Vai ētiski ir likt publiskai apskatei fotogrāfijas ar svešiem cilvēkiem - nu piemēram fotoblog.lv? Ar modeli strādājot tu viņu brīdini vai prasi atļauju lietot foto ar viņa portretu sevis reklamēšanai. Bet uz ielas nobildējot kādu nejaušu garām gājēju tu neskriesi klāt un neprasīsi vai drīkstēja.... Nerunāju - ja bilde bildēta piem. Spānijā un to ieliec fotoblog.lv - tur maza iespējamība, ka modelis uzzinās par tādas bildes eksistenci. Jautājums vairāk attiecas uz LV iedzīvotājiem.
- Nezināmais modelis ieraugot sevi netā var apvainoties ........
ps. iespējams, ka esat šo lietu aprunājuši - centos atrast, bet bez panākumiem...
Vai ētiski ir likt publiskai apskatei fotogrāfijas ar svešiem cilvēkiem - nu piemēram fotoblog.lv? Ar modeli strādājot tu viņu brīdini vai prasi atļauju lietot foto ar viņa portretu sevis reklamēšanai. Bet uz ielas nobildējot kādu nejaušu garām gājēju tu neskriesi klāt un neprasīsi vai drīkstēja.... Nerunāju - ja bilde bildēta piem. Spānijā un to ieliec fotoblog.lv - tur maza iespējamība, ka modelis uzzinās par tādas bildes eksistenci. Jautājums vairāk attiecas uz LV iedzīvotājiem.
- Nezināmais modelis ieraugot sevi netā var apvainoties ........
ps. iespējams, ka esat šo lietu aprunājuši - centos atrast, bet bez panākumiem...
tad jau visas ziņas un hronikas tiek rādītas neētiski pa televizoru, koncertos skaītāji...ja bilžuks pa smuko, tad tikai pacels emocijas, ja pretīga, tad pat ar atļauju apvainojoši.
Izcilais fotogrāfs Jonatans, piemēram...domā, ka var, laikam jau visu... Viņam nerodas jautajumi par ētiku..
Jjaa, es varu dariit visu ko veelos, un man ir savi eetikas principi. Tu pati atzini ka tajaa foto neesi, tad par ko diskusija? Tavu untumu deelj netaisos paarkaapt fotograafa eetiku, un tieshi lauzt elementaaras normas Tu man prasi, nu nevaru es atklaat modeles personibu un netaisos dot arii foto orgjinaalu!!! :arrow:
Izcilais fotogrāfs Jonatans, piemēram...domā, ka var, laikam jau visu... Viņam nerodas jautajumi par ētiku..
Jjaa, es varu dariit visu ko veelos, un man ir savi eetikas principi. Tu pati atzini ka tajaa foto neesi, tad par ko diskusija? Tavu untumu deelj netaisos paarkaapt fotograafa eetiku, un tieshi lauzt elementaaras normas Tu man prasi, nu nevaru es atklaat modeles personibu un netaisos dot arii foto orgjinaalu!!! :arrow:
Man reiz viena presses pasakuma uzdavinaja kraklinju kur bija Krutas Jenkju fotografes Dianas Arbusas TXT uz muguras. "Katram cilvēkam iznākot publiskā telpā jārēķinās ka viņš var tikt nofotografēts" tāda arī ir presses foto devīzes. Publiskā telpā FOCJĒT JEBKO , nepamaniji neiebildi PATS CIRVIS Bildēju daudzkur viskur un JA NEIEBILST tatad piekrit un ja nu gluzji nav kompromats publiceju visju kas liekas radams. Esmu doplomets profesionalis foto joma un tie kas ar mani kontakrejas ar to rekinas. Ja bildes taisa LAMERIS vai algsviens kads "Cilveks ar fotoaparatu" vins ir vai nu Paparaci vai Slims psihs kam patik luret citu dzives. Piemeram visji HOBIJ darbi ko tasu tos radu bez sevisjas saskanosjanas ,JA uz viniem nav kautkas Intims vai cilveku aixsskarosj savukart PROFESIONALI tasitus NEKAD es pat nedomaju vinjus ar kadu skanjot jo VIENKARJI DARBS ir domats KLIENTAM / ARHIVAM neviss apkart metasjanai.
Par AIZSKAROSJAM , piemeram no trakuligajiem Orgiju 90desmitajiem man bij BILDE ar kādu Krievijas Skatuves LIEL zvaigzni Jurmalā. Tuseja neliela kompanija + 2 Lux klases "Meitenes" + es kā saimnieka čoms un uzticams focētājs. Meitenes "Sniedza" daznedazjadus virtuozus pakalpojumus un kautka viena bridi man SKATS iepatikas , damai izcila pecpuse un "Stars" tur ta labsajuta atgazies klubkresla saimnieka kabineta. Sjie pat nedomaja iebilst kad UZBILDEJU "Ainavinju" . Labaksi ka PEC TAM sjo bildi formata 60X90 pasutija gan PATS STARS gan DJEVUSJKAI ta tika uzdavata ari 60x90 formata AR AUTOGRAFU!! Komenti no abiem bija "Kaada vinai superiga Pakalja SEDEVRS" un dāma spiedza sajūsmā "Ess atsūkāju PASJAM I.N un man IR BILDE AR AUTOGRĀFU kur es to daru!!!" Ta bilde starp citu joprojam karajoties Damai pie sienas gulamistaba tiesa tas jau ir USA Kas kura Aisskarosji kas kuram nepieklajigi
A jaa S PRAZNICKOM 8 MARTA meitenes!! Bez jums nu nekadi nevaram , Bucjas bucjas bucjas!(flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)