Ar sirdsapziņas pārmetumiem par jūsu svētā sirdsmiera traucēšanu, tomēr vēršos pie jums, cerot, ka radīšu lielāku skaidrību
Jā, jautājums un situācija tipiska.. tiešām ilgu laiku esmu pētījījusi internetā pieejamo info par tādām vairāk kā sākuma līmeņa dslr (budžets gluži vnk vairāk neļauj, ne vairāk kā Ls370) un nonācu pie slēdziena - Nikon D40. Bet tad pie apvāršņa parādījās Olympus e-410. Pirms tam uz tiem vnk neskatījos. Laikam jau aizspriedumu dēļ olympus pārāk neiedvesmoja. Bet nu tagad arī šo papētot sapratu, ka tomer galīgi zemē metama nav un maksā tā vidēji tikai ap kādiem 20 ls dārgāk kā nikons, škiet ka vairākos aspektos ir arī labāka. Būtu jauki, ja jūs dalītos ar savu pieredzi par kādu no šiem aparātiem, konkrētāk varbūt, kāpēc NEVAJADZĒTU kādu no tiem abiem pirkt. Nikonam tas laikam būtu, ka tā īsti derīgi tikai AF-S objektīvi.. bet olympus? :roll: :?:
nu nez manam draugam ir Oly E410 vinjsh saka ka ir ok, bet gribaas lielaaku, tagad kad ir palietojis 4 meeneshus saka ka labaa buutu piemetis un ko labaaku pakjeeris. Pac lietoju Nikon, vispaar par D40 kameru esmu dzirdeejis tikai labas lietas, itsevishkji D40x protams viedoklji dalaas par to kas tad galu galaa ir labaaks, D40 vai D40x bet nu kas katram tuvaaks un vajadziigaaks, 510 Oly ir normaals, labam laikam pietiktu. Jaa uzmet aci veel Pentaxam arii labi modeliishi tagad naak aaraa... kaa jau te cilveeks ieteica aizej uz veikalu un patausti, aaa 400D Canonu aizmirsu.. arii cilveeki ir sajuusmaa... man persononiigi patiik nikon D40x ja veel double kits (ar diviem objektiiviem), tad ir ok. Mana draudzene lieto Oly E510 vinjai patiik... skaties pati.
Lietoju oly 400-to (kas bik sliktaks par 410) apm 6 menesus, tehniski nekas nesaluza un viss darbojas, ta ka taja zina nav sudzibu
KIT objektivi ir pat loti ok atbilstosi limenim, bet tev jaizvelas ko velies fotografet - oly bus labs labos gaismas apstaklos, lidz ko slikta gaisma, tad pie lieliem ISO bildes ir diezgan toksnainas, ta ka ISO faniem si kamera nebus piemerota, ar nicon un canon pat nevar salidzinat, objektivu klasts ir mazaks neka piem canon, bet ir visi nepieciesamie objektivi, ir gan zuiko, gan sigmas, cenas ir salidzinosi dargas, tacu tada pasa limena konkurentu objektivi ari nav neko leti...
vai iesaku - cena ir laba, bet laikam tomer neeee...
Es vel arvien par Canon, bet meitenei kurai bildes velk uz aartu es vairaak ieteiktu Olympus nekaa Canon. Katra kamera speeciigaaka savaas jomaas, un ar Oly baaigos artus var sataisiit!
Es vel arvien par Canon, bet meitenei kurai bildes velk uz aartu es vairaak ieteiktu Olympus nekaa Canon. Katra kamera speeciigaaka savaas jomaas, un ar Oly baaigos artus var sataisiit!
lidz savajagas lielaku ISO...
Pie Oly lielajiem iso arii top baigaakie aarti! Un njemot veeraa oly objektiivu filtru mazo izmeeru, var atljauties sapirkt visaadus filtrinjus un pribambasus.
Hmm! No paša rīta gribēju teikt, lai sagaida Mr.Jonatans, kurš apskaidrotu, ka jāņem tikai un vienigi Canon, bet te - pavisam citādas domas! Mjā! Nekad nesaki nekad!
Hmm! No paša rīta gribēju teikt, lai sagaida Mr.Jonatans, kurš apskaidrotu, ka jāņem tikai un vienigi Canon, bet te - pavisam citādas domas! Mjā! Nekad nesaki nekad!
Manas domas nav mainijushaas, vienkaarshi te retais tik ruupiigaak uztver manis saciito.. Ja ir 370Ls budzjets, tad tieshaam labaak njemt olympus 410 kit pa 330Ls un par atlikusho naudinju var normaalu atminjas karti panjemt Saakumam buus ljoti labs pirkums, peecaak ar tikai naaks apskaidriiba ko un kaa un kaadu naakamo kameru gribeesies.. ja vel gribees.. 8)
Jā.. viedokļi jums atšķiras, bet jau jau cilvēks, kurš slavējot tikai canon, iesaka olympus, tad par to laikam ir vērts padomāt Ar to "aartu" ir tā, ka ar manu pašreizējo aparātu ir pagrūti taisīt labas bildes no ikdienas, piemēram. Bet tā rādās, ka visi tomēr pieķērāties tam olympus, nevis nikon. Kaut gan arī es par nikonu esmu lasījusi gandrīz tikai labas atsauksmes.. bet vienkārši šķiet, ka e-410 tāds vairāk aprīkots.. Tā arī būs jādara, ka jāaiziet uz veikalu, paksatīt to olympusu, ar nikonu pat ir sanācis pafotografēt, tā kā cerams, ka tas līdzēs izvēlēties. paldies par atsaucību