Tā īsti man nemaz nav skaidrs. Varbūt kāds/kāda būtu tik laipns/laipna un izskaidrotu man un arī citiem šīs problēmas būtību. Vot bildēju ar [url=www.kodak.com... EasyShare C643 un nu nekādi mana līkrocība neļauj uzņemt foto bez trokšņa.
blin, žēl, ka nevar parbaudīt. USB pie drauga. Par to neat image esmu lasījis, softs tā neko, bet viņš ir jāpērk. Un ja būs mazs ISO, nāksies fočēt pie pamatīga apgaismojuma.
blin, žēl, ka nevar parbaudīt. USB pie drauga. Par to neat image esmu lasījis, softs tā neko, bet viņš ir jāpērk. Un ja būs mazs ISO, nāksies fočēt pie pamatīga apgaismojuma.
nu jaaa.... ziepis pa 129 dolji un gribi nenormaalo bildi. Nu, nav jau taa ka es nolieku un taa, bet vai nerodas jautaajums kaapeec gan tas tur maksaa 10 reizes un 30 reizes daargaak??? Kvalitaate ir tieshi adekvaata samaksaatajam. Bet nu, protams, gaisma jel gaisma. visiem gribaas vairaak gaismas.
Ja kāds man nosponsorētu D5 - paņemtu bez domāšanas. Tātad tas ir atkarīgs no gaismas, tehnikas un vēl no tā, ko iedeva friidis.
Ja tā ļoti primitīvi: Digigrāfam attēls veidojas no mikrosensoriņiem, katrs no tiem veido vienu attēla punktu- pikseli. 6 mPix matricei tātad sanāk pa vertikāli ap 2000 un pa horizontāli - ap 3000 sensoriņu. Viņiem, tāpat, kā cilvēkiem, labāk strādāt komfortablos apstākļos un, ja šamos sastūķē mazā telpā (matricē), šami sāk "svīst"- trokšņot. Jo ilgāk jāstrādā (lielāks ISO) jo vairāk svīst. Jo mazāka telpa, jo vairāk svīst... Tātad kurai 8 mPix kamerai būs mazāk trokšņu- Kodaka 4,04x5,37 mm matricītei, jebšu pilnformāta 5D ar 24x36 mm? Bez tā, protams attēla kvalitāte atkarīga arī no pašu mikrosensoriņu lieluma- lielākai matricei lielāki sensoriņi. Atkarība,protams, ir arī no kamerā izmantojamā apstrādes procesora un matrices tipa (CMOS, CCD), bet mazākā mērā.
Salīzinājumam nav obligāti pirkt 5D- to es jokam, pietiek salīdzināt kaut vai "ziepjus" ar matricas izmēru nevis 1/2,7" bet 1/1,6 un 1/1,8", trokšņu būs krietni mazāk. Tāpat spoguļkameru salīdzinājumā Olympus 4/3 matrice trokšņos krietni zaudē pilnformāta Canon 5D (13,5x18 mm pret 24x36 mm).
Sorry par primitīvismu, bet cerams, ka saprotami...
Friidis, nu tu gan lej. taksh tagad fizikai vairs nav nozimes, driz redzesi, ka spogulenes buz mazas matricas, pashas spogulenes bus ixusa izmera, bet troksni non jems uberalgritms, to tak olimpusisti censhas panakt!!! a tu atpalicis, te fiziku staasti... kauna naf?
Friidis, nu tu gan lej. taksh tagad fizikai vairs nav nozimes, driz redzesi, ka spogulenes buz mazas matricas, pashas spogulenes bus ixusa izmera, bet troksni non jems uberalgritms, to tak olimpusisti censhas panakt!!! a tu atpalicis, te fiziku staasti... kauna naf?
Šodien prātoju par zibspuldzēm. Kam gan viņas domātas ? Nekādu baigo gaismu jau, manuprāt, viņas tāpat neizdod ... Vai varbūt trokšņa likvidēšanai tur kaut kas līdzās ?
mok labāk piesakies kkādos kursiņos, no pamatiem , Tev tur varētu kaut ko pamācīt un parādīt. Te kā saklausīsies piemēram "Jo ilgāk jāstrādā (lielāks ISO) jo vairāk svīst " :shock: toč bez polšiņa nekas nesanākz ...
Šodien prātoju par zibspuldzēm. Kam gan viņas domātas ? Nekādu baigo gaismu jau, manuprāt, viņas tāpat neizdod ... Vai varbūt trokšņa likvidēšanai tur kaut kas līdzās ?
ņā, ja jau tas zibenis neko nedotu, es laikam nebūtu tērējusi daudz naudiņas pērkot ārējo savam aparātam
Paklau, nopērc kādu vienkāršu fotogrāmatiņu, apgūsti fotoābeces pamatus pats un,kad būs kaučkāda vispārēja skaidrība, neskaidros jautājumus mēģini risināt šeit forumā. Citādi smīdināsi tautu, kā es, mēģinot Tev "uz pirkstiem" par matrices trokšņiem skaidrot. Katrā ziņā, ja gribi ņemties ar foto nopietnāk,nekā ģimenes fotoalbuma līmenī, Kodak jātstāj jaunākajam brālītim- nekādas zibspuldzes viņam (Kodakam) nelīdzēs.. Ja nav naudas digitālai spogulenei, nopērc pa pārdesmit Ls filmu spoguleni un mācies.
Troksisn pārsvarā rodas no augstiem ISO. Matrica savāc lieku informāciju tādējādi rada tādus draņķus. Pie garām ekspozīcijām arī. Uzsilstot matricai. Pie paaugstinātām temperatūrām. Kaut kad es biju dzirdējis tādu lietu ka ja temperatūra palielinās par 6 grādiem pie celsija, tad trokšņi ir divreiz lielāki.