Piedodiet, bet man liekas ka tie komentāru autori nevens nav ar 5D un uz augšu bildējuši, man bij viens pasācins kur bija pieaicināti "profesionāli fotogrāfi" ar 350D, 30D un laikam vienam bija 400D, es palēnām dzerot ar ar savu 5D paniekojos, uzminiet kuras bildes pēctam pasākuma dalībniekiem patika vairāk?
Tie, kas 5D var atļauties savam vaļaspriekam, neies "kalpot" brīvajā laikā pa 100 Ls, bet savukārt, tie, kas paši strādā šajā lauciņā un nopelnījuši to 5D, arī "neies verdzībā", bet labāk labāk nopelnīs paši (neatkarīgā režīmā). Nu tāda man apmēram domu gaita, iesaistoties šajā domu apmaiņā.
Tu aizmirsti pašu galveno- tā ir iespēja mācīties, tas nav regulārs "verga darbs".
Protams, ka pamatfotogrāfam tāda summa ir maza, bet daudzi, kuri būtu gatavi fočēt kāzas, baidās uzņemties šo atbildību, pieredzes trūkuma dēļ, un tas ir saprotami. Šis ir samērā drošs veids, kā "piešaut roku" un tajā pat laikā neriskēt. /Esmu saņēmis savulaik arī piedāvājumus, ka cilvēki ir gatavi maksāt MAN, lai es ņemu viņus uz kāzām mācību vai pieredzes uzkrāšanas nolūkos/. Tomēr tādā gadījumā man tas cilvēks būtu parelēli jāmāca, jāpaskaidro, un tas gan nav reāli... Protams, ka piedāvājumus izskatot, skatīšos uz cilvēka radošajām spējām, ne tikai uz tehnikas eksistenci kā tādu!
Principā Tev piekrītu, taču domaju, ka cilvēks, kas patstāvīgi (bez papuča kredītkartes) ticis līdz 5D, pats jau ir gana kompetents, lai ietu mācīties. Es nebūt neapstrīdu Tavu līmeni un spējas, bet tomēr tas vēl nav ne pasaules, ne LV TOP līmenis !
hmm.. savs loģisks spriedums Frīdim.. secīgs un loģisks..
varbuut ir taa, kaa man ik pa laikam - ir pasaakums - bildes ar tjipa uubergudru ziepi un ar manu spoguliiti (kursh, kaa zinams nepretendee uz uuberklasi - crops, kaa nekaa). Drausmiigs chakars sadziit bildes liidziigas kvalitaates zinjaa.
Varbuut to Juris domaa, jo tad nu jemties par un ap taadam shtelleem nav lustes. Kvalitaate darbariikiem liidzveertiiga - eertaak?.
Ja nenāk ar saviem aparātiem tad tas jau skaitās vienkārši apmaksājams darbs. Cik tagad skaitās normāla dienas summa? Pēc minimuma drīksts maksāt ne māzāk kā 0.962Ls stundā. Pieņemsim ka kāzas iet 12 stundas un pieņemsim ka māceklim maksā 2Ls stundā = 24Ls par kāzām. Tāpēc jau ja Portreti piedāvā apmācību un vēl 100Ls tad tas nemaz nav tik traki. Un protams loģiski ka kautkādi noteikumi no darba devēja ar var būt. Šijā gadījumā tas ir tikai 1 noteikums - 5D vai minimum D200. Tās ir ļoti minimālas prasības. Un protams katram savas prioritātes tehnikā. Par ko visi tā streso es nesaprotu .
Piedodiet, bet man liekas ka tie komentāru autori nevens nav ar 5D un uz augšu bildējuši, man bij viens pasācins kur bija pieaicināti "profesionāli fotogrāfi" ar 350D, 30D un laikam vienam bija 400D, es palēnām dzerot ar ar savu 5D paniekojos, uzminiet kuras bildes pēctam pasākuma dalībniekiem patika vairāk?
Es jau šeit forumā bieži esmu ievērojis, ka pilnformāta matrica rada arī jaunu pašapziņas līmeni...))
un ja tev butu bijis tas 350D domaa, ka vinjeim tavas bildes taa pat nepatiktu.. lieta nav tik dauzd tehnikaa kaa tavaa galvaa...
hmm.. savs loģisks spriedums Frīdim.. secīgs un loģisks..
varbuut ir taa, kaa man ik pa laikam - ir pasaakums - bildes ar tjipa uubergudru ziepi un ar manu spoguliiti (kursh, kaa zinams nepretendee uz uuberklasi - crops, kaa nekaa). Drausmiigs chakars sadziit bildes liidziigas kvalitaates zinjaa.
Varbuut to Juris domaa, jo tad nu jemties par un ap taadam shtelleem nav lustes. Kvalitaate darbariikiem liidzveertiiga - eertaak?.
Protams, ka par to arī ir runa! Jāfočē taču būs, un klientam jāatdod ne jau VIENA bilde, bet simti!!!
un ja tev butu bijis tas 350D domaa, ka vinjeim tavas bildes taa pat nepatiktu.. lieta nav tik dauzd tehnikaa kaa tavaa galvaa...
Bildes jau viņiem no kadrējuma viedokļa nebija sliktas, bet kvalitāte anāla, viss pasāciens notika tumšās telpās, tāpēc algotņu fotogrāfijas visas graudainas un izplūdušas. 5D bildes visas asas ar nemanāmu graudu līmeni. ā un viņiem bija arī kautkādas necanon zipspuldzes, tas laikam arī savu daļu bildes kvalitātē iedeva!
Pirmkārt, es šo piedāvājumu uztveru kā iespēju gūt pieredzi. Otrkārt papildināt portfolio. Treškārt domāju, ka šis triks ar augstāka līmēņa fotoaparātu izsijāšanu ir ar nodomu... pēc aparāta nosacīti var spriest par cilvēka vēlmi saistīties ar fotogrāfiju (ja cilvēks ir sakrājis un ieguldījis naudu pro aparātā tad arī centīsies, darīt visu lai bildes būtu attiecīgajā līmenī)
Es savās kāzās negribētu redzēt fotogrāfu ar Canonu 350D vai Nikonu D40. Man pat nebūtu vēlme viņam papozēt... tīri psiholoģiskā ziņā...
par aparātiem runājot tad pagaišgad es kāzās fotogrāfēju ar 5D un 30D . Pietam uz 5D bij vairumā24-70 2.8L kurš nav pat salīdzināms kvalitātē ar to stiklu kurš man bija uz 30D (EF 135 f2.0L) . Uzminiet no vienas reizes no kura aparāta beigās bij labākas kvalitātes bildes? Protams no 5D un ļoti viegli tas bij redzams.
p.s Savas pirmās divas kāzas es vispār fotogrāfēju pa velti un diemžēl man nebija iespējas no kāda mācīties!
Pirmkārt, es šo piedāvājumu uztveru kā iespēju gūt pieredzi. Otrkārt papildināt portfolio. Treškārt domāju, ka šis triks ar augstāka līmēņa fotoaparātu izsijāšanu ir ar nodomu... pēc aparāta nosacīti var spriest par cilvēka vēlmi saistīties ar fotogrāfiju (ja cilvēks ir sakrājis un ieguldījis naudu pro aparātā tad arī centīsies, darīt visu lai bildes būtu attiecīgajā līmenī)
Es savās kāzās negribētu redzēt fotogrāfu ar Canonu 350D vai Nikonu D40. Man pat nebūtu vēlme viņam papozēt... tīri psiholoģiskā ziņā...
A vot incanti, ko Tu izvēlētos- vai "papuča dēliņu" ar kautkādu krutu digi-Haseli un ratiņiem ar objektīviem un studijgaismām, bet šaubīgām prasmēm, jebšu talantīgu fotografu, kas dotajā brīdī spiests bildēt ar 350D?...))
da labi dalja taisniibas shitaajaa visaa ir, bet padomajot cik reaali darbojoties tikai foto jomaa iesaceejam ieksh LV ir kaut kadas ceribas vismaz 2 gadu laikaa nopelnit naudu tiem nopietnajiem darbariikiem... :roll:
tad jau sanaak ka ar 3 marku ar kaazas nevar bildeet, jo vinjam tak arii krops ir?
Jā, esmu provējis, tizlāk ir kā ar 5D. Gribēju jau pirkt, bet pēcāk, iztestējoties dzīvē, sapratu, ka tas III marka 1.3 crop faktors sabojā diapazonu, un 24- 70 reportāžā uz viņa bieži ir par garu...
16-35, savukārt, biški par īsu tālais gals sanāk...
A vot incanti, ko Tu izvēlētos- vai "papuča dēliņu" ar kautkādu krutu digi-Haseli un ratiņiem ar objektīviem un studijgaismām, bet šaubīgām prasmēm, jebšu talantīgu fotografu, kas dotajā brīdī spiests bildēt ar 350D?...))
Talntīgs kāzu fotogrāfs ar 350D ? :roll: Tādi ir tikai pasakās... :lol:
da labi dalja taisniibas shitaajaa visaa ir, bet padomajot cik reaali darbojoties tikai foto jomaa iesaceejam ieksh LV ir kaut kadas ceribas vismaz 2 gadu laikaa nopelnit naudu tiem nopietnajiem darbariikiem... :roll:
Jādara ir otrādi- kā dara Andre- paņem uz līzinga D3, un tad to atpelna, nevis mēģina ar 350D nopelnīt priekš D3.
tad jau sanaak ka ar 3 marku ar kaazas nevar bildeet, jo vinjam tak arii krops ir?
tad jau sanāk arī, ka pirms D3 ar Nikonu vispār nevarēja. nu, mans tēvs reiz aicināja frendu trimpelēt. šis kautkā laikam atrunājās un nākošais teksts, kuru dzirdēju bija "nāc ar visu ampulu!". domāju, ka var bildēt ar visu kropu.
Rallijā nevar uzvarēt ar žiguli, ja citi rullē ar zubarū, lai cik talantīgs braucējs būtu...
Var ja pie zubarū stūres "blondīnes" uzreiz no (M) mašīnītes . Bet kāzās esmu redzējis čaļus ciemiņus ar D40 kuri ieraugot ka pēc izmēra nemaz tik mazs šis nav uzreiz secina ka fotogrāfu jaunam pārim nemaz nevaidzēja aicināt jo šis pats būtu ticis galā ar to lietu
nu - talantīgs tikai uz fotogrāfēšanu vai arī uz kāposta pelnīšanu. nu labi, KĀZU fotogrāfs jau uz bumbiņu nebildē, ja viņam ar psihi viss kārtībā, nu, nepiemīt mātes Terēzes komplekss un tā.
Rallijā nevar uzvarēt ar žiguli, ja citi rullē ar zubarū, lai cik talantīgs braucējs būtu...
Starp VAZ v/s Subaru ir daudz lielāks bezdibenis, nekā starp 350D un 5D ...)) Un jau rakstīju, ka no kāzām tauta pārsvarā kopē 10x15 bildes. Un tādā izmērā grūti atšķirt pat labu ziepi no 5D ...
Mans viedoklis ir ļoti līdfzīgs. Un man ir 5D un es piekrītu šim piedāvājumam. Tieši tādēļ, lai viņu ātrāk atpelnītu.......
Mans viedoklis ir ļoti līdfzīgs. Un man ir 5D un es piekrītu šim piedāvājumam. Tieši tādēļ, lai viņu ātrāk atpelnītu.......
REZ pastasti cik % tu no savas fototehnikas klaasta esi nopelniijis tieshi ar ieguutajiem ienakumiem no Foto!
p.s Savas pirmās divas kāzas es vispār fotogrāfēju pa velti
es vairāk. esmu, ja atmiņa neviļ, 3X precējies, no pēdējajām kāzām nav bilžu.
Es biju domājis nevis savas personīgās kāzas bet kāzas kurās es biju par fotogāfu . Man personīgi pietiek ar savām 1x un uz grābekļiem 2x es nekāptu virsū