Juusu domas par sho stiklu.... Nikon NIKKOR 70-300MM F4.5-5.6G AF-S VR IF-ED jautaajums- vai nav paaraak tumsshs, kaada ir pieredze ar tieshi sho modeli, un kas ir labaakaa alternatiiiva cenaa liidz 500 ls???
Sigma 70-200 mm F/2.8 DG APO MACRO HSM, Nikon shis liekas ir ok..
Man tāds ir tiešām nav ne vainas. Varu notirgot
PS. Gribējās D300 pirkt, bet tad sapratu, ka stūlba doma, jo naudu nepelnu tad varētu kādu garo galu iepirkt labāku. Ja intresē var notestēt un ir arī konvertis gandriz jauns
Sigma 70-200 mm F/2.8 DG APO MACRO HSM, Nikon shis liekas ir ok..
No visiem variantiem, kas tika apspriesti, es ieteiktu Nikon 80-200/2.8. Jo cenas starpība ,ar Sigmu 70-200 salīdzinot, ir minimāla, gadās pat Sigma mēdz būt dārgāka. Bija lietošanā 70-300 VR, pārdevu, jo prasījās gaišāks, pie kam pats gals pie 300 mm asuma ziņā ''peld''. Minētais Tamrons neizceļas. Starp citu, US ir pieejams (arī ebay) klasiskais Tokina 80-200/2.8. No Tokinas izvēles atturēja šauba par AF ātrumu.
ss.lv ir Sigma 70-200 HSM pa 300Ls. Laba cena! Bet es labāk iesaku Nikon 80-200 2.8, kuru arī pašlaik lietoju (pirms tam bij Sigma). Man Sigmas HSM neko neizteica. Ja arī bija par sekundes simtdaļu ātrāks autofokuss, tad Nikon ir daudz daudz precīzāks. Varbūt man ar Sigmu nebij paveicies.
o dzjeki jau kautkas reaals... man jau ar tas Nikons ar 80 - 200 L2.8 liekas vissaklariigaakais par cik ar putninjiem neaizraujos... bet sigmai man piedaavaa labaaku cenu... nu redzees...
Cik es saprotu,ir AF Nikkor 80-200mm 2. 8D un AF-S Nikkor 80-200mm f/2. 8D. Abi ir ED, tikaI af-s ir dārgāks, smaagāks un fokusējas par 20% ātrāk, kas reālajā dzīvē nav visiem tas noteicošais, jo arī AF fokusējas gana ātri. Cik es lasīju, tieši nav konkurentu asuma ziņā šim obkektīvam ne no Tokinas, ne vēl jo vairāk no Tamrona. Patiesībā es te tikai atreferēju lasīto, pašam pieredzes ar citiem objektīviem nav un arī AF Nikkor 80-200mm 2. 8D esmu tikai nesen iegādājies un tā pa īstam vēl neesmu licis lietā.