es te tā padomāju - vai tik lielā brēka nav par to, ka 99% lietotāju neatbilst augstākminētajām prasībām un netiek pie siles ?
Vismaz no manas puses brēka ir tikai un vienīgi pret augstprātību- to neciešu jebkurās izpausmēs. Tjipa, jau tev nav Mark vai 5D un buntīte ar sarkanstrīpainiem vai gaiši pelēkiem stikliņiem, tu neesi fotogrāfs. Rīgai, Jūrmalai un Baltezeram ar 4x zīmju kāzu tarifu tas varbūt ir prioritāri, bet provincei- ne vienmēr. Pirmās kāzas esmu bildējis 16 gadu vecumā ar Zenit-S, vecu Industar-50 un monstrozu Luč -61 bliceni bez jebkādām TTL uttml, nesen tās bildes radu saietā dabūju paskatīt- nemaz nav tik traki...
Par to "sili"- esmu laimīgs, ka varu iztikt bez šī fotomaratona- kad negribas, bet jābildē.
Vismaz no manas puses brēka ir tikai un vienīgi pret augstprātību- to neciešu jebkurās izpausmēs. Tjipa, jau tev nav Mark vai 5D un buntīte ar sarkanstrīpainiem vai gaiši pelēkiem stikliņiem, tu neesi fotogrāfs.
Diemžēl vairāk gan izskatās, ka cilvēkiem tas tā patīk...
principā parakstītos. kāzas esmu bildējis daudz kā jūras sūdus, bet kad vēl uz filmām, kopš maucu digitāli necik daudz. pamatdarbs arī +/- regulējams, ja daudzmaz laicīgi zināms. nikonists, pagaidām gan ar trokšņainu kameru, tak tieši trokšņu dēļ domāju uz apgrādēšanos - ceru, ka uz vasaru izdosies.
Talntīgs kāzu fotogrāfs ar 350D ? :roll: Tādi ir tikai pasakās... :lol:
Rallijā nevar uzvarēt ar žiguli, ja citi rullē ar zubarū, lai cik talantīgs braucējs būtu...
...Karamiševs to ir izdarījis!!! gan ar Moskviču, gan ar Žiguli
Brāļi Kuļikovski , savukārt, savā klasē visus izcirta ar ZAZiem, kuri pēc pārbūves, par zapīšiem bija dēvējami stipri nosacīti. Bet tik un tā - fakts, ka arī ar ZAZ uzvarēt VAR, vismaz LV čempī
Talntīgs kāzu fotogrāfs ar 350D ? :roll: Tādi ir tikai pasakās... :lol:
Rallijā nevar uzvarēt ar žiguli, ja citi rullē ar zubarū, lai cik talantīgs braucējs būtu...
...Karamiševs to ir izdarījis!!! gan ar Moskviču, gan ar Žiguli
Brāļi Kuļikovski , savukārt, savā klasē visus izcirta ar ZAZiem, kuri pēc pārbūves, par zapīšiem bija dēvējami stipri nosacīti. Bet tik un tā - fakts, ka arī ar ZAZ uzvarēt VAR, vismaz LV čempī
Es jau gribēju oponēt- kamdēļ tad visas tās Subaru u.c. WRC komandas izgrūž miljonus savu autiņu pilnveidošanai, ja krievu Vasja saķīlē savu Zapi vai Moskābeli un vēsi viņiem iekabina. Bet pēdējā piebilde "par LV čempi" mani nomierināja...))
nu, uz kalna arī gadās pilsoņi ar smalkām luģēm, kas slēpo pā par 1/2-rubli. inventarņiki. bet nu ar tām kocenēm, kuras mans tēvs 1940. gadā fričiem nozaga, man tomēr ļoti retajam izdosies iekabināt, kam kaut poļu metālenes.
Es tā īsti nesaprotu par ko te tauta tā cepās? Ja portreti maksā, tad viņam ir visas tiesības prasīt to ko viņš grib. Ja nepatīk -- neviens tak nespiež pirkt 5D. Nauda arī iesācējam gana laba.
Es tā īsti nesaprotu par ko te tauta tā cepās? Ja portreti maksā, tad viņam ir visas tiesības prasīt to ko viņš grib. Ja nepatīk -- neviens tak nespiež pirkt 5D. Nauda arī iesācējam gana laba.
Tauta "cepās", darba dienu īsinot. Darba diena beidzās i cepšanās praktiski beidzās...
yo juri, man ir zenits. iso kadu vajag. grauds nav: bildes pec tam skaneju un lieku mikstuma filtru virsu veikalaa. mainu filminjas AATRI! gribetu lapraat palidzeet Tev!
yo juri, man ir zenits. iso kadu vajag. grauds nav: bildes pec tam skaneju un lieku mikstuma filtru virsu veikalaa. mainu filminjas AATRI! gribetu lapraat palidzeet Tev!
Vismaz vienu reizi nostāšos Jura pusē- reportāžā jebkurš Zenīts, jebšu Nikon-Canon utt 35 mm filminieks "nervozi pīpē maliņā", ješu latviski- garām. Filmas pluss tik iekš "romantiska" zīmējuma un "prestiža", bet operativitāte un pēcapstrādes iespējas nestāv blakus digi! Atkārtoju, runa iet par reportāžu! Kāzu fotosesijai filma ir gana laba!
Reportāžā jebkurš ... Nikon-Canon utt 35 mm filminieks "nervozi pīpē maliņā", ješu latviski- garām. Filmas pluss tik iekš "romantiska" zīmējuma un "prestiža", bet operativitāte un pēcapstrādes iespējas nestāv blakus digi! Atkārtoju, runa iet par reportāžu! Kāzu fotosesijai filma ir gana laba!
Labi, ka to nezina Magnum slavenības. Nespētu vairs fotografēt reportāžas.
Nezināšana neatbrīvo no vietas sakopšanas un atvainošanās pēc nekontrolētas atvieglošanās ēterā.
Esi tā aizdzīvojies krievvalodīgos nju ievirzes saitos, ka vispār vairs neko nezini no PASAULĒ notiekošā? Varu iedot paciņu ar saitēm.
Oooo- NG Fēnikss kārtējo reizi atdzimis...)) Pasaulē varbūt daudz kas notiek, bet mūsu reālajā LV vidusmēra kāzu praksē tomēr notiek "digitālās prioritātes", lai arī cik linku paciņas Tu nedotu ilustrācijai...
Kad cilvēki sāk runāt tādas lietas, ka mati stāvus ceļas, kā tā var erroties (labi, neteiksim - melot) cilvēki, kam it kā būtu pieredze, tad laikam ir spiestā kārtā jāatdzimst - par neērtībām dažiem ar vājākiem nerviem un bez argumentiem.
Portreti laimē apsiekalotais 5dē nav reportieru kamera. Studijas aprīkojums.
Off.
NG- varbūt noilustrē savu sašutumu ar kādiem reāliem argumentiem, jebšu stāvošie mati traucē domāt?
Kad cilvēki sāk runāt tādas lietas, ka mati stāvus ceļas, kā tā var erroties (labi, neteiksim - melot) cilvēki, kam it kā būtu pieredze, tad laikam ir spiestā kārtā jāatdzimst - par neērtībām dažiem ar vājākiem nerviem un bez argumentiem.
Portreti laimē apsiekalotais 5dē nav reportieru kamera. Studijas aprīkojums.
Off.
NG- varbūt noilustrē savu sašutumu ar kādiem reāliem argumentiem, jebšu stāvošie mati traucē domāt?
Droši, ka viņi nefočē ar zibspuldzēm, kurām jauda regulējas M režīmā, vai arī viņiem ir cilvēciņš, kurš skrien pa priekšu ar eksponometru un diktē gaismu?
Riktīgi uzjautrina šī diskusija. Man tas atgādina situāciju, kad:
Džekam ir 100Ls, viņš grib paņemt uz stundiņu meiteni - rudiem matiem, lieliem pupiem, šaurām gūžām un līkām kājām. Citi džeki (kam naudas nav, vai tērēt žēl) sāk stāstīt, ka blondās ir smukākās, lielie pupi negarantē lielus izslaukumus, šauros gurnos nav ērti gozēties un līkās kājas ne vienmēr nozīmē sinhronām kaislīgām kustībām nepieciešamo satvērienu. Un vispār, kas tā par naudu - 100Ls, kura sevi cienoša meitene par tādu atdosies?
Manas domas - a kas jums par daļu, kas maksā, tas pasūta mūziku, nu ko grib, to arī ņem!DD
Izteikties ir viens, bet te jau nu tā ir panesies, ka samērā tālu no topika aizgājis. Cilvēks samērā sakarīgu piedāvājumu izsaka un tas par visu centu tiek mēģināts apgānīt.
Izteikties ir viens, bet te jau nu tā ir panesies, ka samērā tālu no topika aizgājis. Cilvēks samērā sakarīgu piedāvājumu izsaka un tas par visu centu tiek mēģināts apgānīt.
Nezinu, ko Tu no šī topika izsecināji, bet vismaz es pret Jura piedāvājumu neko pretim neizteicos- normāls biznesa variants. Es tikai iebildu pret fotosnobismu.
Hm, bet kā jau teikts -Juris maksā, līdz ar to arī uzstāda savas prasības.
Tas tā pat kā es gribētu nopirkt kādu objektīvu un man visi bļautu, nafig tev viņu vajag, ņem manējo.
Vai tad Tu neesi pieradis pie fotosaitu ampeļ-stila? Tauta vnk darba laikā izklaidējas. Protams, arī pirkšanas-pārdošanas piedāvājumi tiks "apvāvuļoti". Bet neviens (ar retiem izņēmumiem) to nedara ļauni. Vismaz man pret Juri nekāda naida- sakarīgs spečuks ar labu biznesa mugurkaulu. Nu- varbūt nedaudz augstprātības ir, bet, paskatoties viņa bildes, šo-to var arī piedot...
Pašapziņai jābūt augstai un arī prasībām jābūt augstām, bez tā īpaši tālāk par tukšu vāvuļošanu netiksi Ja prasības pret citiem nav augstākas, nekā pret sevi - tad jau viss ir kārtībā
Tur jau laikam kādi 3 pieteikušies bet reakcija no portreti nekāda!
Tie, kam tas interesēja, jau sen atsūtīja savus telefona numurus man uz privāto, kam šis topiks arī bija PAREDZĒTS, nevis izvērta milzu čatu šeit uz 8 lapām...
Vismaz vienu reizi nostāšos Jura pusē- reportāžā jebkurš Zenīts, jebšu Nikon-Canon utt 35 mm filminieks "nervozi pīpē maliņā", ješu latviski- garām. Filmas pluss tik iekš "romantiska" zīmējuma un "prestiža", bet operativitāte un pēcapstrādes iespējas nestāv blakus digi! Atkārtoju, runa iet par reportāžu! Kāzu fotosesijai filma ir gana laba!
blaviens, es tak teicu ka filmas mainu AATRI !!! ko vel vajag "atrai" reportazai? un kadas priekshrocibas ir ciparam? es pec tam tapat visu daru citigi veikala: edit->desaturate, vai ari filters->blur. man patik manas chukax builzhukas kas sanak no kaazaam! :roll: :lol: