

4 kāzas = 4X250 =1000
2 kursi 100 = 200
ire studijas~30 st= 450

tas nav bizness , tas ir pieks ! un kur tu redzi ka es suudzos. pirmajaa postaa nav ne minas no suudzeeshanaas. taa tik mazs apreekins...

Nu sorry- es gan Tavos textos sevišķu prieku neredzu- vieni kreņķi..:)
Publicēts: 03.03.08 21:38
 citēt
kas neriskē tas nedzer šampi
kas neriskē tas neko nepaspēj
kas neriskē tas nevinnē ...... :lol:

Tas tomēr ir bišku nodrāzts teiciens un vairāk attiecas uz sportiska vai azartiska tipa aktivitātēm, kur bez riska točna nevar vinnēt.
Profesionāla attīstība tomēr drīzāk ir nevis risks, bet darbs, darbs, darbs. Un pa laikam gadīties būt īstajā vietā un laikā, jeb kā saka - veiksme ir labi sagatavota iespēja.

sportaa var uzvareet tikai ar meistariibu
Publicēts: 03.03.08 21:40
 citēt

tad nevaino bildētāju, bet vaino sevi- tu taču paziņu apkrāpi un nepiegādāji viss lētu, bet sliktu bildētāju :D

Kā es varēju paziņam piegādāt fotogrāfu, ka es biju notikuša fakta priekšā un redzēju tikai drausmīgo rezultātu.

Nopietniem pasākumiem parasti jau fotogrāfu izvēlas vai nu pēc nopietniem ieteikumiem, vai arī pēc personīgas iepazīšanās un vairāku kāzu pilna arhīva izskatīšanas. Protams, ja akli notic I-neta mājas lapas portofolio, var gadīties visādi...:)

Tur bija tāds gadijums ka sarunātais fotogrāfs pēkšņi saslima, un paņēma citu, pirms tam bija redzējuši paraugbildes, bet laikam izņemot tos paraugus kurus pec tam pat sāka apšaubīt vai šis fotogrāfs ir autors.Vispār šis cilvēks tūrpina darboties pilnā sparā, un diezgan zināms gan i-neta gan citās fotoindustrijas aprindās ar mutesbrūķēšanu par savu profesionalitāti.

Neticu, ka viņam ilgi tā izdosies turpināt. Pirmkārt, antireklāma ies viņam pa priekšu un otrkārt- agri vai vēlu viņš kārtīgi "atrausies" no mazāk kulturāla klienta...:)
 citēt

4 kāzas = 4X250 =1000
2 kursi 100 = 200
ire studijas~30 st= 450

es šito rakstiju kā ienākumus cilvēkam, kurš drīkst domāt par tevis pieminēto tehniku.
Bet ļoti bieži ir tā, ka mēneša ienākumi ir sk. naudā un nelielās devās, kas tik pat ātri no kabatas pazūd, kā ienāk. Strādājot ar šādu tehniku visa sapelnītā nauda jāliek trīs kaudzēs- viena ir tava alga, ko drīksti noēst, viena ir visi mēneša izdevumi ar darbu saistīti, un trešā svētā daļa- jaunās tehnikas iegādes izdevumiem bankā mērķnoguldījumos. :D :D :D un pieredze rāda, ka vidēji visas daļas ir līdzvērtīgi lielas.
Ja mēnesī vidēji pelni līdz 1000 ls, tad bro-tip teitais ir pilnīgi pareizs...
 citēt
kas neriskē tas nedzer šampi
kas neriskē tas neko nepaspēj
kas neriskē tas nevinnē ...... :lol:

Tas tomēr ir bišku nodrāzts teiciens un vairāk attiecas uz sportiska vai azartiska tipa aktivitātēm, kur bez riska točna nevar vinnēt.
Profesionāla attīstība tomēr drīzāk ir nevis risks, bet darbs, darbs, darbs. Un pa laikam gadīties būt īstajā vietā un laikā, jeb kā saka - veiksme ir labi sagatavota iespēja.

sportaa var uzvareet tikai ar meistariibu

Es domāju sportā visi ir meistari, vienkārši daži ir labāki un dažiem riskējot veicās. :)
Publicēts: 03.03.08 21:52
 citēt

Normāls profesionāļa bizness. Lai labi dzīvotu ir ne tikai jāstrādā bet arī jāpārdod. Daži iesaka 4 dienas nedēļā strādāt un vienu tikai pārdot. Tad arī būs rezultāts. Parasti gan ir tā, ka no sākuma pārdod, tad kad ir pārdots, tad strādā. Kad darbi pabeigti, tad mirstot badā atkal pārdod utt. :)

Es gan ieteiktu, pārāk par šo finanšu jautājumu nestresot un strādāt mazāk prasot vairāk naudas.
Publicēts: 03.03.08 22:27
 citēt
... man īsti nav skaidrs, kāpēc visi sāka skaitīt Andre finanses, bet jautājums jau bija filozofisks ! :))
Es tieši šodien runāju ar vienu vecu paziņu, pie kā Andre 16 gados iekārtojās darbā ! Esot bijis krutais Kekss ! :)) Tādi jaunieši nepazūd un nesūdzās ! Par ko man liels prieks !
Bet ..... ne jau par to ir stāsts !
Lai es kā ienācējs Rīgā varētu apliecināties savā biznesā, man vajadzēja tikai 5 gadus 14 stundu darba dienu visus šos gadus ! Tikai ....
10% talanta un 90% darba ! Un tikai .... ! Strādājam ...
Publicēts: 03.03.08 22:32
 citēt

Tas ir padoms zelta vērtībā! Protams, pēdiņās. Nozīme tam tāda pati, kā = "Tev ir problēmas - nu tad padodies, met plinti krūmos, utml."

Ehh, zinu es garšu šai cīņai, ko lai saka, laikam vislabākais, ko esmu dzirdējis, ir Luņa teksts - strādāt tā, kā maksā. Kaut kur forumā bija. Tjipa viens esot taisījis labas bildes, nu tad klientu, dabīgi netrūcis, bet ar maksām tā bija kā bija, tad vienā brīdī šis sācis taisīt sūdus un klienti esot bijuši izbrīnīti - bet fotogrāfs pasaka "nu a ko tu gribēji par tādu cenu?"

Vienu varu piebilst - LV interneta resursos atbildes būs grūti sameklēt, jo LV vispār ir bedre, kur ir maz cilvēku, kam prasīt padomu. Angļu valodas saitos šī tēma ir atrunāta, tikai var gadīties, ka būs jālasa par nedaudz citu profesionālo virzienu un jāadaptē pasniegā ideja savai.

+ Glāzera teiktais.
Publicēts: 03.03.08 22:43
 citēt

Tas ir padoms zelta vērtībā! Protams, pēdiņās. Nozīme tam tāda pati, kā = "Tev ir problēmas - nu tad padodies, met plinti krūmos, utml."

Ehh, zinu es garšu šai cīņai, ko lai saka, laikam vislabākais, ko esmu dzirdējis, ir Luņa teksts - strādāt tā, kā maksā. Kaut kur forumā bija. Tjipa viens esot taisījis labas bildes, nu tad klientu, dabīgi netrūcis, bet ar maksām tā bija kā bija, tad vienā brīdī šis sācis taisīt sūdus un klienti esot bijuši izbrīnīti - bet fotogrāfs pasaka "nu a ko tu gribēji par tādu cenu?"

Vienu varu piebilst - LV interneta resursos atbildes būs grūti sameklēt, jo LV vispār ir bedre, kur ir maz cilvēku, kam prasīt padomu. Angļu valodas saitos šī tēma ir atrunāta, tikai var gadīties, ka būs jālasa par nedaudz citu profesionālo virzienu un jāadaptē pasniegā ideja savai.

+ Glāzera teiktais.

Martink, nu bet Tu takš praktiski neko nepateici lietas labā.
Es neiesaku mest plinti krūmos, bet arī neiesaku publiski "raudāt" ja nesanāk, kā gribētos...:)
Publicēts: 03.03.08 22:53
 citēt
... man īsti nav skaidrs, kāpēc visi sāka skaitīt Andre finanses, bet jautājums jau bija filozofisks ! :))
Es tieši šodien runāju ar vienu vecu paziņu, pie kā Andre 16 gados iekārtojās darbā ! Esot bijis krutais Kekss ! :)) Tādi jaunieši nepazūd un nesūdzās ! Par ko man liels prieks !
Bet ..... ne jau par to ir stāsts !
Lai es kā ienācējs Rīgā varētu apliecināties savā biznesā, man vajadzēja tikai 5 gadus 14 stundu darba dienu visus šos gadus ! Tikai ....
10% talanta un 90% darba ! Un tikai .... ! Strādājam ...

Man arī naf īsti skaidrs, kurš ir skaitījis Andre finanses...tā atkal tava iedoma???, jeb manus vārdus- vai arī jāpelna šādi: tu uztver kā finansu skaitīšanu??? Tas bija viegls pemērs, cik daudz (maz) jāsrādā, lai pieminētā nada atmaksātos.
Kaut gan ja tu saskati gaudu rakstā filozofiju, tad nebrīnos , ka saskati arī pārejo šķērsām. Piedod, bet fakts.
Publicēts: 03.03.08 23:06
 citēt
Haiduk ! Neuztver personīgi ... ! Tu esi foršais puika ! :))
... lai visi būtu tādi, kā Tu ....
Publicēts: 04.03.08 09:13
 citēt

Nu un kurš nopelna vairāk? :mrgreen:
Publicēts: 04.03.08 09:14
 citēt

Tu savā kalendārā esi skatījies?
Sanāk vismaz 2 x 700 Ls mēnesī, izdalot uz visu gadu. :)

P.S. Interesanti, ka sūdzies par izdzīvošanu visu laiku, bet tehniku iepērc joprojām par lielu naudu...
Publicēts: 04.03.08 09:26
 citēt

Nopietniem pasākumiem parasti jau fotogrāfu izvēlas vai nu pēc nopietniem ieteikumiem, vai arī pēc personīgas iepazīšanās un vairāku kāzu pilna arhīva izskatīšanas. Protams, ja akli notic I-neta mājas lapas portofolio, var gadīties visādi...:)

Tur bija tāds gadijums ka sarunātais fotogrāfs pēkšņi saslima, un paņēma citu, pirms tam bija redzējuši paraugbildes, bet laikam izņemot tos paraugus kurus pec tam pat sāka apšaubīt vai šis fotogrāfs ir autors.Vispār šis cilvēks tūrpina darboties pilnā sparā, un diezgan zināms gan i-neta gan citās fotoindustrijas aprindās ar mutesbrūķēšanu par savu profesionalitāti.

Neticu, ka viņam ilgi tā izdosies turpināt. Pirmkārt, antireklāma ies viņam pa priekšu un otrkārt- agri vai vēlu viņš kārtīgi "atrausies" no mazāk kulturāla klienta...:)

Ja jau runā tad saki kurš tas ir....!!!! 8)
Publicēts: 04.03.08 09:28
 citēt
Neturi sveci zem pūra! :mrgreen:
Publicēts: 04.03.08 09:31
 citēt

P.S. Interesanti, ka sūdzies par izdzīvošanu visu laiku, bet tehniku iepērc joprojām par lielu naudu...

a ko Tu skaiti cita naudu? :P
Publicēts: 04.03.08 09:33
 citēt
Te jau ir biznesa plāna publiska apspriede. :mrgreen:
Vienīgi man liekas normāla robota dzīvei...
40 gadus pelnīt 550Ls + lai vispar dariitu to ko grib...
Come on.. Pēc gada vai diviem jau savādāk domāsi! :roll:
Publicēts: 04.03.08 10:45
 citēt
Vēl jau sanāk kredīta procenti jāņem, ja pašam nav tādas summas ko investēt. Tad būs kā ar Dienvidu Tiltu, kur kredīta procenti ir divreiz lielāki par tilta vērtību. Droši to visu var reizināt ar 2.
Publicēts: 04.03.08 10:47
 citēt
diezgan pesimistiski anyway...
Publicēts: 04.03.08 10:50
 citēt

a ko Tu skaiti cita naudu? :P

Es tik ar interesi sekoju līdz, jo ne jau es visu laiku gaužos...
Publicēts: 04.03.08 12:16
 citēt

it kaa man nebuudu neviena pazinas/draugi kuriem es par free bildeeju kaa davanu uz kaazam ... DOO!
Publicēts: 04.03.08 13:58
 citēt
Var jau arī netērēties tā un nopērkot minimālo variantu (kā daži te iesaka) pelnīt naudu neuztraucoties par rezutātu. Tikai ja tāda atieksme būtu visai pasaulei tad mēs tagad nefotogrāfētu ar Nikoniem Canoniem bet alās pie ugunskura gaismas zīmētu uz sienām. Ne jau tāpēc mēs tērējam naudu ka nevaram fotogrāfēt uz lētas tehnikas bet tāpēc lai iegūtu labākus rezultātus.
Publicēts: 04.03.08 14:07
 citēt
Var jau arī netērēties tā un nopērkot minimālo variantu (kā daži te iesaka) pelnīt naudu neuztraucoties par rezutātu. Tikai ja tāda atieksme būtu visai pasaulei tad mēs tagad nefotogrāfētu ar Nikoniem Canoniem bet alās pie ugunskura gaismas zīmētu uz sienām. Ne jau tāpēc mēs tērējam naudu ka nevaram fotogrāfēt uz lētas tehnikas bet tāpēc lai iegūtu labākus rezultātus.

laps!!!
Publicēts: 04.03.08 14:13
 citēt

To jau neviens netaisās apstrīdēt. Runa vairāk par galējībām, kad cilvēks uzskata, ka bez desmitiem tūkstošu Ls investīcijām nekāda fotodarbība nav iepējama.
Publicēts: 04.03.08 14:22
 citēt
Te jau ir biznesa plāna publiska apspriede. :mrgreen:
Vienīgi man liekas normāla robota dzīvei...
40 gadus pelnīt 550Ls + lai vispar dariitu to ko grib...
Come on.. Pēc gada vai diviem jau savādāk domāsi! :roll:

...tā tas ir iekārtots, ka tikai elitārie nosaka sev cenu, bet ir ļoti daudzi, kas jaf 17 gadus netiek pāri 200 ls (neskaitot pēdejo algas pieaugumu), bet cilvēka konservatorisms aicina viņu dzīvot 40 gadus ar zināmu ieņēmumu (tavā piemērā 550. ), nevis riskēt.
Rūpnīcu strādnieki, transporta vadītāji- visu mūžu tava pieminētā robota dzīvē. Un arī dzīve visu noliek pa plauktiņiem, jo ja visiem būs dota izaugsme, kas darīs melno darbu???
Tāpēc arī Andrē fotografē, bet var arī padot ķieģeļus, bet Haiduks būvē, bet var arī pabilžukot :D :D :D un atšķirība ir, ka Andrē fotografēšana ir darbs, kas sagādā kreņķus, bet Haidukam hobijs, kas sagādā prieku (relativitātes teorija).
Publicēts: 04.03.08 14:28
 citēt
To jau neviens netaisās apstrīdēt. Runa vairāk par galējībām, kad cilvēks uzskata, ka bez desmitiem tūkstošu Ls investīcijām nekāda fotodarbība nav iepējama.

Neuzskatu ka tā būtu galējība, ārzemēs tas pat nav minimums. Protams ja runa atkal aiziet uz piehaltūrēšanu (ne sliktā ziņā kā brāķi :) ) tad nekādas lielās investīcijas nav vajadzīgas. Tikai šajā gadījumā arī daudz kā "neieskriesies". Var vēl pateikt ka mēs nēsam ārzemes un šijā gadījumā jautāšu - kāpēc mēs nevaram censties pacelties uz to līmeni? Un beigu beigās visās nodarbībās un riska līmeņi katram individuāli ir savās robežās.
Andre uzskata ka tas atbilst viņa minimālam līmenim bet es vēl piebilstu ka man gribētos vēl arī dzīvot labi un tas prasītu papildus ieņēmumus :)
Publicēts: 04.03.08 14:38
 citēt

Neuzskatu ka tā būtu galējība, ārzemēs tas pat nav minimums. Protams ja runa atkal aiziet uz piehaltūrēšanu (ne sliktā ziņā kā brāķi :) ) tad nekādas lielās investīcijas nav vajadzīgas. Tikai šajā gadījumā arī daudz kā "neieskriesies". Var vēl pateikt ka mēs nēsam ārzemes un šijā gadījumā jautāšu - kāpēc mēs nevaram censties pacelties uz to līmeni? Un beigu beigās visās nodarbībās un riska līmeņi katram individuāli ir savās robežās.
Andre uzskata ka tas atbilst viņa minimālam līmenim bet es vēl piebilstu ka man gribētos vēl arī dzīvot labi un tas prasītu papildus ieņēmumus :)

Man jau arī daudz ko gribētos, bet jābūt reālistam...:)))
Publicēts: 04.03.08 18:45
 citēt

man liekas, ka viņš no šejienes ir izbanots ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas