sure, nav tik daudz informācijas nesēju variantu - lenta /gan satīta kasetē/, atmiņas kartes /gan man ne līdz galam saprotamu iemēslu dēļ tikai fotokamerās, ar kurām arī filmēt var, bet ne videokamerās - laikam tāda tirgvedība /marketings//, HDD /Hard Disc Drive/ un matricās. manuprāt skaidrs, ka ne formoplasta matricas nodauzītu kamīna stūru restaurēšanai domāju. pakaļrocības: 1. ilgi iekuras. 2. rijīgas. 3. kompresija, kas kvalitātei par labu nenāk.
haralds nekad nav izceelies ar speeju savu viedokli pateikt taa lai saprot arii tie kas tankaa.
povtorjaju dlja togodumov?, radjiostancija na tanke? pieņemu, ka cilvēkiem mazliet saprašanas un ka, reiz interesējas /par tādām lietām/, pavadījuši vismaz 5 min. lielveikala ļepezdronikas nodaļā pie etažēres.
haralds nekad nav izceelies ar speeju savu viedokli pateikt taa lai saprot arii tie kas tankaa. man domaat ka "matrica" ir domaats dvd plaacenis.
Harald, es nebūtu pārjautājis, taču digitālajām videokamerām ar "matrice" var saprast ne tikai datu nesēju, uz kā ieraksta, bet arī sensoru, kas veido attēlu- tāpat,kā digi.fočukiem. Un kas viņ zin,ko Tu domāji?...
Es šo variantu vispār nepskatu- viennozīmigi tikai mini DV.
[... digitālajām videokamerām ar "matrice" var saprast ne tikai datu nesēju, uz kā ieraksta, bet arī sensoru, kas veido attēlu- tāpat,kā digi.fočukiem. Un kas viņ zin,ko Tu domāji?...
nu, videokamera bez tās matricas, kura ņem bildi - ja nu kādā muzejā ar kautkādu ikonoskopu saglabājusies, tak tai kvēle, arī ilgi iekuras un arī rijīga.
> Es šo variantu vispār nepskatu- viennozīmigi tikai mini DV. sadalu viedokli. kolēģim Dainim /Dainis Vasilis manos draugos draugiem.lv/ nojautā - viņam Sony, paveca , bet laba, možen i nejūzēta vairs nav dabonama.
[... digitālajām videokamerām ar "matrice" var saprast ne tikai datu nesēju, uz kā ieraksta, bet arī sensoru, kas veido attēlu- tāpat,kā digi.fočukiem. Un kas viņ zin,ko Tu domāji?...
nu, videokamera bez tās matricas, kura ņem bildi - ja nu kādā muzejā ar kautkādu ikonoskopu saglabājusies, tak tai kvēle, arī ilgi iekuras un arī rijīga.
> Es šo variantu vispār nepskatu- viennozīmigi tikai mini DV. sadalu viedokli. kolēģim Dainim /Dainis Vasilis manos draugos draugiem.lv/ nojautā - viņam Sony, paveca , bet laba, možen i nejūzēta vairs nav dabonama.
Ja jau gribētu, ieliktu sludekli un pārdotu... Pašlaik pētu cenas ebay de- viduslīmeņa kameras līdz 200 EUR diezgan daudz piedāvā. Ir jau zināms risks, taču ja cilvēkam tur 100% reitings un raksta , ka viss OK, neies takš krāpties un reputāciju bojāt. Tomēr negribas to galīgo lētuci pirkt- nu tāpat kā man fotogrāfam kauns kautkādu lēto Benq ziepi pirkt. Bet nopietnie verķi maksā pārāk dārgi, lai "rotaļām" tērēties. Man darbā jau gadus 8 , ja ne vairāk, ir Sony TCR DRV 6E (miniDV). Nav galīgais lētucis, līdz šim strādā brīnišķīgi, ir AV ieeja digitalizācijai,pietielkami liela matrice, kādreiz arī aķus rezervei varu aizlienēt. Skatos kautko no tās paaudzes- man šķiet, ka tajā viduslānī nekas superrevolucionārs klāt nav nācis- drīzāk otrādi- racionalizēts PSRS stilā un vienkāršots.
itkā jā. viņu izbesīja, ka kasetnieci ilgi remontēja, nopirka ar DVD, tagad 2. a kasetniecei plats gals, otrai kamerai nepieklājīgi šaurs, varbūt aiz tam arī nešķiras.
... šķiet, ka tajā viduslānī nekas superrevolucionārs klāt nav nācis...
pat ja ir, vai tas ir tas, kas mums vajadzīgs. tā nakts filmēšana /IF filtru paņem nost?/ gan neko sev tā fīča.
1) labākā attēla kvalitāte ir viennozīmīgi miniDV nevis DVD, HDD utt. arī montāža būs max vienkārša. protams HDV (ar tām pašām miniDV kasetēm) ir labāka izšķirtspēja, bet tā ir cita cenu kategorija. 2) gaismasjūtība ir nākamais svarīgais parametrs !!! Sony kamerām skaties lai Minimum Illumination ir ne lielāks par 5 lux !!! šis ir tas parametrs par ko cilvēki vienkārši aimirst padomāt. ja ņemsi ar mazāku gaismas jūtību, piem. 7 lux, iekštelpās būs nebaudāma kvalitāte-vienkārši bezkrāsains tumšs murgs. 3) pārējais ir mazsvarīgi;
bet vispār jau, ja kameru vajag uz laiku tad labāk aizņemties/noīrēt. piem. vides faktu mājas lapā bija HDV kameras.
1) labākā attēla kvalitāte ir viennozīmīgi miniDV nevis DVD, HDD utt. arī montāža būs max vienkārša. protams HDV (ar tām pašām miniDV kasetēm) ir labāka izšķirtspēja, bet tā ir cita cenu kategorija. 2) gaismasjūtība ir nākamais svarīgais parametrs !!! Sony kamerām skaties lai Minimum Illumination ir ne lielāks par 5 lux !!! šis ir tas parametrs par ko cilvēki vienkārši aimirst padomāt. ja ņemsi ar mazāku gaismas jūtību, piem. 7 lux, iekštelpās būs nebaudāma kvalitāte-vienkārši bezkrāsains tumšs murgs. 3) pārējais ir mazsvarīgi;
bet vispār jau, ja kameru vajag uz laiku tad labāk aizņemties/noīrēt. piem. vides faktu mājas lapā bija HDV kameras.
Video ir tik zemas prasības pret izšķirtspēju, ka nav kur to superaugsto HDV kvalitāti nemaz likt. Es nofilmēju 160 Mb uz HDD, sakompresēju mpeg4 līdz 10Mb un kvalitāte uz TV mani pilnībā apmierina.
Video ir tik zemas prasības pret izšķirtspēju, ka nav kur to superaugsto HDV kvalitāti nemaz likt.
ne katrs TV rāda vairāk, kā nāk pa gaisu. a pa gaisu 625 rindas, kā drīz pēc kara izdomāja /USA jau pirms, toties mazāk, za to kadru skaits ne 25, bet 30 sekundē/. a tā lielākā izšķiršana 2X vairāk lineāri. mazas prasības pret optiku /izšķiršanas ziņā/, bet visādi citādi sen laiks paaugstināt - a probļems ta /vismaz vēl ne tik senā pagātnē!/ - nevar reizi 5-os gados nomainīt visu aparatūru studijās un darbaļaudīm pateikt - metiet savus TV atejā, pa tiem neko vairs nevarēs redzēt un pērciet jaunus.
Video ir tik zemas prasības pret izšķirtspēju, ka nav kur to superaugsto HDV kvalitāti nemaz likt.
ne katrs TV rāda vairāk, kā nāk pa gaisu. a pa gaisu 625 rindas, kā drīz pēc kara izdomāja /USA jau pirms, toties mazāk, za to kadru skaits ne 25, bet 30 sekundē/. a tā lielākā izšķiršana 2X vairāk lineāri. mazas prasības pret optiku /izšķiršanas ziņā/, bet visādi citādi sen laiks paaugstināt - a probļems ta /vismaz vēl ne tik senā pagātnē!/ - nevar reizi 5-os gados nomainīt visu aparatūru studijās un darbaļaudīm pateikt - metiet savus TV atejā, pa tiem neko vairs nevarēs redzēt un pērciet jaunus.
Par ko arī runāju- visa tā HD padarīšana ir totāla ķēmošanās mārketinga nolūkos, jo pat ar 300 rindām ir pilnībā pietiekoši, lai normāli visu redzētu.
... pat ar 300 rindām ir pilnībā pietiekoši, lai normāli visu redzētu.
nu, kustīgai bildei citas iespējas un citas prasības, tak tomēr. neba jau ķinītī mums 35 mm un īpaši platā plēve tikai tādēļ labāk patīk, ka gaišāks ekrāns sanāk, kopiju nenodedzinot.
Par ko arī runāju- visa tā HD padarīšana ir totāla ķēmošanās mārketinga nolūkos, jo pat ar 300 rindām ir pilnībā pietiekoši, lai normāli visu redzētu.
Atkarīgi uz kāda un cik liela ekrāna skatīties. Tāpat kā ar bildēm drukājot 10x15 vai 30x45 ir starpība kāda izšķirtspēja izejmateriālā. Arī ar mobilo telefonu fotogrāfējot pilnībā tad pietiek
nu, cik no skata lenķa aizņem ekrāns, liels ekrāns mājā var aizņemt tikpat. cik ķinī pie zāles beigām sēžot. un vēl jau videoprodžektori. ķinī jau tuvu sēžot no platekrāna ķiņa labi, ja 1/2 redzi un lēkā šaušalīgi un asi arī tikai melnie caurumiņi ekrānā.
nu, cik no skata lenķa aizņem ekrāns, liels ekrāns mājā var aizņemt tikpat. cik ķinī pie zāles beigām sēžot. un vēl jau videoprodžektori. ķinī jau tuvu sēžot no platekrāna ķiņa labi, ja 1/2 redzi un lēkā šaušalīgi un asi arī tikai melnie caurumiņi ekrānā.
Es uz projektora citreiz skatos youtube. Nav ne vainas.
Laikam tēmu no manas puses var uzskatīt par slēgtu- nupat ebajā nosolīju veco labo miniDV kameru Sony DCR-TRV8E . Kautkāda infa šeit: shop.mnw.ru...
Domāju, ka pa 95 Ls būs gana laba- vismaz krietni pārāka par līdzvērtīgiem mūsdienu lētučiem. Pārdevējs ar labu reitingu, aparāts esot arī labā stāvoklī, pilnā komplektā. Darbā analoģiska kamera "6E"-nevajadzēs piešauties pa jaunu, tie paši aķi arī...
Nu, nu starpība starp lētā gala 1CCD un 3CCD videokamerām ir tomēr jūtama it sevišķi uz trokšņiem sliktā apgaismojumā, ārā labā gaismā diez vai būs atšķirība starp kaut kādu semi pro un parastu lētuci, bet vēl jau ir svarīga pēcapstrāde, 3 klikšku softi nau tie labākie!!!!!