forum.gif
Foto avio rokas bagaazhaa!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto avio rokas bagaazhaa!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.03.08 12:27
 citēt
Steidzama nepieciesamiiba!

Rokas bagaazhaa tacu driikst parvadaat fototehniku?
Publicēts: 05.03.08 12:30
 citēt
Drīkst.
Publicēts: 05.03.08 12:31
 citēt
nekādu problēmu!
Man bija pleca soma ar spoguleni + pričendāļi! Rīgas lidostā tikai caur skaneri izlaida - bet Vācijā gan paaicināja uz citu telpu un kaut ko tur baudīja, bet viss bija čiki!
Publicēts: 05.03.08 12:38
 citēt
Drīkst, bet skaties kā ir ar svariem, teiksim Ryanairī rokas bagāža nedrīkst pārsniegt 10kg.
Faktiski normālās valstīs nesver, bet Anglijā sver gan... un ja vairāk, tad liek nodot nododamajā bagāžā...
Jebkurā gadījumā es fototehniku ņemu līdz tikai rokas bagāžā, jo ar nododamo bagāžu lidostās visādi izrīkojas - met, spaida, ir gadījies kad atnāk nedaudz atvērta. Pēdējā lidojumā redzēju kā vienam pasažierim atnāca soma atplīsusi valjā un daļa pancku pa lentu pabira...
Publicēts: 05.03.08 13:02
 citēt
Nododamajā bagāžā gan nav prātīgi foto tehniku ņemt. Kā jau te rakstīja -- rokas bagāžā svarīgs ir svars. Man ir soma, kuru ņemu rokas bagāžā un sapakota ar ceļojuma mantām, datoru, tā piederumiem un foto tehniku, parasti sver ap 15-20 kg. Gabarīti ir precīzi tik lieli lai iebāztu nodalījumā virs sēdekļiem. Tad nu triks ir, ejot reģistrēties, to turēt pie kājām, lai meitene neredz, jo gadās, ka grib nosvērt un tad ir jāpierunā, lai ļauj nemt kā rokas bagāžu. Tas attiecas arī uz normāajām aviosabiedrībām.

Zinu, ka citi šo svara problēmu risina ar foto vestes palīdzību un vēl fotoaparātu ar mazāku objektīvu kaklā pakarina. Tas ir aktuāli dabas fotogrāfiem, jo ja gribas ņemt 600/4 objektīvu līdzi, tad tas pēc gabarītiem ir viena rokas bagāžas vienība. Pārējais ir jāsakarina uz ķermeņa. Vai jālido pirmajā klasē, kur ļauj vairāk mantu salonā stiept iekšā
Publicēts: 05.03.08 13:12
 citēt
Hm, lidoju samera biezi, bet vel nevienu reizi nav gadijies, ka kads prasitu nosvert somu. Reizem pat lidoju ar divam rokas somam - mugursomu un pleca somu - nekadu problemu nav bijis.
Publicēts: 05.03.08 13:24
 citēt
Lidojot no UK uz LV man iekrita "laimīgais numurs" visu rokas bagāzu izkratīja, fočiku lika izjaukt un korpusu smērēja ar kaut kādu ķīmiju izmantojot ausu tīrmajajiem līdzigus kociņus... tā arī nesapratu ar ko un kādēl viņu smērēja... :?
Publicēts: 05.03.08 13:43
 citēt
Esmu apceļojis vairākas pasaules valstis - vienīgā vieta kur piesējās bija Izraēla - vnk drošības pasākumi tur ļoti nikni.
Eiropas savienības valstīs problēmas nebūs - ja nemēģināsi studiju rokas bagāžā paķert līdzi :)
Publicēts: 05.03.08 16:01
 citēt
Lidojot no UK uz LV man iekrita "laimīgais numurs" visu rokas bagāzu izkratīja, fočiku lika izjaukt un korpusu smērēja ar kaut kādu ķīmiju izmantojot ausu tīrmajajiem līdzigus kociņus... tā arī nesapratu ar ko un kādēl viņu smērēja... :?

precīzi tāpat :D es gan pretojos vacajai kundzei, ka objektīvu nost neņemšu, tad nu šī pīkstinājās tur, kur varēja iespraukties ar savu daiktu.
Publicēts: 05.03.08 16:05
 citēt
nez, nekad man nav bijis jaasver vai jaaizraada fotosomas saturs. lidoju es regulaagi 6-7 reizes gadaa. tiesa gan ES robezhaas. lai gan arii shtatos somu nekratiija, tikai teica, lai atdodot taas shkjiltavas, kas priekshkabatinjaa...
Publicēts: 05.03.08 20:07
 citēt
man breemenee pieseejaas arii fochiku atputekljoja ar ausu tiiraamajiem, bet par savaam zippeneem ciinijos berliinee :roll:
Publicēts: 05.03.08 20:40
 citēt

precīzi tāpat :D es gan pretojos vacajai kundzei, ka objektīvu nost neņemšu, tad nu šī pīkstinājās tur, kur varēja iespraukties ar savu daiktu.

moš jūs vienk krimināla paskata.. :D
Publicēts: 05.03.08 21:19
 citēt
tas papiirits ir narkotiku tests. izgaaju taadu atgriezdamie no amsterdamas :D
Publicēts: 05.03.08 21:34
 citēt
tas papiirits ir narkotiku tests. izgaaju taadu atgriezdamie no amsterdamas :D

FAAAAAKK...tiešām :?: :?:

taisni vai riebjas, biju jau izplānojis kur un kā... :evil:
Publicēts: 05.03.08 23:33
 citēt

Ar to papīrīti/ ausu tīrāmo viņi pārbauda spridzekļu un citu substanču klātbūtni uz tehnikas - ja neesi pirotehniķis vai fotoaparātu licis pulverīšos viss būs labi ;)
Publicēts: 07.03.08 15:49
 citēt
Man pagaidām īpašu piedzīvojumu nav bijis. CompuTrekker Pro ir kā reiz normālo lidsabiedrību rokas bagāžas izmērā. (Ryanairā gan nemēģināšu ienest - viņiem cits standarts) Parasti nepiekrāmēju pilnu un tāpēc max svaru nepārsniedzu. Toties ir kur ielikt DutyFree preces :) Līdz šim neviens nav piesējies.

Vēl jāskaās atiecīgās lidsabiedrības noteikumi. Piemēram AirBaltic raksta, ka datorus, foto/viedeo u.t.t. nedrīkst nodot reģistrētajā bagāžā -- tātad jāņem rokas bagāžā :) Ar to pašu trekeri lidoju bez bēdām pat mazajā Fokker 50 :)

Reģistrējoties ir vērts palūgt pārbaudīt svaru un, piemēram, KLM dod uzlīmītes - "Approved cabin baggage". Un uz nelielu pārsvaru skatās caur pirkstiem, ja nav liela reģistrētā bagāža. Kā minimums zināsi cik tieši tā soma sver. :)

Vienīgais piedzīvojums bija Minskas lidostā - iestāstot muitniekiem, ka man par to tehniku tomēr nav jāmaksā muitas nodeva :) Beigās izrādījās, ka runāju pārāk labā krievu valodā - noturēja par savējo. Viņiem arī ir zilas pases...
Atbakaļ lidojot skenētājs pajautāja - a cik tev tur to objektīvu? Labi, ka atcerējos pareizo skaitu :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):