Ja esat tik gudri, tad varējāt pieteikties, gan uz tilta konkursu, gan uz burtu pārkrāsošanas iepirkumu. Pēc fakta visi gudri runāt un būt maktenie speci visās zinātnes jomās, inženierzinātnēs, finansēs un hvz kur vēl. Šis pats ļoti labi redzams šeit -- gandrīz katrs kam ir fotoaparāts un izlasīti pārs krievu foto (reklāmas) žurnāli, sajūtas Foto Mākslinieks.
Taču zināms ka visās normālās vietās iestumties ir ĻOOOOTI sarežģīti!!! Tur noteikumus diktē tas kurš pie varas. Un vairumā tādas lietas ir iepriekš sarunātas un projekt pieprasījumos figurē tādas lietas kuras piedāvāt var viens vienīgs uzņēmums. Nauda diktē noteikumus.
No savas pieredzes varu teikt, ka tomēr kļūdies.
OK, sausā statistika - Rīgas dome,sakarā ar aizdomām par kukļņemšanu, aizturēti trīs, diezgan ietekmīgi ierēdņi. Jūrmala - jūras viļņi domes tualetē ieskaloja pāris banknošu paciņas, daži aizmuka, kāds iesēdās. Ventspils - sakarā ar pārāk pašaizliedzīgu darbu tautas labā, pašvaldības vadītājs pabija priekšizmeklēšanas izolatorā, tagad mājas arests atcelts. Pat Zilupē, kur it kā ne sū... nav ko dalīt, pašvaldības vadītājs ir aizturēts. Arī strādāja nepaguris........ Lauku pašvaldībās nauda mazāka, šmuce arī mazāka, bet tāpat ik pa laikam kāds atkāpjās, vai arī tiek aizturēts. Un pēc visa šitā kāds lolo ilūzijas par godīgu spēli un tiesisku valsti ????
Jā, jā, un dvīņu torņos bija bumbas un vispār, pār visu pasauli valda "lizards"
Protams, ka var pārspīlēt, bet visa pamatā ir tieksme pēc atzinības, seksa un varas. Kam, savukārt, pakārtota tieksme pēc naudas, kurai, savukārt, pamatā ir bizness vai noziedzīgas darbības.
Nešaubos, ka noliegsi, gan šo, gan citus freidismus. Līdz ar to nav vērts turpināt, mūsu pasaules ir pārāk tālas.
Piekrītu. Tu runā par materiālo pasauli, es par mazliet citu.
Turpinot par citām valstīm - tāda varēja būt arī Latvija:
Daudzi latvieši, iespējams, pat nenojauš, ka šī mazā valsts, kas ieguva neatkarību 1991. gadā, sabrūkot Dienvidslāvijai, jau ir sasniegusi vai pat pārsniegusi Eiropas Savienības (ES) vidējo dzīves līmeni.
OK, sausā statistika - Rīgas dome,sakarā ar aizdomām par kukļņemšanu, aizturēti trīs, diezgan ietekmīgi ierēdņi. Jūrmala - jūras viļņi domes tualetē ieskaloja pāris banknošu paciņas, daži aizmuka, kāds iesēdās. Ventspils - sakarā ar pārāk pašaizliedzīgu darbu tautas labā, pašvaldības vadītājs pabija priekšizmeklēšanas izolatorā, tagad mājas arests atcelts. Pat Zilupē, kur it kā ne sū... nav ko dalīt, pašvaldības vadītājs ir aizturēts. Arī strādāja nepaguris........ Lauku pašvaldībās nauda mazāka, šmuce arī mazāka, bet tāpat ik pa laikam kāds atkāpjās, vai arī tiek aizturēts. Un pēc visa šitā kāds lolo ilūzijas par godīgu spēli un tiesisku valsti ????
Ja runājam par statistiku - cik valsts iepirkumu konkursos esi piedalījies, ka esi tik kompetents? Nebrīnītos, ja nēesi pat lasījis ne valsts un pašvaldību iepirkumu likumu, ne seko tam kas notiek iepirkumu uzraudzības birojā. Bet tādas lietas nemaz nav jāzin, lai par korupciju prātuļotu.
ir konkrets piemers konkurss, piedalas vismaz 2as kompanijas - tas 2as zinu vienas piedavajums ir tikai uz papira un reali neeksistejoshs dzive, ljoti dargs. otras piedavajums ir vairakus gadus ka starptautiski atzits par labu un novertets visa pasaulee. 2x leetaks par pirmo. 3x varat minet, kas uzvareja. Un pateikshu prieksha, ka tam produktam tagad realaja dzive ir problemas vislabakais, ka valdiba bija n-tos gadus macijusies no shis kompanijas par velti, tjip pieredzes apmainja, sadarbiba. un beigas - tu tuuu.
Ja runājam par statistiku - cik valsts iepirkumu konkursos esi piedalījies, ka esi tik kompetents? Nebrīnītos, ja nēesi pat lasījis ne valsts un pašvaldību iepirkumu likumu, ne seko tam kas notiek iepirkumu uzraudzības birojā. Bet tādas lietas nemaz nav jāzin, lai par korupciju prātuļotu.
Nekad neesmu Ceļu policijai maksājis piecīšus utml. Nemaz neesmu mēģinājis un negribu pat domāt par to. Mans secinājums - kas tie par nejēgām, kas stāsta, ka no soda var izvairīties, ja naudu glabā kopā ar apdrošināšanas polisi... Esmu strādājis kompānijās, kas darbojas ar iepirkumiem. Esmu nejauši tusējis ar cilvēciņu, kurš jutās lepns un no priekiem dzēra, rādot 150Ls, par to, ka pieņēma vajadzīgo lēmumu komisjas sēdē. Utt., utjpr. Tas, protams, nenozīmē, ka mēs nestrādājam un tikai vaimanājam - strādājam un smaidam, priecājamies par dzīvi. Bet neesam naivi idioti.
Versatile, celtniecība un atkritumu saimniecība ir galvenās sfēras visās valstīs...un naf tādas eiropas valsts, kur šī iemesla dēļ "neripotu galvas". Ja netiec pie ņemšanas, neapskaud un nenosodi...vēl nezinām kads būsi, kad tiksi pielaists pie katla Martink, ja vari iedot piečuku un tikt cauri, tad iedomājies pareizi- tu 3 min, laikā esi nopelnījis tādu naudu, kāds ir sods minuss iedotā nauda, un naf soda punktu. Naudiņa mīl , ka to dala.
Varu tikai apbrīnot konsekvento vēlmi neredzēt to ko negribi redzēt
Versatile, celtniecība un atkritumu saimniecība ir galvenās sfēras visās valstīs...un naf tādas eiropas valsts, kur šī iemesla dēļ "neripotu galvas". Ja netiec pie ņemšanas, neapskaud un nenosodi...vēl nezinām kads būsi, kad tiksi pielaists pie katla
haiduk, manis nosauktaa lieta nebija neviena no shim sferam. diemzhel, ja butu bijis ieviests otrs risinajums, butu diezgan liels pozitiivs externality sabiedribai. ari Tev, Haiduk, varu iedomaties, kurtas varetu noderet. Diemzhel, tagad kas tads, labakaj gadijuma, bus iespejams tikai pec vairakiem gadiem.
protams, neviens nav balts un labinjsh. ne-viens. gan jau es ari ne, bet zin', ir lietas, uz ko man tomer neceltos roka parakstities.
ka man berniba macija - nevajag bljaut, ka visi pie varas zog. vajag pasham tur tikt, kamer parejie bljaun
Versatile, celtniecība un atkritumu saimniecība ir galvenās sfēras visās valstīs...un naf tādas eiropas valsts, kur šī iemesla dēļ "neripotu galvas". Ja netiec pie ņemšanas, neapskaud un nenosodi...vēl nezinām kads būsi, kad tiksi pielaists pie katla
haiduk, manis nosauktaa lieta nebija neviena no shim sferam. diemzhel, ja butu bijis ieviests otrs risinajums, butu diezgan liels pozitiivs externality sabiedribai. ari Tev, Haiduk, varu iedomaties, kurtas varetu noderet. Diemzhel, tagad kas tads, labakaj gadijuma, bus iespejams tikai pec vairakiem gadiem.
protams, neviens nav balts un labinjsh. ne-viens. gan jau es ari ne, bet zin', ir lietas, uz ko man tomer neceltos roka parakstities.
nedomā, ka viņi tādi piedzima
ka man berniba macija - nevajag bljaut, ka visi pie varas zog. vajag pasham tur tikt, kamer parejie bljaun
mjaaa ... ar interesi palasiijos par lietu, ar kuru es esmu iekdienaa saistiita. Lai arii kada es optimiste buutu, bet korupcija gan uz porjekteeshanas tenderiem, gan uz buuvnieciibas tenderiem pastaav ...... (tur ir pat vesela sisteema atstradaata, lai veerotaajs no malas to nespeetu sarpast). NUpat vienu shaadu tenderi zaudeeju , kaut gan bija zemaakaa cena (diezgan ieveerojami - par 25%) un arii tehniskais piedaavaajums bija liimenii. Bet ne jau visi tenderi ir korumpeeti! Ir arii godiigi tenderi!
BET - koprupcija pastaav arii citaas valstiis. Straadju firmaa, kurai ir ofisi 70 valstiis un firmas ieksheejaa sisteemaa aizpildot starteeshanu uz tenderi, ir jaatbild uz n jautaajumiem, tai skaitaa arii par korupciju. Un jaasavaac noteiktu minimaalo punktu skaitu - tikai tad var piedaliities tenderii. Ja korupcija buutu tikai Latvijaa - diez vai firma izstradaatu veselu jautaajumu guuzmu par korupciju. (No bijushajaam PSRS ofiss ir tikai Latvijaa)
Latvija no 179 valstiim ir 51 vietaa (2007.gadaa). Pirmaja avietaa ir Denmark (vismazaak korumpeetaa) . Krievija ir 134.vietaa. Viskorumpetaakaa ir Somaalija ;_)