forum.gif
Paris jautajumi.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Paris jautajumi.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.03.08 18:01
 citēt
Sveiki! Tatad man te ir paris jautajumi uz kuriem labprat uzzinaatu atbildes!

1. par zooom. lecam rakstiiti tie milimetri, bet cik tas naak reizees? parasti pallielinaajumu izsaka reizees, piem binoklim 8x vai parastajam fochikam 12x.. kapec te ir mm un ko tas iisti tad nozime.
2. Kas vel razho Canon skruvejamas leecas? iznjemot Canon un Sigma?
3. Esmu noskatijis iegadaties Canon EOS 400D BLACK 18-55 / 55-200 BG-E3 KIT, bet cik lasiju te diskusijas snaak ka nav iisti jeegas no shada komplekta, jo tas 18-55 objektiivs esot suuds (kapec?) un 55-200 iisti nav vajadzigs kamer neieshu mediit zvirbuljus vai motokrosistus. ari no battery gripa iista jeega neesot ja nebildee 2000 bildes diena. tatad labak iegadaties body un kaadu labaaku leecu vai ne? (kaadu?)

Paldies.
Publicēts: 04.03.08 18:10
 citēt
Sveiki! Tatad man te ir paris jautajumi uz kuriem labprat uzzinaatu atbildes!

1. par zooom. lecam rakstiiti tie milimetri, bet cik tas naak reizees? parasti pallielinaajumu izsaka reizees, piem binoklim 8x vai parastajam fochikam 12x.. kapec te ir mm un ko tas iisti tad nozime.
3. Esmu noskatijis iegadaties Canon EOS 400D BLACK 18-55 / 55-200 BG-E3 KIT, bet cik lasiju te diskusijas snaak ka nav iisti jeegas no shada komplekta, jo tas 18-55 objektiivs esot suuds (kapec?) un 55-200 iisti nav vajadzigs kamer neieshu mediit zvirbuljus vai motokrosistus. ari no battery gripa iista jeega neesot ja nebildee 2000 bildes diena. tatad labak iegadaties body un kaadu labaaku leecu vai ne? (kaadu?)

Paldies.

Binoklī palielinājumu ietekmē objektīvs ar okulāru un mainot otro var arī mainīt palielinājumu.
Publicēts: 04.03.08 18:14
 citēt
ecam rakstiiti tie milimetri, bet cik tas naak reizees? parasti pallielinaajumu izsaka reizees, piem binoklim 8x vai parastajam fochikam 12x.. kapec te ir mm un ko tas iisti tad nozime.

galigi nepareizi, ej fiziku macities. reizes ir tikai objektiva "beigu" milimetri daliti ar "sakuma", nevis kads objektiva parametrs, kas apraksta skata lenkji. Jo vairak milimteru, jo lielaks zuums.
ja mazak par 40 mm, tad nosaciti platlenkjis (uz digiaparatiem gan ja mazak par 30), ap 50 (digi ap 30) - pamatnieks, virs 50 - tele.

Tamron, Tokina, Cosina un kas tik vel ne.
Iesaku izveleties starp Canon, Sigma un Tokina. Kapec, nejautaa.

njemot vera pirmos divus jautajumus, shads komplets Tev bus labu labais, vel tikai 430 EX zibspuldzi klat pieperc, jo:

bus 90% dzives situacijam piemerots komplekts
ar gripu roka tik traki negurs
ar gripu izskatisies seksigak un nopietnak, meitenes apkart garantetas

un vispar. apskati Canon G9 un S5 IS :)
Publicēts: 04.03.08 18:15
 citēt
1. Ja ir objektīvs
70-200mm tad ir 200/70= ~2,85x
18-200mm tad ir 200/18= ~11,1x

2.Tamron

3. nopērc 400d ar parsto 18-55mm objektīvu kad mēnesi pafočēsi tad sapratīsi ko gribi, tad arī varēsi pirkt kautko vēl. Objektīvs ir sūds tiem kas saprot kautko no objektīviem un tiem kas nefotografē tikai tāpēc ka viņam ir spoguļkamera!
Publicēts: 04.03.08 18:32
 citēt
Obejktiivi uzbuuvi tiesham neesmu apguvis - kauns. bet nav kauns uzjautaaat nevis slepeni no visu aciim censties sakasiit info. S5 IS pardevu, un tagad gribu iegadaties sho jo nu pamati kas ir kas saak palikt skaidraaki, un aparaats nebuus domaats meitenju pievilinaashanai. taaka man vairak interesee "ka var izdariit labak" nevis "ka labak ziskatas"
Publicēts: 04.03.08 18:39
 citēt
1. Ja ir objektīvs
70-200mm tad ir 200/70= ~2,85x
18-200mm tad ir 200/18= ~11,1x

2.Tamron

3. nopērc 400d ar parsto 18-55mm objektīvu kad mēnesi pafočēsi tad sapratīsi ko gribi, tad arī varēsi pirkt kautko vēl. Objektīvs ir sūds tiem kas saprot kautko no objektīviem un tiem kas nefotografē tikai tāpēc ka viņam ir spoguļkamera!

Peikriitu par 18-55 objektiivu, es taa pat no saakuma dariiju, un tad jau spratu ko gribu talak!

Reku labs raksts par kameras uzbuvui un objektivu uzbuuvi - www.laubere.lv...
Ieteiktu izlasiit
Publicēts: 04.03.08 18:42
 citēt
ar 600ls grozies kā gribi bet vari izdarīt tikai kautkā nevis lai būti labi!

Nu ja tu tā nopietni taisies tad no tāda viedokļa paskatotis uz to kompjektu liekas ka 600ls pa "Canon EOS 400D BLACK 18-55 / 55-200 BG-E3 KIT" un tev principā ir viss lai sāktu fotografēt!
Publicēts: 04.03.08 18:49
 citēt
matrix - paldies!!! Ljoti labi. vis vienaa vieta, tas ko vajadzeeja!

Nu jaa es jau ilgi te mekleejos un kompleikts izskataas labs. plus veel tas ka es atradu zelta veikalinju kur sho komlektu pa 569 var iegadaties. sanaaks veel stattiivam!

Paldies par atbidleem!
Publicēts: 04.03.08 18:51
 citēt
nu tad pērc tikai nost to kameru un dieva dēļ nepērc statīvu pa 30ls :)
Publicēts: 04.03.08 18:53
 citēt
zinu zinu. es jau savam ziepiitim biju nopircis stativu pa 12ls. :D lielaaku stabilitaati var panaakt meenesi atturoties no alkohola. :D Atradu viena veikala pa 60ls, manuprat gana massivu un stabilu.
Publicēts: 05.03.08 11:11
 citēt
par tiem palielinaajumiem gan buutu jaasaprot veel kas: 1:1 ar cilveeka aci ir klasiskie 35mm uz filmas vai digim pilnaas matrices. uz kropotaas attieciigi koeficients 1,5 vai 1,6 - taatad drusku virs 50 mm. viss, kas ir zem shii cipara ir pamazinaajums nevis palielinaajums :)
tad sanaak, ja tev stikls ir 24-70 uz pilnaas matrices, tad tas diapazons attieciibaa pret savu aci ir no -0,71 liidz 2 reizes, bet stikla subjektiivais palielinaajums 2,9 reizes. nu, kaukaa taa :)
Publicēts: 05.03.08 11:36
 citēt
nu jaa man beidzot pieleca. :D Paldies.
Publicēts: 05.03.08 11:46
 citēt
par tiem palielinaajumiem gan buutu jaasaprot veel kas: 1:1 ar cilveeka aci ir klasiskie 35mm uz filmas vai digim pilnaas matrices. uz kropotaas attieciigi koeficients 1,5 vai 1,6 - taatad drusku virs 50 mm.

nava drusku otradak? :) +, ka jau te nesen tika noskaidrots, perspektive nemainas...
Publicēts: 05.03.08 15:59
 citēt
nu taa doma bija taada - ja uz kropotaas uzliksi 35 mm, sanaaks 50.
laikam neskaidri izteicos...
Jauns tematsAtbildēt
  1.