Kas tad tajā 40D ir tik super-sarežģīts, ka nevar atšifrēt ar angļu un krievu manuāļiem, kā arī elementārām priekšzināšanām? Ja nevar- nevajag pirkt "semi-pro" dSLR, bet gan parastu digiziepi...
Neatbildot uz Tavu "viltīgo" jautājumu, gribētu piebilst, ka ne vienmēr tā LV instrukcija ir "panaceja"- savā laikā man bija "haltūriņa"- Fuji dīleriem palabot (drīzāk pārtaisīt) manuāli, ko laikam kāda blondīne ar automātisko tulkotāju tulkojusi- pat ar pietiekami lielu foto pieredzi bija grūti domu izlobīt, bet daudzi teikumi pat histēriska tipa smieklus izraisīja. Tāds manuālis iesācējam vairāk galvu sajauks , nekā iemācīs.
offtopic, protams, bet nu man pēdējā laikā ir veicies uzreiz ar 3 dažādiem tehnikas brīnumiem - neviens latviskotais manuālis nebija tulkots pareizi, īstā versija bija tikai angļu, arī krievu tulkojums pašvaks, be vismaz bez rupjām kļūdām. Ar LV manuāli nevarēja - nepalaist aparātu, ne salikt trenažieri, jo teksts bija nevis neprecīzs, bet totāli nepareizs.
offtopic, protams, bet nu man pēdējā laikā ir veicies uzreiz ar 3 dažādiem tehnikas brīnumiem - neviens latviskotais manuālis nebija tulkots pareizi, īstā versija bija tikai angļu, arī krievu tulkojums pašvaks, be vismaz bez rupjām kļūdām. Ar LV manuāli nevarēja - nepalaist aparātu, ne salikt trenažieri, jo teksts bija nevis neprecīzs, bet totāli nepareizs.
visticamāk Frīdis bija ''palabojis'' :mrgreen: :mrgreen:
visticamāk Frīdis bija ''palabojis'' :mrgreen: :mrgreen:
Juss smejaties , es te sikajam plastmasas kruzi nopirku tadu ko Mikrovilnene var sildit vis man liels kruzju slepejs. Izlasiju anglisko instrukciju un nopirku. Kautka pec paris dienam metu lauka iepakojumu uz kura LATVISKI bij precizi raktits NEKADA GADIJUMA NELIKT MIKROVILNU KRASNI tikai uz sildvirsmam!! Angliski tas bija TIKAI MIKROVILNU KRASNI , aizliegts likt uz sildvirsmam !! PLASTMASAS KRUZE tacju , iedomajieities cik atbilstosji Latviskai instrukcijai tas kruzes NOSVILINA!!
Atgriežoties pie latviski tulkotajiem manuāļiem. Mēģināju atrast datorā to instrukcijas labošanas failu, bet laikam, mainot datoru, tas tika izdzēsts. Atlicis tik kautkāds Worda pavadrakstiņš ar vienu no piemēriem no Fuji F700 instrukcijas (diemžēl, nav tas labākais, bet oriģinālā tulkojuma līmeni var apmēram novērtēt) :
"...Baltās krāsas balansu mainiet, lai fotografēšanas laikā piemērotu zibspuldzes gaismu apkārtnei un apgaismojumam. AUTO režīmā baltās krāsas balansu nevar izvēlēties, fotografējot tādus objektus, kā cilvēku portretus tuvumā un ar speciālu gaismu apgaismotus objektus. Tad izvēlieties gaismas avotam atbilstošu balansu...."