Nāk vasara, mazdēlam drīz būs gadiņš, vedīs pie manis ciemos, bet vectēvs bez videokameras... Sorry, ka ne pa tēmu, bet, ja nu kādam ir pārdodama nedārgi, bet garantēti dzīvā stāvoklī parasta ciparu videokamera (tjipa miniDV) bez īpašiem "navorotiem" (protams, vēlams normāls brends). SS.LV redzu pat jaunas Panasonic mini DV līdz 100 Ls, bet esmu šajā jomā galīgi zaudējis līmeni un sajēgu, tādēļ no galīgi sveša bail "uzrauties". Šeit tomēr cerība, ka daudzmaz savi cilvēki... :lol:
Reālus piedāvājumus lūgtum uz PM. Humoru, protams saprotu, taču ne šeit...
Paldīs[/url] par humoriņu, bet man pietiks ar vienu kameru...))
Šeit apjautājos ar domu, ka labāk mazlietota, bet bik solīdāka, nekā jauna,bet galīgi primitīva kamera. Daudz tērēt kamerai nav ne lustes, ne vajadzību, jo tā videolieta man diezgan vienaldzīga- tik dēļ mazdēla "hronikas" savās mājās ieinteresējos.Nu un arī ar cerību ne tikai uz humoriņu bet kautkādiem ieteikumiem no zinošākiem cilvēkiem. Varbūt jau vairs tas miniDV nav aktuāls, bet uz HDD- tāpat takš uz kompi būs jāpārdzen?
Nu re, esmu nokļuvis to pašu "zaļo gurķu" lomā, kas šeit prasa padomu, kādu fotoaparātu nopirkt. Varianti tie paši- parādīt asprātību. Es nemaz nešaubos, ka tautai ar to humoru viss kārtībā, bet mani tomēr vairāk interesē daudzmaz pieklājīga videokamera apm. līdz 200 Ls vērībā. Rīt dežūrā būs vairāk laika, lai šo jautājumu pašam "pagoglētu", bet pašlaik atļāvos kolēģiem apjautāties, sorry... :wink:
Kamera bija jauna Samsung... nezinu pats nefilmēju, bet tā man teica, ka nu ejot tik ilgi. Iespējams nedaudz piefantazēja, bet jebkurā gadījumā tas aķītis, kas nāca līdzi neizskatījās nopietni. Iepirku 2x jaunus ar arējo lādētāju, kas bija 2x lielāki un kādas 3x jaudīgāki. LV nemaz šamos vispār nevarēja dabūt. Tā ir ar tām lētām kamerām.
Šķiet, ka vairāk tādus brīnumus nemaz nepārdod un cenas vispār nokritušās dikti zemu. Toreiz tā bija pati lētākā tagad skatos var jau izvēlēties no gandrīz vidējā ranga
atvainojos par bezteemu, BET pieredze rada, ka neviens video tapat neskatas. kvalitativi drukatu bildi, to jaa. a video nee. ta ka labak skatities uz mazdelu ar acim, nevis megjinat nofilmet katru soli, vismaz manuprat. nekad neesmu izjutis velmi home videop skatities, un akd ir - man peitiek ar fochikaa (ixus) iebuveto, uz TV var laist, no problemo. ja filme no stativa, vispar eleganti.
ļoti pareizs ietekums, kam dzīvi bojāt ar kameras iepirkšanas procesu, kas izrādās ir tik apgrūtinošs, jo gribas tomēr gan zivtiņu apēst un vēl šur tur pasēst un to visu par nieka 200 Ls. Var jau būt, ka esmu stulbenis no dzimšanas, ko es nemaz neapstrīdu, bet tomēr mana izpratne par mazdēliņa iemūžināšanu uz filmas ir citādāka. Ja esi skatījies amerikāņu filmās, kur katr otrā ģimene savācas kopā, lai palūrētu, kā dēliņš ir audzis tv priekšā, tad būsi arī pamanījis, tos kadrus, kuros topošajai vedeklai rāda vecus foto albūmus, kuros nav viss tik ļoti izteikt, kā filmā, ļauj šo to nojaust, var kaut ko piefantazēt etc. turklāt skatos, bildē Tu Frīdi ok, + ekipējums ir ok! Kam tev kameru, kuras miglainā kvalitāte, turklāt šie Giga biti tevi noēdīs! Bildē puiku un tas viņas jau saprātīgajā vecumā dos vairāk prieka, nekā kustīgi pikseļi, kuri lēnām un saraustīti kustās uz priekšu-eh-par 200 Ls pērc leduskapi-snaige, vai vairākus putekļu sūcējus audra, ja protams leiši to vēl ražo!
Paldies par ieteikumu, bet varēji nepūlēties- es to nejautāju!
Runājot par saglabāšanas formātu nesen par šito bija viena diskusija. Pameklē. Tur viens formāts tomēr ņema priekšroku un tas nebija HDD Man arī maza sajēga par viņām tāpēc neaceros kā šamo sauca
atvainojos par bezteemu, BET pieredze rada, ka neviens video tapat neskatas. kvalitativi drukatu bildi, to jaa. a video nee. ta ka labak skatities uz mazdelu ar acim, nevis megjinat nofilmet katru soli, vismaz manuprat. nekad neesmu izjutis velmi home videop skatities, un akd ir - man peitiek ar fochikaa (ixus) iebuveto, uz TV var laist, no problemo. ja filme no stativa, vispar eleganti.
Man diemžēl ir tikai dSLR (bez video režīma). Nokia 6233 videokameru nerēķinu. Un vēlreiz- es nejautāju, vai man vajag video!!!!!! Es jautāju par nedārgas videokameras iegādi!!!!
Runājot par saglabāšanas formātu nesen par šito bija viena diskusija. Pameklē. Tur viens formāts tomēr ņema priekšroku un tas nebija HDD Man arī maza sajēga par viņām tāpēc neaceros kā šamo sauca
Te, manuprāt, laikam putrojamies ar ternminoloģiju- saglabāšanas formāts laikam ir dažādi mpeg, bet HDD ir domāts cietais disks videokamerā. Es funktierēju starp mini DV un HDD.
Te, manuprāt, laikam putrojamies ar ternminoloģiju- saglabāšanas formāts laikam ir dažādi mpeg, bet HDD ir domāts cietais disks videokamerā. Es funktierēju starp mini DV un HDD.
Paldies, palasījos! Par to formātu- miniDV, jau tāpat daudzmaz skaidrs- arī darbā kautkāda miniDV Sonu kameriņa ir.
Atliek vienīgi pagaidīt- ja nu kāds šeit apgreidojas uz krutāku kameru un savu lietoto, bet vēl gana labo pārdod. Jo, kā jau rakstīju, negribas tērēt lieku naudu verķim, kas tiks lietots gana reti, bet negribas arī veikalā galīgu jauno lētuci ņemt.
Bet kā ir ar HDD kamerām? Piemēram ebay.de skatos- pa 300 EUR jauna: http://cgi.ebay.de/JVC-CAMCORDER-GZ-MG130-GZ-MG-130-30-GB-FESTPLATTE_W0QQitemZ200204661270QQihZ010QQcategoryZ124853QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Bet kā ir ar HDD kamerām? Piemēram ebay.de skatos- pa 300 EUR jauna: http://cgi.ebay.de/JVC-CAMCORDER-GZ-MG130-GZ-MG-130-30-GB-FESTPLATTE_W0QQitemZ200204661270QQihZ010QQcategoryZ124853QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Neņem JVC, DIKTI silti toņi telpās!
Ņem Sony!
Izgāju pats tam visam cauri...
Galvenais lai trokšņu mazāk un lielāka izšķirtspēja a krāsas pirms sagatavošanas premierā ar Fast Color Corrention žik žik un gatavs. JVC labas ir lielās HDTV kameras pa 7-10k $. 10x labāka kvalitāte par visiem Canon Sony kopā. Ja vienalga kādā formātā turēt ierakstus un neprovēt tos montēt vai gatavot rakstīšanai DVD tad HDD kameras diezgan ok. Var pa taisno rakstīt materiālu uz DVD ISO formātā vai ja liels fails tad UDF. Ja gribās ar failiem paķēmoties tad mDV ir ērtākais apstrādē.
videozona.ru Šeit krieviski (domāju nekādas problēmas tak nav ar rus ) ļoti populāri ar visiem Imatest daudzas kameras un formāti iztestēti. Labāk par reāliem testiem tak nekas nevar būt. Ja nu vienīgi pašam iztestēt visu
a krāsas pirms sagatavošanas premierā ar Fast Color Corrention žik žik un gatavs.
AWB tam JVC bija drausmīgs...
Vaidzēja ņemt 5D līmeņja videokameru . Kaudze ar visādām iespējām un vel uz SD iespēja samest visvisādus iepriekš sagatavotus profilus . Ar Capture pieslēdzot pie laptop vispār iespēja uztaisīt snapshot kadru un samīcīt krāsas, curves, sharpnes un vēl visādas lietas tad saglabājot to kā profilu filmēt ar tādiem uzstādījumiem .
Iepētīju vienu piedāvājumu- jauna 3CCD kamera Panasonic NV-GS300 iepakojumā pa 200 Ls. Sazvanīju- esot "kreisais imports", bet viss OK. Kaučkā riskanti, kaut arī kārdinoši...
tiesa ir tāds starpformāts kam līdzīgs nosaukums kā cietajam diskam tik viena burta trūkst - HD
vopšem ņem mazlietotu HD kameru no kāda kas apgreidojas
Māri, ir takš starpība- vai pirkt naudas darbiem, vai ģimenes arhīva vajadzībām. Kvalitāte, protams, visur vajadzīga, bet ja jāizvēlas "semi pro", tad lai man tas ir foto. Video var būt amatieru...
tiesa ir tāds starpformāts kam līdzīgs nosaukums kā cietajam diskam tik viena burta trūkst - HD
Māri, ir takš starpība- vai pirkt naudas darbiem, vai ģimenes arhīva vajadzībām. Kvalitāte, protams, visur vajadzīga, bet ja jāizvēlas "semi pro", tad lai man tas ir foto. Video var būt amatieru...
Manējā video kamera ir semipro . Canon XH A1E.
Priecājos, ka vari atļauties. Bet man jāizvēlas....
Iepētīju vienu piedāvājumu- jauna 3CCD kamera Panasonic NV-GS300 iepakojumā pa 200 Ls. Sazvanīju- esot "kreisais imports", bet viss OK. Kaučkā riskanti, kaut arī kārdinoši...
ja nu friidim tas veel aktuaali, atljaushos paarposteet savu meilu no tehnika@latnet.lv meilinglistes (2006. gada augusts):
===================
sveiki, paldies par celja paraadiishanu uz vienkaarsho kameru pasauli. palasiijos un varu dot dazhus secinaajumus:
starp razhotaajiem panasonic, canon, sony, jvk ir veerts skatiitiities tikai uz panasonic ja grib reaali labu kameru jau taa ap 700ls un vairaak un uz canonu ja budzets ir ap 400ls un mazaak. paareejie suukaa - sony ar saviem touchscreeniem un jvk ar bremziigo autofokusu.
kaa svariigaakos kameras labuma raadiitaajus esmu izlobiijis sekojoshas lietas: - sensora fiziskais izmeers (nejaukt ar pixeljiem); - analogaa video ieeja (protams arii dv ieeja); - optiskais stabilizators; - wb; - jo mazaak visaadu fiicju jo labaak ));
leetajaa un videejajaa galaa uz 3ccd matricaam nav ko skatiities un arii objektiivu ar gaismasspeeju virs f/1,8 man neizdevaas atrast.
pats prieksh sevis esmu izveeleejies Canon MVX350i, kas ieksh cc.lv ir pa 440ls. pirkt gan nekur veel nesteidzos, jo jaapaskataas ko par to domaa hongkongas e-lietu tirgonji. muljkjiigi, ka no usa nevar shaadas speeliites suutiit deelj ntsc. ((
un veel, ja gribas tikai paspeeleeties un uzspljaut matricas izmeeriem un analogajaam ieejaam tad var panjemt pashus leetaakos iespeejamos Canon MV890/900/901 pa 200ls. ))
un shodien ja nevajag nekaadus navarotus taadus kaa dv ieeja un negribas dikti teereeties tad labaakais variants ir canon ar vienu mazu matricu. cenas taadiem jauniem tepat lv ir 100-130ls.
ja 3ccd tad tikai panasonics, bet leetajaa galaa nav jeegas uz vinjaam skatiities.
Paldies tiem, kas atsaucas un pakonsultēja. Īpašs paldīs tiem, kas atgādināja, ka humors un labs garīgais ir svarīgāks par dzelžiem!...
Palasījos rakstiņus I-netā un joprojām esmu meklēšanas režīmā- skatos arī ebay.de ar domu pajemt nedaudz vecāku mazlietotu modeli, nekā jaunu lētuci. Ja kāds pardod savu- lūgtum PM.
Ja kas, gana labs pārskata raksts (RU) ir šeit : www.videomax.ru... Tajā majaslapā vispār diezgan daudz infas videomīļiem.